ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ - ΝΑΖΙ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΞ ΘΕΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΠΡΑΞΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ. ΕΤΣΙ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΦΛΑΣ ΚΑΙ ΔΕΞΙΩΣΕΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ.

ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ (ΣΤΟ ΥΠΕΞ) ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ;

ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ (ΣΤΟ ΥΠΕΞ) ΤΙΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓ. ΣΟΦΙΑΣ;

Κάποτε αυτή η χώρα πορεύτηκε με τη γνωστή φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή: «Εξω πάμε καλά». Χρόνια μετά διαπιστώνουμε -με θλίψη- πως ούτε μέσα, αλλά -κυρίως- ούτε έξω πάμε καλά. Και μεν τα μέσα με τον ένα τρόπο ή τον άλλον θα τα βελτιώσουμε, μια και ο λαός αυτός πέρασε και με λιγότερα χρήματα, αλλά τα όσα συμβαίνουν στα εθνικά θέματα δεν παίρνουν βελτίωση.
Μια και οι εθνικοί ακρωτηριασμοί που έχουν συμβεί στο παρελθόν ουδέποτε επουλώθηκαν και τα τραύματα του έθνους παραμένουν ανοιχτά. Αφορμή για τα παραπάνω είναι τα όσα συμβαίνουν γύρω μας τον τελευταίο καιρό, με αποκορύφωμα τις δύο προκλητικές κινήσεις των Αλβανών, που έχουν το θράσος να θέτουν θέμα «τσαμουριάς», αλλά και τα όσα πράττουν οι Τούρκοι στην Αγία Σοφία, οι οποίοι με το έτσι θέλουν τη μετατρέπουν σε τζαμί, αγνοώντας τις ελληνικές αντιδράσεις.

Και ρωτάμε, εάν αυτά είχαν συμβεί αντίστροφα, οι γείτονές μας θα είχαν αντιδράσει χαλαρά; Για τους μεν Αλβανούς -Τσάμηδες, συνεργάτες των ναζί- ήδη η Ελλάδα θα έπρεπε να έχει κινήσει τις διαδικασίες, ζητώντας αποζημιώσεις από όσα δολοφονικά διέπραξαν σε βάρος των Ελλήνων. Να εφαρμόσει, δηλαδή, η χώρα μας την ίδια τακτική με τα όσα ζητάμε στις γερμανικές αποζημιώσεις, ώστε να πάψουν οι απόγονοι των φονιάδων Νουρί και Μαζάρ Ντίνο να βγάζουν γλώσσα. Οι προδότες αυτοί, που έδωσαν λίστες στους ναζί για να καθαρίσουν τους χριστιανούς οι οποίοι ζούσαν στα ελληνικά χωριά της Ηπείρου. Ο Μαζάρ Ντίνο είχε την πλήρη στήριξη των ναζί διοικητών και όταν έφτασε η ώρα της εξόντωσης των προκρίτων της Παραμυθιάς, ξεκίνησε τις συλλήψεις συνοδευόμενος από Γερμανό αξιωματικό.

Αυτά όσον αφορά τους Αλβανούς και την ιστορική αλήθεια. Αλλά εκεί στο ΥΠΕΞ δεν ακούν τις καμπάνες της Αγίας Σοφίας, που ηχούν πάλι λυπητερά από τη νέα εισβολή των νεοοθωμανών;
Ο υπουργός Εξωτερικών θα έπρεπε να έχει ανακαλέσει τον πρέσβη μας και οι πολιτικοί αρχηγοί θα έπρεπε να έχουν μπει μαζί σε ένα αεροπλάνο, να κάνουν τον γύρο των πρωτευουσών της Ευρώπης και να διαμαρτύρονται για την τουρκική πρόκληση κατά του Χριστιανισμού.
Να έχουν πάει σε Ουάσινγκτον και Μόσχα να καταγγείλουν αυτήν την ασέβεια στην Ιστορία, στον πολιτισμό και τον Χριστιανισμό.

