ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 06:41

Επανεισδοχή 200 ατόμων στην κόλαση της Ειδομένης χωρίς επίσημο αίτημα από την ΠΓΔΜ

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς
Πάνω από 6 ώρες κράτησαν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες μέσα στη βροχή και στο κρύο, χτυπώντας όσους τολμούσαν να μιλήσουν μέχρι να τους βάλουν σε καρότσες για να τους οδηγήσουν κατά παράβαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου πίσω στην Ειδομένη.
Σοβαρότατο διπλωματικό πρόβλημα στις ελληνοσκοπιανές σχέσεις δημιουργεί η πρακτική της γείτονος, η οποία επαναπροωθεί «σαν τον κλέφτη», τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν παράνομα προχτές από αφύλακτο σημείο στην Ειδομένη, στο έδαφος των Σκοπίων. Παρά το γεγονός, όπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, ότι δεν υπήρξε εκ μέρους των Σκοπίων επίσημο αίτημα προς την Αθήνα για νόμιμη επανεισδοχή, οι Αρχές της γείτονος τους «έσπρωχναν» μυστικά πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά παράβαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου, οι Σκοπιανοί «επαναπροώθησαν» περί τα 200 άτομα στην Ελλάδα. Συνολικά, εκτιμάται ότι προχτές πέρασαν παράνομα από την Ελλάδα στα Σκόπια, πάνω από 1500 άτομα. Ο φόβος είναι ότι με τον ίδιον τρόπο, τα Σκόπια θα επιχειρήσουν να τους «επαναπροωθήσουν» όλους.

Την «εν κρυπτώ» πρακτική των Σκοπίων, επιβεβαιώνουν και οι πρόσφυγες που επέστρεψαν χτες από την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη. «Μόλις περάσαμε το ποτάμι και μπήκαμε στα Σκόπια, μας περίμεναν στρατιώτες. Μας κρατούσαν σε μικρές ομάδες στους δρόμους του χωριού Μόνι. Ανάψαμε φωτιές για να ζεσταθούμε και μας είπαν να τις σβήσουμε. Δεν ζήτησαν τα χαρτιά μας. Ρωτούσαν μόνο αν ανάμεσά μας ήταν δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ. Μας κράτησαν εκεί για σχεδόν έξι ώρες. Κάτω από τη βροχή και μέσα στο κρύο. Αστυνομικοί και στρατιώτες χτυπούσαν όσους τολμούσαν να μιλήσουν. Πολλοί συμπατριώτες μου έχουν μώλωπες. Ισως και από μηχανισμό ηλεκτρικής εκκένωσης. Περίπου στις 23:00 μας έβαλαν πάνω σε φορτηγά του στρατού. Μας πήγαν κοντά στην Ειδομένη, σε απόσταση περίπου 20 λεπτά της ώρας πεζοπορίας. Οι στρατιώτες μάς κατέβασαν, έκοψαν το συρματόπλεγμα του φράκτη και μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο γυρίσαμε στην Ειδομένη», είπε Αφγανός πρόσφυγας.


Άγγελος Αγγελίδης
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΛΠ ΡΙΧΝΟΥΝ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"