ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

ΤΟ MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

TO MAIL ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΗΤΑΝ ΧΑΔΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΥΧΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ.

ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ.



ΣΩΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ Η ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΝΤ ΚΑΙ Η ΠΙΘΑΝΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΛΕΥΡΑ ΠΙΕΣΗ.  ΑΣΦΑΛΩΣ ΠΡΟΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΔΟΣΕΙΣ Η ΧΩΡΑ ΕΤΣΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΦΩΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ.

Προκαταβολη φορου 100% ζητούν οι δανειστές.

Προκαταβολή φόρου 100% απο τις επιχειρήσεις ζητούν οι δανειστές. Μόνο φρενοβλαβείς μπορούν να ζητούν κάτι τέτοιο. Το OXI σε τέτοια μέτρα πρέπει να είναι συλλογικό και απο όλα τα κόμματα αν δεν θέλουν να καταστρέψουν την ιδιωτική οικονομία και να οδηγήσουν στην ανεργία χιλιάδες εργαζομένους. Και μην ακούσω για πάση θυσία συμφωνία αν περιέχει τέτοια μέτρα. Πάντως συμπερασματικά η διαπραγμάτευση πάει πολύ άσχημα και η κυβέρνηση οδηγείται σε νέο χειρότερο μνημόνιο ακριβώς γιατί απο την αρχή όχι μόνο δεν κατέθεσε ένα σοβαρό σχέδιο αλλά ανακοίνωνε ανοησίες όπως οι επαναπροσλήψεις στον δημόσιο και η κατάργηση της αξιολόγησης με το καλημέρα ενώ έπρεπε να έχει σχέδιο μείωσης του σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους.

Αίτημα συγχώνευσης πληρωμών προς το ΔΝΤ πρίν λίγο..

Αίτημα συγχώνευσης πληρωμών

Τέλη Ιουνίου θα πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ

Τέλη Ιουνίου θα πληρωθούν οι δόσεις του ΔΝΤ

Στην ενημέρωση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η Ελλάδα δεν θα καταβάλει αύριο Παρασκευή τη δόση των 305 εκατ. ευρώ ως όφειλε, αλλά θα αποπληρώσει το σύνολο των δόσεων του Ιουνίου συνολικού ύψους 1,56 δισ. ευρώ στα τέλη Ιουνίου προχώρησε πριν από λίγο η Τράπεζα της Ελλάδος.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ομαδοποιήσει τις τέσσερις δόσεις του Ιουνίου και να τις καταβάλει στο τέλος του μήνα. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους είχαν συγκεντρώσει τα 305 εκατ. ευρώ, όπως και τα 335 εκατ. ευρώ της καταβολής της 12ης Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί ότι η ελληνική κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην καταβολή μισθών και συντάξεων από ό,τι στην πληρωμή των εξωτερικών υποχρεώσεων.

Το κυβερνητικό επιτελείο αναφέρει πως από τη στιγμή που δεν έχει διασφαλισθεί η χρηματοδότηση της χώρας από τους πιστωτές και η διαδικασία της διαπραγμάτευσης είναι σε εξέλιξη, δεν θα υπήρχε λόγος να δοθεί μια δόση από τις τέσσερις, εάν εκ των πραγμάτων δεν θα υπήρχε η δυνατότητα να καταβληθούν εντός του Ιουνίου οι υπόλοιπες δόσεις.

Σημειώνεται πως η κίνηση αυτή έρχεται λίγες ώρες μετά τη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ πως είναι πεπεισμένη πως η Ελλάδα θα τιμήσει τις υποχρεώσεις της και θα καταβάλει τη δόση.

Ερωτηθείσας για το εάν η Ελλάδα θα πληρώσει αύριο το ΔΝΤ ή εάν θα συμπτύξει τις δόσεις για το τέλος του μήνα, η κ. Λαγκάρντ αναφέρθηκε στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ο οποίος από τις Βρυξέλλες είπε «μην ανησυχείτε». Στη βάση αυτή ανέφερε πως η συζήτηση για μετάθεση της πληρωμής δεν έχει κανένα νόημα. Τελικά διαψεύσθηκε.

