ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ

Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΤΡΟΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ; ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΑΝΟΗΣΙΑ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ; ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΝ ΑΜΕΣΩΣ. ΕΚΑΝΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΖΗΜΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ.

Άλλο πρόσφυγας και άλλο οικονομικός μετανάστης

Άλλο πρόσφυγας και άλλο οικονομικός μετανάστης, όμως δίχως Κράτος, πώς…

[Σε μια χώρα με τεράστια οικονομικά προβλήματα και κατ’ επέκταση προβλήματα κοινωνικής επιβίωσης, με μια συνεχιζόμενη, διαχρονική κυβερνητική ανεπάρκεια…]
prosfyges15mar16
Εάν κανείς θέλει να μεταναστεύσει στην Αυστραλία, κάνει αίτηση με το βιογραφικό του, τις επαγγελματικές του δεξιότητες και αναμένει τυχόν έγκρισή του. Το ίδιο ισχύει και για τις ΗΠΑ, τη Νορβηγία, τη Νέα Ζηλανδία κ.ο.κ.
Ο πολιτικός πρόσφυγας είναι διαφορετική περίπτωση, στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι θύμα, κυρίως πολέμου.
Στη χώρα μας αυτή τη χρονική στιγμή αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα –όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο ανήκουν στην κατηγορία των αήττητων, λυπάμαι. Όταν ο μαροκινός, ο αλγερινός, ο πακιστανός κ.α. διανύει χιλιάδες χιλιόμετρα για να φτάσει στα ελληνο-τουρκικά παράλια, όποια κι αν είναι η κατάσταση στη χώρα του, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται διαφορετικά. Οι οικονομικοί μετανάστες δεν ανήκουν στα θύματα πολέμου, μπορεί ενδεχομένως να είναι (και είναι) θύματα μια ανεπαρκούς και άθλιας κοινωνίας, αλλά θύματα πολέμου, δεν είναι· και ο ίδιος ο ελλαδικός χώρος επίσης, δεν αποτελεί παράδεισο για τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού του. Η χώρα μας στερείται βασικών υποδομών, οι νέοι μεταναστεύουν και αυτοί, κυρίως προς τις χώρες της Ε.Ε. Σε μια χώρα με τεράστια οικονομικά προβλήματα και κατ’ επέκταση προβλήματα κοινωνικής επιβίωσης, με μια συνεχιζόμενη, διαχρονική κυβερνητική ανεπάρκεια ανεξαρτήτως κομμάτων.
Η «ταυτοποίηση» και ο διαχωρισμός μεταξύ αυτών των δύο κατηγοριών είναι απολύτως νόμιμη και αναγκαία και με τις υπάρχουσες διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις του ΟΗΕ. Δεν μπορεί ένας μαροκινός να θεωρείται «πολιτικός πρόσφυγας» και να του επιτρέπεται η ά ν ε τη δίχως κανένα εμπόδιο η ελεύθερη διέλευση και να του προσφέρεται η πάσα διευκόλυνση από τις ελληνικές αρχές, για να ευοδωθεί ανεμπόδιστα η επιθυμία/μετάβασή του σε χώρα της… αρεσκείας του –πάντα μέσω Ελλάδας…
Η κυβέρνηση σε αυτό το ζήτημα, έχει εντελώς αποτύχει (σε ποιο τομέα αλήθεια έχει άλλωστε επιτύχει;). Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κάνει «διακρίσεις», όλοι στο ίδιο τσουβάλι εξού και ο εξοργισμός των ευρωπαϊκών εταίρων μας, στους οποίους επίσης χρεώνω μια άθλια αποτυχημένη και διφορούμενη πολιτική με τα κλειστο-ανοιχτά σύνορα με τους γνήσια πολιτικούς πρόσφυγες κολλημένους στις λάσπες.
Τι θα πρέπει να κάνουμε;
Ειδικός δεν είμαι, αλλά πρωτεύει η εξασφάλιση των πολιτικών προσφύγων-θύματα του πολέμου.
Για τους υπόλοιπους, είτε να τους γυρίσουμε πίσω στη πατρίδα τους, είτε να τους γυρίσουμε πίσω στην Τουρκία (το 99% μέσω αυτής της χώρας έρχονται) εφόσον τους δεχτεί, και εκείνη ας βρει τη λύση –αν και δεν το βλέπω να συμβαίνει, τα κάναμε σκ@τά.
Εδώ που φτάσαμε δεν βλέπω πραγματοποιήσιμες λύσεις, κυρίως λόγω κρατικής ανεπάρκειας, η οποία επαναλαμβάνω είναι, δυστυχώς ζήτημα διαχρονικό. Καμία έως τώρα κυβέρνηση δεν διέθετε ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική. Η σημερινή δε κυβέρνηση, απλούστατα δεν υφίσταται.
___________
ΥΓ: Η μεταναστευτική μας πολιτική (καταναλώστε υπεύθυνα) και μη ξεχάσετε τη ζώνη ασφαλείας. Σώζει ζωές …

ΠΗΓΗ:  https://roides.wordpress.com

Γκιουλέκας: “Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσαν το veto του Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια”

Γκιουλέκας: “Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υπονόμευσαν το veto του Καραμανλή στο ΝΑΤΟ για τα Σκόπια”

