ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

ΟΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

OI BΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ. ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ


ΟΟΣΑ: Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το β' 6μηνο 2016

ΟΟΣΑ: Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας το β' 6μηνο 2016
  (Φωτογραφία:  Reuters )
Ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο του 2016 και ρυθμό ανάπτυξης 1,9% για το 2017 προβλέπει ο ΟΟΣΑ (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) με την εξαμηνιαία έκθεσή του (OECD Economic Outlook).

«Ο ρυθμός ανάπτυξης προβλέπεται να γίνει θετικός στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, μετά από μία βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, καθώς η ανάκαμψη της εμπιστοσύνης ενισχύει τις επενδύσεις και την κατανάλωση και η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα αυξάνει τις εξαγωγές», σημειώνει ο ΟΟΣΑ. Για το σύνολο του 2016, προβλέπεται μικρή μείωση του ΑΕΠ (Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος) κατά 0,2% μετά τη μείωσή του κατά 0,3% το 2015.

Για την ανεργία, η έκθεση αναφέρει ότι είναι ακόμη πολύ υψηλή και προκαλεί σοβαρά κοινωνικά προβλήματα, αλλά υποχωρεί σταδιακά. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να μειωθεί φέτος στο 24% από 24,9% το 2015 και 26,5% το 2014, ενώ για το 2017 εκτιμάται περαιτέρω αποκλιμάκωσή του στο 23,2%. «Ο εκσυγχρονισμός του δημόσιου Οργανισμού Απασχόλησης και η επέκταση των ενεργητικών πολιτικών για την αγορά εργασίας θα μείωναν την ανεργία», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

Για το δημόσιο χρέος, ο ΟΟΣΑ αναφέρει ότι είναι ακόμη πολύ υψηλό και ότι είναι απαραίτητη μία περαιτέρω ελάφρυνσή του. «Το τεράστιο βάρος του δημόσιου χρέους υπονομεύει τις επενδύσεις και την εμπιστοσύνη, καθιστώντας αναγκαία κάποιας μορφής πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους (για παράδειγμα, με την επιμήκυνση των λήξεων)», επισημαίνεται.

«Επιτυχείς διαπραγματεύσεις για τη μείωση των ακαθάριστων χρηματοδοτικών αναγκών του δημόσιου τομέα θα μπορούσαν να βελτιώσουν σημαντικά τις μεσοπρόθεσμες προοπτικές, αντιμετωπίζοντας τους κινδύνους βιωσιμότητας του χρέους», προσθέτει ο ΟΟΣΑ. Με βάση τον ορισμό του Μάαστριχτ, το δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί ελαφρά στο 176,9% του ΑΕΠ φέτος και στο 172,7% το 2017 από 177,4% το 2015.

Ο ΟΟΣΑ σημειώνει ότι το 2015 καταγράφηκε πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, μία επίδοση καλύτερη από τον στόχο για έλλειμμα 0,25% του ΑΕΠ. Για το συνολικό δημοσιονομικό ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης, που περιλαμβάνει και τους τόκους εξυπηρέτησης του δημόσιου χρέους, προβλέπεται μείωση του ελλείμματος στο 1,9% του ΑΕΠ φέτος και στο 0,3% το 2017 από 7,3% το 2015 (έχουν συνυπολογισθεί και οι δαπάνες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στα τέλη του έτους αυτού).

«Οι αυξήσεις στον ΦΠΑ θα ενισχύσουν προσωρινά τον πληθωρισμό το 2016, αλλά αυτός θα παραμείνει αρνητικός ή κοντά στο μηδέν, λόγω της πολύ χαλαρής οικονομικής δραστηριότητας», αναφέρει η έκθεση. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει μηδενικό πληθωρισμό για το 2017 (εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή), ενώ για τον αποπληθωριστή της ιδιωτικής κατανάλωσης προβλέπει ότι θα είναι θετικός και θα διαμορφωθεί στο 0,5% το επόμενο έτος. Για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών, ο ΟΟΣΑ προβλέπει έλλειμμα 1,6% του ΑΕΠ φέτος και έλλειμμα 0,9% το 2017 έναντι ελλείμματος 0,1% το 2015.

