ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Νέο «όπλο» στη μάχη του χρέους

Νέο «όπλο» στη μάχη του χρέους


Του Βασίλη Σκουρή

Να ληφθούν υπόψη των δανειστών οι επιπτώσεις που επέφεραν οι εξοπλισμοί στη διόγκωση του ελληνικού χρέους ζήτησε ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Μπαράκ Ομπάμα, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και του Βερολίνου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνάντηση που είχε με τον Αμερικανό ομόλογό του, κατηγόρησε «ορισμένους από τους δανειστές μας ότι επωφελήθηκαν σημαντικά από μια τέτοια αγορά εξοπλιστικών προγραμμάτων», επισημαίνοντας ότι αυτός είναι ένας επιπλέον λόγος για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Η παρέμβαση του Προέδρου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες επιδοκιμάστηκε από τον Τζακ Λιου, εκτιμήθηκε ως ευθεία βολή κατά του Β. Σόιμπλε και του Βερολίνου, που αρνούνται σήμερα τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, παρά τη συμφωνία που έχει συνομολογηθεί, ενώ κέρδισαν πολλά από τους εξοπλισμούς της Ελλάδας και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως τα Leopard και τα υποβρύχια, με αμφιλεγόμενες διαδικασίες και με μίζες!

ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ THΣ REALNEWS



ΠΗΓΗ: REAL


TΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στο Αγιον Ορος ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο Αγιον Ορος ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες & βίντεο]


Στο Αγιον Ορος ο Κυριάκος Μητσοτάκης [εικόνες & βίντεο]

Στο Αγιον Ορος βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το προσκύνημα ήταν σχεδιασμένο να πραγματοποιηθεί τον περασμένο μήνα, αλλά αναβλήθηκε λόγω της αιφνιδιαστικής απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, έτσι ο πρόεδρος της ΝΔ με την πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε έσπευσε να μεταβεί στο όρος του Άθω.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ταξίδεψε στο Περιβόλι της Παναγιάς όπου σύμφωνα με το τυπικό έγινε δεκτός στο Πρωτάτο από την Ιερά Κοινότητα προσκυνώντας την Ιερή εικόνα «Άξιον Εστί» της Παναγίας, ενώ στη συνέχεια θα παρατεθεί γεύμα προς τιμήν του.
Ακολούθως, ο πρόεδρος της ΝΔ θα μεταβεί στις μονές Ιβήρων και Σταυρονικήτα και θα κλείσει τη μέρα του στη Μονή Ξενοφώντος, όπου θα διανυκτερεύσει μαζί με τους συνεργάτες του, τον γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ Κώστα Τσιάρα και τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του κόμματος Μακάριο Λαζαρίδη. Στο Αγιο Ορος επίσης παρευρίσκεται ο πρώην πρωθυπουργός, Παναγιώτης Πικραμμένος.