Μία σημαντική παρέμβαση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ κατά των ελληνικών θέσεων στο ζήτημα της ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ το 2008 επανέφερε στο προσκήνιο και υπενθυμίζει σε όλους τους Έλληνες σε συνέντευξη που παραχώρησε στο crashonline.gr ο πρώην Υφυπουργός Παιδείας και υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης Κώστας Γκιουλέκας.
Όπως αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής, στις 17 Μαρτίου 2008, δηλαδή 17 ημέρες πριν τη μεγάλη μάχη της ελληνικής κυβέρνησης στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι (2-4 Απριλίου του 2008) ενάντια στις ΗΠΑ, Γερμανία και τις άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όπου κρινόταν η ένταξη της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία με το Συνταγματικής της όνομα, μία ομάδα αποτελούμενη από 193 προβεβλημένα στελέχη και προσωπικότητες του ΣΥΡΙΖΑ, υπέγραφαν και διένειμαν κείμενο με το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ, υπονόμευαν την Εθνική γραμμή για άρνηση της Ελλάδας στην ένταξη της ΠΓΔΜ με το όνομα “Μακεδονία” στο ΝΑΤΟ, εάν προηγουμένως δεν έχει βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας.

Στο εν λόγω κείμενο το οποίο βρίσκεται ακόμη και σήμερα ανηρτημένο στο παρακάτω σύνδεσμο του ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα http://syriza-vyrona.pblogs.gr/2014/05/211571.html, αναφέρεται ξεκάθαρα ότι, “Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή”.

Επιπλέον στο κείμενο τους, τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθενται ευθέως στις ελληνικές θέσεις για τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, οι οποίες χαρακτηρίζονται από τα στελέχη του κόμματος ως εθνικιστικές.


Όπως αναφέρουν στο κείμενο τους τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, “Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα”.

Φτάνουν δε στο σημείο τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν όπως αναφέρουν τον ελληνικό “εθνικισμό” ότι έχει νομιμοποιήσει πολέμους και έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις. Δηλαδή με λίγα λόγια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν τους Έλληνες ως υποστηρικτές εθνοκαθάρσεων και πολεμοχαρής.

Για του λόγου το αληθές στο κείμενο τους τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι, “Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο «των άλλων», αλλά και ο «δικός μας» – έχει «νομιμοποιήσει» πολέμους, έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων”.


Το πλέον όμως εντυπωσιακό είναι ότι το παραπάνω κείμενο, το έχουν υπογράψει εξέχοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία σήμερα διεκδικούν κυβερνητικές θέσεις όπως, ο Γιάννης Μηλιός (Υπεύθυνος Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ) και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος (βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ).


Ουσιαστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικούν την ψήφο του ελληνικού λαού και επιδιώκουν να κυβερνήσουν την χώρα, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα της Ελλάδας και των πολιτών της, έχουν αμφισβητήσει στο πρόσφατο παρελθόν εθνικές και κοινά αποδεκτές από το σύνολο του ελληνικού λαού, θέσεις που άπτονται των εθνικών συμφερόντων.

Άνθρωποι που εξομοίωσαν τον αναθεωρητικό επεκτατικό εθνικισμό της ΠΓΔΜ με τους απολυτρωτικούς χάρτες και την απίστευτης πολιτιστικής βαρβαρότητας προπαγάνδα, με τον δίκαιο αγώνα της Ελλάδας να υπερασπίσει τα εθνικά της δίκαια και συμφέροντα, ζητούν από τον ελληνικό λαό να του εμπιστευτούν την διακυβέρνηση της χώρας, χωρίς να έχουν διευκρινίσει εαν ακόμη και σήμερα πιστεύουν σε αυτά που έγραψαν και υπέγραψαν φαρδιά πλατιά πριν από σχεδόν επτά χρόνια.


http://kokkino.org/lr-28/#more-1066

Ακολουθεί το κείμενο που υπέγραψαν τα 193 στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στις 17 Μαρτίου του 2008 για την Εθνική προσπάθεια στην διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι κατά τηνς ένταξης της ΠΓΔΜ στη Συμμαχία
“Η επικείμενη ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, χάριν της οποίας επισπεύδονται οι διαπραγματεύσεις για το όνομα της γειτονικής χώρας, σε συνδυασμό με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου, θα μπορούσαν να αποτελέσουν αφορμή για μια νηφάλια αποτίμηση της -επίσημης και ανεπίσημης- ελληνικής εξωτερικής πολιτικής της προηγούμενης δεκαετίας:

των εθνικώς αδιάλλακτων συλλαλητηρίων, των σχεδίων του Α. Σαμαρά για «σύνορα με τη Σερβία», του εμπάργκο στην ΠΓΔΜ επί Α. Παπανδρέου, της ταύτισης με το σερβικό μεγαλοϊδεατισμό του Μιλόσεβιτς, της συμμετοχής της χώρας μας στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς του ’99, με την έγκριση και των δύο μεγάλων κομμάτων-, αλλά και της δραστηριότητας του ελληνικού κεφαλαίου στις χώρες των Βαλκανίων, σ’ ένα «ευνοϊκό» προς λεηλασία έδαφος που, όπως φαίνεται, δημιούργησε η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας.

Παρά το γεγονός, ωστόσο, ότι ο ελληνικός εθνικισμός έχει υποστεί σοβαρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, η δημόσια συζήτηση περί τα Βαλκάνια ακόμα κινείται μεταξύ αντιαλβανισμού και σκοπιανοφαγίας από τη μια και ενός αντιαμερικανισμού από την άλλη, που περιγράφει αλλά δεν εξηγεί σχεδόν τίποτα.

