ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Η επανάσταση της γραβάτας

Η επανάσταση της γραβάτας


Η κυβέρνηση έκανε μία ταξική επιλογή! Να γονατίσει στους φόρους τους ελεύθερους επαγγελματίες, για να στηρίξει τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Το «σχέδιο» δεν βγαίνει ούτε με σφαίρες, εκτός κι αν η χώρα μεταβληθεί σε ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Οι άνθρωποι δεν αντέχουν. Είναι θέμα χρόνου να ακούσουμε έναν υπόκωφο θόρυβο…
Ο κ. υπουργός δήλωσε για τους εργαζόμενους στις Σκουριές ότι έχουν χάσει την… ταξική τους συνείδηση. Δεν φτάνει που οι άνθρωποι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι, τους ζήτησε κιόλας τα ρέστα, επειδή διαμαρτύρονται για τις αστοχίες της κυβέρνησης. Δεν ήταν μία «άτυχη στιγμή». Ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε «δικούς μας» και «άλλους» είναι στρατηγική επιλογή του Μαξίμου. Έτσι κινούνται σε όλα τα επίπεδα. «Ή εμείς ή αυτοί»! Στην κατηγορία «αυτοί» μπορεί να είναι οι φίλοι, οι γείτονες, οι συνάδελφοι. Τους είναι παντελώς αδιάφορο!
Το ίδιο ακριβώς κάνουν με τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αντί να προσπαθήσουν να δώσουν μία συνολική λύση στο συνταξιοδοτικό, προτιμούν να θυσιάσουν τη μισή Ελλάδα. Νομίζουν ότι αυτό αρκεί για να μείνουν λίγο ακόμη στην εξουσία. Αρκεί να κερδίσουν χρόνο για να προλάβουν να οργανώσουν την επόμενη ημέρα! Κάνουν λάθος! Με το να σφαγιάσουν ολόκληρες επαγγελματικές τάξεις δεν θα καταφέρουν κάτι άλλο από το να εντείνουν την ύφεση.
Πιστεύουν ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι έμποροι, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, οι οικονομολόγοι, οι νέοι με τα μπλοκάκια θα είναι εύκολοι «αντίπαλοι». Καταρχήν είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι θεωρούν αντιπάλους τους ανθρώπους της εργασίας. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι βάζουν απέναντί τους εκείνους που θεωρούν… ταξικούς αντιπάλους τους. Μόνο και μόνο επειδή φορούν γραβάτα!
Αυτό δεν συνέβη, βέβαια, από μόνο του! Είναι τεράστια η ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγετών για το γεγονός ότι πήγαν και παραδόθηκαν άνευ όρων στον κ. Τσίπρα. Δεν υπάρχει δικαιολογία για το γεγονός ότι έδωσαν άλλοθι στην κυβέρνηση για τη σφαγή των συναδέλφων τους. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι προτείνουν στους συναδέλφους τους «χλιαρές αντιδράσεις». Μην τυχόν και δυσαρεστήσουν τους δήμιούς τους. Θα τους ξεπεράσουν τα γεγονότα. Το νέο Ασφαλιστικό αναγκάζει τους περισσότερους ελεύθερους επαγγελματίες να παραδώσουν τα κλειδιά των γραφείων και των μαγαζιών τους στην κυβέρνηση ή να γίνουν υπάλληλοι. Να αποκτήσουν, δηλαδή, «ταξική συνείδηση» με το ζόρι! Αυτό το προσπάθησαν στην ιστορία μόνο οι Ερυθροί Χμερ, με ολέθριες, τελικά επιπτώσεις!
Η επανάσταση της γραβάτας δεν είναι η μεγαλύτερη απειλή για την κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα ακόμη μεγαλύτερη απειλή είναι οι ιδεοληψίες των στελεχών της! Ο κόσμος αρχίζει και κουράζεται. Δεν ταυτίζεται με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ του 3%. Ο κόσμος ψήφισε τον Αλέξη Τσίπρα επειδή πίστεψε ότι έχει μία νέα πρόταση για τη χώρα. Όχι για να οδηγήσει στη βίαιη προλεταριοποίηση τους τελευταίους επιζήσαντες της μεσαίας τάξης.
Θανάσης Μαυρίδης

ΠΗΓΗ:  http://www.liberal.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"