ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση

Ο προεδρος της Ν.Δ. ξεκινα σημερα περιοδεια στην Ηπειρο

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στην κυβέρνηση για εθνικά θέματα, διαπραγμάτευση και φόρους


 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/09/mitsotakis-padeia-vouli-1000.jpg


Ανοιγμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις θα κάνει σήμερα το απόγευμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ηπειρο. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση στα Γιάννενα όπου αναμένεται να εκφράσει τον προβληματισμό του για τη στάση της κυβέρνησης στο ρευστό σκηνικό που δημιουργούν οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα.
Ο κ. Μητσοτάκης θα εξαπολύσει σφοδρά πυρά κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τα μετέωρα βήματα στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς αλλά και για τη νέα φορο-καταιγίδα που φέρνει ο Προϋπολογισμός του 2017.
Πρώτος σταθμός της περιοδείας του προέδρου της Ν.Δ. είναι η Αρτα, όπου θα εγκαινιάσει τα γραφεία της ΝΟΔΕ και θα συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στα Γιάννενα όπου το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Αύριο το πρωί ο κ. Μητσοτάκης θα περιοδεύσει στην πόλη των Ιωαννίνων και θα έχει συναντήσεις με τοπικούς φορείς της Αυτοδιοίκησης αλλά και με στελέχη της Ν.Δ.
«Κάθε φορά που η κυβέρνηση έχει διαπραγματευτεί, οι πολίτες τρέμουν. Είναι θέμα ανεπάρκειας, εμπιστοσύνης, ικανότητας και διοίκησης. Αξίζουν αυτή η χώρα και οι συμπολίτες μου πολύ καλύτερα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. Βασίλης Κικίλιας (ΣΚΑΪ): «Το 85% της ελληνικής κοινωνίας λέει ότι οι κύριοι υφάρπαξαν την ψήφο μας και μας κορόιδεψαν. Γι’ αυτό ο κ. Τσίπρας είναι απομονωμένος από την ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό φαίνεται να παρακαλάει τους υπουργούς του και τα στελέχη του να βγουν από τα γραφεία τους και να εξηγήσουν στον ελληνικό λαό το ψέμα και την καταστροφική πορεία που ζήσαμε αυτά τα δύο χρόνια», τόνισε υπογραμμίζοντας ότι, από την άλλη πλευρά, ο κ. Μητσοτάκης είναι φειδωλός και προσεκτικός με επίγνωση της κρισιμότητας των στιγμών.
Καταγγελία
Χθες, κατά τη συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση των δανείων των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, οι βουλευτές της Ν.Δ. κατήγγειλαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δηλώσει το ακίνητο της Κουμουνδούρου στην εφορία επί 16 ολόκληρα χρόνια, συνεπώς όπως επισήμαναν δεν πληρώθηκαν ποτέ και οι αναλογούντες φόροι.
Ο βουλευτής, Γιώργος Γεωργαντάς, τόνισε ότι μόλις στις 14 Νοεμβρίου 2016 τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσαν στη ΣΤ’ ΔΟΥ Αθηνών 16 διαδοχικές δηλώσεις, μία για κάθε έκαστο έτος από το 2001 και έπειτα: «Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει καταβάλει για το ακίνητο ούτε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας ούτε Ενιαίο Τέλος Ακινήτων νομικών προσώπων ούτε το μετέπειτα ΕΝΦΙΑ. Είναι η απόλυτη απόδειξη μιας ιστορίας η οποία δεν είναι καθόλου νόμιμη», σχολίασε ο κ. Γεωργαντάς, ενώ ο Νότης Μηταράκης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι απέφευγε να πληρώνει φόρους όπως οι υπόλοιποι πολίτες.
Ο Γιώργος Γεωργαντάς επανέφερε και το θέμα εξόφλησης του κουρεμένου κατά 60% δανείου που είχε ληφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ το 1998 για την εξόφληση του δανείου της ΕΑΡ για το ακίνητο, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο στα έγγραφα που υπάρχουν στην Εξεταστική Επιτροπή, δεν υπάρχει ούτε πράξη εξόφλησης του δανείου ούτε βεβαίωση για άρση των απαιτήσεων και κυρίως της κατάσχεσης από την τράπεζα.
Κατερίνα Kατσαβού
kkatsavou@e-typos.com
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΠΡΟΧΩΡΑ ΑΡΧΗΓΕ!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

84 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ 2 ΔΙΣ ΜΟΝΟ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΕΙΠΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ;

Κοτζιάς: Μήπως ο Ερντογάν επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών;