Είναι σ’ αυτό το πλαίσιο που η γνωστή τρόικα Άνθιμου – Καρατζαφέρη – Ψωμιάδη, με τη συνδρομή μερίδας των ΜΜΕ που επί χρόνια «εκπαιδεύουν» την ελληνική κοινωνία στο σωβινισμό, μπορούν ακόμη να παίρνουν «εθνοσωτήριες πρωτοβουλίες» απολύτως νομιμοποιημένες για μεγάλο τμήμα της ελληνικής κοινωνίας. Το γεγονός πως πολύ συχνά πρόκειται για κοινές σαχλαμάρες δεν τις κάνει λιγότερο επικίνδυνες. Το αντίθετο, μάλιστα.

Οι υπογράφουσες και υπογράφοντες υπενθυμίζουμε τα αυτονόητα: δεν υπάρχει κανένα «εθνικό συμφέρον» που να διακυβεύεται αν δοθεί η δυνατότητα στη γειτονική χώρα να διατηρήσει τη συνταγματική της ονομασία και δεν υπάρχει καμιά «αλβανική απειλή» που δήθεν συνδέεται με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσόβου -πόσο μάλλον που αυτή η τελευταία είναι προϊόν ενός πολέμου που φέρει και την ελληνική υπογραφή.

Η απειλή για την ειρήνη και την πολυεθνική συμβίωση είναι, στην πραγματικότητα, η φονική μηχανή που λέγεται ΝΑΤΟ – αυτής που στηρίζει και η χώρα μας εδώ και δεκαετίες.

Προϋπόθεση για την άρση αυτή της απειλής, λοιπόν, είναι η διάλυση του ΝΑΤΟ~ με τη διατήρηση της εκατέρωθεν «εθνικής αδιαλλαξίας» και των διαιρέσεων, αυτό παραμένει ανέφικτο.

Δεδομένου ότι μέχρι σήμερα ο εθνικισμός -όχι μόνο «των άλλων», αλλά και ο «δικός μας» – έχει «νομιμοποιήσει» πολέμους, έχει «ενθαρρύνει» εθνοκαθάρσεις και έχει δημιουργήσει κύματα μεταναστών και προσφύγων, δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τους κατά φαντασία μακεδονομάχους να δηλητηριάσουν την ελληνική κοινωνία με πολεμικές ιαχές και να υπονομεύσουν ακόμα περισσότερο την ειρήνη και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς των Βαλκανίων.

οι υπογράφοντες:

