ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016

Ζιαζιάς “εκτελεί” Πάγκαλο με “μία βολή” για όσα είπε για τα Ίμια και τις ΕΔ!

ziazias_pagalos

Ζιαζιάς “εκτελεί” Πάγκαλο με “μία βολή” για όσα είπε για τα Ίμια και τις ΕΔ!

 Γράφει ο
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΙΑΖΙΑΣ
Στρατηγός ε.α
Πρώην Α/ΓΕΣ
“Έκανα διαπραγματεύσεις για τα Ιμια,με ανύπαρκτο στόλο”,δήλωσε προσφατα  ο πρώην Υπουργος  Εξωτερικών της Χώρας , σε παγκόσμια πρωτοτυπία ,20 χρονια μετα τα θλιβερά γεγονότα του Ιανουαρίου του 1996.
Ποιον ρώτησε ο κύριος Υπουργος Εξωτερικών για την επιχειρησιακή κατάσταση του Στόλου και γενικότερα των Ενόπλων Δυνάμεων εκείνη την αποφράδα βραδιά ,ευρισκόμενους ο ίδιος στον γυάλινο Πύργο του αγαπημένου του καναλιού;
Σίγουρα όχι την φυσική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σίγουρα όμως οι πληροφορίες και οι δήθεν εκτιμήσεις του προέρχονταν από τους βραδινούς συνομιλητές του ,που με τόση ευκολία την επόμενη χωρίς αιδώ,ευχαριστήσαμε .
Δεν ενημέρωσε κανένας τον κύριο Υπουργό ότι εκείνο το βράδυ οι ΄Ενοπλες Δυνάμεις ,με μπροστάρη τον Στόλο μας,βρέθηκαν σε υψηλότατο βαθμό επιχειρησιακής ετοιμότητας και διαθέσεως των οπλικών συστημάτων;
Δεν έμαθε ο κύριος Υπουργος ότι ,το σύνολο του Στόλου μας ,βρέθηκε απο την πρώτη στιγμή ,στις προβλεπόμενες θέσεις του,με επιχειρησιακό και τακτικό πλεονέκτημα έναντι των γειτόνων;
Δεν αντιληφθήκε ο κύριος Υπουργος τον πατριωτικό  ενθουσιασμό και το υψηλό ηθικό ,που διέπνεε τις τάξεις του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων,εκείνο το βράδυ,καθώς κάτω από δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες εφάρμοζαν με ακρίβεια τα υφιστάμενα σχέδια;
Δεν  πληροφορήθηκε  ο κύριος Υπουργός με τι ενθουσιασμό οι έφεδροι  επάνδρωσαν τις μονάδες των νησιών μας και των παραμεθόριων περιοχών  ,θυμίζοντας εποχές του 40.
Δεν γνωρίζει , ο πολυμαθάστατος κατά τ΄ άλλα,πρώην Υπουργος την ιστορία και την ψυχοσύνθεση του Πολεμικού μας Ναυτικού ,και την συνεισφορά του στους αγώνες του Έθνους.
΄Ενα ομως πρεπει να εχει υπόψη του οτι “Κουντουριωτες”υπήρχαν,υπάρχουν και θα υπάρχουν στο ΠΝ.
Δεν ένοιωσε ο κύριος Υπουργός την απαγοήτευση των Ενόπλων Δυναμεων,όταν εκείνο το πρωινό κλήθηκαν να επιστρέψουν στα στρατόπεδα ταπεινομένες ,βλέποντας μια φοβισμένη πολιτική ηγεσία να ευχαριστεί τον “ξένο παράγοντα”.
Τελικά ο κύριος Υπουργός δεν “ρώτησε”την ιστορία για να του πει ότι οι ηγέτες μιας χώρας στα δύσκολα φαίνονται. Αν ο Κολοκοτρωνης ,ο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Ιωάννης Μεταξας  και ολοι οι ήρωες του Έθνους διακατεχονταν με την δίκη σας λογική,λογική της υποταγής ,της υποτέλειας και της ηττοπάθειας ,η χωρα θα ηταν ακόμη κάτω απο τον τουρκικό ζυγό,και οχι οπως ειναι σημερα.
Κύριε Υπουργε, επειδή εχετε επιλεκτική μνημη ,θα πρεπει να σας θυμίσουμε οτι εκείνη την θλιβερή βραδιά είχαμε νεκρούς,που έπεσαν για την τιμή και την αξιοπρέπεια αυτού του Έθνους,που έπεσαν στο βωμό της εκτέλεσης του καθήκοντος.
Κύριε  Υπουργε ,εαν ρωτούσατε εκείνο το βράδυ την φυσική ηγεσία για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενοπλων Δυναμεων,σήμερα θα νοιώθατε υπερήφανος για τις αποφάσεις σας και για την πατριωτική στάση που έπρεπε να ακολουθήσετε.
Κύριε Υπουργε δεν ειναι πατριωτικό,δεν ειναι εθνικό,δεν ειναι ηθικό και έντιμο ,μετά απο είκοσι χρονια,να αναφέρεστε με τέτοιο απαξιωτικό τροπο για τις ΄Ενοπλες Δυναμεις της χώρας ,χωρίς να σκεφτείτε την συνεισφορά τους στους αγώνες του Έθνους ,αλλα και την συνεισφορά τους να βοηθήσουν την διαλυμένη απο εσάς κρατική μηχανή επι καθημερινής βασεως.
Κύριε Υπουργε με τα λεγόμενα σας,ως θεσμικό πρόσωπο που επιί χρόνια πρωταγωνίστησε στην πολιτική ζωή του τόπου  προκαλείτε “ζημιά”τόσο στο ηθικό όσο και στην ομοψυχια των Ενόπλων Δυνάμεων .
Κύριε  Υπουργε οι ΄Ενοπλες Δυναάμεις ,σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ,στέκονται όρθιες και απαιτούν σεβασμο και τίποτε άλλο.
“Κρείττον  του λαλείν το σιγάν”.

