ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (42%-18%)

OTOTHEMA

Πολιτική


Δημοσκόπηση Public Issue: Προβάδισμα 24 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (42%-18%)



Η πρώτη δημοσκόπηση από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία

Μεγάλο προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, που φτάνει τις 24 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση της Public Issue.
Πρόκειται για την πρώτη δημοσκόπηση που «βγαίνει στον αέρα» από την ημέρα που η «Αυγή» διέκοψε τη συνεργασία με την εταιρεία

Σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 18%, η Νέα Δημοκρατία 42%, Χρυσή Αυγή 8%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 8%, ΚΚΕ 7,5%, Ποτάμι 2,5%, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων 2%, Πλεύση Ελευθερίας 2,5% και λοιπά 7,5%

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 42% έναντι του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει το 21%, ενώ κανένας από τους δύο συγκεντρώνει 35%.

Στο ερώτημα για το ποια θεωρείτε καλύτερη κυβέρνηση για τη χώρα, το 34% των ερωτηθέντων απαντάει μια κυβέρνησης της ΝΔ, το 13% μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ενώ το 51% καμία από τις δύο.

Στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται στην πρώτη θέση με 47% θετικές γνώμες, την ίδια ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην 6η θέση με 22% θετικές γνώμες.












Πηγή: Public Issue KAI ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΛΜΗΡΕΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΚΥΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ. ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΙΠΟΤΑ.

Στη Βενεζουέλα βάζουν πλέον στη ζυγαριά τα χαρτονομίσματα

Υπερπληθωρισμός εκτός ελέγχου

Στη Βενεζουέλα βάζουν πλέον στη ζυγαριά τα χαρτονομίσματα

Στη Βενεζουέλα βάζουν πλέον στη ζυγαριά τα χαρτονομίσματα
(Φωτ. Manaure Quintero/Bloomberg)  

Σε μια χώρα που δεν δημοσιεύονται επίσημα στοιχεία για την οικονομία, υπάρχει μια ένδειξη ότι ο πληθωρισμός έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο: σε ορισμένα καταστήματα οι έμποροι ρίχνουν στη ζυγαριά πακέτα με χαρτονομίσματα: χρειάζονται τόσα πολλά για μια αγορά, που άλλος τρόπος υπολογισμού δεν υπάρχει.

«Όταν αρχίσει το μέτρημα, είναι μια χαρακτηριστική ένδειξη για υπερπληθωρισμό εκτός ελέγχου» λέει στο Bloomberg ένας αναλυτής.

«Οι πολίτες δεν ξέρουν πόσο άσχημα είναι τα πράγματα ακριβώς γιατί η κυβέρνηση δεν δημοσιεύει στοιχεία» συνεχίζει.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ο πληθωρισμός του 2016 θα κλείσει κάπου μεταξύ 200% και 1.500%.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η κυβέρνηση Μαδούρο έχει ήδη ζητήσει -με διακριτικό τρόπο- από εταιρείες να τυπώσουν νέα μεγαλύτερα χαρτονομίσματα: των 1.000, 5.000, 10.000 ή και των 20.000 μπολιβάρες.

Επειδή μάλιστα ο στόχος της κυβέρνησης είναι να δώσει χριστουγεννιάτικο μπόνους και ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να τυπωθούν, διατυπώνονται και πιο πρακτικές σκέψεις: να προσθέσουν απλά ορισμένα μηδενικά στα υπάρχοντα τραπεζογραμμάτια, αλλάζοντας και το χρώμα...

Τα μετρητά είναι το παν στη χώρα. Τόσο απαραίτητα, που ακόμα και τα ΑΤΜ δεν προλαβαίνουν να γεμίζουν.

Ο 25χρονος φούρναρης Μπρέμερ Ροντρίγκες περιγράφει και ένα άλλο πρόβλημα. Τα τσουβάλια με χρήματα που «ζυγίζει» καθημερινά για τις αγορές των πελατών του, πιάνουν χώρο. Συνήθως τα κρύβει στο γραφείο του μέχρι να πάει στην τράπεζα.

Και όταν βγαίνει στο δρόμο με όλο αυτό το «εμπόρευμα», όλοι τον κοιτούν περίεργα: «Νιώθω σαν τον Πάμπλο Εσκομπάρ» λέει στο Bloomberg.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ. ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΑΥΤΑ ΟΙ ΔΡΑΧΜΟΛΑΓΝΟΙ

ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΠΠΑ

ΝΑ ΑΦΗΣΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΙΣ ΠΟΝΗΡΙΕΣ! ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 2Α ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΡ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΣΕΙΣ. ΜΕΤΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ. ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"