ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΝΔ

Ο νεος υποψηφιος αρχηγος της ΝΔ πρεπει να εχει και ουσια πολιτικο περιεχομενο αποψεις ιδεολογικο προσανατολισμο νεες ιδεες. Αλλιως να παει να βαλει υποψηφιοτητα σε καλλιστεια διοτι θα ειναι ενα κουφαρι αδειο χωρις ουσια.

Διεθνής Διαφάνεια: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έκανε τίποτα για τη διαφθορά

Διεθνής Διαφάνεια: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έκανε τίποτα για τη διαφθορά

Διεθνής Διαφάνεια: Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έκανε τίποτα για τη διαφθορά
Προτεραιότητα στα θέματα της διαφάνειας και της καταπολέμησης της διαφθοράς, ζητάει από τη νέα ελληνική κυβέρνηση ο διεθνής μη κυβερνητικός οργανισμός Transperancy International (TI) που ασχολείται με τη διαφθορά σε όλα τα κράτη της υφηλίου, με κείμενο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του.
Όπως αναφέρει και η προηγούμενη κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα είχε θέσει επικεφαλής του αγώνα κατά της διαφθοράς έναν αρμόδιο υπουργό (σ.σ.: Παναγιώτης Νικολούδης), το οποίο ήταν μια κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν κατάφερε να φέρει καρπούς.
Το σχετικό άρθρο αναφέρει πως ο βασικός στόχος του προηγούμενου υπουργού ήταν να βρει τα φυσικά πρόσωπα που εντοπίζονται στην περιβόητη «Λίστα Λαγκάρντ», ενώ έκανε εντατικές προσπάθειες για την καταπολέμηση του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Το ΤΙ κρίνει πως σε αυτές τις επιχειρήσεις φαίνεται να υπάρχει αρκετό «υλικό» για να συλλέξει το ελληνικό κράτος αρκετά δισεκατομμύρια που έτσι και αλλιώς τα έχει ανάγκη, ενώ παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη και οι ενέργειες για να εντοπιστούν οι φοροφυγάδες, με έμφαση στα «μεγάλα ψάρια».
Η πρόθεση υπάρχει, αλλά οι επιτυχίες είναι λίγες, σημειώνει το άρθρο. Και τούτο διότι τα ηλεκτρονικά εργαλεία συλλογής των φοροφυγάδων δεν είναι αρκετά καλά, ενώ η υπηρεσία συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματική. «Η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μια συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς, αλλά ακόμη δεν έχει παραδοθεί. Θα πρέπει να σημειωθεί πως ο προηγούμενος υπουργός δεν έμεινε στη θέση του, ενώ ο νέος δεν θα δίνει λογαριασμό στον πρωθυπουργό, αλλά στον υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό προκαλεί ανησυχίες. Παρά το γεγονός ότι αυτού του είδους οι αλλαγές είναι ανεπιθύμητες, ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση θα επιταχύνει την εφαρμογή των νόμων κατά της διαφθοράς», σημειώνει χαρακτηριστικά ο συντάκτης του άρθρου.
Για να δώσει έμφαση στην ανάγκη να «τρέξουν» πιο γρήγορα οι διαδικασίες, σημειώνει πως το ελληνικό κράτος οφείλει να επανεξετάσει τα παλαιά σκάνδαλα δωροδοκίας των κυβερνητικών αξιωματούχους σε όλους τους τομείς του Δημοσίου. Μάλιστα, σημειώνει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση είχε κινηθεί σε λάθος κατεύθυνση.
Αναφέρει πως έδωσε κίνητρα σε όσους είχαν στείλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και επανέφερε τους δημόσιους υπαλλήλους στους οποίους είχαν απαγγελθεί διάφορες κατηγορίες, ενώ συνεχίστηκαν οι προσλήψεις ημετέρων.
Για να καταλήξει το άρθρο: «Οι περισσότερες από αυτές τις πρακτικές ήταν διαδεδομένες και στις προηγούμενες κυβερνήσεις δίνοντας λάθος σήματα στους πολίτες της χώρας. Η υπόσχεση της προηγούμενης κυβέρνησης να αλλάξει τις διεφθαρμένες πρακτικές δεν τηρήθηκε. Ελπίζουμε ότι η νέα κυβέρνηση αλλάξει την πορεία».
Πηγή: newmoney.gr

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι γερασμένη και χρειάζεται ανανέωση

«Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν, δεν μας ακούν»

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι γερασμένη και χρειάζεται ανανέωση

Μητσοτάκης: Η ΝΔ είναι γερασμένη και χρειάζεται ανανέωση
Η ΝΔ είναι ένα γερασμένο κόμμα που έχει πάρει διαζύγιο από μεγάλες κατηγορίες πολιτών δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, προτάσσοντας την ανάγκη της ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα.

