ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς

Ζυμώσεις στους «Ρεπουμπλικάνους»

To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς

To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς
 
Λυπηρό φιάσκο», «ηθική ήττα»: οι μεγάλες προσωπικότητες των συντηρητικών του Φρανσουά Φιγιόν θρηνούν τον αποκλεισμό της δεξιάς από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάτι που έχει να συμβεί στη Γαλλία από το 1958.

Ο πρώην πρωθυπουργός (2007-2012) ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες και υπέστη μια ταπεινωτική ήττα, παρά τις προσπάθειές του να ξεπεράσει το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του και των παιδιών τους.

«Παρά τις προσπάθειές μου, παρά την αποφασιστικότητά μου, δεν κατάφερα να σας πείσω» παραδέχθηκε ο Φιγιόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που προκάλεσαν σεισμό στην πολιτική του οικογένεια.

«Αυτή η ήττα είναι δική μου», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους του «να ψηφίσετε τον Εμανουέλ Μακρόν», διότι «η αποχή δεν συμφωνεί με τη νοοτροπία μου».

Με ποσοστό περίπου 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο 63χρονος συντηρητικός βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον κεντρώο Μακρόν και την Λεπέν. Ξεπέρασε κατά λίγο τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο πρώην πρόεδρος του UMP Φρανσουά Κοπέ εκτίμησε χθες ότι η δεξιά «ζει την 21η Απριλίου της».

Στις 21 Απριλίου 2002 ο σοσιαλιστής υποψήφιος Λιονέλ Ζοσπέν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος κατάφερε να περάσει στον β’ γύρο και να αντιμετωπίσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ο οποίος επανεξελέγη.

«Το νοκ-άουτ της δεξιάς», είναι το πρωτοσέλιδο της συντηρητικής le Figaro.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Φιγιόν είχε αποδώσει τα δικαστικά του προβλήματα σε «συνωμοσία».

«Είναι μια ακόμη πιο σκληρή ήττα γιατί θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πληρώνουμε ακριβά αυτές τις υποθέσεις. Δεν έχασαν οι ιδέες μας», επεσήμανε χθες ο Λοράν Βοκιέ αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του κόμματος και προβλέπεται ότι θα σημάνει το τέλος της πολιτικής ζωής του Φιγιόν.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ; Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"