ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

ΜΟΣΧΑ: ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δηλώσεις αντιπροέδρου της κυβέρνησης

Μόσχα: Θα εξετάσουμε ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια

Μόσχα: Θα εξετάσουμε ενδεχόμενο αίτημα της Ελλάδας για οικονομική βοήθεια
  (Φωτογραφία:  Associated Press )



Η Ρωσία προτίθεται να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, όπως μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή, το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

«Θα υποστηρίξουμε οποιαδήποτε λύση για τη διευθέτηση της ελληνικής κρίσης χρέους που προτείνεται από την Ελλάδα και τους Ευρωπαίους εταίρους μας» δήλωσε ο Ντβόρκοβιτς σε τηλεοπτική συνέντευξη, μετέδωσε το TASS.

«Τα πιο σημαντικά πράγματα για μας είναι τα σχέδια επενδύσεων και οι εμπορικές συναλλαγές με την Ελλάδα. Αν ζητηθεί οικονομική υποστήριξη, θα εξετάσουμε το θέμα αυτό» σημείωσε, σύμφωνα με τις δηλώσεις, τις οποίες επικαλείται το TASS.

Δηλώσεις για το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα έκανε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει την ελληνική πρόταση προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Στην ερώτηση δημοσιογράφου του TASS αν η Μόσχα προτίθεται να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ παρότρυνε τους δημοσιογράφους να περιμένουν το αποτέλεσμα των συνομιλιών μεταξύ του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν το απόγευμα (ώρα 16:15).

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (...) και τότε θα σας ενημερώσουμε» σημείωσε.
 
ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΚΑΛΟ ΝΕΟ!

Εξάμηνη παράταση του προγράμματος εξετάζει η Ευρωζώνη

Εφόσον επιτευχθεί άμεσα συμφωνία

Εξάμηνη παράταση του προγράμματος εξετάζει η Ευρωζώνη

Εξάμηνη παράταση του προγράμματος εξετάζει η Ευρωζώνη
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Κύκλοι προσκείμενοι στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιθανολογούσαν σήμερα Παρασκευή από το Λουξεμβούργο πως στην παρούσα φάση θα πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μια περαιτέρω παράταση της υφιστάμενης δανειακής σύμβασης με χρονικό ορίζοντα το τέλος του 2015.
Αναπόσπαστο τμήμα αυτής της συμφωνίας θα είναι η κάλυψη όλων των οικονομικών αναγκών της Ελλάδας σε σχέση με τις διεθνείς δανειακές υποχρεώσεις της το 2015.
Σημειώνεται πως μια έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των χωρών της ευρωζώνης προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα το απόγευμα. Προηγουμένως, ωστόσο, και συγκεκριμένα ως το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιχειρηθεί να κλείσουν τα περισσότερα ανοιχτά θέματα σε τεχνικό επίπεδο και σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων.

Στη συνέχεια, στις 4 ώρα Ελλάδας της ίδιας ημέρας, η σκυτάλη θα περάσει στους υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης που επίσης θα συνεδριάσουν εκτάκτως στις Βρυξέλλες.
Τον τελικό λόγο πάντως θα τον έχουν οι αρχηγοί των κρατών και των κυβερνήσεων της ευρωζώνης στο επίπεδο των οποίων θα επιχειρηθεί να επικυρωθεί η συμφωνία.
Όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πήγες, τα ανοιχτά θέματα εξακολουθούν να είναι αρκετά, τόσο δημοσιονομικού χαρακτήρα όσο και διαρθρωτικού.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ ΔΙΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΡΑ.  Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΣΕΡΝΕΤΑΙ ΕΝΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΑ ΡΙΖΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist

My big fat Greek divorce

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist για τις διαπραγματεύσεις

«Διαζύγιο αλά ελληνικά» γράφει ο Economist για τις διαπραγματεύσεις
Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο του Economist στην ηλεκτρονική του έκδοση  


«Διαζύγιο αλά ελληνικά» («My big fat Greek divorce») είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του περιοδικού Economist, που παραφράζει τον τίτλο της γνωστής ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά» («My Big Fat Greek Wedding») για να σχολιάσει τις εξελίξεις στις διαβουλεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους πιστωτές.