Πρόδρομος Αβακουμίδης – Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
Θεόδωρος Αγγελίδης Π.Κ. ΣΥΝ Βύρωνα,
Μάνος Αγγελίδης Π.Κ. ΕΜΠ Νεολαίας ΣΥΝ,
Κώστας Αθανασίου Δίκτυο για τα Πολιτικά κ Κοινωνικά Δικαιώματα Αθήνας,
Γιώργος Αλεξανδρίδης Π.Κ. Αιγάλεω – Περιστερίου Νεολ. ΣΥΝ,
Σπύρος Αλεξανδρίδης, ΣΥΡΙΖΑ Αγ. Βαρβάρας,
Κλεονίκη Αλεξοπούλου Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ,
Γιάννης Αλμπάνης Δίκτυο Αθήνας,
Κώστας Ανδριτσόπουλος – Π.Κ. Χαλανδρίου ΣΥΝ,
Κατερίνα Αντωνίου Πανεπιστημιακός, ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
Βιβή Αντωνογιάννη – εκπαιδευτικός,
Σπύρος Απέργης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ,
Γιώργος Αναδρανιστάκης Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ,
Κώστας Αργαλιώτης- Δίκτυο. Αθήνας,
Ανδρέας Αρναούτογλου Π.Κ. Νίκαιας ΣΥΝ,
Βασίλης Αφεντούλης πολ. μηχανικός,
Αλέξης Βάκης συνθέτης,
Χρήστος Βαλλιάνος ΣΕ περιοδ. Θέσεις,
Αβραάμ Βαμβακάς γραμ. Πόλης Θεσνίκης Νεολ. ΣΥΝ,
Τερέζα Βεκιαρέλλη μεταφράστρια,
Θεοδώρα Βελώνα – Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ,
Κώστας Βέττας Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Ιωάννα Βίτσου ιδιωτική υπάλληλος,
Μίτση Βρασιβανοπούλου Π.Κ. ΣΥΝ Κυψέλης,
Παναγιώτης Βωβός Δίκτυο Αθήνας,
Σίσυ Βωβού ΑΚΟΑ,
Άκης Γαβριηλίδης μεταφραστής,
Κώστας Γαβρόγλου πανεπιστημιακός,
Αλέκος Γαϊτάνος Νομ. Χίου ΣΥΝ,
Νίκος Γεννημάκης γιατρός (Σουηδία),
Γιώργος Γιαννακόπουλος Νεολ. ΣΥΝ,
Αρίστος Γιαννόπουλος δημοσιογράφος,
Νίκος Γιαννόπουλος Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
Νίκος Γιαννόπουλος Δίκτυο Αθήνας,
Χριστίνα Γιαννούλη – Δίκτυο Αθήνας,
Αλί Γιλμαγιάν Δίκτυο Αθήνας,
Παναγιώτης Γιούλης – Δίκτυο Αθήνας,
Δημήτρης Γκιβίσης ΑΚΟΑ,
Νίκος Γκλαρνέτατζης Δίκτυο Θεσ/νίκης,
Μαίρη Γουδέλη Δίκτυο Αθήνας,
Δήμητρα Γούναρη μεταπτυχιακή φοιτήτρια ΕΚΠΑ,
Διονύσης Γουσέτης πολιτικός μηχανικός,
Γιάννης Γρηγοριάδης – Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Νικολέτα Δανιά Γρ. Β’ Αθήνας Νεολ. ΣΥΝ,
Γιώργος Δεδεγκίκας Δίκτυο Μεταναστών,
Δημήτρης Δημούλης – καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Σ.Ε. περιοδ. Θέσεις,
Ιωάννα Δρόσου Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
Κώστας Ελευθερίου ανένταχτος,
Μάριος Εμμανουηλίδης υπάλληλος ΙΚΑ,
Αδάμος Ζαχαριάδης Δίκτυο Μεταναστών,
Κώστας Ζυρίνης Π.Κ. Κουκάκιoυ ΣΥΝ,
Έφη Θάνου γρ. Π.Κ. Πόλης Θεσ/νίκης Νεολ. ΣΥΝ,
Σοφία Θεοδουλίδου Νομ. Ξάνθης ΣΥΝ,
Νάσος Θεοδωρίδης Τμ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ,
Μαρία Θεοδωρίδου – Επ. πόλης Θεσνίκης ΣΥΝ,
Γιάννης Ζαρκάδης πανεπιστημιακός,
Στέφανος Ιωάννου Π.Κ. Πανεπιστημίου Πειραιά Νεολ. ΣΥΝ,
Βασίλης Kαγιάς οικονομολόγος,
Δημήτρης Καλαντζόπουλος Π.Κ. ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ,
Πέτρος Καλκανδής- ΚΠΕ ΣΥΝ,
Μαρία Καλυβιώτου Π.Κ. Υπολοίπου ΕΚΠΑ Νεολ. ΣΥΝ,
Πέτρος Καούνης Π.Κ. Πετραλώνων-Θησείου Νεολ. ΣΥΝ,
Νέλλη Καμπούρη,
Αθηνά Καραγιαννίδη ΣΥΝ Δράμας,
Θόδωρος Καραγιαννίδης Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Χρήστος Καραγιαννίδης ΣΥΝ Δράμας,
Μαριαλένα Καραμπάτσου Γρ. Σπουδάζουσας Νεολαίας ΣΥΝ,
Νίκος Καρανίκας Π.Κ. Κεντρου Θεσνίκης ΣΥΝ,
Ξανθούλα Καρανίκα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Γιώργος Καρατσιουμπάνης – ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
Μιχάλης Καστρινάκης Νομ. Βόλου ΣΥΝ,
Ντία Κεραμειδά- Π.Κ. Δικαιωμάτων Θεσ/νίκης ΣΥΝ,
Δημήτρης Κλαυδιανός – Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
Αντώνης Κοσμίδης Νομ. ΣΥΝ Ξάνθης,
Λουκία Κοτρωνάκη Δίκτυο Αθήνας.,
Αφροδίτη Κουκουτσάκη πανεπιστημιακός Πάντειο,
Γιάννα Κούρτοβικ Δίκτυο Αθήνας,
Μάγδα Κουσιάντζα ΚΠΕ ΣΥΝ,
Αλέκα Κρασοπούλου ΠΚ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Λίνα Κυργιαφίνη Δίκτυο Θεσ/νίκης,
Θάνος Κυριακόπουλος Π.Κ. Ζωγράφου Νεολ. ΣΥΝ,
Χάρης Κωνσταντάτος ΚΠΕ ΣΥΝ,
Δημήτρης Λαβατσής Νομ. Χίου ΣΥΝ,
Χρήστος Λάσκος ΚΠΕ ΣΥΝ,
Άρια Λελάκη Δίκτυο Αθήνας,
Δημήτρης Λεοντίου ΤΕΙ Χαλκίδας,
Ζωή Λιανού – φοιτήτρια Παντείου,
Ελισάβετ Λούντου Δίκτυο Αθήνας ,
Άννα Μάγκλαρη Π.Κ. Βύρωνα-Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ,
Μακρόπουλος Κώστας, γραμματέας Π.Κ. Βύρωνα του ΣΥΝ,
Γιώργος Μανώλης Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
Μυρτώ Μάλλη-Πολλάκη Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα για τη Διάσωση του Υμηττού,
Ντιάνα Μάνεση Π.Κ. Μεταπτυχιακών Νεολ. ΣΥΝ,
Γιώργος Μανιάτης Δίκτυο Μεταναστών,