«Οι νέοι δεν μας ψηφίζουν και δεν μας ακούν» είπε στο Mega και πρόσθεσε ότι η ΝΔ ένα κόμμα γερασμένο την ώρα όμως που ο βασικός αξιακός της πυλώνας «εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά επίκαιρος και πρέπει να προβληθεί».

Αναφερόμενος στα κομμάτια που χρίζουν ανανέωσης στάθηκε στα πρόσωπα, τις δομές αλλά και στο ίδιο το brand της αναγνωρίζοντας ότι «δεν έχουμε καταφέρει να εκπέμψουμε ένα πραγματικό μήνυμα αισιοδοξίας για τη νέα γενιά, να τους δώσουμε μια πραγματική ελπίδα ότι με κεντροδεξιές φιλελεύθερες πολιτικές μπορούν να πετύχουν ένα καλύτερο αύριο».

«Δεν έχουμε ενδεχομένως μιλήσει επαρκώς για το τι σημαίνει σύνδεση της εκπαίδευσης με την πραγματική οικονομία, δεν έχουμε μιλήσει όσο πειστικά θα έπρεπε ενδεχομένως για το τι σημαίνει να προσελκύουμε ιδιωτικές επενδύσεις, δεν έχουμε μιλήσει για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα» επισήμανε σημειώνοντας ότι «με μεγάλες κατηγορίες πολιτών έχουμε πάρει διαζύγιο».

Μιλώντας για το Δημόσιο είπε ότι διαχειρίστηκε «ένα δύσκολο χαρτοφυλάκιο» και πως δεν θεωρεί ότι έβαλε απέναντί του όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.

«Θεωρώ ότι υπήρχαν πολλοί νέοι δημόσιοι υπάλληλοι που είδαν με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες μου και τις προτάσεις μου ειδικά στα ζητήματα της σωστής αξιολόγησης» υπογράμμισε.

Εκτίμησε μάλιστα ότι το πρόβλημα της ΝΔ δεν είναι η πολιτική της για τα θέματα του Δημοσίου, καθώς ο ίδιος τετραπλασίασε τον αριθμό των προσωπικών του σταυρών στις εκλογές του Ιανουαρίου, πηγαίνοντας από τους 25.000 σταυρούς σχεδόν στους 100.000.

«Στη νεολαία είναι τα προβλήματά μας, στις παραγωγικές τάξεις είναι τα προβλήματά μας, όχι κατ' ανάγκη στους δημοσίους υπαλλήλους» είπε τονίζοντας ωστόσο ότι «το Δημόσιο χρειάζεται ριζική αναδιάρθρωση, δεν χρειάζεται απολύσεις».

Αναφορικά με τη διαδικασία εκλογής είπε πως βγάζει «το καπέλο» στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη «γιατί πράγματι επειδή δεν είχε τη νομιμοποίηση μιας εκλογής από την ίδια την κοινωνία προφανώς και δεν μπορούσε να κάνει όσα πράγματα ήθελε να κάνει» και εξέφρασε την πρόθεσή του ως πρόεδρος να αλλάξει το καταστατικό προσδιορίζοντας ότι «και ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να έχει θητεία και πρέπει να είναι υπόλογος στο τακτικό συνέδριο κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Εκτίμησε πάντως ότι «δεν θα ανανεωθεί η ΝΔ αν δεν ψηφίσουν πολλοί ανώνυμοι ψηφοφόροι». Υποστήριξε ότι η παρούσα διαδικασία εκλογής «είναι ο μόνος τρόπος να ανανεωθεί πραγματικά η ΝΔ», εκφράζοντας την προτίμηση σε «πολύ περισσότερες διαδικτυακές δράσεις συμμετοχής των πολιτών στη διαμόρφωση της πολιτικής» και «συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών στην επιλογή των υποψήφιων βουλευτών».

Είπε ότι σε ένα κεντροδεξιό κόμμα μπορούν να συνυπάρχουν τόσο οι δεξιοί όσο και οι κεντρώοι, «από τις παρυφές της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι την παραδοσιακή δεξιά», αλλά πρόσθεσε ότι έχει πρόβλημα με ένα κόμμα στο οποίο κάνουν κουμάντο παλαιοί μηχανισμοί.

«Δεν κάνω νταλαβέρια με τις παραδοσιακές συντεχνίες της ΝΔ, δεν με ενδιαφέρει αυτό» είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν πήρα τηλέφωνο κανέναν, το συζήτησα με τη συνείδησή μου, με τη σύζυγό μου, με τα παιδιά μου, με τους στενούς μου συνεργάτες και αποφάσισα να κατέβω. Είναι τόσο απλό, δεν ζήτησα τη στήριξη κανενός, δεν κατεβαίνω με το χρίσμα κανενός, κατεβαίνω με το όποιο βάρος του δικού μου βιογραφικού και των δικών μου θέσεων» σημείωσε.