Το πρωτοσέλιδο του περιοδικού


«Ποτέ δεν είναι ευχάριστο να παρακολουθείς μία σχέση να διαλύεται» γράφει ο συντάκτης του άρθρου, σημειώνοντας ότι «ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατηγορεί τους πιστωτές ότι θέλουν να ταπεινώσουν τη χώρα του και το ΔΝΤ για εγκληματικές ευθύνες στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα».

Παράλληλα, συνεχίζει ο συντάκτης, «επιφανείς πολιτικοί της Ευρωζώνης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εάν τις επόμενες ημέρες δεν υπάρξει συμφωνία για την παροχή ρευστότητας, τότε πλησιάζουν η χρεοκοπία και το Grexit».

Σύμφωνα με το περιοδικό, η διαπραγμάτευση μπορεί να εξελιχθεί σε απευθείας διαμάχη του Αλέξη Τσίπρα με τη γερμανίδα καγκελάριο.

«Η συμφωνία μπορεί να είναι εφικτή, όμως οι εμπλεκόμενες πλευρές απεχθάνονται η μία την άλλη. Αν επρόκειτο για γάμο, οι δικηγόροι θα είχαν 'κυκλώσει' αυτή τη σχέση. Το διαζύγιο θα είναι καταστροφή για όλους. Όμως εάν Ελλάδα και Ευρωζώνη δεν αλλάξουν τους όρους της σχέσης τους, τότε ακόμα και εάν παραμείνουν μαζί η κατάσταση δεν θα είναι καλύτερη» σημειώνεται.

Ο συντάκτης του άρθρου στρέφεται κατά του πρωθυπουργού, λέγοντας πως «ανέλαβε μία κακή κατάσταση και την έκανε χειρότερη».

«Το 2014 η ελληνική οικονομία παρουσίαζε ανάπτυξη. Τώρα, συρρικνώνεται και πάλι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ αποδείχθηκε ανίκανος και πιο πελατειακός από τους προκατόχους του, αλλά κι επειδή οι ατελείωτες διαπραγματεύσεις απορρόφησαν όλη την ενέργεια και την προσοχή του ΣΥΡΙΖΑ και γύρισαν τη χώρα χρόνια πίσω. Οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, δισεκατομμύρια ευρώ βγήκαν απ' τις τράπεζες, οι επενδυτές απομακρύνθηκαν» γράφει.

«Οι περισσότεροι Έλληνες θέλουν να παραμένουν στο ευρώ. Αλλά οι πολιτικοί τους, αντί να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις στο σπίτι τους, στρέφονται στο Βερολίνο προς βοήθεια. Η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει πως, αν αυτό δεν αλλάξει, οι δανειστές θα χάσουν την υπομονή τους. Το να αποφευχθεί το διαζύγιο θα είναι καλό για όλους, όμως αυτός ο γάμος δεν αξίζει να σωθεί με κάθε τίμημα» καταλήγει το άρθρο.

Στο αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και εταίρων αναφέρονται τα περισσότερα ξένα μέσα ενημέρωσης.

Η Ελλάδα ωθείται σε έξοδο καθώς η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης καταλήγει με εχθροπάθεια, σημειώνει το πρακτορείο Bloomberg. Η Ελλάδα βρέθηκε ένα βήμα πιο κοντά στην έξοδο από το ευρώ καθώς η συνεδρίαση του Eurogroup ολοκληρώθηκε με πικρή γεύση, αναγκάζοντας τους ηγέτες να προχωρήσουν σε έκτακτη σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα. Καθώς η ΕΚΤ προετοιμάζεται για νέα έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή, χιλιάδες Έλληνες συγκεντρώθηκαν έξω από την Βουλή της Αθήνας ζητώντας να σωθεί το έθνος από μια χρεοκοπία, προσθέτει το πρακτορείο.

Το Bloomberg σημειώνει, επίσης, πως πλέον σφίγγει ο κλοιός για την Ελλάδα, την στιγμή που μελετάται η έκτακτη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος, ενώ ανοικτό είναι και το ενδεχόμενο για έλεγχο των καταθέσεων.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και θα έχει αποκλειστικό θέμα την χώρα μας επικεντρώνεται το Reuters και αναφέρει ότι αυτή θα είναι η τελευταία ευκαιρία ώστε να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία.