Το μεγάλο ζητούμενο είναι το πώς θα αντιδράσει η ΕΚΤ στην εξέλιξη αυτή. Ήδη έχει υπονοηθεί από την πλευρά της ΕΚΤ πως αν η Ελλάδα δεν κατέβαλε τα 305 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, τότε θα της επιβάλει κούρεμα στα ενέχυρα και θα παγώσει τον ELA, που σήμερα ανέρχεται στα 80,7 δισ. ευρώ.

Η άμεση συνέπεια μιας χαμένης πληρωμής προς το ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε 30ήμερη «περίοδο χάριτος». Το ΔΝΤ δεν μιλά για πτώχευση στην περίπτωση χαμένων πληρωμών, αλλά για «ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις».

Σκόπιμα το καταστατικό του Ταμείου προβλέπει ένα μεσοδιάστημα μεταξύ της ημερομηνίας που η πληρωμή δεν έγινε και της επίσημης καταγγελίας που γίνεται από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ.

Αυτή η χρονική υστέρηση, περίπου 2 μηνών, όπως ορίζεται στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΔΝΤ μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος πρόσθετης προθεσμίας, κατά την οποία θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εκτελεστεί η πληρωμή.

Μετά από αυτή την προθεσμία το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα έχει περιθώριο ενός μήνα για να αποφασίσει το εάν θα περιορίσει την χρήση των πόρων του Ταμείου προς την Ελλάδα και εάν θα αναστείλει τα δικαιώματά της.
Τελευταία φορά που μία χώρα επέλεξε να μεταθέσει εντός μήνα πληρωμή προς το ΔΝΤ ομαδοποιώντας τις καταβολές ήταν στη δεκαετία του '80 και αφορούσε τη Ζάμπια.

Θανάσης Κουκάκης
Newsroom ΔΟΛ

«Βράζει» στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ

«Βράζει» στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ


Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να βρίσκονται στην τελική ευθεία και το Μαξίμου να αισιοδοξεί για συμφωνία, στο εσωτερικό του ο ΣΥΡΙΖΑ όμως, «βράζει».

Κορυφαία στελέχη του κόμματος, δεν κρύβουν τις αντιρρήσεις τους, ενώ άλλα επαναφέρουν στο προσκήνιο σενάρια εκλογών, προκαλώντας ‘πονοκέφαλο’ στην κυβέρνηση.

Την εκτίμηση ότι η συμφωνία δεν θα περάσει από τη Βουλή, έκανε μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος, που αν και δεν ψηφίζει στη Βουλή, αποτελεί για πολλούς την ‘φωνή της συνείδησης’ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος ζήτησε «πάγωμα» ενός έτους στις πληρωμές της Ελλάδας προς τους δανειστές και υποστήριξε πως για τον ΣΥΡΙΖΑ το χρήμα δεν είναι «φετίχ».

«Η συμφωνία ή θα είναι συμβατή με το προοδευτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ή δεν πρόκειται να υπάρξει», ήταν το ηχηρό μήνυμα που έστειλε από την πλευρά του μέσω του Real.gr ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, θέτοντας ως προϋποθέσεις για μία βιώσιμη συμφωνία τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και την ‘ισχυρή ένεση ρευστότητας’ στην Οικονομία.

«Η λογική της ‘πάση θυσία’ συμφωνίας, που καλλιεργεί η εγχώρια ‘Πέμπτη Φάλαγγα’, είναι μία λογική άνευ όρων παράδοσης της χώρας στο χειρότερο νεοαποικιακό καθεστώς», λέει ο επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως «από μία κακή συμφωνία με λιτότητα, ιδιωτικοποιήσεις, απορρυθμίσεις, απουσία ρευστότητας και χωρίς διαγραφή χρέους, είναι δέκα φορές προτιμότερη μία εναλλακτική πορεία για τον τόπο».

Με καταψήφιση της συμφωνίας απείλησε χθες ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής. Ως νησιώτης ο ίδιος, υποστήριξε ότι η κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά είναι ένα οριζόντιο και υφεσιακό μέτρο, προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να το ψηφίσει στον βαθμό που θα περιλαμβάνεται στο κείμενο της συμφωνίας με τους δανειστές.

