ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2016

ΔΝΤ: Διπλή παραδοχή αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος

ΔΝΤ: Διπλή παραδοχή αποτυχίας του ελληνικού προγράμματος


Στην παραδοχή ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν είναι επιτυχημένο αλλά και στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων - κυρίως στα εργασιακά - προκειμένου να συμμετέχει και χρηματοδοτικά στο πρόγραμμα, προχωρά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά ένα «καυτό» φθινόπωρο.

Την Τρίτη, η Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε σε συνέντευξή της στους Financial Times ότι η εμπειρία του Διεθνούς ΔΝΤ στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη. «Δεν ήταν μία επιτυχημένη εμπειρία, ας το παραδεχθούμε, για κανέναν, ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες», είπε.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της επικεφαλής του ΔΝΤ ότι το Ταμείο είναι ο «βολικός αποδιοπομπαίος τράγος» στην Ελλάδα, καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι χθεσινές δηλώσεις του εκπροσώπου του ΔΝΤ Τζέρι Ράις χθες. «H ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται στο επίπεδο ανάπτυξης και απασχόλησης που θα έπρεπε», παραδέχθηκε και τόνισε ότι όλοι οι θεσμοί πρέπει να αναγνωρίσουν πως η ελληνική οικονομία δεν έχει πετύχει τόσο στα δύο παραπάνω μέτωπα, αλλά και σε μία σειρά οικονομικών δεικτών.

Γι' αυτόν τον λόγο, το ΔΝΤ επιδιώκει να διαμορφώσει στο νέο πρόγραμμα εκείνες τις προϋποθέσεις που θα οδηγήσουν την ελληνική οικονομία στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται.

Ο Τζέρι Ράις σημείωσε ότι η αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, σε αντίθεση με εκείνα που εφαρμόστηκαν στην Ιρλανδία, Πορτογαλία, Κύπρο και Λετονία, οφείλεται σε πολλαπλές και πολύπλοκες αιτίες, αποφεύγοντας, ωστόσο, να τις προσδιορίσει.

Πάντως, επανέλαβε την πρόθεση του Ταμείου να συμμετάσχει χρηματοδοτικά στο νέο πρόγραμμα, υπό την προϋπόθεση ότι αυτό θα είναι αποτελεσματικό.

Προϋποθέσεις αποτελούν τόσο η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους (γι' αυτόν τον λόγο θα πρέπει να εξειδικευθούν τα μέτρα των Ευρωπαίων προκειμένου να αποτιμηθεί η επίπτωσή τους στη βιωσιμότητα), όσο και η συνεπής εφαρμογή ενός προγράμματος μεταρρυθμίσεων.

Ειδικά, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι στόχος της δεύτερης αξιολόγησης είναι να προχωρήσουν εκείνες οι μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να ευθυγραμμιστεί η ελληνική αγορά εργασίας με τις «βέλτιστες διεθνείς πρακτικές».


ΠΗΓΗ: REAL


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  
ΤΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΑΝΟΗΤΩΣ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΥΘΕΝΤΙΕΣ ΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΙΔΙΚΟΥΣ ΑΝΕΥ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗΣ ΜΟΡΦΩΣΗΣ. ΤΩΡΑ ΗΡΘΕ Η ΠΑΡΑΔΟΧΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.


ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"