Το δημοσίευμα επικαλείται και τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ότι «δυστυχώς έχει γίνει πολύ μικρή πρόοδος, καμία συμφωνία δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα», ενώ σημειώνει ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης έστειλαν το μήνυμα ότι το παιχνίδι είναι στα χέρια της Ελλάδας πλέον.

Στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας επικεντρώνεται και το BBC, ενώ αναφέρεται και στη σημερινή συνεδρίαση της ΕΚΤ για την έκτακτη χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών έπειτα από τις μεγάλες εκροές καταθέσεων τις τελευταίες ημέρες.

Οι New York Times τονίζουν πως είναι «άκαρπες και πάλι οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος», ενώ υπογραμμίζουν ότι χωρίς επιπλέον βοήθεια η Ελλάδα βαδίζει προς την πτώχευση, καθώς δεν θα είναι σε θέση στο τέλος του μήνα να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της απέναντι στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Στο επίκεντρο του δημοσιεύματος και η κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Με συνεχείς ενημερώσεις και διαρκή κάλυψη, παρουσιάζει τις εξελίξεις η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού Guardian o οποίος σημειώνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραπεζική κρίση μετά τις άκαρπες συνομιλίες της Πέμπτης και υπογραμμίζει την κρισιμότητα της νέας συνεδρίασης της ΕΚΤ σήμερα Παρασκευή αλλά και την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, καθώς όπως γράφει η ελληνική κρίση σημειώνει νέα... υψηλά. «Εντείνονται οι φόβοι για τις ελληνικές τράπεζες μετά την κατάρρευση των συνομιλιών» είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της έντυπης έκδοσης της βρετανικής εφημερίδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι βρετανικοί Times. Οι ελληνικές τράπεζες στο χείλος της κατάρρευσης με τους αποταμιευτές να βρίσκονται σε πανικό, είναι ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας.

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιήσει σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), προκειμένου να συζητήσει πιθανή αύξηση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές τις οποίες επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η έκτακτη συνεδρίαση, που οργανώθηκε τηλεφωνικά, είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι.

«Ασαφής ήταν στο Eurogroup ο έλληνας υπουργός Οικονομικών, έκτακτη σύνοδος κορυφής για την Ελλάδα» αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung. 

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Αίτημα για αύξηση κατά 3 δισ. ευρώ

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ

Πρόσθετο ELA για τις ελληνικές τράπεζες εξετάζει η ΕΚΤ
  (Φωτογραφία:  EPA pictures )


Σε έκτακτη συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης θα προχωρήσει σήμερα Παρασκευή το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να συζητήσει για την κατάσταση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών και να εγκρίνει την αύξηση του ορίου χορήγηση ρευστότητας από τον Έκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας (ELA).
Η τηλεδιάσκεψη θα γίνει το μεσημέρι και στο επίκεντρο θα βρεθεί το ελληνικό αίτημα για αύξηση του ELA κατά 3 δισ. ευρώ, από τα 84,1 δισ. ευρώ στα 87,1 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται πως προχθές Τετάρτη ο ELA αυξήθηκε κατά 1,1 δισ. ευρώ, ωστόσο αυτή η ρευστότητα «απορροφήθηκε» μέσα σε μία ημέρα.
Δεδομένου του μεγέθους των εκροών που την Πέμπτη ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ, αλλά και του κλίματος ανησυχίας που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου περί «κλειστών τραπεζών» που μετέφεραν δηλώσεις ξένων αξιωματούχων, η ΕΚΤ αναμένεται να αποφασίσει τη διασφάλιση της ρευστότητας των τραπεζών τουλάχιστον έως τη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.
Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και με τις διοικήσεις των τραπεζών.
Τραπεζικοί κύκλοι καθησυχάζουν λέγοντας πως η κατάσταση είναι «ελεγχόμενη» και παραπέμπουν στα γεγονότα του Ιουνίου 2012, οπότε οι καθημερινές εκροές καταθέσεων ήταν διπλάσιες από τις σημερινές.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

