ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Άρχισαν τα "στοιχήματα" για την Deutsche Bank και τον ρόλο της ΕΚΤ

Άρχισαν τα "στοιχήματα" για την Deutsche Bank και τον ρόλο της ΕΚΤ

 

Άρχισαν τα "στοιχήματα" για την Deutsche Bank και τον ρόλο της ΕΚΤ


Του Γ. Αγγέλη 
Σύμφωνα με πληροφορίες που διαχέονται από διεθνή οικονομικά πρακτορεία ειδήσεων, περισσότερα από δέκα Hedge Funds έχουν αποσυρθεί τις τελευταίες ημέρες από την Deutsche Bank, ενώ ταυτόχρονα κάποιοι επώνυμοι επενδυτές είχαν φτιάξει θέσεις short έτοιμοι να εκμεταλλευτούν την "τύχη” του γερμανικού τραπεζικού γίγαντα.
Όλα τα στοιχήματα ή τουλάχιστον τα περισσότερα που παίζονται στην αγορά τα τελευταία 24ωρα ποντάρουν στο ότι η γερμανική κυβέρνηση λόγω του μεγέθους και της φύσης του τραπεζικού γίγαντα θα υποχρεωθεί να κινηθεί όπως η αμερικάνικη κυβέρνηση για την Citi το 2008 – 2009.
Τότε που ο κ. Λ. Σάμμερς με την συμφωνία του Μπεν Μπερνάνκι υποχρεώθηκε σε δύο κρατικές ενέσεις για να την κρατήσει όρθια απέναντι στο τσουνάμι της Lehman Btrothers.
Μπορεί να γίνει το ίδιο τώρα για την Deutsche Bank; Η απάντηση προς το παρόν είναι ενα στοίχημα που κάποια Hedge Funds επιλέγουν να το παίξουν θετικά και άλλα αρνητικά. 
Το θέμα όμως είναι ότι τα μεγέθη είναι τρομακτικά, καθώς το σύνολο των συμβολαίων παραγώγων που έχει η Deutsche Bank ξεπερνά σε μέγεθος το δεκαπενταπλάσιο του γερμανικού ΑΕΠ. 
Επι πλέον η Deutsche Bank είναι διασυνδεδεμένη με το ισχυρότερο κομμάτι της γερμανικής βιομηχανίας, εκείνο που έχει επεκταθεί διεθνώς και έχει παρουσία σε περισσότερες από 50 χώρες. 
Ταυτόχρονα τα επικίνδυνα και τοξικά προϊόντα που έχει διοχετεύσει η Deutsche Bank στην εγχώρια τραπεζική αγορά της Γερμανίας βρίσκονται "αποθηκευμένα” στα υπόγεια των τοπικών περιφερειακών τραπεζών της Γερμανίας. 
Με άλλα λόγια το πρόβλημα για την κα Μέρκελ και τον κ. Σόιμπλε δεν είναι το μέγεθος της τράπεζας όσο το γεγονός ότι η Deutsche Bank είναι συνδεδεμένη "συστημικά” με το σύνολο της γερμανικής οικονομίας από τον μεταπόλεμο μέχρι και σήμερα...
Από τη γερμανική κυβέρνηση και από τη διοίκηση της Deutsche Bank δηλώνεται σε όλους τους τόνους ότι η τράπεζα δεν έχει ανάγκη διάσωσης και ότι έχει επαρκή κεφαλαιακή κάλυψη για να αντιμετωπίσει τις υποχρεώσεις. 
Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν φαίνεται να καθησυχάζει τις διεθνείς αγορές και μάλλον η ανησυχία είναι απολύτως βάσιμη για δύο σοβαρούς λόγους: η τράπεζα είναι εκτεθειμένη στην "ποινή” των 14 δισ. δολ. από τις αμερικανικές αρχές και τα αμερικάνικα επιτόκια πρόκειται αργά ή γρήγορα να αυξηθούν. 
Ο δεύτερος ειδικά λόγος είναι εξαιρετικά αποσταθεροποιητικός για την Deutsche Bank καθώς στα κεφάλαια ποσοτικής χαλάρωσης της  Fed η Deutsche Bank περισσότερο ακόμα και από τις αμερικάνικες τράπεζες, στήριξε τη γιγάντια επέκτασή της μετά το 2008. Και τώρα ο όγκος των παραγώγων που έχει οικονομήσει πάνω σ' αυτόν τον δανεισμό πρόκειται να "κοστίσει” με την αύξηση των επιτοκίων πολύ ακριβότερα. 
Μπορεί ο κ. Ντράγκι να την σώσει; Η απάντηση δεν είναι στο τραπέζι προς το παρόν. Γιατί το Βερολίνο είχε επιβάλει το bail – In σαν τρόπο ύπαρξης στο ευρω-σύστημα και περιορισμένα περιθώρια παρέμβασης στην ΕΚΤ. 
Η σωστή ερώτηση σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές δεν είναι αν η ΕΚΤ μπορεί να σώσει την Deutsche Bank. 
Είναι αν η υπόθεση της Deutsche Bank θα υποχρεώσει την Ευρωζώνη και το Βερολίνο να αλλάξουν τους όρους του τραπεζικού μοντέλου στην Ευρώπη και να κάνει – επιτέλους – την ΕΚΤ κυρίαρχη Κεντρική Τράπεζα στον χώρο του ευρώ...
Διαβάστε ακόμη:
ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr

Τι είπε ο άγιος Φώτιος για τα λάθη των αγίων Πατέρων


        

                     Τι είπε ο άγιος Φώτιος
                                         για τα λάθη των αγίων Πατέρων

                                    Γιατί δεν είναι αλάθητοι, και πότε;

Έχουμε κατ' επανάληψιν μιλήσει για την έννοια της Θείας Αποκάλυψης και της Θεοπνευστίας στην Εκκλησία του Κυρίου σε αυτή την ιστοσελίδα. Έχουμε επίσης πει ότι άλλο πράγμα είναι το "αλάθητο", και άλλο πράγμα η Θεοπνευστία. Και ότι ακόμα και οι άγιοι Πατέρες, έχουν κάποια όρια, στο τι απ' όσα δίδαξαν, αποτελεί Θεία Αποκάλυψη, και στο τι αποτελεί προσωπική τους γνώμη. Καιρός όμως, να δούμε τι λέει γι' αυτό το θέμα, ένας από τους ίδιους τους αγίους Πατέρες, ο άγιος Φώτιος!
 
Ψυχολογικές ανάγκες
Η χρησιμότητα του παρόντος άρθρου, πέρα από το ότι μας βοηθάει να έχουμε ένα Ορθόδοξο κριτήριο ανάγνωσης και αποδοχής των γραμμένων σε κείμενα αγίων Πατέρων, διορθώνει την εσφαλμένη (και συχνά στενόμυαλη) στάση ορισμένων Χριστιανών, που προσκολλούνται σε κείμενα αγίων Πατέρων, με μία Ορθοδοξίζουσας μορφής Προτεσταντική νοοτροπία. Όπως δηλαδή οι Προτεστάντες μένουν κολλημένοι "στο γράμμα" της Αγίας Γραφής, χάνοντας το Πνεύμα, έτσι και μερικοί αδελφοί μας, από υπερβολική αγάπη και σεβασμό προς τους αγίου Πατέρες, εκλαμβάνουν οτιδήποτε δουν γραμμένο από αυτούς, ως κατ' ανάγκην "Θεία Αποκάλυψη", και επειδή το είπε κάποιος άγιος, ακόμα και λάθος αν είναι, αρνούνται πεισματικά να εξετάσουν με ανοιχτή διάνοια και μια διαφορετική θέση.
Είναι λογικό και ψυχολογικά χρήσιμο, να επιζητούμε κάποιο "σταθερό" σημείο αναφοράς, μια αμετακίνητη και ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ βάση, πάνω στην οποία να στηρίξουμε την πίστη μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει, ότι οι ψυχολογικές μας ανάγκες για κάτι τέτοιο, πρέπει να μας οδηγήσουν σε μία ουτοπική θεώρηση ορισμένων πραγμάτων, όπως είναι για παράδειγμα τα Ιερά Κείμενα. Η Θεία Αποκάλυψη, δεν δόθηκε για να μας στερήσει την ελευθερία και την κριτική σκέψη, και να μας κάνει άγνωμους αποδέκτες προ-κατασκευασμένων "δογματικών πακέτων". Δόθηκε ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, για να μας ΑΣΚΗΣΕΙ την ελευθερία και την κριτική σκέψη. Το δόγμα δόθηκε για να μας οδηγήσει ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και ΠΛΗΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ στη βίωση της εν Χριστώ ζωής, ώστε να μπορούμε κι εμείς να βιώσουμε όλα όσα κατέγραψαν πριν από εμάς οι άγιοι Πατέρες, που βίωναν την εν Χριστώ ζωή. Γιατί τελικά τα όσα μας παρέδωσαν, δεν είναι παρά εκφράσεις της εν Χριστώ εμπειρίας τους, με στόχο να μας οδηγήσουν στη βίωση αυτής της ίδιας αγιοποιού εμπειρίας. Το να αγκιστρώνεται κάποιος τυφλά σε κείμενα, αρνούμενος να αξιοποιήσει το θεόδοτο δώρο της ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ αναζήτησης της κατά Θεόν ζωής, όχι μόνο δεν αποτελεί ευκταίο Χριστιανικό χαρακτηριστικό, αλλά αντιθέτως, αποτελεί προσπάθεια αποποίησης ευθυνών, και φυγοπονία! Ζητάει καταφύγιο βεβαιοτήτων, στρουθοκαμηλίζοντας, αντί να ασκήσει κρίση και κόπο εξιχνίασης των βαθέων του Θεού.
Ο παραδεδομένος από τον Θεό λόγος, είναι "λυχνάρι που φέγγει σε σκοτεινό τόπο, ώσπου να ανατείλει ο Φωσφόρος στις καρδιές μας" (Β΄ Πέτρου 1/α: 19). Προσέξτε! Δεν μιλάει για προσκόλληση στον προφητικό λόγο. Μιλάει για μια προσωρινή σχέση, ΩΣΠΟΥ να αρχίσει να διδάσκεται πλέον ο Χριστιανός από τον Θεό άμεσα, και να βιώνει την εν Αγίω Πνεύματι ζωή. Τα κείμενα των αγίων, είναι βοηθητικά και προσωρινά. Η ΣΧΕΣΗ με τον Θεό είναι αιώνια!
 