Είπε πως ο ίδιος θέλει μια ΝΔ στην οποία να κυριαρχούν οι ιδέες και ο καθένας να προχωρά με βάση την αξία του.

Για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα είπε ότι του είναι συμπαθής, είναι νέος άνθρωπος και έχει φρέσκες ιδέες, αλλά έθεσε το θέμα της διαρχίας που θα προκύψει στη ΝΔ, καθώς άλλος θα είναι ο πρόεδρος και άλλος ο επικεφαλής στη Βουλή.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

∆εν χρειάζεται µόνο αρχηγό…

∆εν χρειάζεται µόνο αρχηγό…

 ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, ΑΡΘΡΟ, REALNEWS


∆εν χρειάζεται µόνο αρχηγό…
Η εκλογή νέου Προέδρου στη Νέα ∆ηµοκρατία δεν είναι -όπως πολλοί πιστεύουν- ένα θέµα αποκλειστικά κοµµατικό. ∆εν είναι ένα θέµα στενά «παραταξιακό». Η ύπαρξη ισχυρής αξιωµατικής αντιπολίτευσης, ικανής να αποτελέσει ανά πάσα στιγµή αξιόπιστη εναλλακτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι εθνική ανάγκη και δηµοκρατική επιταγή. Και εποµένως, η ανάδειξη του νέου ηγέτη της Κεντροδεξιάς δεν αφορά µόνο τα µέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόµµατος που σήµερα την εκφράζει, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας. Αλλωστε, η ισορροπία στη λειτουργία του πολιτεύµατος εξασφαλίζεται µόνον όταν απέναντι στην εκάστοτε κυβέρνηση υπάρχει µια σοβαρή, αξιόπιστη και εποικοδοµητική αντιπολίτευση, που µε την αυστηρή αλλά καλόπιστη κριτική της, καθώς και µε τις δηµιουργικές προτάσεις της, «αναγκάζει» την εκτελεστική εξουσία να βελτιώνεται καθηµερινά προς όφελος του λαού και του τόπου.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ µπορεί να µην είχε τη βαριά µοίρα του άλλου ιστορικού κόµµατος της µεταπολίτευσης, του ΠΑΣΟΚ -που κυριολεκτικά εξαϋλώθηκε πολιτικά τα τελευταία έξι χρόνια- αλλά πάντως υπέστη και αυτή σηµαντική φθορά. Η Ν.∆. έχει απολέσει µέχρι σήµερα περίπου το ένα τρίτο της προ µνηµονίων εκλογικής της δύναµης και επιρροής. Και αν δεν ανέκοπτε την πτωτική της πορεία ο Ευάγγελος Μεϊµαράκης, µε µια εργώδη προεκλογική προσπάθεια, που παρά τα λάθη και τις αστοχίες υπήρξε σε γενικές γραµµές επιτυχής, θα είχε περιορισθεί σε ποσοστά κάτω από το 20%. Είναι άλλωστε κοινό µυστικό ότι πολλοί από τους εναποµείναντες ψηφοφόρους της την επιλέγουν πλέον είτε από... κεκτηµένη ταχύτητα πολυετούς συνήθειας, είτε γιατί θεωρούν ότι είναι το... µη χείρον βέλτιστον, καθώς δεν υπάρχει άλλη σοβαρή και αξιόπιστη πολιτική πρόταση στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς. Και πάντως ελάχιστοι την ψηφίζουν σήµερα µε την πίστη και τον ενθουσιασµό που το έκαναν κάποτε, στις ένδοξες περιόδους της ιστορικής της διαδροµής...