Η επίσκεψη στη Μονή  Ξενοφώντος συμπίπτει με την τεσσαρακοστή επέτειο της ηγουμενίας του Ηγουμένου Γέροντος Αλεξίου Ξενοφωντινού.
Δεν είναι χωρίς σημασία, λένε  οι στενοί του συνεργάτες, ότι ο εκ νέου προγραμματισμός της επίσκεψης  ανακοινώθηκε ταυτόχρονα με την τοποθέτηση του κ. Μητσοτάκη κατά του διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας, την οποία έκανε στο debate με τον Στέλιο Ράμφο, στο webtv του iefimerida.gr.
Ο πρόεδρος της ΝΔ θα επιστρέψει στην Αθήνα την Παρασκευή.
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Ιωάννης Τρουπής ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αθωνική Πολιτεία, ενώ νωρίτερα είχε δημοσιέυσει φωτογραφία από το πλοιάριο που τους μετέφερε στο Αγιον Ορος.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ από την Αθωνική Πολιτεία
Να προσευχηθούν για όλους τους Έλληνες που περνούν δύσκολα τα τελευταία χρόνια ζήτησε από τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την αντιφώνησή του στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Ο κ. Μητσοτάκης προσκύνησε την εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί και παίρνοντας τον λόγο είπε ότι έχει έρθει πολλές φορές στο Άγιον Όρος, την τελευταία, μάλιστα, επίσκεψη την έκανε συνοδεύοντας τον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ωστόσο η σημερινή είναι πιο σημαντική γιατί είναι η πρώτη με την ιδιότητα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Ευχαρίστησε την Ιερά Κοινότητα για την εγκάρδια υποδοχή και ζήτησε συγνώμη για την αναβολή της επίσκεψής του, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 27 Οκτωβρίου.
Στην αντιφώνησή του, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε: "Στην Παναγία προσεύχομαι με βαθύτατο σεβασμό και ταπείνωση ενώπιον της προστάτιδας του ιερού αυτού τόπου της Παναγίας του Άξιον Εστί, ζητώντας την ευλογία και τη στήριξή της για το έθνος μας, την πατρίδα μας, αλλά και ολόκληρο το λαό μας. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι που στην Ελλάδα μας βρίσκεται αυτή η χερσόνησος, μοναδική στο χάρτη της οικουμένης, και εσείς, θεματοφύλακες της παράδοσης, με τη συνεχή παρουσία και προσφορά σας για χίλια και πλέον χρόνια, διατηρείτε αναλλοίωτη την ορθόδοξη πίστη και παράδοση, την ορθόδοξη αλήθεια, το ορθόδοξο ήθος, προσευχόμενοι αδιαλείπτως για όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους, προσευχόμενοι όμως ιδιαιτέρως για εμάς τους Έλληνες, για τους οποίους τα δύσκολα αυτά χρόνια τα οποία διανύουμε, ο Άθως με τα μοναστήρια του αποτελεί έναν τόπο βαθιάς γαλήνης και πνευματικής ησυχίας, έναν τόπο θρησκευτικής κατάνυξης αλλά και ανάτασης ψυχής, μια πηγή παρηγοριάς αλλά και έναν φάρο ελπίδας για όλους τους Ορθόδοξους".
"Δεν ήρθαμε εδώ πέρα σήμερα ως πολιτικοί να μιλήσουμε με λόγια πολιτικά. Ήρθαμε ως Έλληνες πολίτες, αλλά πρωτίστως ήρθαμε ως πιστοί, να σας απευθύνουμε λόγους καρδιάς. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε δίπλα σας, είμαστε στο πλευρό σας, γιατί η Αθωνική Πολιτεία, το περιβόλι της Παναγιάς μας, με την ανεξάντλητη πνευματικότητά του, μας καθιστά όλους υπόχρεους και υπόλογους απέναντί του", ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε: "Και πάλι σας ευχαριστούμε για όλα, σας ευχαριστούμε γι' αυτή την πολύ θερμή υποδοχή και ζητάμε με πολύ σεβασμό, με πολλή αγάπη, με πολλή τιμή, τις ευχές και τις προσευχές σας, πρώτα από όλα για όλους τους Έλληνες και τον τόπο μας και μετά για εμάς τους ταπεινούς προσκυνητές".
Στην προσφώνησή του ο πρωτεπιστάτης Βαρνάβας από τη Μονή Βατοπεδίου ευχήθηκε η επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στο Άγιον Όρος να αποτελέσει σταθμό στην προσωπική του πορεία και μαρτυρία για την ακατάβλητη δύναμη της πίστης στο Θεό.
Αναφέρθηκε στην ιστορική διαδρομή του Αγίου Όρους και είπε χαρακτηριστικά: "στο Άγιον Όρος ζει το Βυζάντιο". Αναφερόμενος, δε, σε όσους κυβερνούν είπε ότι αυτοί πρέπει να κυβερνούν με την αγάπη και όχι με τη βία. Απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, για τη θέση που κατέχει, τον κάλεσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
 Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στην πρωτεύουσα του Αγίου Όρους, τις Καρυές, λίγα λεπτά μετά τις 12 και έγινε δεκτός με κωδωνοκρουσίες, όπως ορίζει το πρωτόκολλο του Αγίου Όρους. Στην πλατεία τον υποδέχτηκαν ο πρωτεπιστάτης Βαρνάβας και ο πολιτικός διοικητής του Αγίου Όρους Αρίστος Κασμίρογλου και έξω από τον Ιερό Ναό του Πρωτάτου τα μέλη της Ιεράς Κοινότητας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μητσοτάκης: Εγγύηση ασφάλειας και διπλωματικό όπλο οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μήνυμα για την Ημέρα Ενόπλων Δυνάμεων