Να έχουν ξεκινήσει καμπάνια συλλογής υπογραφών από τους Ελληνες σε κάθε γωνιά του κόσμου και να σταλούν σε ολόκληρο τον κόσμο, ώστε να αφυπνιστούν συνειδήσεις. Τι άλλο περιμένουν για να κάνουν πραγματικά εξωτερική πολιτική με εθνικό πρόσημο, αντί να κατηγορεί ακόμη και για αυτό η Ν.Δ. τον ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη Ν.Δ.; Ας ακούσουν επιτέλους τις καμπάνες, μπας και ξυπνήσουν από τον λήθαργο....

Νίκος Ελευθερόγλου

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΠΡΟΧΩΡΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΩΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ


Μητσοτάκης: Πυρ και μανία για το Κοράνι στην Αγ. Σοφία

Μητσοτάκης: Πυρ και μανία για το Κοράνι στην Αγ. Σοφία


Τα έψαλε στον Τούρκο πρέσβη, τον οποίο κάλεσε στο γραφείο του

Εθνικά ανακλαστικά ξύπνησε η πρόκληση των Τούρκων που μετέτρεψαν «δοκιμαστικά» την Αγία Σοφία σε τζαμί βάζοντας ιμάμη να διαβάσει το Κοράνι όσες μέρες διαρκεί το Ραμαζάνι και μάλιστα σε... ζωντανή σύνδεση από κανάλι. Ηδη πολλές «φωνές» διαμαρτυρίας ενώθηκαν από όλα τα κόμματα, με θλιβερή εξαίρεση τον αν. υπουργό Εξωτερικών Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος χθες επιχείρησε να μισομαζέψει την προηγούμενη απαράδεκτη δήλωσή του ότι δεν τρέχει και τίποτε, εάν διαβάζει κάποιος το Κοράνι μέσα στην Αγια-Σοφιά.


Χθες η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη «τον άδειασε» τονίζοντας: «Η θέση της ελληνικής κυβέρνησης διατυπώθηκε διά της δήλωσης του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά». Κατά του κ. Ξυδάκη τάχθηκε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος δήλωσε «ο κ. Ξυδάκης δεν έχει καταλάβει σε ποια χώρα είναι υπουργός, αμφιβάλλω αν έχει καταλάβει τίποτα από την ελληνική Ιστορία», αλλά και το γραφείο Τύπου της Ενωσης Κεντρώων, το οποίο χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «άκαιρες και ατυχείς, που επιτρέπουν στον τουρκικό παράγοντα να διευρύνει τις προκλητικές του δραστηριότητες».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Ν.Δ. κάλεσε τον Τούρκο πρέσβη στην Αθήνα στο γραφείο του στη Βουλή. Ο κ. Μητσοτάκης (σε πολύ πιο σκληρή γραμμή στα εθνικά θέματα από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη) εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό αλλά και τη δυσφορία του για την αλλαγή της θέσης της τουρκικής κυβέρνησης αναφορικά με την άδεια ανάγνωσης του Κορανίου στην Αγία Σοφία και ξεκαθάρισε στον Κερίμ Ουράς ότι η Αγία Σοφία αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, προστατευόμενο από την UNESCO, επισημαίνοντας ότι η αλλαγή του χαρακτήρα της δημιουργεί τεράστιες αντιδράσεις και ερωτήματα.