Αν μάλιστα μία τέτοια ρύθμιση δεν αποτελέσει ξεχωριστό άρθρο, υποστήριξε ότι θα καταψηφίσει ολόκληρη την συμφωνία.

Στο μεταξύ, περισσότερη ενημέρωση για το κείμενο της ελληνικής πρότασης προς τους εταίρους αλλά και την πορεία των διαπραγματεύσεων, ζητούν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με το προεδρείο της ΚΟ του κόμματος να έχει ήδη λάβει την απόφαση για συνεδρίαση της ΚΟ τις προσεχείς ημέρες, μεταξύ των βουλευτών κυκλοφόρησε και κείμενο με υπογραφές για τη σύγκλησή της.

Το κείμενο υπήρξε πρωτοβουλία μίας μερίδας βουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Θανάσης Πετράκος, ο Βασίλης Χατζηλάμπρου και η Ευγενία Ουζουνίδου. Το κείμενο μιλούσε για σύγκληση της ΚΟ σήμερα Πέμπτη, κάτι όμως που φέρεται να παραπέμπεται για τις επόμενες μέρες, στον απόηχο των τελευταίων εξελίξεων στις Βρυξέλλες.

Περισσότερη ενημέρωση ζητούν και τα στελέχη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για αυτό τον λόγο διέκοψαν και την συνεδρίαση του οργάνου χθες, προκειμένου να συνεχιστεί πιθανότατα σήμερα, στον απόηχο του ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ χθες το βράδυ.

«Όλα τα όργανα θα συνεδριάσουν μόλις υπάρξει το τελικό κείμενο», διαβεβαίωσε χθες ο γραμματέας του κόμματος Τάσος Κορωνάκης, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση εργάζεται για να δοθεί λύση εντός των πλαισίων της λαϊκής εντολής.

Σε αυτό το πλαίσιο, προειδοποίησε πως αν οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν προτίθενται να σεβαστούν την εντολή που έχει λάβει η κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό, τότε «ο λόγος θα δοθεί ξανά στον ελληνικό λαό», υπονοώντας νέα προσφυγή στις κάλπες.

Πρόωρες εκλογές υπονόησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, στον βαθμό που θα υπάρξει τελεσίγραφο από την πλευρά των εταίρων μας στη βάση ενός κειμένου που δεν μπορεί να αποδεχθεί η ελληνική πλευρά.

Την ίδια ώρα, την πρότασή του για καθυστέρηση πληρωμών ως έναν ‘μηχανισμό εκβιασμού’, επανέφερε ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Αίσθηση προκάλεσε, πάντως η αποστροφή του κ. Μηλιού σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη, περί ελέγχου στη φυγή καταθέσεων από τις τράπεζες λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων αν παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις τράπεζες.

Αργότερα πάντως, με παρέμβασή του σε εκπομπή του Mega εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΥΛΟΣ. ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ.

Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη πολύ λιγότερο επώδυνο

"Δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε από τον Γιούνκερ"

Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη πολύ λιγότερο επώδυνο

Βούτσης: Το email του Χαρδούβελη πολύ λιγότερο επώδυνο

«Το email του Χαρδούβελη ήταν πολύ λιγότερο επώδυνο και ο Σαμαράς δεν το είχε φέρει στη Βουλή» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης, σχολιάζοντας το σχέδιο που παρουσίασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

«Το ποτήρι το βλέπω μισοάδειο και είμαι αισιόδοξος... κανείς δεν μπορεί να το δει μισογεμάτο... δεν μπορεί να είναι βάση συζήτησης το κείμενο που παρουσιάστηκε... άρχισαν να βάζουν και μέτρα που είχαν ψηφιστεί από τη ΝΔ» τόνισε ο υπουργός.

«Δεν μπορούμε να σημειώσουμε τα διακυβεύματα μιας νέας εκλογικής αναμέτρησης» ανέφερε ο κ. Βούτσης, όμως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, επισημαίνοντας πως εάν γίνουν εκλογές «θα είναι μία δημοκρατική πρωτοβουλία για ενίσχυση εντολής για συμφωνία ρεαλισμού, όχι για ρήξη».