Τι είπε ο άγιος Φώτιος
Ενώ λοιπόν τα κείμενα των αγίων Πατέρων, στην συντριπτική τους πλειονότητα, είναι πλήρη Πνεύματος Αγίου, και μας δίνουν πληθώρα Θείων Αποκαλύψεων, υπάρχουν και ορισμένα σημεία, ή ορισμένες τους θέσεις, (ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ βέβαια), που και αυτά περιέχουν ορισμένα λάθη, ή προσωπικές τους απόψεις, που θα ήταν λάθος κάποιος να τα εκλάβει ως Αποκάλυψη Θεού, μόνο και μόνο επειδή τα έγραψε κάποιος άγιος.
Όταν για παράδειγμα, ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος, υπολογίζει σε κείμενό του την ημερομηνία γέννησης του Κυρίου Ιησού, και λέει ότι ο πατέρας του αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή ήταν "αρχιερέας", και μπερδεύει τα δύο θυσιαστήρια του ναού, πρόκειται για σαφέστατο λάθος. Ή όταν ο άγιος Γρηγόριος Νύσσης μιλάει για την σωτηρία και των ασεβών, κι εδώ είναι κάτι που η Εκκλησία το έχει χαρακτηρίσει λάθος Συνοδικά! Και όταν ο άγιος Αυγουστίνος ερμηνεύει την εν Χριστώ Σωτηρία δικανικά, και πάλι είναι λάθος, μια και συγκρούεται ευθέως με την πίστη των άλλων αγίων πατέρων. Μάλιστα θέσεις του αγίου Αυγουστίνου, αποτέλεσαν (και αποτελούν) αφορμές ρήξης με τη Δυτική εκκλησία, καθώς εκεί εμμένουν σε κάποιες από τις εσφαλμένες θέσεις του, μόνο και μόνο επειδή ήταν άγιος!
Τι θα κάνουμε λοιπόν; Θα κοιτάμε τα κείμενα τών αγίων πατέρων με καχυποψία και με υψηλοφροσύνη ενώπιόν τους; Θα τα διαβάζουμε άραγε με πνεύμα αντιλογίας και αναζητώντας σε αυτά σφάλματα;
Όχι βέβαια! Τα κείμενα των αγίων Πατέρων, είναι πηγή σοφίας, γνώσεως και Αγιοπνευματικής ζωής. Είναι διαμάντια Θείας Αποκάλυψης και πηγή Αποστολικών Παραδόσεων, και ξεχειλίζουν από τη Χάρη του Θεού. Τα κείμενα των Αγίων Πατέρων, είναι φως και ζωή. Αυτό όμως, δεν σημαίνει ότι είναι αλάθητα! Αυτό δεν σημαίνει, ότι επειδή γράφτηκε κάτι από κάποιον άγιο, είναι ΚΑΤ' ΑΝΑΓΚΗΝ σωστό, και ότι πρέπει να το υποστηρίζουμε με φανατισμό, έστω και αν κάποιος μας επιδεικνύει ντοκουμέντα για κάτι διαφορετικό. Όλοι οι άνθρωποι, ακόμα και οι άγιοι, έχουν κάνει λάθη στη ζωή τους! Και ο σκοπός αυτού του άρθρου, είναι να βοηθήσει να αποφεύγονται ΟΙ ΑΚΡΟΤΗΤΕΣ, και οι αδικαιολόγητες προσκολλήσεις σε κάτι σπάνιο, που βεβαίως θα μπορούσε να είναι λάθος, σε αυτά τα κείμενα.
