ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Σοκ - Πάνω από 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα από την εφορία

Σοκ - Πάνω από 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα από την εφορία

Πάνω από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου επέβαλαν οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης τον Φεβρουάριο στην προσπάθειά τους να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με στοιχεία-σοκ, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον Φεβρουάριο οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την είσπραξη των εσόδων του Δημοσίου επέβαλαν συνολικά 21.231 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων κ.λπ.) εις βάρος ισαρίθμων φυσικών και νομικών προσώπων που δεν είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα οφειλές τους προς το Δημόσιο. Δηλαδή σε κάθε εργάσιμη ημέρα του φετινού Φεβρουαρίου επιβάλλονταν κατά μέσο όρο 1.011 κατασχέσεις!
Συνολικά, οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) εις βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 873.049 στο τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 851.818 στο τέλος Ιανουαρίου 2017. Δηλαδή από την 1η-1-2017 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους είχαν επιβληθεί συνολικά 33.993 κατασχέσεις εις βάρος ισαρίθμων οφειλετών, ενώ μόνο τον Φεβρουάριο οι κατασχέσεις ανήλθαν σε 21.231, όπως προαναφέραμε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

ΠΗΓΗ: REAL.GR 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"