ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Αύξηση του ELA για τις τράπεζες της Ελλάδας

Αύξηση του ELA για τις τράπεζες της Ελλάδας


Στην αύξηση του ανώτατου ορίου δανεισμού των τραπεζών μέσω του Μηχανισμού Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) προχώρησε το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που ολοκληρώθηκε το πρωί της Δευτέρας.
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το ποσό της αύξησης. Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεσμεύτηκε να επανεξετάσει την κατάσταση όποτε κριθεί αναγκαίο.
H αύξηση αυτή ήταν η τρίτη τις τελευταίες έξι ημέρες.
 ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΟΥ ΘΕΤΙΚΙΣΤΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΘΕΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΧΟΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΝΕΥΜΑ ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΜΥΡΙΑ ΔΕΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΒΑΘΥΤΕΡΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΥ. Η ΝΟΜΙΚΙΣΤΙΚΗ ΘΕΤΙΚΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΖΗΤΗΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗ Η ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΥΝΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΗΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΩΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΟΧΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ.

ΠΟΣΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΩΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ;

Ποσο αριστερο ειναι τελικα να αντιστεκεσαι στην καταργηση των προωρων συνταξεων οταν οι νεες γενιες παραλαμβανουν ενα διαλυμενο συνταξιοδοτικο για να παρουν συνταξεις πεινας αν παρουν επειδη οι βολεμενοι θελουν να παρουν νωρις συνταξη ενω μπορουν να δουλευουν ακομη; Αρκετα δεν κατεστρεψαν το μελλον των νεων παιδιων οι παλαιες γενιες; Εχουν δικιο οι δανεστες σε αυτο το θεμα. Εδω και τωρα καταργηση των προωρων συναξεων. Και δεν καταλαβα τι θα πει ωριμα δικαιωματα; Δηλαδη θα καταστρεψουμε και αλλο τις νεες γενιες γα να μην υποστουν θυσιες τωρα οι γενιες που μας εφτασαν εδω;

Η ΖΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Χρειαζομασταν μετρα 1 με 1.5 δις για πλεονασμα 3% πριν τις εκλογες και τωρα μετρα 6 δις για πλεοασμα μολις 1% Επιτυχια της πρωτης φορα αριστερα....

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΔΙΧΑΣΜΟ.

Οχι στον διχασμο. Ναι στην εθνικη ενοτητα!

ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ.

Οσοι υποστηριζουν την δραχμη γιατι θελουν να καταπολεμησουν την λιτοτητα εχουν το μυαλο να καταλαβουν τι ειδους αγρια λιτοτητα θα προκαλεσει το υποτιμημενο και αναξιοπιστο νομισμα και τι πτωση του βιοτικου επιπεδου θα ακολουθησει; Ειναι ετοιμοι για δελτιο σε τροφμα φαρμακα καυσιμα οπως λεει και ο Λαπαβιτσας; Σοβαρευτειτε κυριοι και συνελθετε. Ευκολες λυσεις δεν υπρχουν και οι Λαπαβιτσες θα την κοπανησουν στο Λονδινο τους οταν ερθει η καταστροφη του διαρκως υποτιμουμενου και πληθωριστικου νομισματος. Ασκησα εντονη κριτικη στις αποτυχημενες συνταγες βαρβαροτητας των τροικανων αλλα δεν προκειται να υποστηριξω την εγκληματικη βλακεια και ανευθυνοτητα των συνιστωσων του Συριζα που θα φερουν ακομη μεγαλυτερη βαρβαροτητα. Ουτε συμφωνια οπως οπως ουτε δραχμη και πειραματα Κουβας.