Μητσοτάκης: Εγγύηση ασφάλειας και διπλωματικό όπλο οι Ένοπλες Δυνάμεις

Μητσοτάκης: Εγγύηση ασφάλειας και διπλωματικό όπλο οι Ένοπλες Δυνάμεις

«Εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας, εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας» αλλά και «ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για τη χώρα μας» χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους άντρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, τους οπλίτες και το πολιτικό προσωπικό τους, ότι τιμούμε το έργο τους, είμαστε περήφανοι για το ήθος τους και θα σταθούμε δίπλα τους με όλες μας τις δυνάμεις» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισημαίνει πως «σε όλη την μακρά πορεία του Έθνους μας οι Ένοπλες Δυνάμεις μας υπερασπίστηκαν την ελευθερία και την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας» και πως «αποτελούν και σήμερα εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας, εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας» αλλά και «ένα ισχυρό διπλωματικό όπλο για τη χώρα μας και την ενίσχυση του ρόλου της ως πυλώνα σταθερότητας στην ταραγμένη περιοχή που ζούμε».

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ζωή και το έργο ενός μεγάλου Πατρινού, του Κωστή Στεφανόπουλου

Αφιέρωμα: Η ζωή και το έργο ενός μεγάλου Πατρινού, του Κωστή Στεφανόπουλου

thebest.gr logo

 ΠΗΓΗ

Όλοι οι σταθμοί της 90χρονης ζωής του



Αφιέρωμα: Η ζωή και το έργο ενός μεγάλου Πατρινού, του Κωστή Στεφανόπουλου - Η διαδρομή του σε ένα σπάνιο φωτορεπορτάζ  Όλοι οι σταθμοί της 90χρονης ζωής του
 