Χέλμουτ Σμιτ: Χρειάζεται μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους

Χέλμουτ Σμιτ: Χρειάζεται μεγάλη διαγραφή του ελληνικού χρέους


EPA/CHRISTIAN CHARISIUS


Η Ελλάδα χρειάζεται ένα επενδυτικό πρόγραμμα προς όφελός της καθώς και τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του χρέους της, υποστηρίζει ο πρώην καγκελάριος της τότε Δυτικής Γερμανίας Χέλμουτ Σμιτ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και θεσμών, ο Γερμανός πολιτικός κρίνει ότι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο όπως και πριν και εκτιμά ότι η Eλλάδα δεν θα μπορέσει ποτέ να πληρώσει το τεράστιο χρέος της. Επισημαίνει, μάλιστα, ότι στην πραγματικότητα πολλά από τα δισεκατομμύρια ευρώ της βοήθειας προς την Ελλάδα βρίσκονται στα βιβλία μόνο.
Παράλληλα, ο Χέλμουτ Σμιτ χαρακτηρίζει απολύτως ανεπιθύμητη την οποιαδήποτε συζήτηση για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.
Ωστόσο, όσον αφορά στο μέλλον της Ευρώπης, λέει ότι δεν το βλέπει τόσο θετικά όσο το έβλεπε πριν από έξι μήνες. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει αντιδράσει με ασυνέπεια μόνο στην περίπτωση της Ελλάδας, τονίζει ο Χέλμουτ Σμιτ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα τα οποία πιέζουν την Ευρώπη και για τα οποία δεν προσφέρονται λύσεις για την αντιμετώπισή τους.
Πηγή: ΑΜΠΕ ΚΑΙ naftemporiki.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ! ΕΝΑΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Ντάισελμπλουμ: Κινούμαστε σε Grexit

Ντάισελμπλουμ: Κινούμαστε σε Grexit


Ντάισελμπλουμ: Κινούμαστε σε Grexit
Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup, σε δημοσιογράφους πως «ο τρόπος με τον οποίο κινούμαστε οδηγεί προς την κατεύθυνση της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ».
«Εάν οι Έλληνες είχαν έρθει με νέες και σοβαρές προτάσεις, τότε θα υπήρχε συμφωνία», πρόσθεσε, υποστηρίζοντας πως ακόμα είμαστε μακριά από αυτή.

Δείτε το δημοσίευμα του Bloomberg
ΠΗΓΗ: ΕΝΙΚΟΣ

Eurogroup: Τελεσίγραφο τριών ημερών στην Αθήνα

 
 

Eurogroup: Τελεσίγραφο τριών ημερών στην Αθήνα



Αποστολή Λουξεμβούργο, Θάνος Αθανασίου

Πλήρως απομονωμένη βρέθηκε η Ελλάδα στο κρίσιμο Eurogroup του Λουξεμβούργου, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να βρίσκεται σε παντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από τους εταίρους της χώρας στο ευρώ και την Κριστίν Λαγκάρντ να τον κατηγορεί για συμπεριφορά ανηλίκου.

“Για να υπάρξει μια συμφωνία πρέπει να γίνεται συζήτηση μεταξύ ενηλίκων” είπε η Κριστίν Λαγκάρντ μπροστά στις κάμερες, ενώ ο πρόεδρος του Συμβουλίου της ΕΕ Ντόναλντ Τουσκ θεώρησε σκόπιμο να ενημερωθούν για την συμπεριφορά της Ελλάδος οι ηγέτες των κρατών - μελών σε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωζώνης στις 7μ.μ. τη Δευτέρα.

Ολη η εισήγηση Βαρουφάκη στο Eurogroup

Ο πρόεδρος του Εurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι τη Σύνοδο θα προετοιμάσει και πάλι το σώμα των υπουργών, χωρίς να διευκρινίσει το πότε (έκτακτο Eurogroup).

Λαγκάρντ, Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ εξήγησαν σε δραματικούς τόνους ότι το πρόγραμμα λήγει στις 30 του μήνα και δεν θα παραταθεί, αν η Ελλάδα δεν φέρει μέτρα για να κλείσει η συμφωνία.


