ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Πού βρίσκονται οι πληττόμενοι;

Πού βρίσκονται οι πληττόμενοι

Γιατί «χάθηκαν» οι αγανακτισμένοι; Γιατί σιώπησαν; Γιατί η πραγματικότητα των πολλών επιδεινώνεται και η καθημερινότητα των πολιτικών που τη διαμορφώνουν βελτιώνεται; Εύλογα ερωτήματα όσων Ελλήνων διαπιστώνουν τα αυτονόητα - δηλαδή, ότι η καταστροφή συνεχίζεται, η τρόικα προελαύνει, η ύφεση καταστρέφει ό,τι έχει απομείνει όρθιο και, ταυτόχρονα, τη θέση της κραυγής των πληττόμενων στρωμάτων έχει πάρει η σιγή.
Η σεισμική ακολουθία του Μνημονίου δεν έχει πάψει να ξεθεμελιώνει την οικονομία και την κοινωνία της πατρίδας μας. Η φοροεπιδρομή κλιμακώνεται σε επίπεδα πέραν πάσης περιγραφής. Η αυθαιρεσία των δανειστών έχει θεσμοθετηθεί μετά πάσης επισημότητας και με τις ευλογίες μιας ευρύτατης πλειοψηφίας στο Κοινοβούλιο. Οι συντάξεις θα ταπεινωθούν στο επίπεδο των 390 ευρώ και δεν θα περάσει πολύς καιρός μέχρι οι κατώτατες της Βουλγαρίας να φαντάζουν απλησίαστο όνειρο!
Η ανεργία αυξάνεται και πληθύνεται, ενώ η μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό και η αντίστοιχη των αλλοδαπών στο εσωτερικό της χώρας μας αλλάζουν άρδην τις πληθυσμιακές ισορροπίες. Ακόμα κι αν μια ημέρα αποφασίσουν οι ξένοι ότι... «η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες», δεν θα έχουν απομείνει πια εκείνοι που θα νομιμοποιούνται να διεκδικήσουν και να αποδεχτούν την εθνική κληρονομιά μας.
Οι Ελληνες που συγκεντρώνονταν στις πλατείες για να φωνάξουν και να διαδηλώσουν εναντίον της διάλυσης της πατρίδας μας είχαν απόλυτο δίκιο που έπρατταν ούτως. Αδικο έχουν όσοι σιωπούν, επειδή τώρα τα συμφέροντά τους ταυτίζονται με εκείνα των επικυρίαρχων.
Η Αριστερά -ή, ακριβέστερα, το «κοινωνικό ΠΑΣΟΚ»- ήταν η δύναμη που μπορούσε να ενώσει τις ασύντακτες δέσμες των διαμαρτυρομένων σ' ένα συμπαγές και μαχητικό κίνημα. Τώρα, η Αριστερά κυβερνά και το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να κινεί τα φθαρμένα νήματα του κράτους, διατηρώντας τα ερείσματά του σε κρίσιμους τομείς του συλλογικού βίου.
Πλέον, οι επικεφαλής της αντιμνημονιακής αντίστασης δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο, παρά μόνο για την πιστή εφαρμογή του Μνημονίου, από το οποίο αντλούν νομιμοποίηση. Μια εξέλιξη όλως ειρωνική...

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΑΡΜΑΓΕΔΔΩΝΑΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ

OΛΕΣ οι συντάξεις απ'την αρχή



Μοιραίο πρόσωπο του Αρμαγεδδώνα ο Γ. Κατρούγκαλος που ανήγγειλε την επανεξέταση των ποσών που δίνονται
Από την αρχή πρόκειται να υπολογιστούν όλες οι συντάξεις που χορηγούνται σε πάνω από 2.600.000 συνταξιούχους. Ο ανακαθορισμός των ποσοστών αναπλήρωσης θα γίνει σε σχέση με τους μισθούς που ελάμβαναν οι σημερινοί συνταξιούχοι όταν εργάζονταν. Την αναπροσαρμογή όλων των συντάξεων, μέσω επανυπολογισμού του ποσοστού αναπλήρωσης, προανήγγειλε σε χθεσινή πρωινή τηλεοπτική συνέντευξή του ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, που συνεχίζει να βρίσκεται σε παράκρουση.