Αλεξάνδρα Μαντζούτσου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
Νανά Μανωλιδάκη ΣΥΝ,
Ειρήνη Μαρκίδη φοιτήτρια Ψυχολογίας,
Εύη Μαχαίρα Π.Κ. Υμηττού ΣΥΝ,
Σταυρούλα Μελά «Λιμάνι της Αγωνίας» Πειραιάς,
Πέτρος Μετάφας ανένταχτος,
Γιάννης Μηλιός Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ,
Ζινάρ Μιράν Δίκτυο Αθήνας,
Βίλη Μιχελάκου Δίκτυο Αθήνας,
Κλεάνθης Μοιρασγενίτης ΑΚΟΑ Θεσ/νίκης,
Στράτος Μόρφης Π.Κ. Αγ. Δημητρίου ΣΥΝ,
Νίκος Μορφονιός δημοσιογράφος,
Ελένη Μουγιάκου Δίκτυο Αθήνας,
Όλγα Μπαλαούρα Νέοι/ες ΑΚΟΑ,
Εύα Μπαμπαλώνα Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Μαρία-Άννα Μπαρσέφσκι Δίκτυο Αθήνας,
Νίκος Μπελαβίλας Δημ. Σύμβουλος Πειραιά «Λιμάνι της Αγωνίας»,
Ισαβέλλα Μπερτράν περιοδικό Resistencias,
Γιώργος Μπουρολιάς Δίκτυο Αθήνας,
Μωυσής Μπουντουρίδης πανεπιστημιακός,
Γιάννης Μπρούζος Π.Κ. Αλίμου Νεολ. ΣΥΝ,
Χρήστος Νασιόπουλος ΣΕ του περιοδικού Θέσεις,
Νίκος Νικήσιανης- Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
Γεωργία Ντούσια Δίκτυο Αθήνας,
Ελένη Ξεφτέρη Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
Σταύρος Παναγιωτίδης ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
Φώτης Παλαμιώτης Π.Κ. Eξαρχείων, Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολ. ΣΥΝ,
Βασίλης Πανάγου Δίκτυο Αθήνας,
Φάνης Παπαγεωργίου Π.Κ. Β. Προαστίων Νεολ. ΣΥΝ,
Σταύρος Παπαγιαννόπουλος Π.Κ. Αλίμου ΣΥΝ,
Δημοσθένης Παπαδάτος-Αναγνωστόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ,
Γιάννης Παπαδημητρίου ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
Νίκος Παπαδογιάννης Νεολαία ΣΥΝ,
Δημήτρης Παπαδόπουλος πανεπιστημιακός, Πανεπιστήμιο Κάρντιφ,
Χριστόφορος Παπαδόπουλος ΚΠΕ ΣΥΝ,
Μαρία Παπαδοπούλου Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Χρήστος Παπαθανασίου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ,
Θανάσης Παπαζαφείρης Δίκτυο Αθήνας,
Σωτήρης Παπαμιχαήλ ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα,
Δημήτρης Παπανικολόπουλος Νεολαία ΣΥΝ,
Εύη Πάτκου Π.Κ. Εκπαιδευτικών Θεσνίκης ΣΥΝ,
Γεωργία Πετράκη Π.Κ. Αγ Δημητρίου ΣΥΝ,
Αγγελική Πολάτου,
Σταυρούλα Πουλημένη Π.Κ. Πόλης Θεσσαλονίκης Νεολ. ΣΥΝ,
Aλέξης Πουλιάσης ιδιωτικός υπάλληλος,
Ευαγγελία Προκοπίου διδάκτωρ Πολιτιστικής Ψυχολογίας,
Νίκος Ραδικόπουλος ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων,
Βασίλης Ρόγγας Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ,
Άχιμ Ρολχόιζερ Δίκτυο Αθήνας,
Άλκης Ρήγος Ανεξάρτητος, Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ,
Όλγα Σακαλή Π.Κ. Δικαιωμάτων ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Νίκος Σαμανίδης Π. Επιτροπή Θεσνίκης ΣΥΝ,
Μανώλης Σαρρής-Νομ. Πειραιά ΣΥΝ,
Γιάννης Σδράνης ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
Χρήστος Σίμος Νεολαία ΣΥΝ,
Λίνα Σιπητάνου περιοδικό Resistencias,
Παναγιώτης Σιώκος Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
Σπύρος Σκαμνέλος ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων,
Γιώργος Σκάνης- περιοδικό Resistencias,
Μιχάλης Σκομβούλης (Παρίσι), Νεολαία ΣΥΝ,
Ελένη Σταματάκη Γραμματεία ΑΚΟΑ,
Πέτρος Σταύρου Π.Κ. Αγ. Παρασκευής ΣΥΝ,
Σπύρος Σταύρου Νομ. Α. Αττικής ΣΥΝ,
Δημήτρης Στεργιόπουλος Δίκτυο Αθήνας,
Νίκος Στεφανή Μηχανικός,
Γιώργος Στόγιας εκπαιδευτικός,
Σταυρούλα Συράκου ΚΣ Νεολ. ΣΥΝ, Επιτροπή Δικαιωμάτων,
Mιχάλης Σφυράκης Νομ. Χίου ΣΥΝ,
Δημήτρης Σωτηρόπουλος,
Δημήτρης Ταλαίπωρος Π.Κ. Παντείου Νεολ. ΣΥΝ,
Τάκης Τσαντήλας ανένταχτος,
Τζεμίλ Τζιγέρ Δίκτυο Αθήνας,
Ευκλείδης Τσακαλώτος Π.Γ. ΣΥΝ,
Θανάσης Τσακίρης ανένταχτος,
Σοφία Τσαουσίδου ανένταχτη,
Άγγελος Τσέκερης ΚΠΕ ΣΥΝ,
Βασίλης Τσιάνος πανεπιστημιακός (Αμβούργο),
Δημήτρης Τσιάρας Δίκτυο. Θεσ/νίκης,
Γεωργία Τσιλικοπούλου Π.Κ. Πετρούπολης Νεολ. ΣΥΝ,
Μαρία Τσίπη Π.Κ. Α’ ΦΜΣ Νεολ. ΣΥΝ,
Θέμη Τσολάκου ΚΣ Νεολαίας ΣΥΝ,
Γιάννης Φελέκης ΟΚΔΕ Σπάρτακος,
Ίλια Φόστερ Δίκτυο Μεταναστών,
Γιώργος Φουρτούνης πανεπιστημιακός,
Αντώνης Φράγγος ραδιοφ. παραγωγός «105,5 Στο κόκκινο»,
Διονύσης Φτεργιώτης Π. Επιτροπή ΣΥΝ Θεσ/νίκης,
Κώστας Φώλιας Δίκτυο,
Ζωή Χαλιδιά Δίκτυο Αθήνας
Αλεξάνδρα Χαλκιά πανεπιστημιακός, Πάντειο,
Έλμα Χαραλαμπίδου υποψήφια διδάκτωρ,
Μάκης Χαρίσης Δίκτυο Αθήνας,
Παύλος Χατζόπουλος ερευνητής,
Χρυσάνθη Χειμώνα Π.Κ. Βύρωνα – Καισαριανής Νεολ. ΣΥΝ,
Βαγγέλης Χερουβείμ Π.Κ. Δημοσιογράφων ΣΥΝ,
Γιώργος Χονδρός Νομ. Τρικάλων ΣΥΝ,
Ειρήνη Χόπλαρου εκπαιδευτικός,
Χρήστος Χορταρέας Π.Κ. Φιλοσοφικής Νεολ. ΣΥΝ,
Τασία Χριστοδουλοπούλου Ανεξάρτητη, Γραμματεία

