ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017

Παράνομες οι μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟ

Αποφαση βομβα

Παράνομες οι μειώσεις μισθών σε ΔΕΚΟΑποτέλεσμα εικόνας για ΛΕΦΤΑ

«Μπλόκο» στις μειώσεις άνω του 25% που επέβαλε αναδρομικά η κυβέρνηση με το νόμο 4354/2015 στις αποδοχές των εργαζομένων σε ΔΕΚΟ και Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα φαίνεται πως βάζει μετά το Ελεγκτικό Συνέδριο και ο Αρειος Πάγος.
Με την υπ’ αριθμ. 113/2017 απόφασή του, το ανώτατο δικαστήριο δικαίωσε εργαζόμενους στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης-Αποχέτευσης Ξάνθης, ωστόσο νομικοί εκτιμούν ότι καταλαμβάνει όλους τους εργαζομένους των ΔΕΚΟ. Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τέθηκε το άρθρο 31 του Ν. 4354/2015 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. με το οποίο «αναβίωσαν» αναδρομικά περικοπές που προβλέφθηκαν το 2011, αλλά είχαν ανασταλεί μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016. Περικοπές μάλιστα που στο μεσοδιάστημα κρίθηκαν παράνομες από την Ολομέλεια του Ε.Σ., απόφαση ωστόσο που κατέστη… κενό γράμμα με εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Περικοπές
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο μνημονιακών δεσμεύσεων, με το νόμο 4024/2011 καθιερώθηκε νέο ενιαίο μισθολόγιο για τους δημοσίους υπαλλήλους που προέβλεπε εκτεταμένο «ψαλίδι» αποδοχών. Με αυτόν, οι ΔΕΚΟ και τα λοιπά Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Δημοσίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υποχρεώθηκαν να μειώσουν σταδιακά το μέσο μισθολογικό κόστος τους κατά ποσοστό 35%, σε σχέση με το μισθολογικό κόστος που είχαν κατά το έτος 2009.
Περικοπές που δεν ξεπερνούσαν το 25% των αποδοχών του Οκτωβρίου 2011 εφαρμόστηκαν άμεσα, ενώ προβλέφθηκε η πραγματοποίηση των περαιτέρω μειώσεων να γίνει ισόποσα το 2012 και το 2013. Μετά το «ψαλίδι» του 25%, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ συνέχισαν όπως προβλέφθηκε να λαμβάνουν προσωρινά μέχρι και το 2013 ένα επιπλέον ποσό, τη λεγόμενη «υπερβάλλουσα μείωση».
Ποσό που συνέχισαν να το λαμβάνουν και μετά το ’13, καθώς με το νόμο 4093/2012 αφενός οι εργαζόμενοι των ΔΕΚΟ και λοιπών Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου υπήχθησαν στο ενιαίο μισθολόγιο, αφετέρου οι περαιτέρω περικοπές που προβλέφθηκαν το 2011 ανεστάλησαν μέχρι την 31η/12/2016. Παρ’ όλα αυτά, ακολούθησε εγκύκλιος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με την οποία οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ και λοιπών ΝΠΙΔ υποχρεώθηκαν να προβούν εκ νέου σε περικοπές μέχρι και 25% των αποδοχών που λάμβαναν οι εργαζόμενοι τον Δεκέμβριο του 2012.
Χριστιάννα Χατζηϊορδάνογλου
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου 

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ ΝΔ

Μην ακουτε διαρροες επιπολαιων ρεπορταζ. Οι λιστες της ΝΔ θα εχουν το στιγμα του νεου Προεδρου μας και θα ειναι ριζικα ανανεωμενες. Στις διαρροες θα ψαχνετε μονο για κατσαριδες οχι για υποψηφιους.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"