ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Τεταμένη η κατάσταση στην Ειδομένη

Τεταμένη η κατάσταση

Ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη

Ένταση μεταξύ προσφύγων και μεταναστών στην Ειδομένη
Τεταμένη είναι και πάλι η κατάσταση στην Ειδομένη, καθώς οικονομικοί μετανάστες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη επιχειρούν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ, ενώ επιτίθενται με πέτρες σε πρόσφυγες στους οποίους επιτρέπεται η διέλευση.

Σύμφωνα με το Mega, στο σημείο κατευθύνονται αστυνομικές δυνάμεις από τη Θεσσαλονίκη.

Περίπου 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο σημείο τις τελευταίες ημέρες, χωρίστηκαν σε αντίπαλα στρατόπεδα. Η μια ομάδα έκλεισε τα σύνορα και ξεκίνησε πετροπόλεμος, με την άλλη ομάδα, αυτή των προσφύγων που τους επιτρέπεται η είσοδος στην ΠΓΔΜ.

«Κανένας δεν θα περάσει (τα σύνορα), εάν δεν περάσουμε κι εμείς» φωνάζουν οι οικονομικοί μετανάστες, αντιδρώντας στην απόφαση των αρχών της ΠΓΔΜ να επιτρέψει την είσοδο στη χώρα μόνο των προσφύγων.

Στο σταθμό της Ειδομένης βρίσκεται τρένο, στο οποίο θα μπορούν να επιβιβαστούν όσοι θέλουν να επιστρέψουν είτε στη Θεσσαλονίκη είτε στην Αθήνα.

Επεισόδια σημειώθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης, όταν οικονομικοί μετανάστες από το Πακιστάν, το Μαρόκο και το Ιράν επιχείρησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από σημείο όπου τα Σκόπια δεν έχουν ακόμη ανυψώσει φράχτη.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΠΓΔΜ απάντησαν με τη ρίψη χημικών, απωθώντας τους μετανάστες στην ουδέτερη ζώνη, ενώ σύμφωνα με το Reuters τουλάχιστον ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητικά πυρά στον αέρα. Κατά ορισμένες πληροφορίες, το επεισόδιο σημειώθηκε σε ελληνικό έδαφος.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ; ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΔΥΣΤΥΧΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΔΙΟΤΙ 200 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ 6000 ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΟΣΦΓΕΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΠΑΝΕ ΠΟΡΤΕΣ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙΝΕ ΚΟΥΦΩΜΑΤΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΕΠΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΟΥ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΕΙΔΟΜΕΝΗΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΛΑΣΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΝΩ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΑΝ ΟΡΘΑ. ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ Η ΟΤΙ ΑΠΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΣΑΣ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ. ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ. ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΡΗΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.

Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει

Ομιλία σε υψηλούς τόνους

Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει «πολλές φορές» για την κατάρριψη του Sukhoi

Πούτιν: Η Τουρκία θα μετανιώσει «πολλές φορές» για την κατάρριψη του Sukhoi
Δεν έριξε τους τόνους απέναντι στην Τουρκία ο Πούτιν   (Φωτογραφία:  Associated Press )

Δεν ρίχνει τους τόνους το Κρεμλίνο απέναντι στην Τουρκία, με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να λέει πως η Άγκυρα θα μετανιώσει «πολλές φορές» την κατάρριψη του Sukhoi, υπαινισσόμενος πως τα αντίποινα δεν θα περιοριστούν σε εμπορικές κυρώσεις -λέγοντας πάντως πως «δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία».  Επιμένει στις κατηγορίες του πως η Τουρκία «συνδράμει τους τρομοκράτες» της ISIS.

H καθιερωμένη εφ' όλης της ύλης ομιλία του ρώσου προέδρου ενώπιον των βουλευτών την Πέμπτη ξεκίνησε με την εμπλοκή στο Συριακό και την κόντρα με την Τουρκία.

Ο Βλ.Πούτιν «ευχαρίστησε τους ένστολους που πολεμούν την τρομοκρατία», λέγοντας πως υπερασπίζονται την ρωσική ασφάλεια. Γρήγορα, ο ρώσος πρόεδρος πέρασε στην διαμάχη με την Τουρκία.

«Δεν θα εμπλακούμε σε στρατιωτικούς λεονταρισμούς με την Τουρκία» είπε, για να συνεχίσει: «Όποιος όμως πιστεύει πως αφού διέπραξε αυτό το απαίσιο έγκλημα πολέμου, αυτή τη δολοφονία σε βάρος του λαού μας, θα γλιτώσει μόνο με μέτρα που αφορούν τις τομάτες ή περιορισμούς σε άλλους τομείς, κάνουν πικρό λάθος».

Η Μόσχα, υπενθυμίζεται, προανήγγειλε οικονομικές κυρώσεις σε βάρος των τουρκικών εισαγωγών αγροτικών προϊόντων.

«Η Τουρκία θα μετανιώσει, παραπάνω από μία φορά, για την κατάρριψη» είπε χαρκτηριστικά ο Πούτιν.

Επανήλθε δε στις κατηγορίες του περί τουρκικής υποστήριξης στην τρομοκρατία, λέγοντας πως η Μόσχα «δεν θα αγνοήσει πως η Τουρκία συνδράμει τους τρομοκράτες». Σε έμμεση δε αναφορά του προς τη Δύση, ο Πούτιν την κατηγόρησε για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» στην στάση της απέναντι στο ζήτημα.

ΠΗΓΗ:Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΣΩΣΤΟΣ!

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΑΝ ΑΝΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΣΕΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ



ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΘΕΣΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΣΕΓΚΕΝ ΤΟΤΕ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΟ ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΨΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΕΤΑΙ ΠΙΣΩ  ΩΣ ΧΩΡΑ ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΕ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. ΤΙ ΛΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ κ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ; ΕΠΙΜΕΝΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΕΓΚΕΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"