ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2016

 Εργάνη μηνός Ιανουαρίου-Αύξηση ανεργίας

Εργάνη μηνός Ιανουαρίου-Αύξηση ανεργίας

Εργάνη μηνός Ιανουαρίου-Αύξηση ανεργίας

Γ. Βρούτσης: «Με το αριστερό μπήκε το 2016 για ανέργους και εργαζόμενους. “ΕΡΓΑΝΗ” Ιανουαρίου 2016, -9.954 χαμένες θέσεις. Αβεβαιότητα, capital controls και ύφεση “πάγωσαν” την αγορά εργασίας και “φρέναραν” το ρυθμό αποκλιμάκωσης της ανεργίας»
«Τα στοιχεία του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Ιανουαρίου 2016, επαληθεύουν τις ανησυχίες μας. Η διάχυτη αβεβαιότητα που επικρατεί στην οικονομία, σε συνδυασμό με την ύφεση, η οποία επανήλθε και μια κυβέρνηση που δείχνει να βρίσκεται σε πανικό, “πάγωσαν” την αγορά εργασίας. Η δρομολογημένη, από το 2014, αποκλιμάκωση της ανεργίας “φρέναρε”.
Η “ΕΡΓΑΝΗ” Ιανουαρίου 2016 επιβεβαιώνει όλα τα προηγούμενα. Οι απολύσεις ξεπέρασαν τις προσλήψεις, με αποτέλεσμα να έχουμε αρνητικό ισοζύγιο με -9.954 χαμένες θέσεις μισθωτής απασχόλησης. Υπενθυμίζω ότι τον Ιανουάριο του 2014, στοχευμένες πολιτικές μας, έφεραν, για πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, τον Ιανουάριο του 2014 η “ΕΡΓΑΝΗ” έκλεισε με θετικό ισοζύγιο +6.397 νέες θέσεις απασχόλησης (σχήμα 1).
sxima1
Οι αρνητικές επιδόσεις όμως, δεν αφορούν μόνο τις χαμένες θέσεις εργασίας. Επηρεάζουν αντίστοιχα και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της απασχόλησης.
Η πλήρης απασχόληση υποχωρεί και τη θέση της καταλαμβάνουν η μερική και η εκ περιτροπής απασχόληση.
Συγκεκριμένα, οι προσλήψεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης από 43.463 το 2014 ανήλθαν σε 58.892 το 2016, σε βάρος των νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης (σχήμα 2)».
sxima2

Εργάνη μηνός Ιανουαρίου-Αύξηση ανεργίας

ΠΗΓΗ:  //www.logospellas.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΝΤΡΟΠΗ ΑΛΕΞΗ. Η ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"