http://www.viadiplomacy.gr/gkioulekas-stelechi-tou-siriza-iponomefsan-tin-arnitiki-thesi-tou-karamanli-sto-nato-gia-ta-skopia/
 
ΠΗΓΗ: http://dexiextrem.blogspot.gr

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ;

ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ. ΟΥΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΣΕΣ ΓΚΑΦΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ.

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

«Ή αυτός ή ο Καμμένος»

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

Μητσοτάκης: Επιβεβλημένη η παραίτηση Μουζάλα

Την παραίτηση του κ. Μουζάλα ζήτησε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.

«Εδώ που έχουμε φτάσει, η παραίτηση Μουζάλα είναι επιβεβλημένη. Ο κ. Μουζάλας προέβη σε ένα μεγάλο ατόπημα. Στην πολιτική αυτά που λέμε οφείλουν να έχουν και επιπτώσεις. Η κυβέρνηση να δώσει λύση μέσα στην ημέρα. Δεν μπορεί το θέμα να σέρνεται» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το προσφυγικό τονίζοντας μάλιστα πως «ο κ. Μουζάλας θα έπρεπε να είχε μάλιστα παραιτηθεί γιατί απέτυχε και ο ίδιος στη διαχείριση του προσφυγικού προβλήματος».

Χαρακτήρισε την κυβέρνηση «παντελώς αναποτελεσματική, αμήχανη και μοιραία» για να διαχειριστεί τα προβλήματα του τόπου, χρεώνοντάς της τεράστια ανεπάρκεια, από την πολιτική των ανοιχτών συνόρων, την τεράστια καθυστέρηση στην ταυτοποιήση και τη δημιουργία hot spot, την άρνησή της να προχωρήσει στον διαχωρισμό των προσφύγων από τους οικονομικούς μετανάστες και έκανε λόγο για αδυναμία να προχωρήσει σε μια αποτρεπτική πολιτική.

«Η κατάληξη της τραγικής ανεπάρκειας είναι η απουσία της κυβέρνησης από το κολαστήριο στην Ειδομένη» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας πως αν η κυβέρνηση δεν ήθελε κρατική δομή στην Ειδομένη θα έπρεπε να αποτρέψει τους χιλιάδες ανθρώπους να πάνε εκεί.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με δραματικούς τόνους την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, έκανε λόγο για ανυπαρξία του κράτους και κάλεσε την κυβέρνηση να εκκενώσει την Ειδομένη και να μεταφέρει τους ανθρώπους αυτούς σε κλειστές δομές.

«Υπάρχει συνολική ανικανότητα της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα την ξεπέρασε τελείως. Αυτές οι εικόνες είναι ντροπή, η κυβέρνηση έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο» τόνισε, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτησεις που του είχε θέσει η ΝΔ στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών.

«Ζητήσαμε συγκεκριμένο μηχανισμό που θα οδηγούσε στην αποσυμφόρηση του προβλήματος. Ειμαι πολύ ανήσυχος για τις εξελίξεις αύριο στις Βρυξέλλες. Υπάρχει ένας πολύ μεγάλος διχασμός στην Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.


Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μουζάλας είπε «Μακεδονία» τα Σκόπια-Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη, ζητώ την παραίτησή του

Ξαφνική κρίση στην κυβέρνηση

Ο Μουζάλας είπε «Μακεδονία» τα Σκόπια-Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη, ζητώ την παραίτησή του

Ο Μουζάλας είπε «Μακεδονία» τα Σκόπια-Καμμένος: Δεν αρκεί η συγγνώμη, ζητώ την παραίτησή του



Έντονη αντίδραση από τη ΝΔ - Συγγνώμη για την «γκάφα», λέει ο υπουργός

Ξαφνική κρίση στην κυβέρνηση και έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν το βράδυ της Τρίτης με αφορμή το γεγονός ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Μπορεί ο Γιάννης Μουζάλας να ζήτησε συγγνώμη για την «γκάφα», όταν κατάλαβε τις διαστάσεις που είχε πάρει το θέμα, ωστόσο, οι αντιδράσεις ήταν μεγάλες, ενώ ο  ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ζήτησε την παραίτησή του.

Κι όμως, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter ο κ. Καμμένος είπε ότι δεν αρκεί η συγγνώμη του κ. Μουζάλα, υποστηρίζοντας πως ο υπουργός πρέπει να παραιτηθεί.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής χρησιμοποίησε τη λέξη «Μακεδονία» για να αναφερθεί στα Σκόπια, μιλώντας στην εκπομπή «Ιστορίες» του ΣΚΑΪ. Αναφερόμενος στο περιστατικό με το πέρασμα προσφύγων στα εδάφη της ΠΓΔΜ την Δευτέρα, ο υπουργός είπε χαρακτηριστικά πως «υπάρχουν δύο χαρακτηριστικά σε αυτή την ιστορία». Όπως εξήγησε, «το ένα είναι ότι οι άνθρωποι στην Ειδομένη δεν μετακινούνται γιατί προσδοκούν και ελπίζουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία παίξανε βρώμικο παιχνίδι οργανώσεις που ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές αλλά δεν έχουν καμία σχέση με αυτούς που πράγματι βοηθούν και οργάνωσαν το πέρασμά τους στη Μακεδονία. Έχω εδώ την προκήρυξη -το χαρτί του τους μοιράσανε- τους δώσανε κανονικά ραντεβού. Η αστυνομία το διερευνά και σύντομα θα έχουμε αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Μουζάλας.