«Θέλουν το ΔΝΤ για να τίθενται ζητήματα όπως το εργασιακό και τα ασφαλιστικά, για να μην υπάρχει σύγκλιση σε αυτά τα μέτρα, όμως το ΔΝΤ από την άλλη θέλει βιώσιμο χρέος» σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης του Ιουνίου στο ΔΝΤ, ο υπουργός συμφώνησε με τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι θα αποπληρωθεί.


ΠΗΓΗ: e-typos.com


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ....

Η αδικία είναι θεσμοθετημένη

Η αδικία είναι θεσμοθετημένη

Οταν κάποιος θα πρέπει να έρθει σε επαφή με το κράτος μας -και ειδικά με τις μεταμνημονιακές πρακτικές του-, θα διαπιστώσει ότι οι έννοιες του δικαίου και του αδίκου είναι... σχετικές για όλους όσοι νομοθετούν. Η αδικία είναι θεσμοθετημένη. Το ίδιο και η απανθρωπιά και η αδιαφορία για το κοινό καλό. Το μόνο που έχει σημασία είναι η είσπραξη εσόδων.
Οποτε δεν μπορούν να εισπραχθούν έσοδα, επειδή πάντα θα ισχύει το «ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος», τότε εφευρίσκονται τρόποι για να καταλογιστούν οφειλές των πολιτών και των επιχειρήσεων προς το κράτος.

Αν καταλογιστούν, οι ιδιώτες και τα νομικά πρόσωπα θα υποχρεωθούν να πληρώσουν - έστω εκποιώντας τμήμα των περιουσιακών στοιχείων τους.

Αν δεν εκποιήσουν αυτοβούλως, απλώς θα απολέσουν τα πάντα λόγω των κατασχέσεων, οι οποίες αναπόφευκτα θα... προκύψουν. Απλό το σχέδιο στη σύλληψή του και θανατηφόρα αποτελεσματικό.
Ο αδίστακτος χαρακτήρας της φορομπηχτικής μηχανής φαίνεται και από την ορθάνοιχτη παγίδα που περιμένει 170.000 συμπολίτες μας, οι οποίοι είναι εν αναμονή... συνταξιούχοι. Εχουν υποβάλει κανονικά τα χαρτιά τους και σε ορισμένους έχουν εγκριθεί προσωρινές συντάξεις.
Η «δημοκρατία» σήμερα αποκαλύπτει ότι τούτη η παγίδα είναι τα τεκμήρια. Θα φορολογηθούν με βάση αυτά - και η Εφορία ουδόλως θα υπολογίσει ότι οι περισσότεροι δεν έχουν εισόδημα και το περιμένουν!
Η εικόνα που διαμορφώνεται γι' αυτή την κατηγορία φορολογουμένων είναι τόσο άσχημη, ώστε αρκεί ένα παράδειγμα για να την περιγράψει: Εστω φορολογούμενος ο οποίος το 2014 υπέβαλε τα χαρτιά του για σύνταξη και είχε εισόδημα από τόκους 0,57 ευρώ. Ο φορολογούμενος αυτός διαμένει σε ιδιόκτητο διαμέρισμα 50 τ.μ. κι έχει κι ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο 1.400 κυβικών εκατοστών, παλαιότητας 10 ετών. Στην περίπτωση αυτή, το συνολικό πραγματικό εισόδημα του φορολογουμένου ανέρχεται σε μόλις 0,57 ευρώ. Ο συνολικός φόρος εισοδήματος θα ανέλθει τελικά στο εξωφρενικό ποσό των 3.062,57 ευρώ! Είναι αυτονόητο ότι αυτή η αθλιότητα πρέπει να τερματιστεί άμεσα.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ 100 ΔΟΣΕΩΝ.

Τους ζητουν να παρουν πισω την ρυθμιση για τις 100 δοσεις σε εφοριες και ταμεια. Να μην τολησετε να υποχωρησετε σε τετοιες παραλογες και εξευτελιστικες απαιτησεις των δανειστων.

