ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ

«Μίνι σεισμός» στη γαλλική Δεξιά

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ
Ο Νικολά Σαρκοζί μετά τον αποκλεισμό από τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα της Δεξιάς: «Δεν έχω πίκρα, δεν έχω λύπη» είπε στον αποχαιρετισμό του   (Φωτογραφία:  Reuters )
«O Νικολά τελείωσε»: Αψηφώντας τα προγνωστικά, ο Φρασουά Φιγιόν κυριάρχησε στον πρώτο γύρο για το προεδρικό χρίσμα στη γαλλική Δεξιά και θα είναι ο μονομάχος απέναντι στον Αλέν Ζιπε, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού -και οριστικά εκτός σκηνής- τον τέως πρόεδρο Σαρκοζί.

Στην τελική μάχη, ο Φιγιόν έχει ήδη πάρει την υποστήριξη του Σαρκοζί και του Μπρούνο λε Μερ και τα υψηλότατα ποσοστά του δείχνουν τη δυσκολία για τον Ζιπέ σε μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα «πρώτης πράξης» για την προεδρία της Γαλλίας.

Οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές Απριλίου/Μαΐου εμφανίζουν, στην παρούσα φάση, τον όποιον υποψήφιο της Δεξιάς να αναμετράται στο δεύτερο γύρο με την Μαρίν Λεπέν και να καταλήγει να παίρνει το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ως εκ τούτου, η τωρινή μάχη στο στρατόπεδο της Δεξιάς μπορεί να βγάζει τον επόμενο γάλλο πρόεδρο.

Με βάση την καταμέτρηση το πρωί της Δευτέρας (9.524 από τα 10.229 τμήματα), ο Φρανουά Φιγιόν παίρνει το 44,1% των ψήφων για την υποψηφιότητα με τη Δεξιά στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου/Μαΐου.

Αρκετά πιο πίσω, στο 28,6%, εμφανίζεται ο Αλέν Ζιπέ. Ο Νικολά Σαρκοζί -τον οποίο οι εκτιμήσεις ήθελαν να μονομαχεί στο τέλος με τον Ζιπέ- πήρε μόνο 20,6%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων τεσσάρων διεκδικητών είναι κάτω των δύο μονάδων.

«Δεν έχω καμία πίκρα, δεν έχω καμία λύπη» είπε ο Σαρκοζί τη νύχτα προς Δευτέρα, αναγνωρίζοντας την ήττα του. «Εύχομαι τα καλύτερα για τη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου, και για εκείνον που θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα που αγαπώ τόσο» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"