Τι κριτήρια μπορούμε λοιπόν να αναζητήσουμε, για το πότε είναι δυνατόν κάποιος άγιος Πατέρας να έχει κάνει κάπου λάθος;
Ας δούμε τι γράφει γι' αυτό ακριβώς το θέμα, ένας απ' αυτούς, δηλαδή από τους ίδιους τους αγίους Πατέρες, ο άγιος Φώτιος:
«…Πόσαι δε περιστάσεις πραγμάτων πολλούς (=πατέρες) εξεβιάζοντο, τα μεν παραφθέγξασθαι, τα δε προς οικονομίαν ειπείν, τα δε και των απειθούντων επαναστάντων, τα δε και αγνοία, οία δη περιολισθήσαι ανθρώπινον... Ει δε παρεφθέξαντο μεν ή διά τινα αιτίαν νυν αγνοουμένην ημίν της ευθύτητος εξετράπησαν, ουδεμία δε ζήτησις αυτοις προσενήνεκται, ουδ’ εις μάθησιν της αληθείας ουδείς αυτούς παρακάλεσε, πατέρας μεν ουδέν ελλάτον  αυτούς, ει και μη τούτο είπον, επιγραφόμεθα... τοις λόγοις τούτων, εν οις παρηνέχθησαν, ουχ εψόμεθα…» (Φωτίου, Επιστολή Ε΄, Προς τον Ακυλουΐας Ιωάννην ι΄, εις Ι. Βαλέττα, Φωτίου Επιστολαί, Λονδίνο 1864, σ. 196).
Ας δούμε τι σημαίνουν τα λόγια αυτά σε απλή σημερινή γλώσσα:
«...Ακόμη, πόσες δυσκολίες των καταστάσεων ανάγκαζαν πολλούς Πατέρες άλλα να τα παραποιούν, άλλα να τα λεν με πνεύμα συγκατάβασης, άλλα να λεν όταν ξεσηκώνονταν οι απείθαρχοι, άλλα να  τα λεν από άγνοια, καθώς βέβαια είναι  ανθρώπινο να σφάλει κανείς. Και αν παραποίησαν κάτι ή, για  κάποιο λόγο  που εμείς τώρα αγνοούμε, παρεξέκλιναν από την ορθή πορεία, τη στιγμή μάλιστα  που δεν τους ζητήθηκε να εκφέρουν άποψη ούτε κανείς τους παρακάλεσε να του διδάξουν την αλήθεια, τους αναγνωρίζουμε το ίδιο  ως Πατέρες, όπως θα τους αναγνωρίζαμε και αν δεν εξέφραζαν αυτή την άποψη... τη διδασκαλία τους στην οποία πλανήθηκαν δε θα την ακολουθήσουμε...» (Μετάφραση από το φιλόλογο Παύλο Χατζηπαππά, την οποία μεταφέραμε σε μονοτονικό).
Για το ίδιο κείμενο, ο θεολόγος Μιχαήλ Μπερκουτάκης, κάνει τα εξής σχόλια, τα οποία παραθέτουμε αυτούσια για να κατανοήσουμε τα λεγόμενα του αγίου Φωτίου σε βάθος:
«...Ακόμα, πόσες φορές οι δύσκολες περιστάσεις της ζωής δεν ανάγκασαν πολλούς από τους Πατέρες και Διδασκάλους της Εκκλησίας, άλλα πράγματα να τα παραποιήσουν, επειδή δεν μπόρεσαν ούτε και οι ίδιοι, να τα κατανόησαν σωστά, άλλα πράγματα να τα πουν με πνεύμα οικονομίας και συγκατάβασης, γιατί οι άνθρωποι δεν είχαν τη δύναμη, να εννοήσουν το πραγματικό τους νόημα,  άλλα πράγματα να τα πουν με