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

ΠΡΟΒΛΕΠΩ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑΤΡΟ...

ΟΧΙ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΑΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Οχι ψηφο σε μια κακη συμφωνια που θα καταστρεφει την κοινωνια και την οικονομια μονο και μονο για να τελειωνουν οι διαπραγματευσεις.

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

«Ελλάδα και πιστωτές παραμένουν στα μαχαίρια»

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα

CNBC: Ώρα να μιλήσουμε για κεφαλαιακούς ελέγχους στην Ελλάδα
Σενάριο Κύπρου βλέπουν για την Ελλάδα πολλοί αναλυτές   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Επαναφέρει στο προσκήνιο τα σενάρια για εισαγωγή κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα ο διεθνής Τύπος στον απόηχο της χθεσινής άκαρπης συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.
To CNBC αναφέρει πως με δεδομένο τον αργό ρυθμό των συνομιλιών, η ΕΚΤ δεν έχει αυξήσει σημαντικά το ποσό της έκτακτης χρηματοδότησης για τις ελληνικές τράπεζες και επικαλείται αναλυτές ο οποίοι υποστηρίζουν ότι αν η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την ΕΚΤ μέσω του ELA περιοριστεί, η Αθήνα θα πρέπει να επιβάλλει ελέγχους κεφαλαίων και να περιορίσει τις αναλήψεις μετρητών για να κρατήσει τις τράπεζες σε λειτουργία.
«Δεδομένου ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της, εξακολουθούν να παραμένουν στα μαχαίρια σε κομβικά θέματα της συμφωνίας διάσωσης, υπάρχει ένας σημαντικός και αυξανόμενος κίνδυνος για επιβολή κάποιας μορφής κεφαλαιακών ελέγχων», είπε στο CNBC ο Νικόλας Σπύρο, διευθύνων σύμβουλος της Spiro Sovereign Strategy.
«Αν η ΕΚΤ αναγκαστεί να περιορίσει σημαντικά τον ELA λόγω αδυναμίας πληρωμής (σ.σ. των υποχρεώσεων της Ελλάδας) ή αποτυχίας των διαπραγματεύσεων, τότε είναι πολύ πιθανό η Ελλάδα να ακολουθήσει το παράδειγμα της Κύπρου» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

Στην πληρωμή των 305 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα προχωρήσει η Ελλάδα

«Θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε»

Στην πληρωμή των 305 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα προχωρήσει η Ελλάδα

Στην πληρωμή των 305 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ θα προχωρήσει η Ελλάδα
 
