ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

ΚΑΝΑΛΙ YOUTOUBE ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

Loading...

Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους

Δήλωση-έκπληξη Γκάμπριελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέουςΛίγες ημέρες πριν από το συμβούλιο κορυφής των Βρυξελλών, με την προσφυγική κρίση να τείνει να διασπάσει την ευρωπαϊκή συνοχή, η οικονομική πτέρυγα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) καλεί την καγκελάριο να δείξει την πυγμή της.

Μιλώντας στην εφημερίδα Die Welt ο Γεν. Γραμματέας του ισχυρού Οικονομικού Συμβουλίου της CDU Βόλφγκανγκ Στάιγκερ προειδοποιεί ότι σε περίπτωση που δεν εξευρεθεί ευρωπαϊκή συμφωνία στο προσφυγικό, τότε η Ελλάδα θα πρέπει να αποκλειστεί από τον χώρο Σένγκεν.

«Δεν έχουμε τον χρόνο»

Ως αιτία γι' αυτόν τον αποκλεισμό ο Στάιγκερ ανέφερε το κόστος. Σε περίπτωση που κλείσουν τα σύνορα για ένα χρονικά περιορισμένο διάστημα οι απώλειες θα ήταν μικρότερες από τη συνέχιση αυτής της ανοιχτής πολιτικής προς τους πρόσφυγες.

«Οι βασικές προϋποθέσεις για να μείνουν τα σύνορα σε ολόκληρη την Ευρώπη ανοιχτά δεν μπορούν να εξασφαλιστούν από όλα τα κράτη – μέλη», τόνισε ο Στάιγκερ. Καταλόγισε μάλιστα στην Ελλάδα ότι παραμελώντας την υποχρέωση διασφάλισης των συνόρων της, επέφερε βαρύ πλήγμα στο Σένγκεν.

«Δεν έχουμε τον χρόνο μέχρις ότου η Ελλάδα εφαρμόσει τα ευρωπαϊκά στάνταρντ, κι όταν μια χώρα δεν πληροί τις υποχρεώσεις της, πρέπει να μεταφέρουμε τον χώρο Σένγκεν προς την κατεύθυνση της Κεντρικής Ευρώπης».

Το Οικονομικό Συμβούλιο της CDU προειδοποιεί ότι χωρίς άμεση λύση της προσφυγικής κρίσης πολύ σύντομα θα περιοριστεί η ελεύθερη διακίνηση εντός της Σένγκεν. Για τη Γερμανία μάλιστα κατάρρευση της Σένγκεν θα είχε τεράστιες επιπτώσεις, δεδομένου ότι το 60% των εμπορικών της συναλλαγών γίνεται μέσα στην ΕΕ.

«”Ψευτολύση” ο αποκλεισμός από το Σένγκεν»

Σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος οι απόψεις επ΄αυτού του αντικαγκελαρίου και υπουργού Οικονομίας Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Σε μακροσκελές άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung, λίγες ώρες πριν τη συνάντηση των πρωθυπουργών από την Ουγγαρία, την Πολωνία, τη Τσεχία και τη Σλοβακία με θέμα το μπλοκάρισμα των συνόρων στην ΠΓΔΜ προς την Ελλάδα, ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) έκανε έκκληση προς την ΕΕ να μην αποκλείσει την Ελλάδα.

«Ο αποκλεισμός ή η περιθωριοποίηση ενός κράτους – μέλους είναι ‘ψευτολύση’ που δηλητηριάζει τον ευρωπαϊκό διάλογο» υποστηρίζει.

Ο Γκάμπριελ κάνει αναφορά και στη κρίση χρέους, υποστηρίζοντας ότι από τα 200 δις ευρώ που έλαβε ως βοήθεια η Ελλάδα από το 2010 μέχρι το 2105, τα 145 δις δόθηκαν για την αποπληρωμή χρεών και δεν συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

«Ενεργοποιούμε δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων για να σταθεροποιήσουμε το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά δεν κατορθώσαμε να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, την πραγματική οικονομία και τις κοινωνικές συνθήκες των ανθρώπων στις χώρες που παίρνουν την βοήθεια, με αποτέλεσμα να διογκώνεται η δυσαρέσκεια για την ευρωπαϊκή πολιτική διάσωσης στους δανειστές και στους δανειζόμενους, παρατηρεί ο Γκάμπριελ, ζητώντας να αλλάξει αυτή η πολιτική για να μην επιταχυνθεί η διαδικασία κατάρρευσης της Ευρώπης.

«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους»

«Στο πλαίσιο του προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας θα πρέπει να δώσουμε περισσότερο βάρος στις επενδύσεις, στην αναπτυξιακή πολιτική και στη δίκαιη κατανομή βαρών», υποστηρίζει ο Γερμανός αντικαγκελάριος ζητώντας ελαφρύνσεις για την Ελλάδα.

«Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει με σοβαρότητα τις μεταρρύθμισες, θα πρέπει να βρούμε τρόπους να μειώσουμε το ελληνικό χρέος, η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως ελάφρυνση του χρέους, π.χ. με μείωση των επιτοκίων και επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, ειδάλλως απειλείται με κοινωνικές ταραχές και ακυβερνησία.

Σε σχέση με αυτήν την κατάσταση οι σχεδόν εβδομαδιαίες προειδοποιήσεις από την Κομισιόν, ότι θα πρέπει να κάνει περισσότερα για τη εξασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ηχεί ως κυνισμός».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle ΚΑΙ real.gr

Το σχολιο μου:
ΣΩΣΤΟΣ Ο ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ ΣΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΕΝ ΟΔΗΓΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ.

Η ΝΔ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑΗ ΝΔ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΣΕ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΜΕΙΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑ ΨΕΥΔΕΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ  ΔΑΠΑΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΔΩΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΕΧΟΥΝ ΞΕΧΥΘΕΙ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΤΙΚΑ ΔΗΘΕΝ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ. ΠΑΝΩ ΣΕ ΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΒΑΣΗ ΘΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ; Ο ΕΝΑΣ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΘΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ. ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΩΘΗΣΕΙ ΚΟΣΜΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΛΟΓΩ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗΣ.

Η Ρωσια εκμεταλλευεται την Ορθοδοξια πολιτικα

Η Ρωσια με τον Πουτιν ειναι δεδομενο οτι χρησιμοποιει την θρησκεια για ωμους πολιτικους λογους οπως παλια χρησιμοποιησαν οι Σοβιετικοι τον...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"