Ρήτορας, με χάρισμα να μιλά εκτός χειρογράφου, με σπινθηροβόλο βλέμμα, ακέραιος, σεμνός, ευγενής και με ωραία ελληνικά, ο Κωστής Στεφανόπουλος κατόρθωσε πραγματικά ν’ αποτελέσει ένα υπόδειγμα και νοηματοδότης του Προεδρικού θεσμού στη θητεία του τόσο στην 1η πενταετία (1995-2000) διαδεχόμενος τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, όσο και στη 2η (2000-2005). Η είδηση του θανάτου του στα 90 του χρόνια σκόρπισε θλίψη σε όλη την Ελλάδα και στην γενέτειρά του την Πάτρα (Πέθανε ο Αχαιός πρώην Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος- ΑΥΤΗ ήταν η ζωή του). Ο Κωστής Στεφανόπουλος παρά το γεγονός ότι προερχόταν από συγκεκριμένο πολιτικό κομματικό χώρο, με κομματικό λόγο, ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, άρθρωσε πολιτικό λόγο, ουδέποτε κομματικό, είχε συνείδηση πολιτικής ευθύνης, είχε πολιτική σκέψη και ανέδειξε την πολιτική νομοτέλεια του προεδρικού αξιώματος. Θα μείνει στην ιστορία η ομιλία του στις 19 Νοεμβρίου του 1999 όταν κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα αντιμετώπισε τον πρόεδρο των ΗΠΑ ώς ίσο προς ίσο καλώντας τον να σεβαστεί την νομιμότητα στα εθνικά θέματα της Ελλάδας.
Γεννήθηκε στην Πάτρα, στις 15 Αυγούστου του 1926 και ο πατέρας του Δημήτρης Στεφανόπουλος είχε διατελέσει βουλευτής του Λαικού κόμματος, Υφυπουργός και υπουργός. Ο Κωστής Στεφανόπουλος με σπουδές νομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, άσκησε τη δικηγορία επί 20ετία μέχρι το 1974 στην Πάτρα.
Διεκδίκησε για 1η φορά την ψήφο των συμπολιτών του, νεότατος το 1958 χωρίς επιτυχία. Όπως ο ίδιος έχει περιγράψει, ήταν στις εκλογές του 1958 και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος θεώρησε τότε σκόπιμο ν’ αντιταχθεί στον Κωνσταντίνο Καραμανλή και να συνεργαστεί με άλλα κόμματα της εποχής. Αποχωρήσας λοιπόν από το ψηφοδέλτιο της ΕΡΕ ο Π. Κανελλόπουλος μαζί με τους Νικόλαο Διγενόπουλο και Απόστολο Καρασπήλιο, ο συνδυασμός βρέθηκε ν’ έχει ανάγκη 3 προσώπων. «Εγώ νέος δικηγόρος 4 ετών τότε, δε νομίζω ότι είχα κανένα δικαίωμα ν’ εμφανιστώ ενώπιον του Πατραικού και Αχαικού λαού αλλά λίγο οι συμβουλές του πατέρα μου και λίγο οι φιλοδοξίες, με έπεισαν να συμμετάσχω με τους αειμνήστους Βασίλειο Πιλάλη και Πάνο Σκούρα. Βεβαίως δεν εξελέγην αλλά άρχισα μία πολιτική προσπάθεια που κατέληξε με το πέρας της Προεδρικής μου θητείας».
Ακολούθησαν δύο ακόμη ανεπιτυχείς εκλογικές προσπάθειες το 1961 και το 1963 κι ενώ σκεφτόταν σοβαρά ν’ εγκαταλείψει την πολιτική, πείστηκε από τον τότε αρχηγό της ΕΡΕ Παν. Κανελλόπουλο να κατέβει υποψήφιος για τελευταία φορά. Το αποτέλεσμα των εκλογών του ’64 εξέπληξε και τον ίδιο καθώς εκλέχθηκε 1ος βουλευτής Αχαίας με 10.788 σταυρούς. Μάλιστα στο νομό εκλέχθηκε τότε, για 1η φορά με την Ένωση Κέντρου και ο αείμνηστος Πρωθυπουργός και ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου.
Ο Παπανδρέου με την ανάδειξη του Στεφανόπουλου στο Ύπατο αξίωμα της χώρας το 1995 (λέγεται πως μόνο η Σημαία και τα Άχραντα Μυστήρια αξιολογούνται ιεραρχικά ανώτερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας) είχε χαρακτηριστικά πει: Είναι ένα πρόσωπο ήθους και κύρους, μπορεί ν’ εγγυηθεί τη λειτουργία των θεσμών και να εκπροσωπήσει διεθνώς τη χώρα.
Η πορεία του στην πολιτική από το ’74 και μετά είναι γνωστή:
Συμμετείχε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας ως Υφυπουργός εμπορίου και το διάστημα έως το 1981 μετείχε σε όλες τις κυβερνήσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή ως Υπουργός εσωτερικών, κοινωνικών υπηρεσιών και Υπουργός προεδρίας.
Το ’84 όντας εκ των κορυφαίων στελεχών του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος με ισχυρό αντίπαλο τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη χάνοντας τελικά (έλαβε 41 ψήφους έναντι 70 του Μητσοτάκη). Πολλοί λένε ότι το αποτέλεσμα τον πίκρανε, τον απογοήτευσε και τον οδήγησε στο να αποχωρήσει από τη ΝΔ ακολουθώντας μετέπειτα ανεξάρτητη, μοναχική πορεία και δημιουργώντας το ’85 τη ΔΗΑΝΑ (Δημοκρατική Ανανέωση). Το ’89 εκλέχθηκε Βουλευτής Αθηνών με τη ΔΗΑΝΑ ενώ 5 χρόνια αργότερα διέλυσε το κόμμα μετά την αποτυχία στις Ευρωεκλογές. Είχε προηγηθεί τον Απρίλιο του 1990 η δήλωση της ΔΗΑΝΑ ότι θα στήριζε την κυβέρνηση της ΝΔ του Κ. Μητσοτάκη που στην 3η συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση είχε εξασφαλίσει τον επισφαλή αριθμό των 150 βουλευτών.

