ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

ΤΩΡΑ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ QE

Συνέντευξη στο CNBC

Τσίπρας: Το QE πλέον δεν είναι κρίσιμο για την Ελλάδα

Τσίπρας: Το QE πλέον δεν είναι κρίσιμο για την Ελλάδα
 
Η κυβέρνηση δεν πιστεύει πλέον πως η «ένεση ρευστότητας» από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι κρίσιμης σημασίας για την ανάκαμψη της χώρας, δήλωσε σε συνέντευξή του στο CNBC ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι «θεωρώ ότι θα ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αλλά δεν είναι τόσο κρίσιμο για εμάς όπως πιστεύαμε προηγουμένως».

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ενταχθεί στο QE καθώς το χρέος της χώρας δεν αξιολογείται από τους οίκους αξιολόγησης με επενδυτική βαθμίδα, ωστόσο οι οίκοι ίσως αλλάξουν την αξιολόγησή τους, αν η Ελλάδα ολοκληρώσει επιτυχώς το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης το καλοκαίρι και αναδιαρθρώσει το χρέος της, σημειώνει το CNBC.

Όπως επισημαίνει το CNBC, στο παρελθόν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι η αγορά ομολόγων από την ΕΚΤ θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη των επενδυτών για να αυξήσουν τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα, και ως εκ τούτου να υποστηρίξουν την οικονομική ανάκαμψη.

«Οι εκτιμήσεις μας πριν από τη β΄ αξιολόγηση ήταν πως το QE ήταν «κλειδί» προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση στις αγορές, αλλά δεν ήταν αλήθεια. Οι εξελίξεις απέδειξαν ότι αυτό δεν ήταν προϋπόθεση», τόνισε ο Α. Τσίπρας μιλώντας στο περιθώριο ενός συνεδρίου.

ΠΗΓΗ:  in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Ε ΒΕΒΑΙΑ! ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΑΣΕΣ ΤΩΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΣΧΕΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕΣ ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΤΑ ΙΔΙΑ ΘΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΣΕ ΛΙΓΟ.

Οταν ψηφιζατε διεθνιστες στην κυβερνηση τι περιμενατε αραγε;

Τι περιμενατε οταν ψηφισατε να σας κυβερνησουν αριστεροι διεθνιστες; Περιμενατε να ειναι πατριωτες και να σκεφτουν τα εθνικα συμφεροντα της...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"