Κεφαλογιάννης: Το χρέος έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου

Κεφαλογιάννης: Το χρέος έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου

Κεφαλογιάννης: Το χρέος έχει ονοματεπώνυμο: Ανδρέας Παπανδρέου
Ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο κυβέρνησε από τη δεκαετία του ’80, επέρριψε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, για το ζήτημα του χρέους.
«Αυτό που έχει σημασία είναι η εξυπηρέτηση. Η εξυπηρέτηση του χρέους σήμερα, από το χρέος της χαμένης δεκαετίας του ’80 που δημιούργησε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Γιατί το χρέος έχει ονοματεπώνυμο. Ανδρέας Παπανδρέου. Γιατί αυτά πληρώνουμε σήμερα», σχολίασε ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Ρωμανιάς: Πάμε προς κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

ΑΠΟ ΤΟ 2016

Ρωμανιάς: Πάμε προς κατάργηση των πρόωρων συντάξεων

Σε παραδοχή ότι η πιθανή συμφωνία της Αθήνας με τους δανειστές της περιλαμβάνει την κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2016 προχώρησε το πρωί ο γγ Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γ. Ρωμανιάς.

Ρωμανιάς: Πάμε προς κατάργηση των πρόωρων συντάξεων
«Φαίνεται ότι είναι σίγουρο ότι πάμε για κατάργηση των πρόωρων, των μειωμένων συντάξεων, αλλά σταδιακά, θα ξεκινήσει από 1/1/2016 και θα πάει μέχρι το 2025», είπε ο κ. Ρωμανιάς μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA», ενώ διευκρίνισε ότι στο έγγραφο που παρέδωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα περιλαμβανόταν η φράση «τα θεμελιωμένα δικαιώματα δεν θα θιγούν" και άρα -σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Ρωμανιά- αυτό έχει γίνει δεκτό από τους δανειστές.
Υπό αυτό το πρίσμα, τόνισε, δεν θα θιγούν είπε μητέρες ανήλικων παιδιών, υπαγόμενοι βαρέα και ανθυγιεινά και ΑΜΕΑ.
Δεδομένης όμως της πρόβλεψης για κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, το θέμα σημείωσε είναι το ποιοι θα θεωρηθεί ότι έχουν θεμελιωμένα δικαιώματα.
Αναφορικά με τις πληροφορίες για κατάργηση της έκπτωσης του 1% των εργοδοτικών εισφορών και θα αύξηση 1% των εισφορών των εργαζομένων, ο κ. Ρωμανιάς παραδέχθηκε ότι βρίσκονται στο τραπέζι αλλά εκτίμησε ότι δεν θα περάσουν.

ΠΗΓΗ: ethnos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΚΑΙΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΗΣΑΤΕ

ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ

ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ

Η επιλογή του προέδρου της ΝΔ να συναντηθεί με τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ
«Λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα, ουδέν χρήσιμα εστίν» έγραφε ο Ξενοφών στα «Απομνημονεύματά» του (φράση που την αποδίδει στον Σωκράτη), θέλοντας να περιγράψει την εικόνα ενός στρατεύματος που είναι άτακτο. Αυτή η φράση θα μπορούσε να είναι το καλύτερο σχόλιο για την αντιπολιτευτική τακτική που εφαρμόζει ο κ. Σαμαράς, πράγμα που απεικονίζεται και σε όλες τις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα η ιστορική παράταξη να χάνει τα ερείσματά της στην κοινωνία.

Η εμμονή του να μην ανταποκρίνεται στον θεσμικό ρόλο του ως αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που του επιβάλλει αυτήν την κρίσιμη ώρα να έχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τον πρωθυπουργό, τον οδηγεί σε επιλογές που απομονώνουν, ακόμη περισσότερο και τον ίδιο αλλά και τη Ν.Δ.

Προφανώς ο κ. Σαμαράς δεν θέλει να υπάρχει φωτογραφία του με τον κ. Τσίπρα, που να τον δείχνει στο Μαξίμου όχι ως πρωθυπουργό αλλά ως αρχηγό της αντιπολίτευσης. Ομως ο λαός αυτόν τον ρόλο τού ανέθεσε στις τελευταίες εκλογές. Αν δεν μπορεί να τον υπηρετήσει, όπως επιβάλλουν οι θεσμοί, υπάρχει και ο δρόμος του Συνεδρίου.

