ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Η Ν.Δ. προβλέπει κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ


Η Ν.Δ. προβλέπει κατάρρευση ΣΥΡΙΖΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΙΑ ΠΕΛΩΝΗ
Ο κ. Κυρ. Μητσοτάκης πιστεύει πως η πραγματική οικονομία δεν θα βρει τον βηματισμό της, καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί από τις καθυστερήσεις είναι μεγάλη.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Αν προέκυψε μία είδηση από τις συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς την εβδομάδα που πέρασε –πέρα από την αλλαγή στάσης του Βασίλη Λεβέντη για τον πρόεδρο της Ν.Δ.– ήταν η εκτίμηση που εξέφρασε στο τετ α τετ με τον κ. Λεβέντη ότι στο τέλος του 2017 - αρχές του 2018 θα στηθούν κάλπες. Για την ώρα, πάντως, εκτίμηση στενών συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ. είναι ότι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό.
Η εκτίμηση απηχεί την κυρίαρχη πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. εδώ και μήνες ότι η αξιολόγηση θα κλείσει – κατά πάσα πιθανότητα στις 22 Μαΐου. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα καταφέρει να βρει ένα αφήγημα που θα αναστρέψει τη δημοσκοπική κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ. Πολύ περισσότερο, η πραγματική οικονομία δεν θα βρει τον βηματισμό της, καθώς η ζημιά που έχει γίνει από τις καθυστερήσεις είναι μεγάλη.
Τι σημαίνει αυτό; Οτι η κυβέρνηση θα περάσει την παραδοσιακή νηνεμία του ελληνικού θέρους και των «μπάνιων του λαού». Aκολουθούν οι γερμανικές εκλογές, στις οποίες προσβλέπει για κάποια αλλαγή στάσης του Βερολίνου. Το φθινόπωρο, όμως, στην πραγματικότητα, η χώρα θα έχει εισέλθει σε προεκλογική περίοδο. Κι αυτό διότι στην Πειραιώς είναι πεπεισμένοι ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα στην επιτυχία αυτού του προγράμματος και στο μεταξύ η χώρα θα έρθει αντιμέτωπη με σοβαρές χρηματοδοτικές ανάγκες.
Τούτων δοθέντων, όπως το έθετε στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., «προτού ακόμη γίνει αντιληπτό από την κοινή γνώμη ότι έχει αποτύχει πλήρως και αυτό, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αποδράσει θέτοντας δικά της ψευδεπίγραφα διλήμματα». Ανεξάρτητη από το παράθυρο ευκαιρίας που ενδεχομένως αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας για να προχωρήσει σε εκλογές, στην Πειραιώς εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα σηματοδοτήσει και την έλευση μιας οιονεί προεκλογικής περιόδου.
Eπιτυχημένη κίνηση
Υπό αυτό το πρίσμα, κάνοντας τον απολογισμό των συναντήσεων του κ. Μητσοτάκη με τους πολιτικούς αρχηγούς, στην Πειραιώς μιλούν για μια «στρατηγικά πετυχημένη ενέργεια». Ο πρόεδρος της Ν.Δ. με την πρωτοβουλία του μπήκε ο ίδιος στο κέντρο της πολιτικής ζωής, ενώ κέρδισε και πόντους σε περιπτώσεις αρχηγών που άλλαξαν τη συμπεριφορά τους απέναντί του, όπως ο κ. Λεβέντης. Η μεταστροφή του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων, ο οποίος είχε φλερτάρει ανοικτά με τον κ. Τσίπρα, δεν θεωρείται, πάντως, ανεξάρτητη από το γεγονός ότι η ψήφιση της απλής αναλογικής, η οποία φάνηκε να τον ταυτίζει με τον πρωθυπουργό, έφερε βαρύτατες απώλειες στο κόμμα του. Στενός συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη σημείωνε ότι ο κ. Λεβέντης φαίνεται να συνειδητοποίησε ότι η όποια ταύτιση τον καταστρέφει εκλογικά και δημοσκοπικά και γι’ αυτό έκανε τη στροφή. Πρόσθετε, μάλιστα, με νόημα ότι αυτή η στροφή «μπορεί να έχει και βάθος και συνέχεια».
Ολα αυτά, βέβαια, θα έχουν σημασία μετά το εκλογικό αποτέλεσμα. Είτε είναι αυτοδύναμος είτε όχι, ο κ. Μητσοτάκης έχει διαμηνύσει δημοσίως σε όλους τους τόνους ότι θα απευθύνει προσκλητήριο συστράτευσης σε κυβερνητικό επίπεδο σε όσες πολιτικές δυνάμεις έχουν αναφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Υπό αυτό το πρίσμα, οι συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς λειτούργησαν και ως πρόβα συνεννόησης σε ζητήματα που αφορούν την πορεία της χώρας.
Για την ώρα, αυτό που έχει σημασία για τη Ν.Δ. είναι ότι οι συναντήσεις ανέδειξαν με διαβαθμίσεις που αντανακλούν τις θέσεις και τις στοχεύσεις του κάθε κόμματος – την κοινή πεποίθηση ότι η ζημιά που έχει προκληθεί στη χώρα είναι μεγάλη και ότι ο κ. Τσίπρας φέρει βαρύτατες ευθύνες.
Με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η εικόνα που εκπέμπεται είναι αυτή της πολιτικής απομόνωσης του πρωθυπουργού. «Η Ν.Δ. είναι πρώτη πολιτική δύναμη και ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Κανένας δεν θέλει να ταυτιστεί με τον κ. Τσίπρα ούτε αυτή τη στιγμή, ούτε πολύ περισσότερο αργότερα», σημείωνε χαρακτηριστικά πηγή της Ν.Δ. Ως προς το τελευταίο, ως ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το τετ α τετ του κ. Μητσοτάκη με τη Φώφη Γεννηματά, καθώς στην Πειραιώς εκλαμβάνουν τα μηνύματα που εκπέμφθηκαν ως ρήγμα στο όποιο φιλο-σύριζα μέτωπο εντός του ΠΑΣΟΚ και ως απόδειξη ότι η Ν.Δ. με το εδραιωμένο δημοσκοπικό προβάδισμα είναι η πολιτική δύναμη με την οποία επιδιώκουν να συνομιλούν τα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου.
Πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές υπάρχουν, όπως ανέδειξε ακόμη και η συνάντηση με τον Σταύρο Θεοδωράκη, παρότι πολλές από τις απόψεις του Ποταμιού βρίσκονται κοντά σε αυτές της Ν.Δ. Βέβαια, ο κ. Θεοδωράκης έσπευσε να διαχωρίσει τον κ. Μητσοτάκη από την «όλη» Ν.Δ. Αυτό δεν ήχησε αρνητικά στα αυτιά συνεργατών του προέδρου της Ν.Δ., καθώς θεωρούν ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει ευρύτερη απήχηση από τη Ν.Δ. Σημείωναν, ωστόσο, ότι η επιχείρηση «δυϊσμού» από την πλευρά τρίτων δεν έχει κανένα νόημα, καθώς ο κ. Μητσοτάκης είναι πρόεδρος της Ν.Δ.
ΠΗΓΗ Έντυπη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"