ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η πατρίδα μας γίνεται φαβέλα!

Η πατρίδα μας γίνεται φαβέλα!


Η άτυπη μίνι Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες έληξε επιτυχώς για τους Ευρωπαίους και τραγικά για την Ελλάδα. Η ελληνική κυβέρνηση συμφώνησε τελικά να αλλάξει «κατηγορία» η χώρα μας και να πέσει πολύ πιο κάτω από την... ερασιτεχνική κατηγορία της αποικίας χρέους, που ήταν από το 2010 έως σήμερα.

Τώρα θα γίνει, μετά πάσης επισημότητος, μια φαβέλα. Αποθήκη ψυχών. Ενας χώρος όπου θα μαντρώνονται όπως όπως όσοι άποροι, αλλόθρησκοι και ανειδίκευτοι αλλοδαποί αποπειρώνται να βρουν άσυλο, στέγη ή απλά δουλειά στην Ευρώπη.
Στο Παρίσι, το Μόναχο, το Λονδίνο, το Ελσίνκι και το Αμστερνταμ περισσεύουν οι πρόσφυγες και οι λαθρομετανάστες, ενώ στην Ελλάδα ποτέ δεν θα είναι αρκετοί. Αυτό αποφασίστηκε από τους Ευρωπαίους και υιοθετήθηκε ασμένως από την κυβέρνηση της χώρας μας.
Το πινάκιο φακής για τη διάλυση του εθνικού και του κοινωνικού ιστού και για τη ραγδαία, επί τα χείρω, μεταβολή της καθημερινότητας των Ελλήνων ήταν η επιδότηση ενοικίου για 20.000 αλλοδαπούς, στο οποίο θα συνεισφέρει η λυκοσυμμαχία της Ε.Ε.

Φυσικά, αυτοί οι 20.000 δεν θα μένουν μόνοι τους στις οικίες που θα τους βρει η κυβέρνηση. Θα είναι και οι οικογένειές τους μαζί. Αρα, ο αριθμός τους -αν θέλουμε να είμαστε στοιχειωδώς ρεαλιστές- θα είναι εκθετικά αυξημένος.
Επιπλέον, τούτο το ταπεινωτικό «χαρτζιλίκι» με αντίτιμο τη διάλυση της Ελλάδος θα αποτελεί διαρκώς κι έναν πρόσθετο μοχλό πίεσης για περαιτέρω εδαφικές, οικονομικές, πολιτισμικές ή άλλες υποχωρήσεις. Οι Ευρωπαίοι με το παραμικρό θα απειλούν με τη διακοπή της παροχής της επιδότησης ενοικίου.
Φυσικά, ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επιβληθεί (ατύπως, πλην οριστικά και αμετάκλητα) η σαρία, δηλαδή ο ισλαμικός νόμος, στις περιοχές που θα δεσμευτούν για την εγκατάσταση των μεταναστών.

Σε περίπτωση που αυτό συμβεί θα είναι πρακτικά αδύνατο για το κράτος να σταματήσει την εκτροπή δίχως να συμβούν τα χειρότερα - δηλαδή εκτεταμένες ταραχές και συγκρούσεις. Η εξέλιξη είναι μοιραία και οι πολιτικές δυνάμεις καθεύδουν.

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη

Στα 384 ευρώ η εθνική σύνταξη



Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης

Σε κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παρουσιάζει το μεσημέρι την πρότασή του για το ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ενιαίοι κανόνες αναπλήρωσης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εθνική σύνταξη που εισηγείται ο Γ. Κατρούγκαλος κινείται στο όριο της φτώχειας (το οποίο καθορίζεται στο 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα) και θα ανέρχεται στα 384 ευρώ. Όπως υπογράμμισε στο Real.gr ο αρμόδιος υπουργός οι κανόνες αναπλήρωσης θα είναι ενιαίοι παντού, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, ενώ θα υπάρξει ρήτρα ανάπτυξης.

Δεν δέχονται αύξηση εισφορών

Οι δανειστές, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αρνούνται να δεχθούν την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, με την κυβέρνηση να συνεχίζει να αναζητά τα 900 εκατ. ευρώ προκειμένου να κλείσει την τρύπα μέχρι και το τέλος του νέου έτους.

«Πέφτουμε σε τοίχο»

Στην Κουμουνδούρου υπάρχει ιδιαίτερος προβληματισμός για τις πολύ δύσκολες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν, καθώς θα σφραγίσουν την πορεία του ασφαλιστικού, αλλά και τη ζωή των ασφαλισμένων, επί δεκαετίες.

«Όποια λύση και να εξετάσουμε είναι πολύ δύσκολη, πέφτουμε σε τοίχο», συνηθίζει να σχολιάζει ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας. Ο κ. Ρήγας επέστρεψε από περιοδεία στη Θράκη, όπου άκουσε τους προβληματισμούς των κατοίκων για τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση της φορολογίας των αγροτών, διαπίστωσε ωστόσο ότι πολιτικά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα.

