ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΠΗΓΗ: Αμυντιώτης

ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ


ΟΜΙΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΠΗΓΗ: Αμυντιώτης

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος

Επειδή απευθύνθηκε ευθέως στον Ομπάμα

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος

Μπακογιάννη: Απρεπής η δήλωση Σόιμπλε για το χρέος
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

«Απρεπή» χαρακτήρισε τη δήλωση Σόιμπλε, αναφορικά με το χρέος, η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο» καθώς, όπως είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, απευθυνόταν ευθέως στον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο Β.Σόιμπλε απάντησε στον αμερικανό πρόεδρο για το ζήτημα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους ότι «όποιος λέει "θα σας απαλλάξουμε από τα χρέη σας", προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα».

Ο ίδιος έχει και κατά το παρελθόν επισημάνει ότι κατά την άποψή του το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικοτητας, ωστόσο αυτή τη φορά η παρατήρηση ήρθε ως απάντηση στις τοποθετήσεις του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα και εν όψει της επίσκεψης στο Βερολίνο.

Ο αμερικανός πρόεδρος επισήμανε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους, ενώ τόνισε ότι μια οικονομία που συρρικνώνεται, δεν ανακάμπτει μόνο με μέτρα δημοσιονομικής λιτότητας ή τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, αλλά χρειάζεται και αναπτυξιακά μέτρα.

Εξάλλου, η Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε υψηλού συμβολισμού την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου, αν και -όπως είπε- δεν αποφασίζουν οι Αμερικανοί για το χρέος.

Η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως το θέμα του χρέους είναι εθνικό ζήτημα, το οποίο εκτίμησε ότι θα διευθετηθεί μετά την αξιολόγηση και την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Πάντως, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.  

Ερωτηθείσα για την πρόταση της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε ότι «υπόσχεται μείωση δαπανών του κράτους και όχι απολύσεις» υπογραμμίζοντας πως το κράτος πλέον είναι αριθμητικά μικρό αλλά υπάρχει περιθώριο περιστολής δαπανών.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως η ΝΔ θα προχωρήσει στη μείωση της φορολογίας και θα ενθαρρύνει τις επενδύσεις. Η βουλευτής της ΝΔ τόνισε και την ανάγκη να διορθωθεί η αγορά εργασίας.

Καταλήγοντας, η κ. Μπακογιάννη επέμεινε στην ανάγκη εκλογών άμεσα, καθώς όπως είπε η ΝΔ δεν θέλει να αναλάβει τη διακυβέρνηση επί των ερειπίων της χώρας και θέλει να προλάβει ώστε να μην υπαχθεί η χώρα σε 4ο μνημόνιο.

ΠΗΓΗ:  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

'Ζήτω η Ελλάς': Ομιλία Ομπάμα

'Ζήτω η Ελλάς': Ομιλία Ομπάμα στο Νιάρχος με φουστανέλα, φιλότιμο, Αντετοκούνμπο

Διαβασμένος ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα. Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ήταν γεμάτη μηνύματα, αλλά και... ελληνικές λέξεις. "Ζήτω η Ελλάς", είπε (Vid)
Έδωσε το πρώτο δείγμα από την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στην Αθήνα, με τα "καλησπέρα" και "στην υγειά σας". Κυρίως όμως, ο Μπαράκ Ομπάμα έδειξε τις γνώσεις του στην ελληνική γλώσσα, στην ομιλία του, λίγο πριν αποχωρήσει από την Ελλάδα, στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.
Ο απερχόμενος Αμερικανός πρόεδρος έχει χωρίς καμία αμφιβολία το χάρισμα της επικοινωνίας και επέλεξε το πιο ενδεδειγμένο χρονικά σημείο, για να δείξει την εκτίμησή του για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα. Η ομιλία του στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ακολούθησε την επίσκεψή του στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και στο Μουσείο της Ακρόπολης, εκπληρώνοντας ένα παιδικό του όνειρο, όπως ο ίδιος είχε πει στο παρελθόν.

  Ξεκινώντας την ομιλία του με χαιρετισμό στα ελληνικά "Γεια σας... Καλησπέρα", ο Αμερικανός απερχόμενος πρόεδρος εντυπωσίασε το κοινό και αποθεώθηκε, χρησιμοποιώντας ελληνικές λέξεις με κάθε ευκαιρία.