Παρά τη δυσαρέσκεια που εκφράστηκε ένα 24ωρο νωρίτερα από το πρωθυπουργικό περιβάλλον και τις σαφείς εντολές που δόθηκαν για περιορισμένη τηλεοπτική προβολή, ο κ. Κατρούγκαλος επέλεξε να ακολουθήσει την... πεπατημένη και, μέσω τηλεόρασης, να ενημερώσει ξανά τα εκατομμύρια των συνταξιούχων για το «πετσόκομμα» που έρχεται στις συντάξεις τους. Εσπευσε, όμως, να διευκρινίσει ότι θα επηρεαστούν περισσότερο «οι συντάξεις που έχουν ποσοστό αναπλήρωσης από 110% και πάνω». Βέβαια, τέτοιες συντάξεις είναι κυρίως οι πιο χαμηλές, γι' αυτό και ο κ. Κατρούγκαλος έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι αυτές οι συντάξεις θα προστατευθούν από την κυβέρνηση... Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε επίσης ότι το ασφαλιστικό σύστημα δεν αντέχει άλλο να χορηγεί συντάξεις υψηλότερες από τους καταβαλλόμενους μισθούς.

Αναπροσαρμογή
Η όποια αναπροσαρμογή στα ποσοστά αναπλήρωσης των συντάξεων θα γίνει κλιμακωτά, με την έννοια ότι θα είναι διαφορετική, ανάλογα με το ύψος των συντάξιμων αποδοχών. Ο υπουργός Εργασίας έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι στόχος είναι να μην πληγούν οι χαμηλές συντάξεις. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι μπορεί από τον επανακαθορισμό των ποσοστών αναπλήρωσης να προκύψει, σε κάποιες περιπτώσεις, έως και αύξηση των συντάξεων...

Σε ό,τι αφορά τον τρόπο χορήγησης των συντάξεων στο μέλλον, αυτός θα βασιστεί στο τρίπτυχο «μισθός δικαιούχου - συνολικές εισφορές που κατέβαλλε στη διάρκεια του εργασιακού βίου του - ποσοστό αναπλήρωσης».
Σχετικά με την καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων, που έχει ήδη καθυστερήσει, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι εκτιμά πως θα καταστεί δυνατό να πραγματοποιηθεί έως τις 23 Οκτωβρίου. Επέρριψε, μάλιστα, ευθύνες στο ΠΑΜΕ για την καθυστέρηση, λόγω της διήμερης κατάληψης του υπουργείου. Η αντίδραση του ΠΑΜΕ υπήρξε άμεση και με μια σκληρή ανακοίνωση κατήγγειλε ότι ο κ. Κατρούγκαλος επιχειρεί τη συκοφάντηση των συνδικάτων, την ώρα που ολοκληρώνεται η επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων.
Δεκτό (με αστερίσκους) το πόρισμα των «σοφών»
Με πολλούς... αστερίσκους έγινε -καταρχάς- δεκτή η πρόταση του υπουργείου Εργασίας για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας από τους εκπροσώπους των θεσμών. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα και διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και στην οποία συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, ζητήθηκε από την ελληνική πλευρά να υπάρξει ποσοτικοποίηση των μέτρων που θα καταστεί δυνατό να μειώσουν τη συνταξιοδοτική δαπάνη κατά 0,25% το 2015 ή 450.000.000 ευρώ, κατά 1% το 2016 ή 1,8 δισ. ευρώ και κατά 0,7% του ΑΕΠ ή 750.000.000. ευρώ τη διετία 2017-2018.