«Δεν μπορώ να λησμονήσω ότι αν έγινα Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγινα διότι προηγουμένως υπήρξα πρόεδρος της ΔΗΑΝΑ, πράγμα που μου επέτρεψε ν’ απομακρυνθώ και από τα 2 κόμματα και να θεωρηθώ κατ’ αυτόν τον τρόπο κατάλληλος για το προεδρικό αξίωμα, το οποίο και πρέπει να απέχει πάσης κομματικής συμπαθείας. Αφού προηγουμένως ναυάγησα με τη ΔΗΑΝΑ “ευπλόησα” και απ’ όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία, ιδιαίτερο σεβασμό έχω ως άτομο σ’ αυτά τα χρόνια της Δημοκρατικής ανανέωσης, μία περίοδο φωτεινή της πολιτικής μου πορείας», είχε ο ίδιος εκμυστηρευθεί.Βρισκόταν στις Σπέτσες, σ’ ένα καφενείο το ’94 όταν πρωτοδιάβασε σ’ ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» ότι ο ίδιος και ο Γεώργιος Ράλλης ήσαν τα 2 πιθανά ονόματα για τη διαδοχή στο αξίωμα της Προεδρικής Δημοκρατίας.
Ο Αντώνης Σαμαράς του τρίτου σε δύναμη κόμματος στη Βουλή, της Πολιτικής Άνοιξης ήταν αυτός που πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει τον Κωστή Στεφανόπουλο, πρόταση που αποδέχτηκε και ο τότε Πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου. Εκλέχθηκε με 181 ψήφους τον Μάρτη του ’95 ενώ η επανεκλογή του 5 χρόνια αργότερα, ήταν θριαμβευτική λαμβάνοντας 269 ψήφους από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ την Άνοιξη του 2000.
Ως Πρόεδρος τίμησε και υπηρέτησε το Ύπατο αξίωμα με θρησκευτική ευλάβεια σεβόμενος παράλληλα, απόλυτα το Σύνταγμα και τους Νόμους παρότι είχε εκφράσει την ανάγκη, ο θεσμός του Προέδρου που από την Συνταγματική αναθεώρηση του 1986 είχε αποδυναμωθεί (καταργήθηκαν οι υπερεξουσίες του Προέδρου), ν’ είναι πιο αποτελεσματικός και το Σύνταγμα να παρείχε στον Πρόεδρο περισσότερες ρυθμιστικές αρμοδιότητες και σε στιγμές κρίσης και αδιεξόδου να παρεμβαίνει πολιτικά.
Αυτό που είχε κάνει μεγάλη εντύπωση ήταν πως ο Κωστής Στεφανόπουλος ταξίδεψε σχεδόν όπου υπήρχαν Έλληνες ανά τον κόσμο. Δεν έκρυβε την ειλικρινή συγκίνηση του. Δεν θέλησε να μείνει σ’ ένα από τα πολυτελή διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου της Ηρώδου Αττικού, επιλέγοντας να πηγαίνει για την μεσημεριανή του ξεκούραση και τον βραδινό του ύπνο στο ισόγειο διαμέρισμα του στο Παλαιό Ψυχικό.
Ήταν οργανωτικός, με ενδιαφέρον ν’ ακούσει τον συνομιλητή του, πάντοτε καλά ενημερωμένος, μ’ ένα εκλεκτό τιμ δίπλα του (π.χ. η ιδιαιτέρα γραμματέας του, Ζωή Δρόσσου ήταν στενή συνεργάτιδα του για πλέον των 33 ετών), και παράλληλα οικονόμος. Όπως έχει γραφτεί στη συλλεκτική έκδοση του περιοδικού Εικόνες, το καλοκαίρι του 2002, ο Κωστής Στεφανόπουλος φρόντιζε κάθε χρόνο ν’ επιστρέφει μέρος του κονδυλίου που διαθέτει το ελληνικό δημόσιο για τις ανάγκες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Από τους ηγέτες ξένων κρατών που συνάντησε ως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανάμεσα τους ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, ο Ιρανός Πρόεδρος Μοχάμετ Χαταμί το 2002, ο Νέλσον Μαντέλα της Νοτίου Αφρικής, κ.α., η συνάντηση που έμεινε περισσότερο στην ιστορία ήταν αυτή με τον Μπιλ Κλίντον, Πρόεδρο των ΗΠΑ.Όπως είχε σχολιαστεί, στην προσφώνηση του, ο Κωστής Στεφανόπουλος αντιμετώπισε τον τότε «Πλανητάρχη» (τον Νοέμβριο του 1999) ως ίσο προς ίσο ανεβάζοντας το εθνικό γόητρο και κάνοντας τον «υπεράνετο» Κλίντον να χάσει το πλατύ χαμόγελο του!