Κανονικά θα καταβάλλει αύριο Παρασκευή τη δόση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ύψους 305 εκατ. ευρώ η Ελλάδα.
Ερωτηθείς για το θέμα νωρίς το πρωί της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε: «Μην ανησυχείτε, θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε».
Το μόνο που πλέον απομένει για να εκταμιευθούν τα χρήματα είναι η έγκριση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα το πρωί της Παρασκευής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έχουν εξασφαλίσει και τα χρήματα για την επόμενη δόση προς το ΔΝΤ στις 12 Ιουνίου ύψους 335 εκατ. ευρώ (σημειώνεται πως στις 12 Ιουνίου θα πρέπει να καταβληθούν για μισθοδοσία δεκαπενθημέρου δημοσίων υπαλλήλων 680 εκατ. ευρώ).
Οι δύο αυτές πρώτες δόσεις έχουν διασφαλισθεί από χρήματα που προέρχονται από έσοδα από ΦΠΑ και ρυθμίσεις χρεών στην εφορία, ταμειακά διαθέσιμα φορέων, αλλά και από την αξιοποίηση πόρων των διαρθρωτικών ταμείων.
Για τις άλλες δύο μεγάλες δόσεις, στις 16 Ιουνίου ύψους 560 εκατ. ευρώ και στις 19 Ιουνίου ύψους 335 εκατ. ευρώ το Δημόσιο θα μπορούσε να αξιοποιήσει ταμειακά διαθέσιμα 1,1 δισ. ευρώ ασφαλιστικών ταμείων και ΟΤΑ που είναι κατατεθειμένα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Στην περίπτωση όμως αυτή η ελληνική κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να καταβάλει το σύνολο των εσωτερικών της υποχρεώσεων για την καταβολή μισθών και συντάξεων.
Πρέπει να σημειωθεί πως αν η Ελλάδα δεν κατέβαλε τα 305 εκατ. ευρώ στο ΔΝΤ, τότε στις 10 Ιουνίου η ΕΚΤ θα της επέβαλε κούρεμα στα ενέχυρα και θα πάγωνε τον ELA, που σήμερα ανέρχεται στα 80,7 δισ. ευρώ.
 Η άμεση συνέπεια μιας χαμένης πληρωμής προς το ΔΝΤ είναι ότι η Ελλάδα θα εισέλθει σε 30ήμερη «περίοδο χάριτος». Το ΔΝΤ δεν μιλά για πτώχευση στην περίπτωση χαμένων πληρωμών, αλλά για «ληξιπρόθεσμες οικονομικές υποχρεώσεις».
Σκόπιμα το καταστατικό του Ταμείου προβλέπει ένα μεσοδιάστημα μεταξύ της ημερομηνίας που η πληρωμή δεν έγινε και της επίσημης καταγγελίας που γίνεται από την Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ στην εκτελεστική επιτροπή του ΔΝΤ.
Αυτή η χρονική υστέρηση, περίπου 2 μηνών, όπως ορίζεται στο πλαίσιο των διαδικασιών του ΔΝΤ μπορεί να θεωρηθεί ως ένα είδος πρόσθετης προθεσμίας, κατά την οποία θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να εκτελεστεί η πληρωμή.
Μετά από αυτή την προθεσμία το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα έχει περιθώριο ενός μήνα για να αποφασίσει το εάν θα περιορίσει την χρήση των πόρων του Ταμείου προς την Ελλάδα και εάν θα αναστείλει τα δικαιώματά της.
Θανάσης Κουκάκης

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΣΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΟΣΗ

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΔΙΚΟ ΟΣΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ. ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ. ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΣΦΥΞΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΥΡΩ.

Αδ. Γεωργιάδης: Διαπραγματευτικό Βατερλώ στις Βρυξέλλες

«Ο Ναπολέων τα πήγε καλύτερα»

Αδ. Γεωργιάδης: Διαπραγματευτικό Βατερλώ στις ΒρυξέλλεςΑδ. Γεωργιάδης: Διαπραγματευτικό Βατερλώ στις Βρυξέλλες

Για συντριβή της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στις Βρυξέλλες και την πρόταση των θεσμών.

«Έχουν πάρει όλα όσα ζητούσαν όλα αυτά τα χρόνια και προσπαθούσαμε να αποκρούσουμε και τα έχουν βάλει όλα σε μια πρόταση» δήλωσε στο Mega, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει ξαναδεί στη ζωή του μεγαλύτερο «διαπραγματευτικό Βατερλώ».

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι με το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης «είχαμε λιγότερα μέτρα και ελάφρυνση χρέους», ενώ με το σημερινό σχέδιο «έχουμε περισσότερα μέτρα και περισσότερο χρέος».

«Εδώ μιλάμε για συντριβή, δεν μιλάμε για ήττα. Ο Ναπολέων στο Βατερλώ τα πήγε καλύτερα» ανέφερε και πρόσθεσε: «Το σχέδιό μας στο mail Χαρδούβελη θα το βλέπει ο ελληνικός λαός στις μελλοντικές γενιές όπως την Αγιά Σοφιά, περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαις».

Σχολιάζοντας τις επιδιώξεις της κυβέρνησης για πολιτική λύση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε: «Ο κ. Τσίπρας ζητούσε πολιτική λύση. Χθες αυτό που ήρθε δεν ήρθε από την τρόικα, ήρθε από τους πολιτικούς. Η τρόικα φαντάζει φιλάνθρωπος μπροστά στην πολιτική λύση που πέτυχε ο κ. Τσίπρας».
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκλογών, υποστήριξε ότι αν γίνουν σήμερα εκλογές θα είναι «εκλογές οικονομικού χάους». «Θα πάμε στις εκλογές με κλειστές τράπεζες. Θα πάμε στις εκλογές όπου δεν θα ξέρουμε αν την άλλη μέρα θα έχουμε ευρώ» ανέφερε.