αυστηρό και ελεγκτικό τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τους απειθείς αιρετικούς, που εξεγείρονταν εναντίον της Εκκλησίας, ενώ, τέλος, άλλα πράγματα να τα πουν λανθασμένα από άγνοια, γιατί, φυσικά, είναι ανθρώπινο, το να σφάλλει κανείς. Ακόμη, όμως, και αν οι Πατέρες της Εκκλησίας παραποίησαν κάτι ή παρεξέκλιναν από την ορθή πίστη, είτε γιατί θεολόγησαν για ζητήματα, για τα οποία δεν υπήρχε σωτηριολογική σημασία, είτε γιατί δεν τους παρακάλεσε ο λαός του Θεού, να του αποκαλύψουν την αλήθεια, που είναι αναγκαία για τη σωτηρία του, είτε για οποιονδήποτε άλλο λόγο, τον οποίο εμείς σήμερα αγνοούμε, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση, ότι έχουμε το δικαίωμα, να τους αναγνωρίζουμε ως Πατέρες λιγότερο, από όσο θα τους αναγνωρίζαμε, αν δεν είχαν υποπέσει σε σφάλματα... αρκεί, φυσικά, να μην ακολουθούμε τη διδασκαλία τους στα σημεία εκείνα, που έκαναν λάθη...». αράφραση του κειμένου από το θεολόγο Μπερκουτάκη Μιχαήλ).
Τα λόγια του αγίου Φωτίου, είναι χαρακτηριστικά: Ένας άγιος Πατέρας, μας λέει σαφώς, ότι ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ να συναντήσουμε λάθη στα κείμενα των αγίων Πατέρων. Γι' αυτό και είναι αδικαιολόγητοι, όσοι εμμένουν σε φράσεις αγίων Πατέρων, για να υποστηρίξουν με φανατισμό ζητήματα που "δεν ήταν ζητούμενα" στην εποχή που γράφτηκαν, αλλά που σε μια μετέπειτα εποχή, διορθώθηκαν και διατυπώθηκαν σωστά, είτε από άλλους αγίους Πατέρες, είτε από επιστημονικά ντοκουμέντα, αν ήταν επιστημονικά ζητήματα, είτε όταν έφθασε πλέον ο καιρός να δοθεί γι' αυτά μια πληρέστερη θεώρηση από την Εκκλησία του Κυρίου.
Η Εκκλησία, είναι Εκκλησία αληθείας. Και είναι πάντα ενωμένη με τον Ζώντα Χριστό. Δεν εξαρτάται από κείμενα. Δεν προσκολλάται σε κείμενα και προσωπικές θέσεις, όταν τα στοιχεία δείχνουν κάτι διαφορετικό, ούτε έχει πρόβλημα να πει ότι όλα τα μέλη της είναι δυνατόν (ως άνθρωποι) να κάνουν λάθη. Και αυτό το ξεκαθαρίζει στο ανωτέρω κείμενο ένας άγιος Πατέρας, ο άγιος Φώτιος. Το ότι οι άγιοι Πατέρες έκαναν και λάθη, είναι Πατερική διδασκαλία!
Εάν λοιπόν κάποιος επιμένει, να αναζητάει μεταξύ των αγίων της Εκκλησίας το "αλάθητο", τότε κατ' ανάγκην πρέπει να δεχθεί ότι κάνει λάθος ένας άγιος της Εκκλησίας, ο άγιος Φώτιος!
Γ. Κ.