Το tweet του Πάνου Καμμένου


Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό  Αθήνα 9,84 αργά το βράδυ, ο κ. Μουζάλας έκανε λόγο για «γκάφα» και ζήτησε συγγνώμη, σημειώνοντας πως δεν το έκανε σκόπιμα.

«Ζητάω συγγνώμη. Αν είπα κάτι τέτοιο, είναι γκάφα. Μπορεί να μην το κατάλαβα και να παρασύρθηκα», είπε.

Το βίντεο με τη δήλωση Μουζάλα


Ωστόσο, ο χαρακτηρισμός «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ προκάλεσε μέσα σε λίγα μόνο λεπτά αίσθηση και αμέσως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πήραν «φωτιά», αφού πολλοί ήταν οι χρήστες του Διαδικτύου που έσπευσαν να σχολιάσουν μέσω Twitter την δήλωση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Μέσω Twitter σχολίασε την αναφορά Μουζάλα και ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος σε ανάρτηση που έκανε, έγραψε χαρακτηριστικά: «Είναι δυνατόν υπουργός της Ελληνικής Κυβερνήσεως να αποκαλεί τα Σκόπια Μακεδονία; Χωρίς αιδώ; Πόσο πιο χαμηλά πια;».

Το tweet του Άδωνι Γεωργιάδη



ΝΔ: Θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του
Έντονη ήταν και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας η οποία με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης, κάλεσε τον κ. Μουζάλα να παραιτηθεί.

Η ΝΔ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι το γεγονός πως ο κ. Μουζάλας αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία", «ενίσχυσε την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», τονίζει, σημειώνοντας: «Αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως "Μακεδονία" Ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».

Σύμφωνα με την ΝΔ, «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες» και καταλήγει: «Ο κ. Μουζάλας σήμερα το βράδυ θα έπρεπε να σκεφτεί ακόμη και την παραίτησή του».


Μαξίμου: Τουλάχιστον υπερβολή η παραίτηση Μουζάλα
Πάντως, απαντώντας στη Νέα Δημοκρατία, το Μαξίμου, υποστήριξε πως είναι τουλάχιστον υπερβολή η αξίωση για παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής πολιτικής επειδή αποκάλεσε την ΠΓΔΜ, ως «Μακεδονία».

Ωστόσο, η αντίδραση του Μαξίμου δεν είχε λάβει υπόψιν τη δήλωση του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος επίσης ζήτησε την παραίτηση του κ. Μουζάλα, με ανάρτησή του στο Twitter.

«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή. Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του Προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά το Μαξίμου.


Επιμένουν στην παραίτηση Μουζάλα οι Ανεξάρτητοι Έλληνες
Αμετακίνητοι στην θέση τους ότι ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας πρέπει να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση μετά τον χαρακτηρισμό των Σκοπίων ως «Μακεδονία» παραμένουν οι  Ανεξάρτητοι Έλληνες.

Με ανακοίνωση της εκπροσώπου του κόμματος Μανταλένας Παπαδοπούλου τονίζεται ότι οι ΑΝΕΛ δεν διαπραγματεύονται το όνομα «Μακεδονία».

Αναλυτικά η κ. Παπαδοπούλου αναφέρει:

«Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά.

Από την πρώτη στιγμή δεν υπερασπιζόμαστε τις αβάσιμες, εθνικιστικές, επεκτατικές ανοησίες των Σκοπίων με κανέναν τρόπο.

Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Δεν αρκεί η συγγνώμη Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του».

Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα «Μακεδονία» και την ιστορία μας».


Λοβέρδος: Ο Μουζάλας παραβίασε μια εθνική γραμμή

Θέση για τη δήλωση του Γιάννη Μουζάλα πήρε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι παραβιάστηκε μια εθνική γραμμή και ο πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να πάρει θέση.

«Ο Αν. Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ, αποκάλεσε την ΠΓΔΜ Μακεδονία.

Με το ατόπημα του αυτό ο Υπουργός παραβίασε μία εθνική γραμμή, που ακολουθεί σταθερά η χώρα μας επί δεκαετίες. Η κυβέρνηση σε όλα τα θέματα, αλλά και ειδικά στο θέμα του μεταναστευτικού-προσφυγικού εμφανίζεται ανίκανη κι ανήμπορη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας μας.

Είτε πρόκειται για εγκληματικό λάθος, ανεπίτρεπτο βέβαια για υπουργό, είτε πρόκειται για προσωπική άποψη του συγκεκριμένου μέλους της κυβέρνησης, είτε πρόκειται για ανομολόγητη, τουλάχιστον έως τώρα, κυβερνητική γραμμή, ο Πρωθυπουργός πρέπει αμέσως να πάρει θέση».


Ένωση Κεντρώων: Η πράξη του Μουζάλα είναι ντροπιαστική για τους Έλληνες

Ντροπιαστική χαρακτήρισε με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων την γκάφα του Γιάννη Μουζάλα που αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία.

Καλεί μάλιστα τον Αλέξη Τσίπρα να να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες: «Ένα πράγμα μόνο δεν είχαμε ακούσει από την κυβέρνηση, το να λένε τα Σκόπια «Μακεδονία». Και να που έγινε και αυτό δια στόματος του κ. Μουζάλα. Η πράξη αυτή είναι το λιγότερο ντροπιαστική για όλους τους Έλληνες. Καλούμε αμέσως τον κ. Τσίπρα να καταδικάσει τα λεγόμενα του κ. Μουζάλα και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες» αναφέρεται χαρακτηριστικά.


