ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες ΗΠΑ-USA ELECTIONS 2016

Προκριματικές σε πέντε πολιτείες

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες-δημοψήφισμα για Τραμπ σε Οχάιο- Βόρεια Καρολίνα

Σούπερ Τρίτη II: Κάλπες-δημοψήφισμα για Τραμπ σε Οχάιο- Βόρεια Καρολίνα
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκριματικές εκλογές στο Οχάιο και τη Βόρεια Καρολίνα, δύο από τις πέντε μεγάλες πολιτείες των ΗΠΑ που ψηφίζουν τη σημερινή Σούπερ Τρίτη, και οι οποίες αναμένεται να λάβουν τη μορφή δημοψηφίσματος για τον Ντόναλντ Τραμπ στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικανών.

Έπειτα από αυτήν την Σούπερ Τρίτη 2, όπως την χαρακτηρίζουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, περισσότεροι από τους μισούς εκλέκτορες θα έχουν επιλεγεί εν όψει των διασκέψεων των δύο κομμάτων το καλοκαίρι κατά τις οποίες θα δοθεί το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές, έπειτα από έξι εβδομάδες διαβουλεύσεων.

Τα αποτελέσματα αυτής της Σούπερ Τρίτης δεν αναμένεται να αναδείξουν κάποιον νικητή μεταξύ των δύο Δημοκρατικών υποψηφίων και των έξι Ρεπουμπλικάνων που παραμένουν στην κούρσα, αλλά θα δώσουν στα φαβορί μια ιδέα για την ταχύτητα με την οποία θα μπορέσουν να φτάσουν στο τέρμα.

Η «Σούπερ Τρίτη 2» αναμένεται να φανεί πιο αποκαλυπτική όσον αφορά το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων, για τους οποίους οι κανόνες αλλάζουν από σήμερα: οι πολιτείες μπορούν να δώσουν το σύνολο των εκλεκτόρων τους στον υποψήφιο που έρχεται πρώτος στην αναμέτρηση, αντί της υποχρεωτικής αναλογίας, τη μέθοδο που ακολουθούν οι Δημοκρατικοί.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση της Φλόριντα, όπου ο νικητής θα πάρει με τη μία 99 εκλέκτορες, την ώρα που απαιτούνται 1.237 για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει συγκεντρώσει 462 εκλέκτορες ως σήμερα, ενώ ακολουθούν οι σαραντάρηδες γερουσιαστές Τεντ Κρουζ (371) και Μάρκο Ρούμπιο (165).

Οι δημοσκοπήσεις προαναγγέλλουν πανωλεθρία στην Φλόριντα για τον Μάρκο Ρούμπιο, παιδί της πολιτείας, ο οποίος μπορεί να αποσυρθεί στην περίπτωση αποτυχίας του εκεί. Ωστόσο σε μια εποχή στην οποία οι δημοσκοπήσεις γνωρίζουν αποτυχίες, τα αποθαρρημένα επιτελεία του προσεύχονται για μια ανατροπή από τους Ρεπουμπλικάνους που έχουν δυσαρεστηθεί από τη γλώσσα και τους τρόπους του Ντόναλντ Τραμπ, κυρίως μετά τις συμπλοκές στις συγκεντρώσεις του αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα κερδίσουμε αν αφήσουμε το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα να γίνει το κόμμα της οργής» προειδοποίησε ο Μάρκο Ρούμπιο.

Οι άλλες πολιτείες που ψηφίζουν σήμερα είναι το Οχάιο, το Ιλινόι, η Βόρεια Καρολίνα και το Μιζούρι. Περίπου 20 πολιτείες θα ψηφίσουν ακόμη ως τον Ιούνιο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται λιγότερο ή περισσότερο στην πρόθεση ψήφου, με εξαίρεση το Οχάιο, όπου ο κυβερνήτης Τζον Κέισικ αγωνίζεται για να καταγάγει την πρώτη του νίκη, στην περίπτωση της οποίας έχει προειδοποιήσει ότι θα φτάσει ως το τέλος, δηλαδή ως τη διάσκεψη των εκλεκτόρων του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, τον Ιούλιο στο Κλίβελαντ.

