ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΦΛΩΡΙΝΑ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΝΟΔΕ

ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΗ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΝ Π Ε ΝΔ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΝΟΔΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ — μαζί με Λευτέρης Αυγενάκης, Λευτέρης Αυγενάκης και Βαγγέλης Ιωαννίδης

Άρθρο-φωτιά της Die Welt για το σενάριο Grexit και τις συνέπειες στην Ευρωζώνη

Άρθρο-φωτιά της Die Welt για το σενάριο Grexit και τις συνέπειες στην Ευρωζώνη


Για πρώτη φορά εδώ και δέκα χρόνια όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν να επιδείξουν ξανά ανάπτυξη της οικονομίας τους. Το κλίμα όμως στην Ευρώπη είναι ομιχλώδες. Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, ιδίως για τη γερμανική οικονομία, αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Die Welt.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μιλά για "ταραγμένα νερά" σε σχέση με τη οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη. Η ήπειρος βαδίζει οικονομικά προς ένα αβέβαιο μέλλον.

Η Κομισιόν δεν επέλεξε τυχαία αυτήν την έκφραση ως τίτλο της χειμερινής πρόγνωσης για την ευρωπαϊκή οικονομία, όπως σημειώνει η συντηρητική γερμανική εφημερίδα. Διότι οι κίνδυνοι, παρά τις θετικές προβλέψεις, υπερτερούν:

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει ότι θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στα αμερικανικά συμφέροντα.

Στην Ευρώπη, αναφέρει το δημοσίευμα, οι λαϊκιστές από τα δεξιά και τα αριστερά καταλαμβάνουν την εξουσία. Γίνεται και πάλι λόγος για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Επτά μέρες για λύση-πακέτο ή... καλό καλοκαίρι!

Οι Βρετανοί θέλουν να βγουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με δύο λόγια, υφίστανται τεράστιοι κίνδυνοι για την εξέλιξη της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Γι' αυτό και σύμφωνα με το κείμενο, τίθεται το ερώτημα σε ποιο θεμέλιο μπορεί να βασιστεί η ευρωπαϊκή οικονομική ανάπτυξη.

Η εφημερίδα κάνει μια εκτενή αναφορά στην οικονομική κατάσταση της Ιταλίας και της Γαλλίας και αναφερόμενη στην Ελλάδα γράφει:

«Επίσης επαπειλείται και μια νέα έξαρση της ελληνικής κρίσης. Δεδομένης της διαμάχης μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και των Ευρωπαίων για περαιτέρω μέτρα λιτότητας και ελάφρυνση του χρέους υφίσταται η πιθανότητα να βγουν οι Έλληνες από την Ευρωζώνη. Τυχόν Grexit όμως θα μπορούσε να έχει τεράστιες συνέπειες στην Ευρωζώνη».

Ασαφές είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες στην Ευρώπη από μια πιθανή πολιτική προστατευτισμού από την ΗΠΑ. Ιδίως τη Γερμανία θα επηρέαζε πολύ μια τέτοια πολιτική, ως εξαγωγικό έθνος. Το επιβεβαιώνουν και οι Βρυξέλλες: Οι εμπορικοί φραγμοί συνιστούν "σοβαρό καθοδικό κίνδυνο" για τη γερμανική οικονομία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"