Στο Υπουργικό οι αποφάσεις

Στη συνεδρίαση της ΠΓ, πάντως, θα πραγματοποιηθεί απλώς συζήτηση, καθώς οι τελικές αποφάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό θα ληφθούν την επόμενη εβδομάδα, σε ειδική συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, με το οικονομικό επιτελείο να εργάζεται πάνω σε αυτό έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Real.gr περιλαμβάνει δύο πυλώνες.

Ο πρώτος αφορά το ΤΧΣ (την εναρμόνισή του με την ευρωπαϊκή τραπεζική αρχή και τα κριτήρια διορισμού των μελών του ΤΧΣ -ο οποίος αναβαθμίζεται- και πώς θα γίνεται η εποπτεία των ελληνικών τραπεζών) και ο δεύτερος τις τεχνικές λεπτομέρειες της ανακεφαλαιοποίησης, οι οποίες θα εξειδικευτούν εν συνεχεία με κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κεφαλαιακές ανάγκες που αναμένεται να βγάλουν τα stress tests θα αγγίξουν τα 16 δισ. ευρώ, ενώ το βασικό σενάριο για την συμμετοχή των ιδιωτών αγγίζει τα 5,5 έως 6 δισ.

Η κυβέρνηση επιδιώκει η ανακεφαλαιοποίηση να πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε έως το τέλος του έτους, ει δυνατόν έως τις αρχές Νοεμβρίου, προκειμένου να μην απειληθούν οι καταθέσεις, ενώ επιδιώκει από την άλλη εβδομάδα-μετά και τις ανακοινώσεις της ΕΚΤ το Σάββατο-να είναι γνωστοί όλοι οι όροι για την ανακεφαλαιοποίηση.
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΥΡΙΖΑ ΗΘΕΛΑΝ...ΚΟΠΗΚΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΛΟΙΠΟΝ.

Οι σημαίες των προγόνων μας

Οι σημαίες των προγόνων μας

Η ΘΕΣΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 
«Πατήρ πάντων πόλεμος» είπε ο Ηράκλειτος, ξεσκεπάζοντας την αλήθεια από τα πέπλα του μυστηρίου και εκθέτοντάς την ολόγυμνη στα μάτια των ανθρώπων. Ολα είναι πόλεμος και για όλα πολεμάει ο άνθρωπος. Για το ζην και το ευ ζην. Για την αγάπη και τη δικαιοσύνη. Για τη θρησκεία και την οικογένεια. Για την πατρίδα και τον λαό. Ολα είναι επιχειρήσεις πολεμικές - με πυρά ή άνευ. Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με αγώνες και θυσίες.

Ετσι και η προκοπή των εθνών είναι ένας αδιάκοπος πόλεμος. Οι νίκες είναι το απόσταγμα του ιδρώτα, του αίματος και της φαιάς ουσίας που χάρισαν οι προηγούμενες γενεές στις επόμενες. Η σύγχρονη κοινωνία κάθεται πάνω στις δάφνες των προηγουμένων και αποστολή της είναι να εισφέρει κι αυτή τον αγώνα της για κάτι καλύτερο, ηθικότερο, αρτιότερο.

Η ανακάλυψη
του ασύλητου τάφου πολεμιστή στην Πύλο, που χρονολογείται περί το 1500 π.Χ., προκάλεσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Η διεθνής κοινότητα ασχολείται με τα σημαντικά, όχι με τα πολυδιαφημισμένα «τίποτα» που προβάλλει το εγχώριο σύστημα αναπαραγωγής της παρακμής.

Η αρχαία και η προϊστορική Ελλάδα έχουν προσφέρει, προσφέρουν και θα προσφέρουν στους σύγχρονους Ελληνες πολλά περισσότερα απ' όσα μπορούν να φανταστούν όσοι δεν νιώθουν αγάπη για την πλούσια κληρονομιά μας.

Οι ιστορικές
παρακαταθήκες μας είναι τόσο «βαριές», ώστε ορισμένοι ανελλήνιστοι ανευθυνοϋπεύθυνοι δεν μπορούν να τις σηκώσουν και επιδιώκουν με κάθε τρόπο να τις θέσουν στο περιθώριο του συλλογικού βίου, να τις αποσιωπήσουν, να τις απαξιώσουν στις συνειδήσεις των πολιτών.
Ταυτίζουν με τον σωβινισμό και τον ρατσισμό την επιδίωξη των πολιτών να μάθουν, να σχετιστούν με την αρχαία Ελλάδα και το Βυζάντιο. Προσβάλλουν την ιστορική μνήμη, μιλούν για «συνωστισμούς», παίρνουν το μέρος των εχθρών της πατρίδας.

Η μόνη σώφρων στάση απέναντι στους προαναφερθέντες είναι η περιφρόνηση και η επανασύνδεση με όσα μας δυναμώνουν και δίνουν νόημα στον βίο μας. Η Ελλάδα περιμένει να την ανακαλύψουμε!

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"