Τζιτζικώστας για Μουζάλα: Η δήλωσή του μας προσβάλλει ως Έλληνες

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον Γιάννη Μουζάλα εξαπέλυσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας με αφορμή την αναφορά του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής  στα Σκόπια ως «Μακεδονία».

«Ο κατήφορος στον οποίο έχει βάλει τη χώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τέλος», αναφέρει ο κ. Τζιτζικώστας, προσθέτοντας: «Μετά την πλήρη ανεπάρκεια που επιδεικνύουν όλους αυτούς τους μήνες στο προσφυγικό ζήτημα, και την ανικανότητά τους να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας απέναντι στις μονομερείς ενέργειες κρατών μελών της Ευρώπης, αλλά και άλλων χωρών όπως τα Σκόπια, υπέπεσαν σε ένα τραγικό και επιζήμιο, εθνικό ατόπημα. Η δημόσια αναφορά των Σκοπίων ως "Μακεδονία" από τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα αποτελεί ολίσθημα για τα εθνικά συμφέροντα και παρέχει επιχειρήματα στην πολιτική της γειτονικής χώρας. Ταυτόχρονα, η αναφορά αυτή μας προσβάλλει όλους τους Έλληνες.

Ο Πρωθυπουργός οφείλει να ζητήσει άμεσα  την παραίτηση του υπουργού της κυβέρνησής του. Οποιαδήποτε άλλη στάση σημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του υιοθετούν αυτό το εθνικά επιζήμιο ατόπημα.
Τέτοιου είδους λάθη στην εξωτερική πολιτική της χώρας και τα εθνικά θέματα δεν συγχωρούνται παραμόνο διορθώνονται, για αυτό και απαιτείται η άμεση απομάκρυνση του κ. Μουζάλα».


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ; ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΚΟΠΙΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. Ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ.

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016, 06:41

Επανεισδοχή 200 ατόμων στην κόλαση της Ειδομένης χωρίς επίσημο αίτημα από την ΠΓΔΜ

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς

Μαρτυρική επιστροφή προσφύγων με... ξύλο από τους Σκοπιανούς
Πάνω από 6 ώρες κράτησαν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες μέσα στη βροχή και στο κρύο, χτυπώντας όσους τολμούσαν να μιλήσουν μέχρι να τους βάλουν σε καρότσες για να τους οδηγήσουν κατά παράβαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου πίσω στην Ειδομένη.
Σοβαρότατο διπλωματικό πρόβλημα στις ελληνοσκοπιανές σχέσεις δημιουργεί η πρακτική της γείτονος, η οποία επαναπροωθεί «σαν τον κλέφτη», τους πρόσφυγες και μετανάστες που πέρασαν παράνομα προχτές από αφύλακτο σημείο στην Ειδομένη, στο έδαφος των Σκοπίων. Παρά το γεγονός, όπως αναφέρουν διπλωματικοί κύκλοι, ότι δεν υπήρξε εκ μέρους των Σκοπίων επίσημο αίτημα προς την Αθήνα για νόμιμη επανεισδοχή, οι Αρχές της γείτονος τους «έσπρωχναν» μυστικά πίσω στην Ελλάδα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά παράβαση κάθε αρχής Διεθνούς Δικαίου, οι Σκοπιανοί «επαναπροώθησαν» περί τα 200 άτομα στην Ελλάδα. Συνολικά, εκτιμάται ότι προχτές πέρασαν παράνομα από την Ελλάδα στα Σκόπια, πάνω από 1500 άτομα. Ο φόβος είναι ότι με τον ίδιον τρόπο, τα Σκόπια θα επιχειρήσουν να τους «επαναπροωθήσουν» όλους.

Την «εν κρυπτώ» πρακτική των Σκοπίων, επιβεβαιώνουν και οι πρόσφυγες που επέστρεψαν χτες από την ΠΓΔΜ στην Ειδομένη. «Μόλις περάσαμε το ποτάμι και μπήκαμε στα Σκόπια, μας περίμεναν στρατιώτες. Μας κρατούσαν σε μικρές ομάδες στους δρόμους του χωριού Μόνι. Ανάψαμε φωτιές για να ζεσταθούμε και μας είπαν να τις σβήσουμε. Δεν ζήτησαν τα χαρτιά μας. Ρωτούσαν μόνο αν ανάμεσά μας ήταν δημοσιογράφοι ή φωτορεπόρτερ. Μας κράτησαν εκεί για σχεδόν έξι ώρες. Κάτω από τη βροχή και μέσα στο κρύο. Αστυνομικοί και στρατιώτες χτυπούσαν όσους τολμούσαν να μιλήσουν. Πολλοί συμπατριώτες μου έχουν μώλωπες. Ισως και από μηχανισμό ηλεκτρικής εκκένωσης. Περίπου στις 23:00 μας έβαλαν πάνω σε φορτηγά του στρατού. Μας πήγαν κοντά στην Ειδομένη, σε απόσταση περίπου 20 λεπτά της ώρας πεζοπορίας. Οι στρατιώτες μάς κατέβασαν, έκοψαν το συρματόπλεγμα του φράκτη και μας ανάγκασαν να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Με αυτόν τον τρόπο γυρίσαμε στην Ειδομένη», είπε Αφγανός πρόσφυγας.


Άγγελος Αγγελίδης
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΟΥ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΩΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΩΝ ΚΛΠ ΡΙΧΝΟΥΝ ΞΥΛΟ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΥΤΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"