Τα σκληρά μέτρα που παρουσιάστηκαν στον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες δεν έπεσαν από τον ουρανό, βασίζονται στο mail Βαρουφάκη, ο οποίος έλεγε ότι «με τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου κρατήσαμε το 70% του μνημονίου και το εμπλουτίσαμε με δικά μας, φρέσκα μέτρα» τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ εξήγησε: «Σε εμάς ζητούσαν μέτρα 2 δισ. ευρώ και τώρα πάμε στα 3 δισ. ευρώ επειδή έχουμε γυρίσει πίσω στην ύφεση λόγω της 'λεβέντικης διαπραγμάτευσης'» δήλωσε δηκτικά ο βουλευτής της ΝΔ.

«Η κυβέρνηση έπρεπε να στηρίξει πρώτα τον εαυτό της, αν είχε συμφωνήσει σύντομα δεν θα είχαν χειροτερεύσει τα οικονομικά μεγέθη» πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Σοκ στην Αθήνα: «Ούτε γι' αστείο αποδοχή»

Σοκ στην Αθήνα: «Ούτε γι' αστείο αποδοχή»Γιάννης Μακρυγιάννης

 Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ - Εκτιμούν ότι οι εταίροι δεν επιδιώκουν τη συμφωνία, αλλά τη ρήξη, με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να διορίσουν πραξικοπηματικά ένα ελεγχόμενο από τους ίδιους πολιτικό προσωπικό

Σοκαρισμένη μοιάζει η κυβέρνηση από την πρόταση των δανειστών, που παρουσιάστηκε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την ελληνική αντιπροσωπεία από τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ τα μεσάνυχτα στις Βρυξέλλες.



Φάντασμα να έβγαινε, ώρες που είναι, λιγότερο τρόμο θα προκαλούσε, κατά τα φαινόμενα, καθώς η πρόταση αντιπροσωπεύει ένα νέο σκληρό μνημόνιο!

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και η πρόταση των δανειστών προφανώς και δεν έχει τελεσιγραφικό χαρακτήρα -τουλάχιστον έτσι θέλουν να πιστεύουν στην κυβέρνηση.

Όσο για τη στάση της ελληνικής πλευράς απέναντι στην πρόταση αυτή; «Ούτε γι' αστείο αποδοχή» ξεκαθαρίζει η ίδια πηγή, που πάντως τηρεί στάση αναμονής για το πώς θα εξελιχθεί η αποψινή συζήτηση.

Σημειωτέον, ότι ήδη στον ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να επικρατεί αναταραχή. Πέρα από τα νέα πύρινα άρθρα του iskra.gr, που εκφράζει την αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, κομματικοί παράγοντες της πλειοψηφίας λένε ότι οι δανειστές και εταίροι δεν επιδιώκουν τη συμφωνία, αλλά τη ρήξη, με στόχο να ρίξουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και να διορίσουν πραξικοπηματικά ένα ελεγχόμενο από τους ίδιους πολιτικό προσωπικό.

Καλούν, δε, τον Αλέξη Τσίπρα να διακόψει τις συνομιλίες και αποκαλύψει τον κυνισμό και τη βαρβαρότητα των δήθεν εταίρων.

O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, μιλώντας πριν λιγο στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ξεκαθάρισε ότι «δεν θα καθυστερήσουμε την πληρωμή συντάξεων, μισθών και νοσοκομείων» και επισήμανε ότι «έχει ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους ότι χωρίς συμφωνία δεν θα πληρωθούν οι υποχρεώσεις στους δανειστές».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και κορυφαίο στέλεχος της αριστερής πτέρυγας Στάθης Λεουτσάκος δήλωσε με νόημα πριν λίγο, όταν ρωτήθηκε εάν η εναλλακτική λύση είναι η έξοδος από το ευρώ,  ότι «δεν τελειώνει η ζωή στο οποιοδήποτε νόμισμα». Και διαμήνυσε ότι «τέτοια συμφωνία, όπως την προτείνουν οι δανειστές, δεν πρόκειται να γίνει».

