ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Τρίτη, 7 Ιουνίου 2016

Μητσοτάκης: «Όχι παιχνίδια με σύνταγμα - εκλογικό νόμο»

Μητσοτάκης: «Όχι παιχνίδια με σύνταγμα - εκλογικό νόμο»


Άλλη μια προσπάθεια επικοινωνιακής διαχείρισης εκ μέρους του κ. Τσίπρα βλέπει ο Πρόεδρος της ΝΔ πίσω από τη σπουδή που δείχνει το Μαξίμου να ανοίξει με διαδικασίες fast track θέμα εκλογικού νόμου βάζοντας μόνο ως πρόσχημα «μπροστά» τη συζήτηση περί αναθεώρησης του συντάγματος.

«Η ΝΔ έχει καταθέσει ήδη το προσχέδιο των προτάσεών της για την αναθεώρηση – η τελική πρόταση θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης» σημείωνε στο Real.gr στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη εκτιμώντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δε θα διστάσει να «παίξει» ακόμη και με τον καταστατικό χάρτη της χώρας προκειμένου να διαχειριστεί επικοινωνιακά το δύσκολο Φθινόπωρο που έρχεται: με τα μέτρα να έχουν πλέον «κάτσει» στην κοινωνία και την δύσκολη αξιολόγηση του Οκτωβρίου να είναι μπροστά.

Ήδη ο κ. Μητσοτάκης, προβλέποντας εκλογικό βατερλό για τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε και αν στηθούν κάλπες, απορρίπτει κάθε συζήτηση για αλλαγή του εκλογικού νόμου με εφαρμογή της απλής αναλογικής – διαφωνώντας και με οποιαδήποτε σκέψη για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα.

«Η χώρα χρειάζεται σταθερό εκλογικό κύκλο και ισχυρές κυβερνήσεις» τονίζει ο Πρόεδρος της ΝΔ προτείνοντας μάλιστα πενταετή κοινοβουλευτική θητεία με απόλυτη αποσύνδεση των πρόωρων εκλογών από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Ύποπτες» θεωρούν επίσης στη ΝΔ τις διαρροές – μετά τις σχετικές δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής – ότι το μπόνους των εδρών, ακόμη και μειωμένες, θα το πάρει το πρώτο κόμμα ή ο συνασπισμός κομμάτων που θα έχει ποσοστό πάνω από 40%....

«Ο Τσίπρας αφού έσπασε το δικό του Συνασπισμό τώρα θέλει να παίξει με τους συνασπισμούς κομμάτων, ποιος άραγε εκτός τον Καμμένο θα θέλει να συνεργαστεί μαζί του; » σχολίαζε σκωπτικά η ίδια πηγή στο Real.gr ξεκαθαρίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει σε οποιαδήποτε τέτοια ιδέα.

Επίσης ο κ. Μητσοτάκης έχει εκφράσει ανοιχτά τη διαφωνία του σε οποιαδήποτε αλλαγή του τρόπου εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας που θα παρακάμπτει τη βουλή – αν και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν από τους πρώτους που έβαλαν το ζήτημα σε δημόσια συζήτηση ζητώντας εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από τη βάση και μάλιστα με νέες και ισχυρότερες αρμοδιότητες.

Και μπορεί ο Επίτιμος Πρόεδρος της ΝΔ με όλες τις παρεμβάσεις του μέχρι σήμερα να έχει θέσει ως καίριο το ζήτημα της συναίνεσης προκειμένου η χώρα να βγει από την κρίση – επικαλούμενος την κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία της αναθεώρησης του συντάγματος – η ΝΔ ωστόσο δε φαίνεται διατεθειμένη να μπει σε αυτή τη συζήτηση με τους όρους και τις τακτικές του κ. Τσίπρα.

Αντιθέτως, όπως λένε στη Λ. Συγγρού, η ΝΔ που πρώτη άνοιξε το ζήτημα της αναθεώρησης του συντάγματος θα βάλει την ατζέντα καλώντας κυβέρνηση και κόμματα να πάρουν ανοιχτά θέση για αυτά που η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί ουσιαστικά – όπως η αλλαγή του άρθρου 16 για την ανώτατη εκπαίδευση, η κατάργηση του άρθρου 86 περί ευθύνης υπουργών και η ενίσχυση της ανεξαρτησίας των δικαστών.
 
ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"