Στην προσωπική-καθημερινή του ζωή ο Κωστής Στεφανόπουλος λάτρευε το ποδήλατο κάνοντας πολλές βόλτες από το εξοχικό του σπίτι στο Ακταίον στο Ρίο προς την Πάτρα και αντίστροφα ενώ στα νιάτα του ήταν λάτρης του μπιλιάρδου.Δεν του άρεσε και δεν συνήθιζε να καθυστερεί ενώ η σεμνότητα του ήταν αξιοσημείωτη. «Ξέρω πολύ καλά τι προσέφερα εις τον τόπο και πόσα πολύ περισσότερα μπορούσα ίσως να κάνω», είχε χαρακτηριστικά εξομολογηθεί.
Το 1959 παντρεύτηκε την Τζένη Στουνοπούλου, αποκτώντας τρία παιδιά, τον Δημήτρη που είναι φυσικός, την Ειρήνη και τον Ηλία που είναι και οι δύο δικηγόροι ενώ η μεγάλη του χαρά και συντροφιά ήταν τα εγγόνια του.
Έχασε τη σύζυγο του το 1988 και έκτοτε δεν ξαναπαντρεύτηκε.
Ο Κωστής Στεφανόπουλος πέτυχε ως Πρώτος Πολίτης της χώρας επί 10 έτη, να γίνει ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αγαπητά πολιτικά πρόσωπα, να τιμήσει στο έπακρον το αξίωμα του, να εκπροσωπεί την Ελλάδα με τρόπο άριστο ενώ ποτέ δεν έβγαλε από την καρδιά και την ψυχή του, την γενέτειρα του την Πάτρα όπου όπως λέγεται, στις αγορεύσεις του στις δικαστικές αίθουσες έρχονταν και σχεδόν τον «χάζευαν» συνάδελφοι του δικηγόροι και απλοί πολίτες.
Κλείνουμε το κείμενο αυτό και πάλι με τα λόγια του ίδιου του Κωστή Στεφανόπουλου:
«Τον Μάρτιο του 1995, η Βουλή των Ελλήνων μου έκανε τη μεγίστη τιμή να με εκλέξει στο ύψιστο αξίωμα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Με την επανεκλογή μου, είναι προφανές ότι μου κάνει ακόμη μεγαλύτερη και τούτο διότι, ενώ τότε δεν μπορούσε παρά ν’ έχει την ελπίδα ότι θα ανταποκριθώ στα καθήκοντα μου, ίσως σήμερα με την ψήφο της εκφράζει και την έγκριση της για τον τρόπο με τον οποίο τα άσκησα μέχρι σήμερα».

Επιμέλεια κειμένου: ΤΑΚΗΣ Γ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ 

ΠΗΓΗ:  http://www.thebest.gr

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ

«Μίνι σεισμός» στη γαλλική Δεξιά

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ

Πολιτικά νεκρός ο Σαρκοζί, με ρεύμα μπαίνει ο Φιγιόν στη μάχη κατά του Ζιπέ
Ο Νικολά Σαρκοζί μετά τον αποκλεισμό από τη μάχη για το προεδρικό χρίσμα της Δεξιάς: «Δεν έχω πίκρα, δεν έχω λύπη» είπε στον αποχαιρετισμό του   (Φωτογραφία:  Reuters )
«O Νικολά τελείωσε»: Αψηφώντας τα προγνωστικά, ο Φρασουά Φιγιόν κυριάρχησε στον πρώτο γύρο για το προεδρικό χρίσμα στη γαλλική Δεξιά και θα είναι ο μονομάχος απέναντι στον Αλέν Ζιπε, βγάζοντας εκτός παιχνιδιού -και οριστικά εκτός σκηνής- τον τέως πρόεδρο Σαρκοζί.

Στην τελική μάχη, ο Φιγιόν έχει ήδη πάρει την υποστήριξη του Σαρκοζί και του Μπρούνο λε Μερ και τα υψηλότατα ποσοστά του δείχνουν τη δυσκολία για τον Ζιπέ σε μία αναμέτρηση που έχει χαρακτήρα «πρώτης πράξης» για την προεδρία της Γαλλίας.

