ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

ΤΟ 93% ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΟΡΟΙ

ΤΟ 93% ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 7% ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ. ΚΑΛΩΣΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ....

ΕΜΜΕΣΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΠΩΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΟΤΑΝ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΩ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ. ΑΝΕΚΔΟΤΑ ΘΑ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ; ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΚΙΖΑΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΗΤΡΑ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΕΣ. ΕΜΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ.

ΟΧΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΩΝ

ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΖΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΕΙ ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΑ ΤΟΥ.ΟΧΙ.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ;

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΑ ΧΘΕΣΙΝΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΟΡΟΕΠΙΔΟΜΗ ΘΑ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ;

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι αντιδράσεις περί του πακέτου των μέτρων

Έντονες διαφωνίες στο εσωτερικό του κόμματος

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι αντιδράσεις περί του πακέτου των μέτρων για συμφωνία

ΣΥΡΙΖΑ: Άρχισαν οι αντιδράσεις περί του πακέτου των μέτρων για συμφωνία
Ο Αλέξης Μητρόπουλος εκτιμά ότι τα νέα μέτρα είναι δύσκολο να πέρασουν από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )


Ξεκίνησαν οι αντιδράσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το περιεχόμενο της συμφωνίας με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης. Την έντονη αντίδρασή τους έχουν εκφράση ο Αλέξης Μητρόπουλος, ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, αλλά και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τόνισε ότι σε περίπτωση που υπουργοί διαφωνίσουν με τη συμφωνία, είναι αναγκαίος ο ανασχηματισμός.

Μητρόπουλος: «Δύσκολο να περάσουν τα μέτρα»

«Η προσωπική μου στάση είναι ότι αυτά τα μέτρα δεν μπορούν να ψηφιστούν, είναι ακραία και αντικοινωνικά» δήλωσε ο Αλέξης Μητρόπουλος.

Μιλώντας στο Mega ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «το πρόγραμμα αυτό είναι δύσκολο να περάσει από τις διάφορες τάσεις του ΣΥΡΙΖΑ». Εκπροσωπώντας την σοσιαλιστική τάση, ο κ. Μητρόπουλος τόνισε ότι όταν οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα θα γίνει συνεδρίαση προκειμένου να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν.

«Πιστεύω ότι στο τέλος, αυτό το πακέτο που έχετε ανά χείρας δεν μπορεί να έρθει στην ελληνική Βουλή» είπε το βράδυ στο Star.

Μιχελογιαννάκης: «Ταφόπλακα οι νέες προτάσεις»

«Μία συμφωνία με βάση τις νέες προτάσεις της κυβέρνησης είναι ταφόπλακα για την Ελλάδα» και δεν πρόκειται να περάσει από τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Channel 9 ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε ότι μία τέτοια συμφωνία θα αποτελέσει «μνημόνιο χειρότερο από τα πρώτα» και ότι θα διευρύνει την κοινωνική εξαθλίωση, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε να σταματήσει.

«Με τα νέα μέτρα υπολογίζω ότι θα χάσουν απ' την τσέπη τους οι Έλληνες τουλάχιστον δύο μισθούς» εκτίμησε ο κ. Μιχελογιαννάκης και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει «όχι» σε έναν τέτοιο συμβιβασμό, ιδίως εάν δεν συνοδεύεται από αναδιάρθρωση του χρέους, επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη και χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Πώς μπορείς να κάνεις μία συμφωνία που θα αυξήσει τις αυτοκτονίες και θα φτωχοποιήσει το λαό;» αναρωτήθηκε.

Αναφερθείς μάλιστα στην πληροφορία ότι στην αρχή δεν γινόταν αποδεκτή η ελληνική πρόταση με την υπογραφή του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και την απαίτηση των πιστωτών για παρουσίαση και άλλων προαπαιτούμενων έως την ερχόμενη Πέμπτη δήλωσε ότι «σκοπός των εταίρων – πιστωτών είναι να μας ξεφτιλίσουν».

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν πρόκειται να στηρίξει μία συμφωνία με τα μέτρα που έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Γνωρίζω ακόμα και βουλευτές που πρόσκεινται στον ίδιο τον πρόεδρο Τσίπρα και δεν ανήκουν σε κάποια συνιστώσα ή τάση που δεν πρόκειται να στηρίξουν μία τέτοια συμφωνία» δήλωσε.

Ερωτηθείς για τον κίνδυνο στάσης πληρωμών ή Grexit στην περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία, τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι ουσιαστικά μπλοφάρουν. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε. Δεν αντέχουν να μας πετάξουν έξω. Δεν θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου». Γι' αυτό και απηύθυνε έκκληση στον πρωθυπουργό να πιέσει ακόμα πιο σκληρά για μία καλύτερη συμφωνία.