Η παρουσίαση του πορίσματος της επιτροπής «σοφών», που έγινε από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, δεν ικανοποίησε απόλυτα τους εκπροσώπους των θεσμών, καθώς απουσίαζε το σκέλος της εξοικονόμησης δαπανών ανά τομέα παρέμβασης. Επιφυλακτικοί εμφανίστηκαν οι θεσμοί και στο πεδίο του επανακαθορισμού όλων των συντάξεων, μέσω αλλαγής στο ποσοστό αναπλήρωσης.
Ξεχωριστή συζήτηση έγινε για το φλέγον ζήτημα του ΕΚΑΣ, αφού, σύμφωνα με τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, πρέπει τον ερχόμενο Μάρτιο να διακοπεί η χορήγησή του στο 20% των «προνομιούχων» δικαιούχων του συγκεκριμένου επιδόματος (περίπου 70.000 χαμηλοσυνταξιούχοι). Η ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι μπορεί να ενσωματώσει τη συγκεκριμένη παροχή στη βασική και εγγυημένη σύνταξη των 390 ευρώ, αλλά οι θεσμοί επιμένουν ότι χρειάζονται ποσοτικοποίηση και ακριβής ανάλυση του μέτρου, για να γίνει αποδεκτό.

Επόμενη συνάντηση, όπως όλα δείχνουν, θα πραγματοποιηθεί ξανά την Παρασκευή, με την ελληνική πλευρά να καταθέτει πλέον ποσοτικοποιημένες τις προτάσεις της. Εκεί, αναμένεται να αποσαφηνιστεί το ύψος των περικοπών στις συντάξεις, που ενδεχομένως θα χρειαστεί να γίνει, για να καλυφθούν τα προαπαιτούμενα της μείωσης της συνταξιοδοτικής δαπάνης.
Αντιδράσεις για τις επικουρικές από τους υπαλλήλους Ταμείων
Ολομέτωπη επίθεση κατά του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου εξαπέλυσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ), με αφορμή το ζήτημα της επικουρικής ασφάλισης, χαρακτηρίζοντάς τον «κόκκινο πανί» για την ελληνική κοινωνία. Οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία καταγγέλλουν τον κ. Κατρούγκαλο για «ακραίο νεοφιλελεύθερο παροξυσμό», που θα οδηγήσει στην κατάργηση των επικουρικών συντάξεων.
Προσθέτουν ότι «ο Κατρούγκαλος μετερχόμενος αδίστακτα κάθε μέσο επικοινωνιακής χειραγώγησης αφορίζει, συκοφαντεί και διαστρεβλώνει ό,τι βρεθεί στον δρόμο του».

Η ΠΟΠΟΚΠ αναφέρει στοιχεία που δείχνουν ότι το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) έχει αξιοποιήσει ελάχιστα την κρατική στήριξη, παρά το γεγονός ότι υπέστη σοβαρές απώλειες, λόγω PSI, οι οποίες ανήλθαν στα 2,5 δισ. ευρώ. Αλλα 200.000.000 ευρώ ετησίως που χάνονται από τόκους, ενώ ανέρχονται στο 1 δισ. ευρώ οι απώλειες από εθελούσιες - προσυνταξιοδοτικά τραπεζών και στα 125.000.000 ετησίως από την κατάργηση κοινωνικών πόρων. Το ΕΤΕΑ τη διετία 2014-2015 έλαβε ως κρατική χρηματοδότηση ποσό 120.000.000 ευρώ από το ΑΚΑΓΕ, όταν μόνο η ετήσια εισφορά των συνταξιούχων υπερβαίνει τα 125.000.000 ευρώ.
Στον... αέρα η δόση των 2 δισ.! Κι άλλα μέτρα ζητά η τρόικα
Βαρύ κλίμα επικράτησε στη χθεσινή, πρώτη ημέρα συζητήσεων των επικεφαλής του κουαρτέτου των δανειστών με την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δέχτηκε «βροχή» από «κίτρινες κάρτες» για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση προαπαιτούμενων μέτρων και την ανεπάρκεια ή την απουσία ισοδύναμων μέτρων για επώδυνες παρεμβάσεις, όπως ο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση. Οι καθυστερήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης θέτουν ουσιαστικά στον... αέρα την υποδόση των 2 δισ. ευρώ που θα έπρεπε να λάβει η Ελλάδα από τους δανειστές.
Η ελληνική πλευρά υποστηρίζει ότι θα «πατήσει γκάζι ώστε να ολοκληρωθεί η υλοποίηση του πρώτου πακέτου προαπαιτούμενων και να καθοριστεί και το δεύτερο πακέτο αύριο, οπότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η επίσκεψη των ελεγκτών στη χώρα μας.