Το θέμα έφερε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ελίζα Βόζεμπεργκ, με ερώτησή της στην οποία ζητά να πληροφορηθεί εάν τέτοιου είδους πρακτικές, που αποτελούν δείγμα έλλειψης σεβασμού των χριστιανών ανά τον κόσμο, συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Κλιμακώνοντας από πλευράς υπουργείου Εξωτερικών τις αντιδράσεις ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης έθεσε το ζήτημα της αλλοίωσης του πολιτιστικού χαρακτήρα της Αγίας Σοφίας στο υψηλόβαθμο στέλεχος της UNESCO Κέρστιν Χολστ ζητώντας την παρέμβασή της για την υπεράσπιση και προστασία ενός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ανακοίνωση κατά της κυβέρνησης για την Αγία Σοφία εξέδωσε και η Χρυσή Αυγή, όπου τονίζει: «Η Αγία Σοφία, το "Μέγα Μοναστήρι" των Ελλήνων, δεν θα επιτρέψουμε να γίνει τέμενος ισλαμιστών, όσα ανθελληνικά σχέδια και αν καταστρώνουν από κοινού οι "νεο-οθωμανοί" του Ερντογάν και οι "νενέκοι" του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν ξεπουλήσει όλα τα εθνικά μας δίκαια».
Αναδίπλωση από Ξυδάκη μετά τον σάλο
Σε μερική αναδίπλωση αναγκάστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Ξυδάκης μετά τον σάλο που προκάλεσε η δήλωσή του. Ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: «Η Αγία Σοφία πρέπει να παραμείνει οικουμενικό μνημείο με διαχρονική ακτινοβολία, μνημείο που ενώνει ανθρώπους και δεν τους χωρίζει. Εμείς δεν πρέπει να ακολουθήσουμε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο της σκηνοθετημένης σύγκρουσης των πολιτισμών και του θρησκευτικού μίσους».
Επιμένουν στις προκλητικές αξιώσεις σε τρία μέτωπα
Ούτε βήμα πίσω δεν κάνουν τα Τίρανα στα θέματα που άνοιξαν προχθές, στις εναρκτήριες συζητήσεις των ΥΠΕΞ Ελλάδας και Αλβανίας Κοτζιά - Μπουσάτι, κατά την πρώτη μέρα της επίσκεψης του Ελληνα υπουργού Εξωτερικών στην αλβανική πρωτεύουσα. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε χθες με τη συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον Αλβανό πρωθυπουργό Εντι Ράμα, την ομιλία στο Πανεπιστήμιο Τιράνων και τις συναντήσεις του με πολιτικούς παράγοντες. Προχθές το βράδυ ο Ελληνας ΥΠΕΞ είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας Αναστάσιο.
Ο Εντι Ράμα εδέησε να συναντηθεί με τον Ελληνα ΥΠΕΞ (μέχρι προχθές έκανε τον δύσκολο) κανονίζοντας συνάντηση την τελευταία στιγμή. Ο Αλβανός πρωθυπουργός επέμεινε σε όλα τα θέματα που έχει θέσει η αλβανική πλευρά: Στο Τσάμικο ζήτημα, αλλά στη βάση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», στην επανοριοθέτηση της ΑΟΖ, που ο ίδιος κατήργησε, κυρίως όμως εστίασε στην περίφημη «άρση του εμπολέμου».

Το ίδιο βιολί έπαιζε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα (διάδοχος του Σαλί Μπερίσα) στη συνάντηση με τον Ελληνα ΥΠΕΞ, ζητώντας «θεραπεία του δικαιώματος του πληθυσμού των Τσάμηδων ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα Τίρανα ζήτησαν ρύθμιση κάθε ζητήματος χωριστά. Η Αθήνα απέρριψε, αντιπροτείνοντας «λύση πακέτο» και «οδικό χάρτη». Πάντως, ο Ν. Κοτζιάς μάλλον δεν πήρε τα «μηνύματα» των προκλητικών Αλβανών και, αντί να αντιδράσει στο σκηνικό που του έστησαν, πήγε μαζί με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι στο πανεπιστήμιο των Τιράνων, για να απευθύνει ομιλία. Εκεί, μάλιστα, είπε ότι «η βούληση της Ελλάδας είναι να μη μείνουν άλυτα παλιά προβλήματα που θα δημιουργούσαν δυσκολίες στον ευρωπαϊκό δρόμο της Αλβανίας»!

Ν. Σταυρουλάκης
ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΜΠΡΑΒΟ ΠΡΟΕΔΡΕ ΜΟΥ!

