ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ ΕΞΑΝΕΜΙΖΕΤΑΙ

«Ο ελληνικός λογαριασμός»

Ξένα ΜΜΕ: Μετά το Eurogroup, η ελληνική ρευστότητα εξανεμίζεται

Ξένα ΜΜΕ: Μετά το Eurogroup, η ελληνική ρευστότητα εξανεμίζεται
Γκράφιτι στην Αθήνα εμπνευσμένο από την Σχολή των Αθηνών: Οι συνομιλίες προχωρούν αργά αλλά ο χρόνος τελειώνει, η εικόνα στα ξένα ΜΜΕ   (Φωτογραφία:  Associated Press )


Πέραν της προόδου στις ελληνικές διαπραγματεύσεις που διαπίστωσε το Eurogroup, τα διεθνή ΜΜΕ στέκονται στην ασφυκτική πίεση που προκαλεί η κατάσταση στο μέτωπο της ρευστότητας: Η Αθήνα έχει δώσει μεν εντολή για την αποπληρωμή στο ΔΝΤ, σημειώνουν, όμως οι τίτλοι στέκονται στην αναφορά του Γ.Βαρουφάκη πως η ρευστότητα επαρκεί για δύο εβδομάδες.

Ψηλά στο ενδιαφέρον και οι αναφορές από το Eurogroup περί δημοψηφίσματος, μεταξύ του «γιατί όχι» του Σόιμπλε και του «ο χρόνος δεν φτάνει» του Ντάισελμπλουμ.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης «καλωσόρισαν την κάποια πρόοδο στις αργές συνομιλίες με την Αθήνα [...] όμως υπάρχει μεγάλη απόσταση στα εργασιακά και το συνταξιοδοτικό» γράφει το πρακτορείο Reuters. H Ελλάδα «καθησύχασε με την κρίσιμη αποπληρωμή των 750 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, όμως ο Γ.Βαρουφάκης είπε πως η κατάσταση στο μέτωπο της ρευστότητας είναι "τρομερά επείγουσα"», τονίζει.

«Η Ελλάδα μπορεί να έχει μόνο δύο εβδομάδες πριν αντιμετωπίσει πραγματικό πρόβλημα τήρησης των οικονομικών της υποχρεώσεων, παραδέχθηκε ο έλληνας ΥΠΟΙΚ ενώ οι συνομιλίες με τους πιστωτές κινούνται αργά χωρίς συμφωνία» γράφει με τη σειρά του το Associated Press. H χώρα «βρίσκεται αντιμέτωπη με οξεία κρίση ρευστότητας» τονίζει, λέγοντας πως οι συνομιλίες φάνηκαν στο Eurogroup «να ομαλοποιούνται μετά από την πολύ πικρή συνάντηση στη Ρίγα».

Η Ελλάδα «βρίσκεται δύο εβδομάδες μακριά από την κρίση ρευστότητας» γράφει ο τίτλος του πρώτου θέματος του BBC το πρωί της Τρίτης, στεκόμενο στις δηλώσεις Βαρουφάκη. Το βρετανικό κανάλι υπογραμμίζει την αναφορά του προέδρου του Eurogroup πως πρέπει να υπάρξει πλήρης συμφωνία πριν εκταμιευθούν κεφάλαια.

«Τώρα πρέπει να προχωρήσουν όλα γρήγορα. Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε να υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών για τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα πρέπει να προχωρήσει η Αθήνα ως τον Ιούνιο» γράφει η γερμανική Welt, ενώ προσθέτει ότι αυξάνεται η αγωνία σχετικά με την ικανότητα της Αθήνας να πληρώνει τις υποχρεώσεις της.

Η ίδια εφημερίδα σημειώνει ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί να αφήσει τους Έλληνες να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, μια ιδέα η οποία, σύμφωνα με τη Welt, βρίσκει ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με την Zeit, οι πιστωτές της Ελλάδας άσκησαν εκ νέου πίεση: Χρήματα θα υπάρξουν μόνο όταν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς το δεύτερο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ τόσο ο Ντάισελμπλουμ όσο και ο Ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί ξεκαθάρισαν ότι η Αθήνα θα πρέπει να υποβάλει περισσότερες προτάσεις, να περιγράψει πιο λεπτομερώς τις μεταρρυθμίσεις τις οποίες σκοπεύει να κάνει.

Η Zeit σημειώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση ήλπιζε σε ένα πολιτικό μήνυμα το οποίο θα επέτρεπε στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να την βοηθήσει και κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Η Handelsblatt από την πλευρά της υπογραμμίζει ότι αν και δεν υπήρξε χθες συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, η Αθήνα θα μπορέσει να καταβάλει σήμερα μια δόση του δανείου που έχει λάβει από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) διερωτάται αν ένα δημοψήφισμα είναι η λύση για την κρίση στην Ελλάδα και προσθέτει ότι αν και ο Σόιμπλε συμφωνεί με το σχέδιο αυτό, ο Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι με αυτό τον τρόπο ενδέχεται να καθυστερήσει η καταβολή της βοήθειας προς την Αθήνα.

Το περιοδικό Spiegel επισημαίνει ότι σύντομα τα χρήματα της Ελλάδας θα τελειώσουν και όμως οι συζητήσεις μεταξύ του Eurogroup και της Αθήνας προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς. Και προσθέτει: «ο Σόιμπλε έβαλε στο παιχνίδι ένα δημοψήφισμα, σαν να υπήρχε χρόνος για κάτι τέτοιο».

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καμμένος εναντίον Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Καμμένος εναντίον Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Καμμένος εναντίον Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Με ένα tweet απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη σχετικά με την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας.
Ο κ. Φίλης μιλώντας χθες στο Βήμα FM, αναρωτήθηκε:
«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας».
Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει δεικτικά ότι επί ημερών της νέας κυβέρνησης έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα δυο αρχηγοί κρατών, το «Άγιο Φως» και τα «λείψανα της Αγίας Βαρβάρας»! Σε προγενέστερες δηλώσεις του ο κ. Φίλης μίλησε για «εμπόριο λειψάνων», με αφορμή τη μεταφορά τους στον Αγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».
 Ο κ. Φίλης άσκησε έντονη κριτική και στον κ. Καμμένο, λέγοντας πως «είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται -σ' αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε- σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή... Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος».
 Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στο twitter ένα δημοσίευμα με τίτλο «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90», αναφερόμενος στα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, η απόκτηση των οποίων διερευνάται.

Αντίδραση της Εκκλησίας
Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη προκάλεσαν και την αντίδραση της εκκλησίας. Ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς  Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης τόνισε:
«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».
 Ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος για την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους των λειψάνων εξέδωσε και το Ποτάμι λέγοντας μεταξύ άλλων πως «θεωρεί τομή για την υγεία την περιφορά και έκθεση των λειψάνων για προσκύνημα σε κρατικά νοσοκομεία».
 Στην ανακοίνωση απάντησαν οι ΑΝΕΛ αναφέροντας πως «ο ισοπεδωτικός εθνομηδενισμός και ο ψευδοπροοδευτισμός που πρεσβεύει το θολό Ποτάμι το οδηγούν σε επικίνδυνα μονοπάτια».
ΠΗΓΗ: http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΟΣ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΜΟΥΤΖΑΧΕΝΤΙΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"