Οπως παραδέχτηκε χθες βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, οι Ντέλια Βελκουλέσκου (ΔΝΤ), Ντέκλαν Κοστέλο (Κομισιόν), Ράσμους Ρούφερ (ΕΚΤ) και Νικόλα Τζαμαριόλι (ESM) αμφισβήτησαν ότι οι στόχοι για πρωτογενές έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ φέτος και πρωτογενές πλεόνασμα 0,50% του ΑΕΠ το 2016 είναι εφικτοί, αν και δέχτηκαν ότι η ύφεση θα περιοριστεί στο 1,3% τόσο την τρέχουσα όσο και την προσεχή χρονιά. Επίσης, κυβερνητική πηγή ομολόγησε ότι η κυβέρνηση «αυτοπαγιδεύτηκε» με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, διότι πρόβλεψε έσοδα 300.000.000 ευρώ, ενώ τελικά θα είναι φέτος κάτω από 100.000.000 ευρώ.

Το μπρα ντε φερ των κυβερνητικών στελεχών διήρκεσε συνολικά 10 ώρες και ξεκίνησε με... σύννεφα, καθώς το Euro Working Group ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες τηλεδιάσκεψή του. Αξιωματούχοι των Βρυξελλών επιχείρησαν να αμβλύνουν τις εντυπώσεις, λέγοντας ότι η αναβολή αυτή δεν προκαλεί ανησυχία. Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι η Ελλάδα αναμένεται να λάβει την επόμενη εβδομάδα την εκκρεμή υποδόση των 2 δισ. ευρώ. Ωστόσο οι επικεφαλής των πιστωτών δεν έκρυψαν τη δυσαρέσκειά τους για τις καθυστερήσεις, οι οποίες τους έκαναν να έρθουν στην Αθήνα προτού ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση. Εστία τριβής αποτέλεσε επίσης η απουσία ποσοτικοποίησης για σειρά μέτρων που έχουν συμφωνηθεί, όπως η αύξηση των συντελεστών φορολογίας των αγροτών.

Οι χθεσινές επαφές ξεκίνησαν με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη, οι οποίοι έφθασαν με περίπου εικοσάλεπτη καθυστέρηση στο ξενοδοχείο των εκπροσώπων των πιστωτών. Ακολούθησε μπαράζ συναντήσεων με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, Παιδείας Νίκου Φίλη και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Μ. Ροζάκος

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Αβραμόπουλος: Η λύση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρέπει να είναι πολιτική

Παρέμβαση στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Αβραμόπουλος: Η λύση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρέπει να είναι πολιτική

Αβραμόπουλος: Η λύση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό πρέπει να είναι πολιτική

Η λύση στο πρόβλημα της μετανάστευσης πρέπει να είναι πολιτική, τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην παρέμβασή του στο Ετήσιο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που διεξάγεται στην Ισπανία.

«H Κομισιόν δεν ήταν προετοιμασμένη να αντιμετωπίσει μια τόσο κρίσιμη και χωρίς προηγούμενο κατάσταση» δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος επισημαίνοντας πως κάθεται σε μια πολύ καυτή καρέκλα και πως από την πρώτη στιγμή το θέμα αυτό μπήκε ψηλά στην ατζέντα της Ε.Ε.

«Μέσα σε 6 μήνες υιοθετήσαμε την κοινή ευρωπαϊκή ατζέντα για την μετανάστευση, που ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα, μετά υιοθετήσαμε το πλάνο των 10 σημείων για την αντιμετώπιση των διακινητών και τώρα το πλάνο της επανεγκατάστασης» τόνισε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος και επεσήμανε πως η Ευρώπη αντιμετωπίζει μία πολύ δύσκολη περίοδο.