Μητσοτάκης:Βαθιά υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης

Μητσοτάκης:Βαθιά υφεσιακό το μείγμα μέτρων της κυβέρνησης


Η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης από μόνη της δεν είναι αρκετή για να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντας «βαθιά υφεσιακό» το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση επέλεξε να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους με ένα μείγμα μέτρων που δίνει έμφαση στην αύξηση των φόρων και πολύ λιγότερο στον περιορισμό των δαπανών», ανέφερε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμώντας ότι η πολιτική αυτή «θα πλήξει την κατανάλωση, θα επιβαρύνει τη δραστηριοποίηση των επιχειρήσεων και θα αυξήσει τη φοροδιαφυγή.

«Το μείγμα μέτρων που επέλεξε η κυβέρνηση δεν είναι αρκετό για να πετύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και αυτό το γνωρίζουν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των δανειστών» είπε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, από το βήμα του 2ου Συνεδρίου Επιχειρηματικότητας της Ναυτεμπορική.



Ο ίδιος υποστήριξε ακόμη ότι «υπήρχε άλλος δρόμος», αυτός της στοχευμένης μείωσης κρατικών δαπανών σε συνδυασμό με την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ υπενθύμισε ότι η Λ. Συγγρού έχει καταθέσει «κοστολογημένες προτάσεις» επωμιζόμενη το πολιτικό κόστος.

Συνεχίζοντας την κριτική του στην κυβέρνηση ο αρχηγός της ΝΔ ανέφερε πως το κόστος της διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης είναι 21 δισ. σε απώλεια ΑΕΠ. Όπως είπε, στα τέλη του ’14 όλοι προέβλεπαν ανάπτυξη 3% για το 2015 και 3,5% για το 2016.

«Όμως το 2015 ήταν υφεσιακή χρονιά και φοβάμαι ότι και το 2016 θα είναι το ίδιο», εκτίμησε, συμπληρώνοντας πως το τίμημα της διαπραγματευτικής στρατηγικής που επέλεξε η κυβέρνηση ήταν «5.000 ευρώ κόστος για κάθε νοικοκυριό».

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το DNA της κυβέρνησης»

Ο «γαλάζιος» πρόεδρος εκτίμησε επίσης ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις δεν θα υλοποιηθούν γιατί «η κυβέρνηση κατά βάθος αντιπαλεύει και εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα».

«Η επιχειρηματικότητα δεν είναι συμβατή με το πολιτικό DNA της κυβέρνησης», σημείωσε ο Κυρ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας:

«Η κυβέρνηση έχει το σύνδρομο του Ιανού: ένα πρόσωπο που μιλάει για μεταρρυθμίσεις και ένα άλλο πρόσωπο που κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να υπονομεύσει αυτές τις αλλαγές που είναι απαραίτητες για την ελληνική οικονομία».

Για το Ελληνικό

Ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε και στη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης για το Ελληνικό.

«Έπρεπε η συμφωνία να υπογραφεί την τελευταία στιγμή απλά υπό την πίεση των πιστωτών; Είναι αυτή αντιμετώπιση για μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις;» διερωτήθηκε.

Και σημείωσε: «Ετσι δεν χτίζονται συνθήκες εμπιστοσύνης για να επανέλθει η οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης».

«Αδειανό πουκάμισο ο αναπτυξιακός νόμος»

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι επενδύσεις που χρειάζεται η Ελλάδα ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά επισήμανε ότι «σπασμωδικές και επιμέρους ενέργειες δεν είναι σε θέση να αντιστρέψουν το κλίμα» που υπάρχει.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ακόμη «αδειανό πουκάμισο» τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς -όπως είπε- είναι χωρίς ουσιαστικούς πόρους.

«Μεταρρυθμίσεις, επενδύσεις, ανάπτυξη. Όλοι έχουν αντιληφθεί πλέον αυτό και βρίσκεται στον πυρήνα της πολιτικής μας», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «χρειάζεται πολιτική αλλαγή» και «μια κυβέρνηση που θα κάνει επιθετική υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, γιατί θα είναι δική της η ιδιοκτησία των μέτρων».

ΠΗΓΗ: Ναυτεμπορική και real.gr

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ...

ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΤΙ Ο ΞΥΔΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΟΥΕΖΙΝΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΗΚΩΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΑΝ ΠΑΠΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΡΟΤΟΝΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"