ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία

Διπλωματική διελκυστίνδα με φόντο τις επιδρομές

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία
Εικόνα από επιδρομή στην Ιντλίμπ: Η Ρωσία διαμηνύει πως θα συνεχίσει την υποστήριξη στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Με την κατάσταση στο Χαλέπι να επιδεινώνεται, η Μόσχα διαμηνύει πως η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων -έστω κι αν, απορρίπτοντας συζητήσεις για επταήμερη παύση εχθροπραξιών, δηλώνει ανοικτή σε υποστήριξη 48ωρης εκεχειρίας για διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επιμένουν στην απειλή τους να διακόψουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία στο Συριακό, με τον Τζον Κέρι να λέει πως η Ούασινγκτον είναι «στα πρόθυρα» του παύσει τις επαφές.

Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο υπογράμμισε, διά του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πέσκοφ, πως η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και «θα συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας».

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν τήρησαν τη δέσμευση για διαχωρισμό της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από τις σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές ομάδες, ενώ παράλληλα ρώσος διπλωμάτης χαρακτήριζε, μιλώντας ανώνυμα στο Reuters, «συναισθηματική κρίση» τις απειλές των ΗΠΑ για διακοπή της διμερούς συνεργασίας στο Συριακό.

Το ίδιο το ρωσικό ΥΠΕΞ, διά του αναπληρωτή υπουργού Σεργκέι Ριάμπκοφ, απέρριψε επίσης την πρόταση για επταήμερη παύση πυρός αλλά είπε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να υποστηρίξει 48ωρη διακοπή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Αθήνας) ωστόσο, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε και υπερθεμάτισε την απειλή για διακοπή σχέσεων.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε πως η Ουάσινγκτον είναι «στα πρόθυρα διακοπής σχέσεων» με τη Ρωσία επί του Συριακού.

«Οι συνομιλίες δεν έχουν πια νόημα, την ώρα που ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβαρδίζουν στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας» είπε χαρακτηριστικά ο Κέρι. Οι ΗΠΑ, συνέχισε, δεν έχουν «καμία ένδειξη για τη σοβαρότητα των ρωσικών προθέσεων».

Φάνηκε ωστόσο να δίνει μία «ύστατη ευκαιρία», λέγοντας πως «είναι μία από εκείνες τις στιγμές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλες εναλλακτικές, εκτός εάν υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη ένδειξη από τις εμπόλεμες πλευρές πως είναι πρόθυμες να εξετάσουν πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΣΤΟ DION TV

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ - ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΝΔ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"