Φιλότιμο... Το βλέπω κάθε μέρα και αυτό μου δίνει ελπίδα

"Όπως γνωρίζετε, αυτό είναι το τελευταίο μου ταξίδι ως προέδρου των ΗΠΑ και ήμουν αποφασισμένος να έρθω στην Ελλάδα, εν μέρει γιατί είχα ακούσει για τη θρυλική φιλοξενία του ελληνικού λαού". "Τη Φιλοξενία", είπε σε άπταιστα ελληνικά, ενώ λίγο αργότερα, χρησιμοποίησε τη λέξη "φουστανέλα", για να περιγράψει την ευγνωμοσύνη εκ μέρους των ΗΠΑ στους Έλληνες, τον μικρό αυτό μεγάλο κόσμο που προσέφερε τόσα στην ανθρωπότητα ανά τους αιώνες. "Κάποιους τους βρίσκουμε στην πατρίδα μου, το Σικάγο, με φουστανέλα. Γιορτάζουμε μαζί κάθε χρόνο στο Λευκό Οίκο την 25η Μαρτίου, με... σπανακόπιτα και ούζο", είπε!
"Δημοκρατία", "κράτος" είναι δύο έννοιες, που γεννήθηκαν στην Ελλάδα, πρόσθεσε.
Μάλιστα, αναφερόμενος στις κοινές αξίες και ιδανικά των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας, ο Μπαράκ Ομπάμα αναφέρθηκε στους Έλληνες, που βάδισαν μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, κάνοντας ειδική αναφορά στον Γιάννη Αντετοκούμπο, για τον οποίο είπε ότι οι Αμερικανοί ζητωκραυγάζουν κι ότι τα πάει καλύτερα κάθε χρόνο.

Ζήτω η Ελλάς

"Υπάρχει περισσότερο φιλότιμο, όπως λένε οι Έλληνες, αγάπη, σεβασμός και καλοσύνη. Φιλότιμο... Το βλέπω κάθε μέρα και αυτό μου δίνει ελπίδα. Στο τέλος, τα πάντα έχουν να κάνουν με εμάς. Οι πολίτες του κόσμου θα είναι εκείνοι που θα στρέψουν την ιστορία προς τη δικαιοσύνη", είπε αναφερόμενος στον τρόπο που αντιμετώπισε η Ελλάδα την προσφυγική κρίση, ενώ αποθεώθηκε κλείνοντας την ομιλία του με την έκφραση "Ζήτω η Ελλάς".
 ΠΗΓΗ: http://news247.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
Ενω ετσι και το πει κανεις αλλος μπορει και να τον πουν τιποτα κομπλεξικοι αριστεριστες αερολιθοι εθνικιστη.

Νύχτα τρόμου στη Χίο- Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι πρόσφυγες

Νύχτα τρόμου στη Χίο- Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι πρόσφυγες 

THESSNEWS-DESK
Άγρια ήταν η νύχτα που πέρασε, στη Χίο. Επεισόδια σημειώθηκαν στον καταυλισμό των προσφύγων και των μεταναστών στη Σούδα, μέσα στην τάφρο του κάστρου της πόλης, από μαινόμενους κυρίως Αφρικανούς μετανάστες.
Κάηκαν σκηνές, (σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης ο καταυλισμός στη Σούδα καταστράφηκε στο μεγαλύτερο μέρος του), έσπασαν τζάμια αυτοκινήτων και βιτρίνες καταστημάτων ενώ άγνωστος είναι ως τώρα ο αριθμός συλλήψεων μεταναστών και προσφύγων. Τελικά τα επεισόδια έληξαν με παρέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ.Νύχτα τρόμου στη Χίο- Γυαλιά καρφιά τα έκαναν οι πρόσφυγες (VIDEO)


Όπως μεταδίδει ο Σταθμός Αιγαίου της ΕΡΤ, όλα ξεκίνησαν περί τις 11 χθες το βράδυ, όταν άρχισαν να πέφτουν βεγγαλικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα προσφύγων και μεταναστών έσπασε βιτρίνα σε κατάστημα με βεγγαλικά, έκλεψαν μεγάλο αριθμό βεγγαλικών και άρχισαν την εκτόξευσή τους ακόμα και προς τα σπίτια των περιοίκων. Επίσης, πέταξαν πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα. Άμεση ήταν η αντίδραση της Αστυνομίας που απέκλεισε τους γύρω δρόμους, ενώ έγινε και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου - λάμψης.

Σύμφωνα πάντα με το Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ, μέσα από μέσα κοινωνικής δικτύωσης άτομα από τον χώρο της Χρυσής Αυγής άρχισαν να καλούν σε συγκέντρωση στην περιοχή. Με την εμφάνισή τους, αρκετοί από τους οποίους κρατούσαν και σιδηρολοστούς, τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε μεγαλύτερη ακτίνα, ενώ αναφέρεται ότι προπηλακίστηκαν ακόμα και συλληφθέντες μετανάστες μέσα σε κλούβα της Αστυνομίας. Τα επεισόδια σταμάτησαν περίπου στις 3 τα χαράματα, σήμερα Πέμπτη.

ΠΗΓΗ:  http://www.thessnews.gr

Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν

«Των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν». Έτσι συνόψισε ο Θουκυδίδης την καταστροφική αδυναμία της Αθηναϊκής Πολιτείας να αντιληφθεί τα πραγματικά διακυβεύματα και να τα αντιμετωπίσει με ορθή προτεραιότητα. Μια και ο Περικλης και τα μηνυματα της Αθηναικης δημοκρατιας ειναι επίκαιρα αυτές τις μέρες.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"