ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΟΒΙΔΕΣ ΜΑΣ

Ηταν ένα θέμα και ένα θέαμα που αν μας έλεγε κάποιος πριν από μερικά χρόνια πως θα δούμε και θα ακούσουμε κάποτε, θα γελούσαμε και μόνο με τη σκέψη.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/tsipras-vouli-saoudiki-aravia-500.jpgΓράφει η Δέσποινα Κονταράκη*
Ενας αριστερός πρωθυπουργός να υπερασπίζεται ένα δεξιότερο της Δεξιάς πρόεδρο και μάλιστα για την πώληση όπλων στη Μέση Ανατολή… Σιγά μην το πιστεύαμε. Να όμως που η πραγματικότητα ξεπερνά τη φαντασία, και ο Αλέξης Τσίπρας ξεπερνά ακόμα και τον εαυτό του: Μετά τους εναγκαλισμούς και τα καλά λόγια προς τον Ντόναλντ Τραμπ, βρήκε καλά λόγια και πλούσια επιχειρήματα και για την πώληση πολεμικού οπλισμού στη Σαουδική Αραβία, η οποία κατηγορείται για γενοκτονία στην Υεμένη.
Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε όσα είχαμε πει στην πρόσφατη επίσκεψη Τσίπρα στον Λευκό Οίκο. Ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας, όφειλε να πάει για να ενισχύσει την εικόνα και τις διεθνείς συμμαχίες της χώρας. Δεν όφειλε όμως να δείξει τόσο υπερβάλλοντα ζήλο, όταν φιλοτεχνούσε ένα σχεδόν αγγελικό προφίλ του Τραμπ. Ετσι και σήμερα, η παρούσα κυβέρνηση αναγκαστικά και θα αγοράσει και θα πουλήσει όπλα. Ομως, θα μπορούσε η πρώτη φορά Αριστερά κυβέρνηση να παίξει διαφορετικά το παιχνίδι των εξοπλισμών. Να επιλέξει να μην εμπλακεί στη βίαιη σύγκρουση στην Υεμένη, όπου η ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας παραβιάζει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο. Δεν το λέμε εμείς, άλλωστε, το λέει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που πέρσι τον Φεβρουάριο ζήτησε να μπει εμπάργκο στην πώληση ή μεταφορά όπλων στη Σαουδική Αραβία.
Το αν υπήρξε μεσάζων ή αν η συμφωνία ήταν διακρατική είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διαμάχης. Ομως, πέραν αυτού, το σημαντικότερο είναι το ηθικό στοιχείο. Αυτό που τόσα χρόνια διαλαλούν πως έχουν, αυτό το περίφημο ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς των κινημάτων της ειρήνης και της αλληλεγγύης που καταγγέλλει τις ιμπεριαλιστικές μεγάλες δυνάμεις. Το πλεονέκτημα που γίνεται χαρακίρι όταν στελέχη του υποστηρίζουν κυνικά πως ο πόλεμος θα μαίνεται στη Σαουδική Αραβία με ή χωρίς τις ελληνικές οβίδες. Οσο για τον Νίκο Φίλη, που διαχώρισε τη θέση του και περίμενε να ακούσει στη Βουλή πως η κυβέρνησή του ακυρώνει τη συμφωνία για λόγους που έχουν να κάνουν με την Αριστερά, θα χρειαστεί να περιμένει πολύ ακόμα.

Η Δέσποινα Κονταράκη είναι αρχισυντάκτρια του Ελεύθερου Τύπου
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"