Κομμουνιστική τάση: «Όχι στο νέο μνημόνιο»

Την έντονη αντίδρασή της εκφράζει και η κομμουνιστική τάση του ΣΥΡΙΖΑ, καλεί τους βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση και «να καταψηφίσουν την επερχόμενη μνημονιακή συμφωνία».

«Όλα τα όργανα του κόμματος από την ΠΓ και την ΚΕ έως την ΟΜ του πιο απομακρυσμένου σημείου της χώρας έχουν χρέος να αποδοκιμάσουν την μνημονιακή συμφωνία και να υποστηρίξουν τη διεξαγωγή ενός εκτάκτου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, για να αποφασιστεί τώρα αλλαγή πολιτικής με την υιοθέτηση ενός προγράμματος ρήξης με την τρόικα και την ελληνική καπιταλιστική ολιγαρχία, αλλά και αλλαγή ηγεσίας» αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Και κόντρα Εποχής - Iskra


Την ίδια ώρα, όπως σημειώνει ο Μικροπολιτικός των Νέων, έχει ξεσπάσει σύγκρουση ανάμεσα στην ιστοσελίδα iskra, που απηχεί τις απόψεις του Παναγιώτη Λαφαζάνη και της Αριστερής Πλατφόρμας, και την εφημερίδα «Εποχή» που ανήκει στην εκδοτική ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ, πάλαι ποτέ όργανο της πρώην συνιστώσας ΑΚΟΑ, τα στελέχη της οποίας απαρτίζουν την τάση ΑΝΑΣΑ που ουσιαστικά αποτελεί των πυλώνα της ομάδας των 53.

Η Εποχή εξαπέλυσε με άρθρο της σφοδρότατη επίθεση εναντίον της Αριστερής Πλατφόρμας και του iskra, κάνοντας λόγο για «στυλ "μπολσεβίκ" [...] παρά το γεγονός ότι ο προσωπικός βίος αυτών των στελεχών και μελών δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον ενός μικροαστού γραφειοκράτη», ότι «η Αριστερή Πλατφόρμα είχε το θράσος να ονομάσει το μέσο επικοινωνίας της Ισκρα» και πως «σίγουρα, τα κόκαλα του Λένιν θα τρίζουν από το σύνδρομο "επαναστατικής μεγαλομανίας" που έχει καταλάβει τα κομματικά εκείνα στελέχη, τα οποία πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του βίου τους στρογγυλοκαθισμένα στα γραφεία της Κουμουνδούρου, στα βουλευτικά έδρανα και τώρα σε υπουργικούς θώκους».

Η απάντηση ήταν άμεση. Το iskra κάνει λόγο για «λιβελογράφημα» και «αφοριστικό» κείμενο, που «βρίθει αποκλειστικά από εμπαθείς χαρακτηρισμούς, ανοίκειες προσωπικές επιθέσεις και μειωτικές αναφορές στην κομματική διαδρομή συλλήβδην και συλλογικά (πλην των δεκαετιών στο ΚΚΕ!), αρκετές εκ των οποίων λέγονται και γράφονται κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ συνήθως από δεξιά και ακροδεξιά χείλη και έντυπα».
Μάλιστα, αναφέρει πως το άρθρο έχει «οσμή από άλλες σκοτεινές περιόδους μέσα στην Αριστερά όπου το επιχείρημα το αντικαθιστούσαν οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί και οι μειωτικές προσωπικές αναφορές».
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΥΛΟΣ ΕΓΙΝΑΝ. ΗΤΑΝ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΤΩΝ 12.000;

Που πηγε το αφορολογητο των 12.000 ευρω για ολους η καταργηση του ΕΝΦΙΑ αμεσως η επιστροφη του βασικου μισθου στα 750 ευρω; ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ. Η εξουσια τους ενδιεφερε μονο τους Συριζαιους.

ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ;

Που πηγε η διαγραφη ή το κουρεμα ή εστω η αναδιαρθρωση του χρεους Αλεξη και Ζωιτσα οεο; Στον γαμο του καραγκιοζη;

Μέτρα 7,89 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 περιλαμβάνει η νέα πρόταση

Τι προβλέπει για ΦΠΑ, Ασφαλιστικό, φόρους

Μέτρα 7,89 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 περιλαμβάνει η νέα πρόταση

Μέτρα 7,89 δισ. ευρώ για τη διετία 2015-2016 περιλαμβάνει η νέα πρόταση
  (Φωτογραφία:  Reuters )


Σκληρό πακέτο μέτρων ύψους 7,89 δισ. ευρώ (που μοιράζεται σε 2,692 δισ. ευρώ για το 2015 και 5,207 δισ. ευρώ το 2016) για τη διετία είναι ο λογαριασμός της διαφαινόμενης συμφωνίας με τους πιστωτές της χώρας.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνονται στην νέα ελληνική πρόταση, που έφθασε στις Βρυξέλλες το πρωί και συζητείται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με τις πρώτες εκτιμήσεις των ευρωπαίων αξιωματούχων να είναι θετικές και να μιλούν «για καλή βάση συζήτησης».

