ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ

Συμμετέχουν και κούρδοι της YPG

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι αμερικανικές δυνάμεις θα μείνουν στα μετόπισθεν και θα περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Reuters )
Επίθεση για κατάληψη της θύλακα Μανμπίτζ, τον οποίο ελέγχει η ISIS, στη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησαν ομάδες αντικαθεστωτικών με την στήριξη αμερικανικών δυνάμεων και τη συμμετοχή «μικρού ποσοστού» Κούρδων της YPG.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα μείνουν στα μετόπισθεν και θα περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο ενώ εκτιμάται ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Την έναρξη της επιχείρησης την Τετάρτη ανέφεραν, ανώνυμα, αμερικανικοί αξιωματούχοι στο βρετανικό Reuters. «Έχει σημασία επειδη είναι η τελευταία διόδος της ISIS προς την Ευρώπη» ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο.

Το Μανμπίτζ βρίσκεται στην περιφέρεια του Χαλεπίου, ανατολικά του Ευφράτη.

Η έφοδος θα βασίζεται και σε επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί εναντίον της ISIS σε Ιράκ και Συρία, αλλά και σε χερσαία πυρά από την πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία.

Η συμμετοχή «σε μικρό ποσοστό» κούρδων μαχητών της YPG γίνεται με φόντο τις αντιδράσεις της Άγκυρας στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην κουρδική ομάδα. Οι αναφορές από την Ουάσινγκτον υπογράμμιζαν πως οι Κούρδοι θα αποτελούν το «ένα πέμπτο με ένα έκτο» των δυνάμεων που επιτίθενται στο Μανμπίτζ, και οι υπόλοποι Άραβες, και πως πρόκειται να αποχωρήσουν μετά την κατάληψη του θύλακα.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"