"Την ώρα που ο ελληνικός λαός καλείται να υποστεί ακόμα περισσότερο πόνο, έχει έναν νέο πρωθυπουργό εν αναμονή", γράφει σε σημερινό του δημοσίευμα το Bloomberg, κάνοντας λόγο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος εκτιμά ότι  "το φθινόπωρο θα είναι πολύ δύσκολο για τον μέσο Έλληνα".

Σύμφωνα με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας, "ο ελληνικός λαός θα εναντιωθεί στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα καθώς αυτή αρχίζει να υλοποιεί τους φόρους στην απασχόληση, στην ιδιοκτησία και στην κατανάλωση, που θεσμοθέτησε ώστε να κερδίσει επιπλέον οικονομική βοήθεια (από τους δανειστές τα χώρας)".

"Το φθινόπωρο θα είναι μια δύσκολη περίοδος για τον μέσο Έλληνα πολίτη. Το πακέτο (του ΣΥΡΙΖΑ) είναι τόσο υφεσιακό και εμπεριέχει ισχνές μεταρρυθμίσεις που δεν θα ωθήσει τη χώρα σε τροχιά βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Τσίπρας παίρνει δυσάρεστα μέτρα, αλλά τα λάθος δυσάρεστα μέτρα", επισημαίνει.

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι "ο Τσίπρας δεν θα καταφέρει να καλύψει τους στόχους του προγράμματος και η ελληνική οικονομία δεν θα ανακάμψει στο δεύτερο μισό του έτους. Αυτή είναι μια τραγική κυβέρνηση στο σύνολο. Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα είναι η συζήτηση για επιπλέον μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα".

"Η Ελλάδα έχει μειώσει σημαντικά το μισθολογικό της κόστος και δεν έχει γίνει ανταγωνιστική. Όχι λόγω του μισθολογικού κόστους, αλλά λόγω του κόστους του κεφαλαίου, της ενέργειας, της γραφειοκρατίας, που είναι ακόμα ψηλά", υποστηρίζει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

"Η δεύτερη αξιολόγηση το φθινόπωρο θα αυξήσει την πίεση στην κυβέρνηση. Καλύτερο για την Ελλάδα σήμερα θα ήταν να είχαμε πρόωρες εκλογές. Αν είχαμε εκλογές θα τις κερδίζαμε και η χώρα θα είχε μια κυβέρνηση προσανατολισμένη στις μεταρρυθμίσεις και όχι μια ανίκανη κυβέρνηση" προσθέτει ο κ. Μητσοτάκης.

Στην ερώτηση αν θεωρεί τον εαυτό του λιγότερο ικανό να συνδεθεί με την κοινωνία σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, υπερασπίζεται την έως σήμερα διαδρομή του, λέγοντας: "Προτιμώ κάποιον που έχει δυο πτυχία από το Χάρβαρντ και ένα από το Στάνφορντ, από κάποιον που ξόδεψε δέκα χρόνια για να πάρει το πτυχίο του από το Πολυτεχνείο, διότι περνούσε τον χρόνο του κάνοντας διαδηλώσεις".

ΠΗΓΗ:  http://www.capital.gr