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
 

Μηλιός: Έπρεπε να είχε μπει όριο αναλήψεων 300 ευρώ τη μέρα


Για τη φυγή καταθέσεων

Μηλιός: Έπρεπε να είχε μπει όριο αναλήψεων 300 ευρώ τη μέρα

Μηλιός: Έπρεπε να είχε μπει όριο αναλήψεων 300 ευρώ τη μέρα
Από την εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Καθυστέρηση πληρωμών της χώρας προς τους δανειστές τώρα, ως «μηχανισμό εκβιασμού», πρότεινε στην κυβέρνηση ο Γιάννης Μηλιός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, στη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του «Κόκκινου Δικτύου» στη Θεσσαλονίκη με θέμα Η ώρα της αλήθειας για τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύγκρουση τώρα με τους δανειστές.
«Είμαστε σε κρίσιμο σημείο, δεν ξέρω αν θα υπάρξει ενιαία συμφωνία, όπως θέλουμε, που να βασίζεται, μάλιστα, έστω και με μια κουτσουρεμένη αναδιάρθρωση του χρέους. Πάρα πολύ φοβάμαι ότι τα πράγματα θα πάνε πάλι με δόσεις ώστε να καλυφθεί αυτό το πρόβλημα που υπάρχει στις 22 Ιουνίου. Δεν υπάρχει νωρίτερα. Στις 22 Ιουνίου υπάρχει ένα πρόβλημα, διότι πρέπει να πληρωθούν 3,5 δισεκατομμύρια στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε ο κ. Μηλιός.
«Επομένως λέω να εστιάσουμε σε αυτό το ζήτημα: Γιατί δεν γίνεται μία καθυστέρηση πληρωμών τώρα. Αφού το ξέρουμε, το βλέπουμε, αυτός είναι ο μηχανισμός του εκβιασμού. Κι αυτός ήταν πάντα. Και δεν αρκούν οι προφορικές διαβεβαιώσεις, αν υπήρξαν τέτοιες, ότι υπογράψτε ότι θέλουμε και μετά θα σας δώσουμε κάποια χρήματα. Δεν υπάρχει άλλο όπλο. Για την υπεράσπιση των Ελλήνων και των Ευρωπαίων Εργαζομένων πρέπει να μην υπάρξει ένας συμβιβασμός που να λέει τα πράγματα θα μείνουν όπως είναι τώρα και θα είμαστε ευχαριστημένοι επειδή άμεσα δεν θα κοπούν άλλο συντάξεις και μισθοί. Και που θα γίνει μια αναδιανομή μέσα στα μεσαία προς χαμηλά μέχρι μεσαία προς υψηλά εισοδήματα, όπου κάποιοι θα πληρώσουν πολύ μεγαλύτερη εισφορά αλληλεγγύης από κάποιους άλλους» σημείωσε.
Ο κ. Μηλιός είπε ότι έπρεπε να είχε ελεγχθεί η φυγή καταθέσεων από τις Τράπεζες, λέγοντας ότι αν είχε τεθεί όριο αναλήψεων στα 300 ευρώ, αυτό το ποσό είναι αρκετό για το 95% των Ελλήνων, δηλαδή να παίρνουν 300 ευρώ την ημέρα από τις Τράπεζες.
Για την κυβέρνηση τόνισε ότι βρίσκεται σε «ολισθηρό δρόμο» επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ «πάτησε σε δύο βάρκες» και επισήμανε πως το ζητούμενο δεν είναι απλώς η σημερινή κυβέρνηση να είναι καλύτερη από την προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου..
Παρατήρησε ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν στελεχώθηκε από το οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι προεκλογικές επεξεργασίες του «μπήκαν στο περιθώριο» και «πέρασαν μπροστά άλλες».
Ασκησε κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για το ποσοστό 70% αποδοχής του προγράμματος και είπε χαρακτηριστικά πως αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε μιλήσει προεκλογικά για το 70% ίσως να ήταν τρίτο κόμμα στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"