Real.gr ΛΑΓΚΑΡΝΤ από realmedialive

Οι τρεις εκπρόσωποι των θεσμών διευκρίνισαν ότι οι ίδιοι έχουν κάνει στην Ελλάδα μία συγκεκριμένη πρόταση, η Ελλάδα μπορεί να αντικαταστήσει κάποια μέτρα, μέχρι τώρα όμως δεν έχει παρουσιάσει καμία αξιόπιστη πρόταση. Ο Ντάισελμπλουμ επέμεινε πως οι προτάσεις της Ελλάδας κρίνονται με αυστηρά κριτήρια αξιοπιστίας, γιατί αντανακλούν σε ολόκληρη την ευρωζώνη.


Real.gr ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ από realmedialive

Βεβαίως ο κ. Βαρουφάκης επέμενε στη δική του συνέντευξη τύπου ότι έχει φέρει προτάσεις, κάτι το οποίο διαψεύδεται επισήμως από τον πρόεδρο του Eurogroup που εξήγησε δημόσια ότι τα μέτρα που προτείνει η ελληνική πλευρά, αφενός δεν φτάνουν τον στόχο αφετέρου είναι αναξιόπιστα. “Αν η Ελλάδα δεν πληρώσει το ΔΝΤ στις 30 του μήνα, τότε θα έχει χρεοκοπήσει έναντι του ΔΝΤ”, ξεκαθάρισε η Κριστίν Λαγκάρντ που νωρίτερα αρνήθηκε την πρόταση για παράταση αυτής της πληρωμής για άλλες τριάντα μέρες.


Real.gr Δηλώσεις Βαρουφάκη Eurogroup 18-6-2015 από realmedialive

Παρομοίως ο Κλάους Ρένγκλινγκ εξήγησε ότι “αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει προς το ΔΝΤ τότε σύμφωνα με το καταστατικό του ESM και τα δάνεια προς τον ΕSM μπορούν να καταστούν άμεσα απαιτητά”. Ανώτατη πηγή της Κομισιόν που μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας είπε πως ο κ. Βαρουφάκης ήταν τελείως ασαφής σε αυτά που είπε μέσα στο Eurogroup, “δεν έχει καταλάβει ότι από την εποχή των ιδεών έχουμε φτάσει στην ώρα των προτάσεων”.

Οι θεσμοί θεωρούν ότι έχουν υπάρξει εξαιρετικά ευέλικτoι με την Ελλάδα και της ζητούν να συμφωνήσει σε τρία πράγματα: τα νέα χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, 1% για το 2015 και 2% για το 2016, την αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού και την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού. Παρά όμως τις καλές προθέσεις ο χρόνος εξαντλείται.

Σε αυτήν τη φάση, σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, είναι έτσι και αλλιώς αδύνατο να λάβει χρήματα η Ελλάδα πριν από τις 30 Ιουνίου, λόγω του ότι υπάρχουν κοινοβουλευτικές διαδικασίες αλλά και η ίδια η χώρα πρέπει να νομοθετήσει κάποια μέτρα.

Για τον Ντάισελμπλουμ και τον Μοσκοβισί οι ώρες είναι δραματικές και όπως στην περίπτωση της Κύπρου έτσι και τώρα κανείς δεν αποκλείει κανένα πια ενδεχόμενο, μεταξύ των οποίων οι κεφαλαιακοί έλεγχοι ή ακόμα και η έξοδος της χώρας από την ευρωζώνη. Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του Ντάισελμπλουμ δεν ήταν καθόλου τυχαία, εξήγησε ότι δουλεύουμε νύχτα και μέρα πάνω στο καλό σενάριο αλλά “είμαστε προετοιμασμένοι για παν ενδεχόμενο”.


ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ...

ΜΗΠΩΣ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΜΕ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΜΕΝΗ ΚΑΤΑΛΗΞΗ; ΓΙΑ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΤΟ...

ΜΗΝ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΚΑΝΟΝΙΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΝΑ 3 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΤΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΛΕΩ. ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ...

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"