ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στο στόχαστρο 680.000 καταναλωτές

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
H Κομισιόν θέτει θέμα κατάργησης των επιδοτήσεων ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας   (Φωτογραφία:  in.gr )

«Τέλος» στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θέλει να βάλει τόσο η Κομισιόν όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), με αποτέλεσμα να πλήττονται περίπου 680.000 καταναλωτές.

Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπου ευπαθείς ομάδες θα δικαιούται μειωμένο ρεύμα η Κομισιόν θέτει θέμα κατάργησης των επιδοτήσεων ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις για την άρση των επιδοτήσεων και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) με τον Διευθυντή του ΙΕΑ, Dr Fatih Birol, να σημειώνει ότι οι επιδοτήσεις των τιμών «δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Κομισιόν ετοιμάζει Κοινοτική Οδηγία με την οποία θα ζητά να καταργηθούν όλες οι επιδοτήσεις τιμών για ευπαθείς ομάδες, δηλαδή μέτρα όπως το περίφημο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), στο οποίο υπάγονται σήμερα περίπου 680.000 καταναλωτές.

Το σχέδιο


Το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται – με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό – να φέρει αλλαγές στο λεγόμενο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, το οποίο έχει θεσπιστεί για να μειώνει το ενεργειακό κόστος στους χαμηλών εισοδημάτων πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθιερωθούν τέσσερις κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και κλιμακώνονται σε 40%, 60% και 80%. Το υπουργείο θα προσδιορίσει τις επόμενες ημέρες τα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, που θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή όχι στο ΚΟΤ, αλλά και για την ένταξη στις επιμέρους κατηγορίες.

Η έκπτωση 80% θα αφορά μόνο τους δικαιούχους του «εισοδήματος αλληλεγγύης», για συγκεκριμένο όμως αριθμό κιλοβατωρών που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους κατοίκους νησιωτικών περιοχών με πληθυσμό κάτω από 3.000 άτομα, τους έχοντες ανάγκη μηχανημάτων μηχανικής υποστήριξης κ.λπ.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"