«Ο πρώτος στόχος ήταν να προστατευτούν αυτοί οι δύστυχοι άνθρωποι» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως έπρεπε την ίδια ώρα να προστατευτούν τα σύνορα της Ένωσης και για αυτό τριπλασιάστηκαν τα κονδύλια αλλά και η δύναμη της Frontex.

O αρμόδιος επίτροπος, επεσήμανε πως τώρα υπάρχει η πολιτική και τα μέσα όμως είναι απαραίτητη και η στήριξη των κρατών μελών.

«Υπάρχουν πιέσεις στα σύνορα. Πρέπει να σκεφτούμε και να αντιδράσουμε με τον ευρωπαϊκό τρόπο. Μπορούν τα κράτη μέλη να συνεχίζουν αναλαμβάνουν μόνα τους την υπευθυνότητα να προστατεύουν τα σύνορά τους; Η απάντηση είναι όχι» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσιάζοντας τους επόμενους στόχους που είναι η υιοθέτηση της πολιτικής του επαναπατρισμού, η προστασία των συνόρων και των ανθρώπων με κανόνες και η μετεστέγασή τους.
Έστειλε όμως και το μήνυμα πως η λύση στο πρόβλημα πρέπει να είναι πολιτική.

«Πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να επαναφέρουμε τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Στην Ευρώπη δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είμαστε λαοί μεταναστών. Η Κομισιόν έχει κάνει όσα έπρεπε. Τώρα είναι η ώρα των κρατών - μελών» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας πως «τα κράτη μέλη που θέλουν τη βοήθειά μας μπορούν να βασίζονται σε εμάς».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΓΕΤΗ ΣΤΗΝ ΝΔ