ΠΗΓΗ: http://oodegr.co



Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης

Ο Ερντογάν αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης - Τι απαντούν κύκλοι του ΥΠΕΞ

«Δώσαμε τα νησιά (του Αιγαίου) μέσω της Συνθήκης της Λωζάννης» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επέκρινε την τουρκική ηγεσία που μετείχε στις συνομιλίες και υπέγραψε την εν λόγω Συνθήκη.

Μιλώντας σήμερα σε εκλεγμένους διοικητές συνοικιών ο κ. Ερντογάν είπε πως η διαδικασία που ξεκίνησε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου είναι «ένας νέος πόλεμος απελευθέρωσης και τόνισε τα εξής:

«Αυτό που συνέβη στο σύντομο χρονικό διάστημα μεταξύ 1912 και 1923, στα εδάφη μας τα οποία στο μεταξύ είχαν περιοριστεί στο ένα πέμπτο, ήταν η προσπάθεια κατοχής. Το έθνος μας λέει ότι η 15η Ιουλίου είναι ο δεύτερος πόλεμος απελευθέρωσης του τουρκικού έθνους. Το 1920 μας απείλησαν με τη Συνθήκη των Σεβρών και τελικά μας έπεισαν για την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάννης. Κάποιοι προσπάθησαν να μας επιβάλουν τη Λωζάννη.



Τα νησιά που αν κάνουμε να φωνάξουμε, η φωνή μας θα ακουστεί απέναντι, τα δώσαμε με τη Λωζάννη. Τι θα γίνει με την υφαλοκρηπίδα, τι θα γίνει στο αέρα και στο έδαφος, δίνουμε μάχη ακόμη για όλα αυτά. Οι αίτιοι αυτής της κατάστασης είναι αυτοί που κάθισαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων της συνθήκης αυτής. Δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και έτσι, το πρόβλημα το αντιμετωπίζουμε τώρα εμείς. Εάν πετύχαινε η απόπειρα πραξικοπήματος, μάλλον θα έρχονταν μπροστά μας με μια συμφωνία χειρότερη από αυτή των Σεβρών».

ΥΠΕΞ: Ολοι οφείλουν να σέβονται τη συνθήκη της Λωζάννης

«Η Συνθήκη της Λωζάννης και όλο το Διεθνές Δίκαιο είναι όντως μία πραγματικότητα στον πολιτισμένο κόσμο την οποία κανείς, ούτε η Άγκυρα, μπορεί να αγνοήσει και όλοι οφείλουν να σέβονται. Όσο οδυνηρό και αν τους φαίνεται αυτό», τονίζουν διπλωματικές πηγές σε απάντηση προς τον Τούρκο Πρόεδρο.
ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΒΑΛΗΣΕΙ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΒΛΑΚΩΔΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑΜΕ ΙΣΧΥΡΑ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΓΝΩΜΗ ΤΩΝ ΑΓΓΛΩΝ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ; ΥΠΟΚΥΨΑΜΕ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΑΛΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΤΑΛΩΝ ΤΟΤΕ. ΑΡΚΕΤΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΕ ΑΝΤΙΔΙΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΤΗΣ Δ. ΘΡΑΚΗΣ.

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία

Διπλωματική διελκυστίνδα με φόντο τις επιδρομές

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία

H Ρωσία συνεχίζει στο Χαλέπι, οι ΗΠΑ έτοιμες να κόψουν σχέσεις για τη Συρία
Εικόνα από επιδρομή στην Ιντλίμπ: Η Ρωσία διαμηνύει πως θα συνεχίσει την υποστήριξη στις επιχειρήσεις του συριακού στρατού   (Φωτογραφία:  Reuters )

Ουάσινγκτον
Με την κατάσταση στο Χαλέπι να επιδεινώνεται, η Μόσχα διαμηνύει πως η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις επιχειρήσεις των συριακών δυνάμεων -έστω κι αν, απορρίπτοντας συζητήσεις για επταήμερη παύση εχθροπραξιών, δηλώνει ανοικτή σε υποστήριξη 48ωρης εκεχειρίας για διάνοιξη ανθρωπιστικών διόδων. Παράλληλα, οι ΗΠΑ επιμένουν στην απειλή τους να διακόψουν κάθε συνεργασία με τη Ρωσία στο Συριακό, με τον Τζον Κέρι να λέει πως η Ούασινγκτον είναι «στα πρόθυρα» του παύσει τις επαφές.