Οι δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές Απριλίου/Μαΐου εμφανίζουν, στην παρούσα φάση, τον όποιον υποψήφιο της Δεξιάς να αναμετράται στο δεύτερο γύρο με την Μαρίν Λεπέν και να καταλήγει να παίρνει το Μέγαρο των Ηλυσίων. Ως εκ τούτου, η τωρινή μάχη στο στρατόπεδο της Δεξιάς μπορεί να βγάζει τον επόμενο γάλλο πρόεδρο.

Με βάση την καταμέτρηση το πρωί της Δευτέρας (9.524 από τα 10.229 τμήματα), ο Φρανουά Φιγιόν παίρνει το 44,1% των ψήφων για την υποψηφιότητα με τη Δεξιά στις προεδρικές εκλογές του Απριλίου/Μαΐου.

Αρκετά πιο πίσω, στο 28,6%, εμφανίζεται ο Αλέν Ζιπέ. Ο Νικολά Σαρκοζί -τον οποίο οι εκτιμήσεις ήθελαν να μονομαχεί στο τέλος με τον Ζιπέ- πήρε μόνο 20,6%. Τα ποσοστά των υπόλοιπων τεσσάρων διεκδικητών είναι κάτω των δύο μονάδων.

«Δεν έχω καμία πίκρα, δεν έχω καμία λύπη» είπε ο Σαρκοζί τη νύχτα προς Δευτέρα, αναγνωρίζοντας την ήττα του. «Εύχομαι τα καλύτερα για τη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου, και για εκείνον που θα κυβερνήσει αυτή τη χώρα που αγαπώ τόσο» είπε.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Η ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΑΡΩΣΕ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ. ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ ΧΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΓΚΥΡΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΦΕΤΖΟΥΔΕΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ.

Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

Νέο επεισόδιο τα ξημερώματα στο hotspot

Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό

Πανσαμιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό
Φωτογραφία: visit.samos.gr  

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του στο νησί καλεί ο δήμος Σάμου, το μεσημέρι (13.00) της Δευτέρας, στην πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

«Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας! Φτάνει πια η κοροϊδία! Η Σάμος δεν αντέχει πια. Έλα να βάλουμε… hot-stop στα ψέματα» αναφέρει και σε σχετική αφίσα της η τοπική δημοτική Αρχή, που θέτει ως βασικό εκ των αιτημάτων της την άμεση αποσυμφόρηση του νησιού από πρόσφυγες και τη μετακίνησή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Την κινητοποίηση στηρίζουν η τοπική Περιφερειακή Ενότητα, η Μητρόπολη, ο Εμπορικός Σύλλογος Σάμου και σχεδόν το σύνολο των τοπικών φορέων. Τα σχολεία, οι δημόσιες υπηρεσίες και τα καταστήματα αναμένεται να υπολειτουργήσουν, καθώς η συμμετοχή στο συλλαλητήριο αναμένεται μαζική, αφού θα γίνουν και μετακινήσεις κατοίκων από άλλες περιοχές της Σάμου προς την πρωτεύουσα με λεωφορεία.

Σημειώνεται ότι οι πρόσφυγες που βρίσκονται στην παρούσα φάση στο hotpsot του νησιού (2.301) είναι σχεδόν τριπλάσιοι από τη χωρητικότητά του (850), ενώ επιπλέον 424 φιλοξενούνται σε άλλες τοπικές δομές.

Παράλληλα, απανωτά είναι τον τελευταίο καιρό τα κρούσματα παραβατικότητας και οι συλλήψεις αλλοδαπών στη Σάμο, ενώ καταγράφονται διαδοχικές πυρκαγιές, αλλά και επεισόδια με εμπλοκή προσφύγων ή και Ελλήνων.

Και τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο hotspot του νησιού, δύο Μαροκινοί, ηλικίας 19 και 24 ετών, τραυμάτισαν δύο Αφγανούς 18 και 24 ετών με μαχαίρι και με συσκευή εκκένωσης ηλεκτρικής ενέργειας (taser). Οι δράστες συνελήφθησαν για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών.

Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ :  ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΟΛΗΨΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ. Η ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΑΛΜΑΤΩΔΩΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ. ΚΑΤΕΒΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΝΕΦΑΚΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ. ΜΕ ΜΚΟ ΜΠΙΖΝΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΒΑΡΗ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"