Περιλαμβάνονται έμμεσες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις μέσω της αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους και των εισφορών του κλάδου υγείας για τους συνταξιούχους, αλλά και της αύξησης της έκτακτης εισφοράς, θέσπιση εισφοράς επί των επικουρικών συντάξεων, περιορισμός των πρόωρων συντάξεων και αναπροσαρμογή του ΦΠΑ.

Ειδικότερα η ελληνική πρόταση μέτρων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνει:

  • Από 1η Ιουλίου αναπροσαρμογές στον ΦΠΑ από τις οποίες αναμένεται αύξηση εσόδων 680 εκατ ευρώ (0,38% του ΑΕΠ) το 2015 και 1,36 δισ. ευρώ (0,74% του ΑΕΠ) το 2016.
  • Μέτρα 1,8 δισ. ευρώ στο Ασφαλιστικό. Στις συντάξεις η εξοικονόμηση φτάνει το 1,05% του ΑΕΠ για το 2016 και το 0,37% του ΑΕΠ για φέτος.
Συγκεκριμένα προβλέπονται:

- Αύξηση κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων (εκ των οποίων 2,9% των εργοδοτών) στον ιδιωτικό τομέα με στόχο να αυξηθούν τα έσοδα κατά 350 εκατ. ευρώ το 2015 και 800 εκατ. ευρώ το 2016.

- Περιορισμός των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων προκειμένου να εξοικονομηθούν 60 εκατ. ευρώ φέτος και 300 εκατ. ευρώ το 2016.

- Αύξηση της εισφορών υπέρ του κλάδου υγείας για τις συντάξεις από το 4% στο 5% με στόχο αύξηση των εσόδων κατά 135 εκατ. ευρώ φέτος και 270 εκατ. ευρώ το 2016

- Θέσπιση εισφοράς 5% επί των επικουρικών συντάξεων με στόχο αύξηση των εσόδων κατά 240 εκατ ευρώ το 2016.

- Αύξηση εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων προς τα επικουρικά ταμεία από το 3% στο 3,5% με στόχο να εισπραχθούν 120 εκατ. ευρώ φέτος και 250 εκατ. ευρώ το 2016.

  • Φόροι στις επιχειρήσεις και φόροι εισοδήματος (έσοδα 0,58% του ΑΕΠ το 2016 και 0,66% το 2015)
- Θέσπιση έκτακτης εισφοράς 12% στις επιχειρήσεις με καθαρά κέρδη άνω των 500.000 ευρώ με στόχο να εισπραχθούν 945 εκατ. ευρώ το 2015 και 405 εκατ. ευρώ το 2016

- Αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των κερδών των επιχειρήσεων από το 26% στο 29% με αναμενόμενη αύξηση των εσόδων κατά 410 εκατ. ευρώ το 2016

- Αύξηση των συντελεστών της εισφοράς αλληλεγγύης (για εισοδήματα άνω των 30.000 ευρώ) με στόχο την αύξηση εσόδων κατά 220 εκατ. ευρώ φέτος και 250 εκατ. ευρώ το 2016.

  • Άλλα μέτρα (απόδοση 0,1% του ΑΕΠ το 2015 και 0,5% του ΑΕΠ το 2016)
- Μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 200 εκατ. ευρώ το 2016

- Φορολόγηση των τηλεοπτικών διαφημίσεων με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 100 εκατ. ευρώ το 2015 και 2016 αντίστοιχα

- Αύξηση του φόρου πολυτελείας, περιλαμβανομένων και των ιδιωτικών σκαφών αναψυχής, για αύξηση των εσόδων κατά 47 εκατ. ευρώ φέτος και του χρόνου αντίστοιχα

- Έσοδα από τις άδειες στα τυχερά ηλεκτρονικά παιγνίδια (VLTs) με απόδοση 35 εκατ. ευρώ το 2015 και 225 εκατ. ευρώ το 2016

- Αδειες κινητής τηλεφωνίας 4ης και 5ης γενιάς με στόχο την αύξηση των εσόδων κατά 350 εκατ. ευρώ το 2016

Το σύνολο των εσόδων από τα μέτρα αυτά εκτιμάται σε 1,51% του ΑΕΠ το 2015 και 2,87% του ΑΕΠ το 2016.
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Ειναι πολυ χειροτερο απο οτι αναμενοταν το κοκκινο μνημονιο. Αυξηση φορων και εκτακτων εισφορων αυξηση στο 29% του φορου απο το πρωτο ευρω αυξηση της εισφορας αλληλεγγυης εισφορα 5% σε ολες τις επικουρικες απο αυτους που αρνουνταν τη ρητρα μηδενικου ελλειμματος αυξηση στο ΦΠΑ καταργηση απαλλαγων καταργηση προωρων συνταξεων φοροι φοροι φοροι... Και με το δημοσιο και το κρατικοδιαιτο πελατειακο συστημα τιποτα.. Με τις υγειες μας.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"