Την Πέμπτη, το Κρεμλίνο υπογράμμισε, διά του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πέσκοφ, πως η ρωσική αεροπορία θα συνεχίσει να υποστηρίζει τις συριακές στρατιωτικές δυνάμεις και «θα συνεχιστεί ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας».

Κατηγόρησε τις ΗΠΑ ότι δεν τήρησαν τη δέσμευση για διαχωρισμό της μετριοπαθούς συριακής αντιπολίτευσης από τις σκληροπυρηνικές ισλαμιστικές ομάδες, ενώ παράλληλα ρώσος διπλωμάτης χαρακτήριζε, μιλώντας ανώνυμα στο Reuters, «συναισθηματική κρίση» τις απειλές των ΗΠΑ για διακοπή της διμερούς συνεργασίας στο Συριακό.

Το ίδιο το ρωσικό ΥΠΕΞ, διά του αναπληρωτή υπουργού Σεργκέι Ριάμπκοφ, απέρριψε επίσης την πρόταση για επταήμερη παύση πυρός αλλά είπε ότι η Μόσχα είναι πρόθυμη να υποστηρίξει 48ωρη διακοπή για ανθρωπιστικούς λόγους.

Το βράδυ της Πέμπτης (ώρα Αθήνας) ωστόσο, το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ επανέλαβε και υπερθεμάτισε την απειλή για διακοπή σχέσεων.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι είπε πως η Ουάσινγκτον είναι «στα πρόθυρα διακοπής σχέσεων» με τη Ρωσία επί του Συριακού.

«Οι συνομιλίες δεν έχουν πια νόημα, την ώρα που ρωσικά και συριακά μαχητικά βομβαρδίζουν στη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας» είπε χαρακτηριστικά ο Κέρι. Οι ΗΠΑ, συνέχισε, δεν έχουν «καμία ένδειξη για τη σοβαρότητα των ρωσικών προθέσεων».

Φάνηκε ωστόσο να δίνει μία «ύστατη ευκαιρία», λέγοντας πως «είναι μία από εκείνες τις στιγμές που θα πρέπει να ακολουθήσουμε άλλες εναλλακτικές, εκτός εάν υπάρξει μία πιο ξεκάθαρη ένδειξη από τις εμπόλεμες πλευρές πως είναι πρόθυμες να εξετάσουν πιο αποτελεσματικές προσεγγίσεις».

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε


Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε

Μητσοτάκης στο CNBC: Eίμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορώντας την ότι έχει πάει την ελληνική οικονομία δύο χρόνια πίσω ενώ ζήτησε ξανά πρόωρες εκλογές.
Συγκεκριμένα μιλώντας στο CNBC, τόνισε ότι "είμαστε έτοιμοι να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε" και επισήμανε ότι η Ελλάδα το 2014 έβγαινε από την απότομη ύφεση. "Με την σημερινή κυβέρνηση η χώρα έχει χάσει δύο χρόνια. Είχαμε ύφεση το 2015 και το 2016 και ελπίζουμε σε μια ήπια ανάκαμψη το 2017".
Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι υλοποιεί λάθος πολιτικές και λάθος δημοσιονομικό μείγμα. "Υπερ-φορολογεί την παραγωγική οικονομία και δεν ασχολείται με τις ουσιαστικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να προσελκύσουν ξένες επενδύσεις". 
"Όσο κι αν θα ήθελα να πιστέψω ότι η οικονομία θα ανακάμψει, έχω σοβαρές αμφιβολίες ότι αυτό θα συμβεί με αυτές τις πολιτικές", πρόσθεσε.
Επιπλέον ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας επικαλούμενος τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μπορεί να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε ενδεχόμενη εκλογική αναμέτρηση.

"Η Ελλάδα τότε θα έχει μια κυβέρνηση ικανή, υπέρ των μεταρρυθμίσεων και θα είναι σε θέση να προσελκύσει ξένες επενδύσεις εφαρμόζοντας πολιτικές ικανές να δώσουν μια πραγματική αναπτυξιακή δυναμική στην οικονομία", σημείωσε.
Τέλος, κατέληξε λέγοντας ότι "δεν μπορώ να εκβιάσω εκλογές, αλλά είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για τις προοπτικές αυτής της χώρας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα".
ΠΗΓΗ:  http://www.capital.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"