ΠΗΓΗ: Militaire.gr

Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος υπό το φόβο του Brexit

Η πιο κρισιμη μερα στην συγχρονη ιστορια της Βρετανιας

Βρετανικό δημοψήφισμα: Ουρές στα ανταλλακτήρια συναλλάγματος υπό το φόβο του Brexit

Σκηνές που θυμίζουν ΕΛλάδα πριν το δημοψήφισμα του περασμένου Ιουλίου διαδραματίζονται στο Λονδίνο τις τελευταίες ώρες με τη μόνη διαφορά πως οι Βρετανοί δεν σχηματίζουν ουρές έξω από τα ΑΤΜ αλλά από τα γραφεία ανταλλαγής συναλλάγματος υπό το φόβο του Brexit.
Παρόμοια δραστηριότητα, σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times κατέγραψαν και οι διαδικτυακές εταιρείες ανταλλαγής συναλλάγματος καθώς οι πελάτες τους επιχείρησαν να εκμεταλευθούν την αύξηση κατά 3% της αξίας της στερλίνας έναντι του δολαρίου.
Aύξηση κατά 2,6% κατέγραψε η στερλίνα και έναντι του ευρώ.
Η 31χρον Σουμάγια που δουλεύει σε τράπεζα δήλωσε ότι θα ανταλλάξει «αρκετές χιλιάδες λίρες» με δολάρια και ευρώ γιατί ήταν πεπεισμένη ότι η κοινή γνώμη τασσόταν υπέρ του Brexit. «Προστατεύω τα χρήματά μου. Θα τα βάλω κάτω από το στρώμα μέχρι την Παρασκευή» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Τα ταχυδρομεία ανακοίνωσαν ότν την Τρίτη έδωσαν τέσσερις φορές περισσότερο συνάλλαγμα από ό,τι την αντίστοιχη ημέρα του 2015.
«Ο κόσμο φοβάται το αύριο» δήλωσε στους FT ταμίας σε γραφείο ανταλλαγής συναλλάγματος υποστηρίζοντας ότι τις τελευταίες ημέρες καλούνται να εξυπηρετήσουν πολλούς περισσότερους πελάτες με τοςυ περισσότερους να ζητούν να ανταλλάξουν στερλίνες για ευρώ.
Ωστόσο όπως παρατηρούν στο ρεπορτάζ τους οι Financial Times πολλοί είναι αυτοί που απλά ετοιμάζονται για τις διακοπές τους στη Γερμανία, την Ισπανία ή την Ελλάδα.
Οι κάλπες στη Βρετανία άνοιξαν στις 07:00 τοπική ώρα (09:00 ώρα Ελλάδος). Συνολικά 46,5 εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν για το ευρωπαϊκό ή μη μέλλον της χώρας τους.
Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά ως τις 22:00 τοπική ώρα (24:00 ώρα Ελλάδος), ενώ τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Με τη λήξη της διαδικασίας, το καθένα από τα 382 κέντρα καταμέτρησης θα συγκεντρώσει τον αριθμό των ψηφοδελτίων και θα ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής του εκλογικού σώματος (το τελικό ποσοστό συμμετοχής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 05:00 τοπική ώρα, 07:00 ώρα Ελλάδας).
Στη συνέχεια το κάθε κέντρο θα καταμετρήσει τα ψηφοδέλτια και θα ανακοινώσει τον αριθμό αυτών που τάσσονται υπέρ της παραμονής και αυτών που είναι υπέρ της αποχώρησης.
Οι περισσότερες περιφέρειες αναμένεται να ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Η τελευταία ανακοίνωση των τοπικών αποτελεσμάτων αναμένεται γύρω στις 07:00 τοπική ώρα, 09:00 ώρα Ελλάδας. Θα ακολουθήσουν συγκεντρωτικά στοιχεία για 12 περιφέρειες και στη συνέχεια το τελικό, εθνικό αποτέλεσμα.
Ωστόσο η ώρα της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων θα εξαρτηθεί από τη διαφορά μεταξύ του «Remain» και του «Leave».
Το ποσοστό της συμμετοχής στο δημοψήφισμα, το οποίο θα έχει ανακοινωθεί νωρίτερα, μπορεί να προσφέρει μια πολύτιμη ένδειξη για το αποτέλεσμά του. Αν είναι υψηλό μπορεί να ευνοεί το στρατόπεδο του «Remain».
Απουσία exit poll, το βρετανικό ινστιτούτο δημοσκοπήσεων YouGov θα δώσει στη δημοσιότητα μια έρευνα για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος λίγη ώρα αφότου κλείσουν οι κάλπες, το βράδυ της Πέμπτης, με την ελπίδα ότι θα επαναλάβει την επιτυχία που είχε η πρόβλεψή του για τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος της Σκωτίας, το 2014.

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"