Η ΕΙΚΟΝΑ 
της σηµερινής Ν.∆. είναι εξαιρετικά «κουρασµένη». Η περίοδος Σαµαρά έβλαψε σοβαρά την πολιτική «υγεία» του κόµµατος. Οι κίβδηλες υποσχέσεις για επαναδιαπραγµάτευση του µνηµονίου, τα µεγαλεπήβολα σχέδια των Ζαππείων που ποτέ δεν τέθηκαν σε εφαρµογή, οι αντιµνηµονιακές κορώνες που κατέληξαν στο «ουδείς αναµάρτητος» της θεαµατικής «κωλοτούµπας» του τότε πρωθυπουργού µπροστά στη Μέρκελ, η σκληρή φοροµπηχτική πολιτική σε βάρος της µεσαίας τάξης, που ήταν πάντα η ραχοκοκαλιά της αστικής παράταξης, και η ανοχή που η Ν.∆. επέδειξε απέναντι στη διαφθορά και τη διαπλοκή υπονόµευσαν την αξιοπιστία της και την οδήγησαν σταδιακά στην πολιτική απαξίωση. Και βέβαια εξίσου σηµαντική βλάβη στην πολιτική φυσιογνωµία του κόµµατος προκάλεσε και η δεξιά στροφή της ίδιας αυτής περιόδου, που εκφράσθηκε µε τα αλλοπρόσαλλα ανοίγµατα Μπαλτάκου προς την κατηγορούµενη για σύσταση εγκληµατικής οργάνωσης ηγεσία της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και µε την κοινοβουλευτική και τηλεοπτική εκπροσώπηση της Ν.∆. από ηγετικά στελέχη της ακροδεξιάς της πτέρυγας, που ενισχύθηκε υπερβολικά µε την προσχώρηση 3-4 βουλευτών του ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη, στους οποίους δόθηκαν µάλιστα κορυφαία κυβερνητικά και κοµµατικά οφίτσια.

ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ η αυτοαποκαλούµενη «φιλελεύθερη παράταξη», η οποία στο παρελθόν δήλωνε ότι καλύπτει πολιτικά όλο τον δηµοκρατικό χώρο µέχρι τις παρυφές της σοσιαλδηµοκρατίας, «µπάταρε» άσχηµα προς τα δεξιά, αφήνοντας πολιτικά ανεκµετάλλευτο τον χώρο του κέντρου, που καθορίζει συνήθως τον νικητή των εκλογών. ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάµι και Ενωση Κεντρώων άντλησαν εξ αυτού του λόγου σηµαντικά εκλογικά οφέλη, καθώς η σκληρή δεξιά ρητορεία της Ν.∆. έδιωξε και πάντως σίγουρα δεν προσέλκυσε τους µετριοπαθείς αστούς. Και βέβαια η προεκλογική προσπάθεια του Ευ. Μεϊµαράκη να επαναφέρει το κόµµα σε ιδεολογική και πολιτική ισορροπία δεν έφερε τα αποτελέσµατα που προσδοκούσε, καθώς ήταν αδύνατο να ανατραπεί µέσα σε είκοσι µέρες µια παγιωµένη και ισχυρή εικόνα 5-6 ετών.

ΣΗΜΕΡΑ, το κεντρικό θέµα για τη Ν.∆. είναι ακριβώς αυτό: Ο επανακαθορισµός της ιδεολογικοπολιτικής της ταυτότητας, ο εκσυγχρονισµός και η ανανέωση του πολιτικού της λόγου, η ανάκτηση του ηθικού πλεονεκτήµατος -που θα επιτευχθεί µόνον αν συγκρουσθεί µε τη διαφθορά και τη διαπλοκή- και η προώθηση στη «βιτρίνα» της νέων, επιτυχηµένων και άφθαρτων στελεχών, µε σοβαρές επαγγελµατικές περγαµηνές και πολύπλευρη κοινωνική δράση. Και παρά το ότι η αυτοκριτική και η επισήµανση των λαθών του παρελθόντος έπρεπε να προηγηθούν της εκλογής νέου αρχηγού, ώστε η επιλογή του προσώπου που θα καθίσει στην καρέκλα να υπηρετεί τα νέα πολιτικά προτάγµατα της Ν.∆., που θα προέκυπταν από έναν ανοικτό δηµοκρατικό διάλογο, µπορεί υπό προϋποθέσεις να γίνει και το ανάποδο. Να εκλεγεί δηλαδή ο νέος Πρόεδρος µε βασικό κριτήριο την ικανότητά του να οργανώσει αυτές τις απαραίτητες εσωτερικές διαδικασίες, να διευθύνει τον δηµοκρατικό διάλογο, να αναλύσει µαζί µε τα µέλη και τα στελέχη του κόµµατος τις αιτίες της πολιτικής συρρίκνωσης της Ν.∆. τα τελευταία χρόνια και στη συνέχεια να «συνθέσει» τα συµπεράσµατα σε ένα νέο οδικό χάρτη παραταξιακής πορείας. Και βέβαια πρέπει να εκλεγεί αυτός που µετά από µια τέτοια οδυνηρή διαδικασία ενδοσκόπησης θα µπορεί να «απορροφήσει» τους εσωκοµµατικούς κραδασµούς και να λειάνει τις αντιθέσεις, κρατώντας τη Ν.∆. ενωµένη. ∆ύσκολα πράγµατα! Και γι’ αυτό όσοι αψήφιστα σπεύδουν να αυτοπροταθούν για την ηγεσία ας το ξανασκεφθούν... Ο θρίαµβος από την πανωλεθρία συχνά απέχει ελάχιστα…

ΠΗΓΗ ΕΝΙΚΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"