ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

Handelsblatt: ΔΝΤ και Γερμανία σε κρίση σχέσης

Handelsblatt: ΔΝΤ και Γερμανία σε κρίση σχέσης


Ούτε στο θέμα της Ελλάδας δεν μπορεί να αποκρυβούν οι διαφωνίες μεταξύ της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, γράφει η Handelsblatt σε ανταπόκρισή της από την Ουάσινγκτον με τίτλο «ΔΝΤ και Γερμανία: Κρίση σχέσης».

Το ΔΝΤ ζητεί συγκεκριμένες υποσχέσεις από τους Ευρωπαίους για την έκταση της ελάφρυνσης τους ελληνικού χρέους, διότι διαφορετικά δεν επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας, ενώ αντίθετα ο Σόιμπλε επιμένει στη συμφωνία του Μαΐου, σύμφωνα με την οποία το ΔΝΤ πρέπει να παραμείνει.

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών δεν θέλει καν να μιλά για ελάφρυνση του χρέους, σημειώνει η γερμανική οικονομική εφημερίδα και παραθέτει τη φράση του Σόιμπλε σε εκπομπή του CNN στην οποία ήταν χτες βράδυ καλεσμένος μαζί με την Κριστίν Λαγκάρντ: «Τα χρέη δεν είναι το πρόβλημα της Ελλάδας. Σε τελευταία ανάλυση η Αθήνα δεν πρέπει να καταβάλει τα επόμενα χρόνια τίποτα για την εξυπηρέτηση του χρέους».

Η Κριστίν Λαγκάρντ, αντίθετα, τόνισε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι στο θέμα αυτό «πρέπει να γίνουν περισσότερα. Οι συνθήκες δεν έχουν αλλάξει».

Είτε πρόκειται για την Ελλάδα, είτε για τη Deutsche Bank είτε για την αναπτυξιακή πολιτική το ΔΝΤ και γερμανική κυβέρνηση δεν αντιπαρατίθενται πάντα με την ευγένεια των Λαγκάρντ -Σόιμπλε, γράφει η Handelblatt.

Πάντως, το ότι αυτόν τον καιρό γίνονται πολλές συζητήσεις με την γερμανική κυβέρνηση το παραδέχεται και το ΔΝΤ, το οποίο δεν διστάζει να αναφερθεί στο ότι υπάρχουν διαφωνίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΤΟΥ 2017. ΜΕΤΑ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΕΙ ΚΑΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΤΟ ΔΝΤ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"