Ο Σαμαράς θα έπρεπε ΗΔΗ να έχει ζητήσει συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Αυτό θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης την ώρα που η χώρα κινδυνεύει ΑΜΕΣΑ με χρεοκοπία. Αντ' αυτού, επιλέγει να κάνει συναντήσεις με τον κ. Σημίτη, οι οποίες σε αυτήν τη συγκυρία δεν έχουν κανένα όφελος. Ούτε καν επικοινωνιακό. Αντίθετα, μάλιστα, ζημιά κάνουν. Ο Σημίτης για τη σημερινή κατάσταση όπου βρίσκεται η χώρα έχει μεγάλες ευθύνες. Η συνάντηση αυτή μόνο ως κολυμβήθρα του Σιλωάμ λειτουργεί για τον πρώην αρχηγό του ΠΑΣΟΚ.

Δεν είναι, μάλιστα, καθόλου τυχαίο ότι η συνάντηση αυτή έγινε την επομένη της συνάντησής του με τον κ. Καραμανλή. Σαν μια προσπάθεια, δηλαδή, να χρησιμοποιηθεί ο κ. Καραμανλής ως ένα βαρύ πολιτικό άλλοθι στο βεβαρημένο πολιτικά παρελθόν του κ. Σημίτη.

Η επίμαχη αυτή συνάντηση έχει ακόμα μία πτυχή. Ο κ. Σαμαράς, λόγω της εμμονής του να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των τελευταίων εκλογών, έχει, όπως είπαμε, απομονωθεί πολιτικά. Και ενώ οι αρχηγοί των υπόλοιπων κομμάτων αλλά και στελέχη της Ν.Δ., όπως η κυρία Μπακογιάννη, έχουν διαβουλεύσεις και συζητήσεις με τον πρωθυπουργό, ο κ. Σαμαράς χάνει πολύτιμο χρόνο με κινήσεις αντιπερισπασμού - εντυπωσιασμού, όπως αυτή με τον κ. Σημίτη, που όμως δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Είναι δυστύχημα για το μέλλον της χώρας ο τρόπος με τον οποίο χειρίζεται η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες το θέμα της διαπραγμάτευσης. Είναι όμως και τραγικά αναποτελεσματικός -αλλά και αδιέξοδος για τη χώρα- ο τρόπος που η Ν.Δ. ασκεί την αντιπολίτευση. Γιατί έτσι επιτρέπεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα να παίζουν χωρίς αντίπαλο. Και τα επακόλουθα τα βιώνει η κοινωνία με τραγικό τρόπο...
Γιάννης Μιχελάκης
 ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΟΥ ΑΛΕΞΗ.

Δεν θα αλλαξουμε μονο την Ελλαδα αλλα και την Ευρωπη ολοκληρη λεει ο Αλεξης. Αλεξη προσγειωσου και σοβαρεψου. Το γνωθι σ'αυτον το εχετε χαμενο στον Συριζα. Κοιταξτε να σωσουμε την Ελλαδα μας και αφηστε τις κρισεις μεγαλειου...

ΠΟΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ;

Βρε δεν αφηνετε τις συγκεντρωσεις και την ρετρο επαναστατικη γυμναστικη να μπορεσουμε σαν Ελληνες να συνεννοηθουμε ενωμενοι μπροστα στους κινδυνους για την Ελλαδα μας; Φτανει πια με την ανωριμοτητα.

ΛΕΙΠΕΙ Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ

Στην Ελλαδα περισσεψε η μεγαλοστομια και λειπει η πολιτικη σοβαροτητα και η μορφωση.

Σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, με αντάλλαγμα ελάφρυνση χρέους

Συνεδριάζουν EWG και Eurogroup

Σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, με αντάλλαγμα ελάφρυνση χρέους

Σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, με αντάλλαγμα ελάφρυνση χρέους
 
Με αξιόπιστα δημοσιονομικά μέτρα που προσεγγίζουν τις θέσεις των ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ προσέρχεται η ελληνική πλευρά σήμερα Δευτέρα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διεκδικώντας ωστόσο την άμεση ελάφρυνση του χρέους.
Τα μέτρα εξετάζονται αυτήν την ώρα στο Euro Working Group και εν συνεχεία θα συζητηθούν στο Eurogroup που θα συνεδριάσει στη 13:30 ώρα Ελλάδος.
Οι υποχωρήσεις της ελληνικής πλευράς σε ΦΠΑ και ασφαλιστικό και η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων διασφαλίζουν ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι στο 1% του ΑΕΠ εφέτος και στο 2% του ΑΕΠ το 2016. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμφωνία θεωρείται η διευθέτηση του χρέους «εδώ και τώρα».
Η ελληνική κυβέρνηση έκανε ένα βήμα πίσω από την «κόκκινη γραμμή» που αφορούσε στη μη μείωση  μισθών και συντάξεων, ικανοποιώντας την εμμονή του ΔΝΤ για προσαρμογές στο ασφαλιστικό. Έτσι, πρότεινε χθες το βράδυ μέτρα που οδηγούν σε εξοικονόμηση 1% του ΑΕΠ στο ασφαλιστικό σύστημα και τα οποία προβλέπουν αύξηση εισφορών για εργαζομένους και εργοδότες της τάξης του 2%. Ακόμη, διαφοροποίησε την πρόταση για τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις με την νέα πρόταση να προβλέπει την κατάργησή τους σε βάθος τριετίας, αντί εξαετίας, με τις πρώτες προσαρμογές να γίνονται εντός του Ιουλίου.

Για να καλυφθεί ο δημοσιονομικός στόχος του 2015 και του 2016 η κυβέρνηση προχωρά και στην επιβολή έκτακτης εισφοράς 12% στις επιχειρήσεις με ετήσια κέρδη άνω των 500.000 ευρώ. Η αρχική πρόταση αφορούσε στην επιβολή του εν λόγω συντελεστή σε επιχειρήσεις με κέρδη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Αυτή η πρόταση οδηγούσε σε εκτιμώμενα φορολογικά έσοδα 1,22 δισ. ευρώ, ενώ η νέα πρόταση οδηγεί τις εκτιμώμενες εισπράξεις κοντά στα 1,7 δισ. ευρώ τα οποία θα πληρωθούν σε δυο δόσεις, μια εφέτος και μια το 2016.

Πληροφορίες, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί,  αναφέρουν πως η νέα πρόταση της Ελλάδας προς τους θεσμούς προβλέπει και χαμηλότερο όριο εισοδήματος πάνω από το οποίο θα αυξηθεί η εισφορά αλληλεγγύης. Στην τελευταία πρόταση που έχει στείλει στους θεσμούς η κυβέρνηση είχε αποδεχτεί την αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ από 1,4% σήμερα στο 2% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ.
Τα παραπάνω μέτρα υπερκαλύπτουν τη δημοσιονομική απόσταση μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών ύψους 0,5% του ΑΕΠ, κάτι που αναγνώρισαν με δηλώσεις τους και οι εκπρόσωποι των θεσμών.

Ως αντάλλαγμα των σκληρών αυτών δημοσιονομικών μέτρων που εκτιμάται πως θα αποδώσουν έσοδα άνω των 5 δισ. ευρώ η ελληνική πλευρά διεκδικεί σήμερα τόσο σε επίπεδο Eurogoup όσο και σε επίπεδο Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών την άμεση ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με τρόπο που θα περιορίζει και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας για το επόμενο διάστημα.

Η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί εξόφληση των ελληνικών ομολόγων τα οποία διακατέχει η ΕΚΤ με αναχρηματοδότηση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), είτε μέσω εξαγοράς στο ύψος της πραγματικής αξίας είτε μέσω της επιστροφής στην Ελλάδα των κερδών και συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (QE).

Θανάσης Κουκάκης

ΠΗΓΗ:
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"