«Δεν περιμένουν από μας [...] γρονθοκοπήματα στις συγκεντρώσεις, δεν είναι αυτή η Αμερική» δήλωσε ο Κέισικ.

«Οχάιο σ'αγαπώ. Μπορείς να κάνεις τη διαφορά!» δήλωσε παράλληλα ο Τραμπ σε συγκέντρωση το βράδυ της Δευτέρας στο αεροδρόμιο της Γιανγκστάουν. Ο δισεκατομμυριούχος ματαίωσε συγκέντρωση που θα πραγματοποιούσε στη Φλόριντα όπου προηγείται του Ρούμπιο για να επικεντρωθεί στο Οχάιο.

Το αξιοσημείωτο σε αυτήν την εκστρατεία, για την οποία οι Ρεπουμπλικάνοι που τάσσονται κατά του Τραμπ άργησαν να οργανωθούν, είναι ότι ο Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε εμμέσως τους υποστηρικτές του να ψηφίσουν τον Κέισικ στο Οχάιο για να αναχαιτίσουν την πορεία του Ντόναλντ Τραμπ.

«Ο Τζον Κέισικ δεν μπορεί να χαρίσει στην Αμερική το μεγαλείο της» αντέδρασε ο δισεκατομμυριούχος τη Δευτέρα από την Γιανγκστάουν, πρώην σημαντικό τόπο της αμερικανικής σιδηρουργίας, σε συγκέντρωση για την οποία είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και δεν σημειώθηκαν ταραχές από διαδηλωτές.

«Η βιομηχανία σας του σιδήρου είναι νεκρή. Θέλω να την κάνω να ξαναγεννηθεί» δεσμεύτηκε.

Εξάλλου ο Τραμπ χαρακτήρισε αργά το βράδυ της Δευτέρας στο Twitter τον Κέισικ «καταστροφή» λόγω της οικονομικής του πολιτικής, ενώ κατηγόρησε τον Ρούμπιο ότι δείχνει «αδυναμία απέναντι στη λαθρομετανάστευση». «Ψηφίστε Τραμπ και δώστε τέλος σε αυτήν την τρέλα!» αντέτεινε.

Την ίδια ώρα για τους Δημοκρατικούς προβλέπεται μακρά πορεία.

«Η αγάπη νικάει το μίσος» επαναλαμβάνουν οι δύο υποψήφιοι των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και Μπέρνι Σάντερς.

Στους Δημοκρατικούς, οι αναμετρήσεις αναμένονται αμφίρροπες. Η Χίλαρι Κλίντον είναι το φαβορί στη Φλόριντα και τη Βόρεια Καρολίνα, αλλά στις πιο βιομηχανικές μεσοδυτικές πολιτείες, ο Μπέρνι Σάντερς εμφανίζεται πιο ανταγωνιστικός.

Σε αυτήν την περιοχή των ΗΠΑ, όπου το εκλογικό βάρος των μειονοτήτων είναι μικρότερο από αυτό που έχουν στον ιστορικό Νότο, ο Σάντερς κέρδισε αρκετές φορές την πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Οι δύο υποψήφιοι φλερτάρουν με την εργατική τάξη, με τον Μπέρνι Σάντερς να επικρίνει τον φιλελευθερισμό της Κλίντον, η οποία στο παρελθόν είχε ταχθεί υπέρ των συμφωνιών ελεύθερων συναλλαγών με το Μεξικό και τον Καναδά, τις οποίες σύναψε ο σύζυγός της.

Στην περίπτωση που έρθουν στήθος με στήθος θα εξασφαλίσουν έναν κοντινό αριθμό εκλεκτόρων, γεγονός που δεν θα προκαλέσει κάποια ανατροπή στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Μέχρι σήμερα η Κλίντον έχει ένα άνετο προβάδισμα με περίπου 770 εκλέκτορες έναντι 550 περίπου που έχει ο Μπέρνι Σάντερς, από τους 2.383 που χρειάζονται για το χρίσμα.

Ωστόσο η σύζυγος του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον έχει επίσης την υποστήριξη σχεδόν 500 Δημοκρατικών αιρετών αξιωματούχων και στελεχών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα ψήφου στη διάσκεψη του Δημοκρατικού Κόμματος στην Φιλαδέλφεια τον Ιούλιο.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"