Κοτζιάς: Μήπως ο Ερντογάν επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών;


Σε ερώτηση για τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης ο Νίκος Κοτζιάς, σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη της Κίνησης Ιδεών και Πράξης «Πράττω», της οποίας είναι πρόεδρος, έκανε λόγο για «νευρικότητα» από την πλευρά της Τουρκίας και σημείωσε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντιδράσει με ψυχραιμία και νηφαλιότητα και να μην αφήσει η νευρικότητα αυτή της Άγκυρας να εκδηλωθεί πάνω στη χώρα μας με τη δημιουργία ανθελληνικού μετώπου.
Η Τουρκία είναι αναθεωρητική δύναμη είπε ο κ. Κοτζιάς και απευθυνόμενος στον πρόεδρο Ερντογάν έθεσε το ρητορικό ερώτημα, μήπως επιθυμεί να επιστρέψουμε στη Συνθήκη των Σεβρών.
Στη διάρκεια της ομιλίας του και αφού ξεκαθάρισε ότι μιλάει πλέον ως πρόεδρος της Κίνησης «Πράττω» και όχι ως υπουργός Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς είπε ότι πολλές πλευρές της Συνθήκης της Λωζάνης δεν έχουν εφαρμοστεί από την Τουρκία.
«Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης η Ιμβρος και η Τένεδος είναι αυτοδιοικούμενες περιοχές; Να πω ότι σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάννης θα έπρεπε οι 246.000 ομογενείς Έλληνες στην Κωνσταντινούπολη να είναι σήμερα και 80.000 μουσουλμάνοι στη Θράκη, ενώ σήμερα έχουμε 130.000 μουσουλμάνους -και καλά κάνουν και αβγατίζουν-και 2.500 Ελληνες ομογενείς στην Κωνσταντινούπολη; Εδώ υπήρξε συνέχεια των παραβιάσεων», επισήμανε.
Τι προέβλεπε η Συνθήκη των Σεβρών
Η Συνθήκη των Σεβρών υπεγράφη στις 28 Ιουλίου/10 Αυγούστου 1920 στην πόλη Σεβρ (Sèvres) της Γαλλίας, φέρνοντας την ειρήνη ανάμεσα στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και τις Συμμαχικές και σχετιζόμενες Δυνάμεις1 μετά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Εκ μέρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έγινε αποδεκτή από τον σουλτάνο Μεχμέτ ΣΤ΄ ο οποίος προσπαθούσε να σώσει τον θρόνο του, αλλά απορρίφθηκε από το ανεξάρτητο κίνημα των Νεότουρκων.
Το κίνημα υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ χρησιμοποίησε αυτή τη διένεξη για να αυτοανακηρυχθεί κυβέρνηση και να καταργήσει το χαλιφάτο.
Η συνθήκη όριζε τα εξής: η Οθωμανική Αυτοκρατορία παρέδιδε την κυριαρχία της Μεσοποταμίας (Ιράκ), της Παλαιστίνης και της Υπεριορδανίας στην Βρετανία ως προτεκτοράτα της Κοινωνίας των Εθνών, την Συρία και τον Λίβανο στην Γαλλία επίσης ως προτεκτοράτα και η υπαγωγή της Ανατόλιας στη σφαίρα επιρροής της Ιταλίας.
Η Χετζάζ (μέρος της σημερινής Σαουδικής Αραβίας) το Κουρδιστάν και η Αρμενία θα γίνονταν ανεξάρτητα κράτη.
Στην Ελλάδα παραχωρούνταν τα νησιά Ίμβρος και Τένεδος και η ανατολική Θράκη μέχρι τη γραμμή της Τσατάλτζας κοντά στην Κωνσταντινούπολη.
Η περιοχή της Σμύρνης έμενε υπό την ονομαστική επικυριαρχία του Σουλτάνου αλλά θα διοικούνταν από Έλληνα Αρμοστή ως εντολοδόχο των Συμμάχων, και θα μπορούσε να προσαρτήθει στην Ελλάδα μετά από πέντε χρόνια με δημοψήφισμα.
Το άρθρο 26 της Συνθήκης όριζε ακόμα οτι αν οι οθωμανικές Αρχές δεν συναινούσαν στην εφαρμογή της, θα εξέπιπταν από την κυριαρχία τους στην Κωνσταντινούπολη, την οποία θα μπορούσε να καταλάβει η Ελλάδα, κάτι το οποίο έντεχνα είχε προωθήσει ο Βενιζέλος.
Παράλληλα, η Βόρεια Ήπειρος ενσωματωνόταν στην Ελλάδα με το μυστικό Σύμφωνο Βενιζέλου – Τιττόνι.
Η Ιταλία συμφώνησε ακόμα να παραχωρήσει τα Δωδεκάνησα (εκτός από τη Ρόδο και το Καστελλόριζο) στην Ελλάδα, και όταν η Βρετανία έδινε στο μέλλον την Κύπρο στην Ελλάδα, τότε (μετά από δημοψήφισμα) θα παραχωρούταν και αυτά τα νησιά (η συμφωνία ακυρώθηκε αργότερα από την Ιταλία το 1922).
Τα στενά των Δαρδανελίων και η θάλασσα του Μαρμαρά αποστρατικοποιήθηκαν και έγιναν προσωρινά διεθνής περιοχή, οι Σύμμαχοι απέκτησαν τον οικονομικό έλεγχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και τέλος καθορίζονταν η ισότητα και τα δικαιώματα των χριστιανικών μειονοτήτων.
Η επικύρωση της Συνθήκης δεν έγινε από κανένα συμμαχικό κοινοβούλιο (ούτε από το ελληνικό), καθώς μετά την επαναφορά του Κωνσταντίνου στον ελληνικό θρόνο, διαταράχθηκαν οι σχέσεις με τις συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες ποτέ δεν τον αναγνώρισαν ως αρχηγό του ελληνικού κράτους.
Η Σοβιετική Ένωση έκανε ξεχωριστή συνθήκη με τους Οθωμανούς. Μετά την επικράτηση των Νεότουρκων, που μετέφεραν την πρωτεύουσα στην Άγκυρα, καθώς και την Μικρασιατική Καταστροφή, οι σύμμαχοι υπέγραψαν νέα συνθήκη ειρήνης (Συνθήκη της Λωζάνης) το 1923, με ευνοϊκότερους όρους για την (πλέον) Τουρκία.