Οι πύλες της κόλασης έχουν ήδη ανοίξει

Οι πύλες της κόλασης έχουν ήδη ανοίξει

Του Δημήτρη Παπακωνσταντίνου
Ποια σχέση έχει η σημερινή Ελλάδα με κράτος της Ευρωζώνης; Με ποια λογική για παράδειγμα απαγορεύεται στον πολίτη να αξιοποιεί και να χρησιμοποιεί τον πλούτο που έχει παράξει; Πόσο πραγματικά Ευρωπαίοι μπορούμε να νιώθουμε σήμερα; Και πόσο κοντά τελικά βρισκόμαστε στην κόλαση της αποδοχής της πρότασης Σόιμπλε;
Στην Ελλάδα του σήμερα επικρατούν συνθήκες και επιβάλλονται πολιτικές που προσομοιάζουν σε σταλινικά καθεστώτα ή κατ’ ευφημισμό δημοκρατίες της Υποσαχάριας ζώνης. Για παράδειγμα είναι εντελώς απαράδεκτη η οικονομική και φορολογική λογική και πολιτική που επικρατεί σήμερα και εφαρμόζει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και του "συντρόφου" του Πάνου Καμμένου και οι απαγορεύσεις που έχουν επιβληθεί. 
Μήπως ζούμε σε ένα σκληρό απολυταρχικό καθεστώς; Μήπως βρισκόμαστε σε συνθήκες κατοχής και περιορισμού βασικών ελευθεριών, ενώ κατοικούμε στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία; Πώς θεωρούμε εαυτούς Ευρωπαίους πολίτες με ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους, όταν μας απαγορεύονται βασικές δράσεις που διέπουν την φιλοσοφία της ίδιας της Ευρωζώνης;
Μπορώ ως πολίτης να αξιοποιήσω τον πλούτο που νομίμως κατέχω και έχω παράξει μέσα από την εργασία μου; Για τον οποίο έχω φορολογηθεί στο παρελθόν, χωρίς να έχω αποκρύψει οτιδήποτε; Προσέξτε, δεν αναφέρομαι σε προϊόν φοροδιαφυγής, ούτε σε οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα. Τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει με κόπο, την περιουσία, μικρή ή μεγάλη που έχω νομίμως αποκτήσει και για την οποία έχω πλήρως φορολογηθεί.
Όχι είναι η απάντηση. Είτε είμαι απλός εργαζόμενος, είτε είμαι επιχειρηματίας, μέσω των capital controls δεν μου επιτρέπεται να διακινήσω τα χρήματά μου. Δεν μπορώ να εμβάσω ό,τι θέλω όπου θέλω. Θα πρέπει να περάσω από επιτροπές, να δώσω ένα σωρό δικαιολογητικά, να εξηγήσω τα πώς και τα γιατί, να περάσω από ένα είδος ανάκρισης. Υπόκειμαι σε περιοριστικές διατάξεις που πολλές φορές δημιουργούν τεράστια, ακόμη και άλυτα προβλήματα και οδηγούν σε καταστροφικές, ουσιαστικές, ή ψυχολογικές συνέπειες. Καθεστώς που θα γίνει ακόμη δυσμενέστερο με την εφαρμογή του περιουσιολογίου. Έτσι όπως το σχεδιάζουν και όπως σκοπεύουν να το αξιοποιήσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Και συναντώ παράλληλα άρνηση από μία σειρά τράπεζες του δυτικού κόσμου να μου ανοίξουν λογαριασμό μόνο και μόνο επειδή είμαι Έλληνας, άρα και επισφαλής πελάτης. 
Και για τις επιχειρήσεις τα πράγματα είναι ακόμα δυσκολότερα, υποχρεώνοντας τες σε αναζήτηση τρυκ και "παραθύρων" για να μπορεί να γίνει μια δουλειά. Γεγονός βέβαια που τις εξωθεί σε μεταφορά συναλλαγών, έδρας και δραστηριοτήτων εκτός Ελλάδας. Μία απλή έρευνα, ακόμη και μέσω του διαδικτύου –δεν απαιτούνται ειδικές γνώσεις μπορεί να ενημερώσει όσους το αμφισβητούν για το τι συμβαίνει σήμερα με την φυγή επιχειρήσεων σε Κύπρο και Βουλγαρία. 
Είμαστε πολίτες χώρας της Ευρωζώνης όταν για το ασφαλιστικό επεξεργαζόμαστε λύσεις που μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες μπορούν να λειτουργήσουν, αφού εκεί απαγορεύεται η αντίδραση και επιβάλλεται η τυφλή υπακοή; Όταν εμείς οι ίδιοι σπρώχνουμε τα παιδιά μας να φύγουν από την Ελλάδα καθώς αν παραμείνουν δεν θα έχουν καμμία δυνατότητα να βρουν εργασία ή να ζήσουν αξιοπρεπώς; 
Και την ίδια στιγμή, έχουμε γίνει ως χώρα βασικός αποδέκτης μίας τεράστιας και ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων και μεταναστών, χωρίς να υπάρχει καθορισμένο και αποτελεσματικό σχέδιο, χωρίς να υπάρχει οποιαδήποτε πραγματική και ουσιαστική βοήθεια από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης. Στους οποίους η νυν κυβέρνηση άνοιξε διάπλατα την πόρτα για να... λιαστούν στις πλατείες... Με ντε φάκτο υπονόμευση της ελεύθερης διακίνησης των πολιτών, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες επιβάλλουν πλέον εξονυχιστικούς ελέγχους στα σύνορά τους, ακόμη και σε πολίτες προερχόμενους από κράτη μέλη της Ε.Ε.
Μήπως λοιπόν έχουμε ήδη γίνει Ευρωπαίοι πολίτες δεύτερης κατηγορίας; Μήπως ζούμε σαν πολίτες τριτοκοσμικής περιοχής; Και μήπως τελικά, το σχέδιο Σόιμπλε για time out, δηλαδή για έξοδο με συγκεκριμένες παροχές της χώρας από την Ευρωζώνη, βρίσκεται πολύ πιο κοντά από ό,τι πιστεύουμε; Γιατί αυτή η κυβέρνηση με αυτούς τους χειρισμούς, μάλλον "σπρώχνει" τις εξελίξεις προς το αναπόφευκτο. Μήπως δηλαδή τελικά, οι πύλες της κόλασης έχουν ήδη ανοίξει; 
ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr
 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"