Η έκθεση τονίζει την ανάγκη εφαρμογής μέτρων για την αντιμετώπιση της φτώχειας, της φοροδιαφυγής και των «κόκκινων» δανείων. «Η εφαρμογή πολιτικών, όπως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, τα σχολικά γεύματα και στεγαστικά προγράμματα θα μειώσουν τη φτώχεια και την ανισότητα, που αυξήθηκαν πολύ κατά τη διάρκεια της κρίσης. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής θα ενίσχυε τη δικαιοσύνη και θα αύξανε τα έσοδα που χρειάζονται για την αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων. Η διαχείριση του μεγάλου ύψους των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών αποτελεί προτεραιότητα για την αποκατάσταση της διαθεσιμότητας πιστώσεων για επενδύσεις», σημειώνεται.

Για τη χρηματοδότηση των πολιτικών για την ελάφρυνση της φτώχειας και τη μείωση της ανεργίας σημειώνεται ότι έσοδα μπορούν να προκύψουν, επίσης, από τον «εξορθολογισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος».

Αναφορά γίνεται στις μεταρρυθμίσεις που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη της οικονομίας. «Η πλήρης εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που συμφωνήθηκαν πέρυσι τον Αύγουστο θα ενισχύσουν σημαντικά την παραγωγή την επόμενη δεκαετία. Περαιτέρω μεταρρυθμίσεις χρειάζονται για να μετατοπισθεί η οικονομική διάρθρωση προς την κατεύθυνση των εξαγωγών και της επέκτασης νέων επιχειρήσεων. Η χαλάρωση των ρυθμίσεων στους κλάδους δικτύων θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές. Ο περαιτέρω περιορισμός των ρυθμιστικών διαδικασιών και του γραφειοκρατικού βάρους στις εταιρείες θα ενισχύσει την παραγωγικότητα και τις επενδύσεις», σημειώνει ο ΟΟΣΑ.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΝ ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ Β ΕΞΑΜΗΝΟ ΝΑ ΜΟΥ ΓΡΑΨΕΤΕ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΙΣΙΟΔΟΞΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΟΟΣΑ. ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ.

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ

Συμμετέχουν και κούρδοι της YPG

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ

Συρία: Επιχείρηση αντικαθεστωτικών με στήριξη των ΗΠΑ για το Μανμπίτζ
Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι αμερικανικές δυνάμεις θα μείνουν στα μετόπισθεν και θα περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο (φωτ. αρχείου)   (Φωτογραφία:  Reuters )
Επίθεση για κατάληψη της θύλακα Μανμπίτζ, τον οποίο ελέγχει η ISIS, στη βορειοανατολική Συρία ξεκίνησαν ομάδες αντικαθεστωτικών με την στήριξη αμερικανικών δυνάμεων και τη συμμετοχή «μικρού ποσοστού» Κούρδων της YPG.

Σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα μείνουν στα μετόπισθεν και θα περιοριστούν σε συμβουλευτικό ρόλο ενώ εκτιμάται ότι η επιχείρηση μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες.

 Επιλέξτε εδώ για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση


Την έναρξη της επιχείρησης την Τετάρτη ανέφεραν, ανώνυμα, αμερικανικοί αξιωματούχοι στο βρετανικό Reuters. «Έχει σημασία επειδη είναι η τελευταία διόδος της ISIS προς την Ευρώπη» ανέφερε μιλώντας στο πρακτορείο.

Το Μανμπίτζ βρίσκεται στην περιφέρεια του Χαλεπίου, ανατολικά του Ευφράτη.

Η έφοδος θα βασίζεται και σε επιδρομές από τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ που επιχειρεί εναντίον της ISIS σε Ιράκ και Συρία, αλλά και σε χερσαία πυρά από την πλευρά της μεθορίου με την Τουρκία.

Η συμμετοχή «σε μικρό ποσοστό» κούρδων μαχητών της YPG γίνεται με φόντο τις αντιδράσεις της Άγκυρας στην υποστήριξη των ΗΠΑ στην κουρδική ομάδα. Οι αναφορές από την Ουάσινγκτον υπογράμμιζαν πως οι Κούρδοι θα αποτελούν το «ένα πέμπτο με ένα έκτο» των δυνάμεων που επιτίθενται στο Μανμπίτζ, και οι υπόλοποι Άραβες, και πως πρόκειται να αποχωρήσουν μετά την κατάληψη του θύλακα.

ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"