ΠΗΓΗ: tribune.gr, http://www.freepen.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΟΡΘΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ. ΣΩΣΤΟΤΑΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΟΤΖΙΑ.
Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Θα ανοίξω τα σύνορα… Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας! TOPICS:ΕρντογάνΕυρώπηπρόσφυγεςΤουρκία Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί πάλι την Ευρώπη. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICEΟ Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν απειλεί πάλι την Ευρώπη. EPA, TURKISH PRESIDENT PRESS OFFICE November 25, 2016 6 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απείλησε σήμερα ότι θα ανοίξει τα σύνορα για να επιτρέψει τη διέλευση των προσφύγων και μεταναστών προς την Ευρώπη, την επομένη της ψηφοφορίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας. «Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη. «H τουρκική ηγεσία γνωρίζει ότι δεν την συμφέρει η καταγγελία της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες», σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιτροπής Εξωτερικών «Η συμφωνία για το προσφυγικό είναι και προς όφελος της Τουρκίας. Η οικονομική ανάπτυξη της χώρας εξαρτάται κυρίως από τις καλές σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση», δήλωσε ο επικεφαλής της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Oldenburger Nordwest-Zeitung της Παρασκευής απαντώντας στις χτεσινοβραδινές -έμμεσες- απειλές του Τούρκου προθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ ότι η χώρα του θα την καταγγείλει. “Είμαστε ένας εκ των παραγόντων οι οποίοι προστατεύουν την Ευρώπη. Αν περάσουν οι πρόσφυγες θα πλημμυρίσουν την Ευρώπη και θα (αναγκαστούν να) τους δεχτούν. Η Τουρκία το εμποδίζει αυτό”, είπε στην τουρκική τηλεόραση ο Γιλντιρίμ, ο οποίος υποστήριξε επίσης ότι το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων θα βλάψει περισσότερο την Ευρώπη από ό,τι την Τουρκία, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα. «Η καταγγελία της συμφωνίας για το προσφυγικό ή η διακοπή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ενωση θα ήταν για την Αγκυρα μεγάλο μειονέκτημα. Αυτό το γνωρίζει και η τουρκική ηγεσία», ανταπάντησε με τη σειρά του ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός με τη συνέντευξή του στην Oldenburger Nordwest-Zeitung. ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΓΙΛΝΤΙΡΙΜ 25/11/2016 11:04 ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters Κωνσταντινούπολη, Turkey

Πηγή: Ο Ερντογάν απειλεί την Ευρώπη: Θα ανοίξω τα σύνορα… Βάλτε το καλά στο κεφάλι σας! http://mignatiou.com/2016/11/o-erntogan-apili-tin-evropi-tha-anixo-ta-sinora-valte-to-kala-sto-kefali-sas/

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"