ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΑ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Τα πολιτικα αλεξιπτωτα στη Φλωρινα δεν ειναι ευπροσδεκτα και θα παρουν την απαντηση τους αν αποτολμησουν προσγειωση. Αρκετα θαφτηκε η περιοχη μας απο μωροφιλοδοξους αποντες. Η περιοχη εχει ανθρωπους να την εκπροσωπησουν επαξια και με πτυχια. Δεν χρειαζομαστε καιροσκοπους. Οποιος αγαπα την περιοχη δινει εδω τον αγωνα του και δεν την θυμαται ευκαιριακα και συμφεροντολογικα. Αρκετα με την πολιτικη υποτιμηση του τοπου μας. Δεν θα γινουμε παλι το Ελντοραντο κανενος.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ;

Δεν πιστευω οτι τα πραγματα θα ξεφυγουν στα ελληνοτουρκικα οσο και αν η Τουρκια προσπαθει με θεατρικο τροπο να δημιουργησει νεες εντασεις. Απο την αλλη ομως πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι πληρως για το χειροτερο σεναριο. Θελω να πιστευω οτι οι αρμοδιοι εχουν σχεδιο σε περιπτωση που η Τουρκια προκαλεσει θερμο επεισοδιο με την καταληψη καποιας νησιδας στο Αιγαιο και οτι θα εχουν τα κοτσια να καταλαβουν αμεσα σε αντιποινα τουρκικες νησιδες εντος της ζωνης των τουρκικων χωρικων υδατων ωστε να μην δημιουργηθουν εις βαρος μας μονομερως τετελεσμενα οπως επιθυμει η Αγκυρα. Δευτερα Ιμια δεν πρεπει σε καμια περιπτωση να υπαρξουν ουτε υποστολη σημαιας. Επισης θελω να πιστευω οτι και παλι οι αρμοδιοι αντιλαμβανονται την σημασια που θα εχει η παραλληλη εντονη φυλαξη των συνορων με την Αλβανια σε μια τετοια περιπτωση δεδομενου οτι η Αλβανια συμπεριφερεται εις βαρος μας ως αντιπροσωπος της Αγκυρας και πρεπει να εχουμε ετοιμασει σχεδιο ακαριαιο και αποτελεσματικο και προς τις δυο κατευθυνσεις.

ΑΠΟΒΛΑΚΩΜΕΝΟΙ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΝΕΟΟΘΩΜΑΝΙΣΜΟ

Ακουω Ελληνες αποβλακωμενους να υμνουν την δηθεν ελληνοτουρκικη φιλια πριν λιγο σε εκπομπη της Ερτ και μαλιστα με επιχειρηματα νηπιακης αφελειας οπως οτι δηθεν η Οθωμανικη αυτοκρατορια δεν καταπιεζε τους χριστιανικους πληθυσμους και δεν τους στερουσε δηθεν την ελευθερια και σκεφτομαι οτι με τοσους ανιστορητους φλωροποιημενους γραικηλους δεν υπαρχει σωτηρια. Ας μαθουν την ιστορια των προγονων μας που υπεστησαν τα πανδεινα απο αγαδες, μπεηδες κλπ εκμεταλλευτες αισχρους και βιαιους και μετα να μας κανουν εκδυτικισμενη προπαγανδα για τα δηθεν προοδευτικα χαρακτηριστικα των Οθωμανων που παντα απο οτι φαινεται θα βρισκουν γενιτσαρους που φιλοδοξουν να κανουν καριερα στην νεοοθωνανικη επικρατεια. Καταλαβατε;

ΜΗΝ ΟΔΕΙΓΕΙΤΕ ΣΑΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ

Οδηγουν πολλοι νεοελληνες σε μια επιδειξη ψευτομαγκιας και ελλειψης παιδειας σαν κανιβαλοι στους δρομους ακομη και σε κατοικημενες περιοχες. Μπαινουν σε γρηγορα αυτοκινητα και οποιον παρει ο χαρος. Η ατιμωρισια της επικινδυνης οδηγησης οπου ο αλλος ανεβαινει στο αμαξι για να βγαλει τα απωθημενα του και τα κομπλεξ του πρεπει να παρει τελος εδω και τωρα. Αφαιρεση διπλωματος για 10 χρονια και φυλακιση τουλαχιστον 5 ετων για να μαζευτουν αμεσα οι περιφερομενοι με τις σκοτωστρες. Vaggelis Ioannidis Βαγγέλης Ιωαννίδης

Yπερβολική ταχύτητα και καταστροφή ελαστικού της Porsche;

Έρευνα για τα αίτια του τραγικού τροχαίου

Yπερβολική ταχύτητα και καταστροφή ελαστικού της Porsche;

Yπερβολική ταχύτητα και καταστροφή ελαστικού της Porsche;
  (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Η υπερβολική ταχύτητα της Porsche, άνω των 200 χιλιομέτρων την ώρα, η καταστροφή πιθανόν ενός από τα ελαστικά της, που φαίνεται να ήταν ηλικίας 11 ετών και μία σειρά από τραγικές συμπτώσεις οδήγησε στην τραγωδία, την Κυριακή το μεσημέρι, με τους τέσσερις νεκρούς, στο πάρκινγκ, στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας.

Το τραγικό είναι ότι η πιθανή καταστροφή του ελαστικού της Porsche σημειώθηκε λίγο πριν την αρχή του πάρκινγκ κι έτσι αντί να καταλήξει -λόγω της πλαγιολίσθησης και της περιστροφής- στα τσιμεντένια διαχωριστικά στην άκρη του δρόμου βρήκε «κενό» κι εισήλθε στον παράδρομο όπου είχε σταθμεύσει το οικογενειακό IX όπου επέβαινε μία 33χρονη κι ο τρίχρονος γιος της που βρήκαν τραγικό θάνατο.

Ακόμη πιο τραγικό είναι το γεγονός ότι το ανεξέλεγκτο ΙΧ για λίγα εκατοστά δεν κτύπησε το στηθαίο ασφαλείας που χώριζε την εθνική οδό κα τον χώρο του πάρκινγκ ώστε να συγκρατηθεί η πορεία του. Πρέπει ακόμη να συνεκτιμηθεί ότι ίσως σε σημεία του δρόμου υπήρχε ολισθηρότητα λόγω βροχόπτωσης».

Τα 16 επικίνδυνα χιλιόμετρα

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε, μιλώντας προς «Το Βήμα» ο ειδικός πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων Αναστάσιος Δέδες, αλλά και στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το σοκαριστικό πολύνεκρο ατύχημα κοντά στο Ύπατο Θηβών.

Στο ατύχημα έχασαν την ζωή τους οι δύο επιβάτες της Πόρσε (δύο σπουδαστές, ο οδηγός ήταν ο γιος του ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo) που κατευθυνόταν στην Αράχοβα, καθώς κι η σύζυγος κι ο μικρός γιος ενός υπαλlήλου της ΕΥΔΑΠ που είχε κατέβει για να εισέλθει στην τουαλέτα του πάρκινγκ.

Όπως επισημαίνει ο κ. Δέδες «σε αυτά τα 16 χιλιόμετρα που είναι μία απόλυτη ευθεία μετά την Τανάγρα πολλοί οδηγοί αναπτύσσουν υπερβολικές ταχύτητες αφού τους δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας και από το υψηλό διαχωριστικό των δύο ρευμάτων που φθάνει σε αυτό το σημείο το 1,30 μέτρα. Κάτι τέτοιο φαίνεται ότι συνέβη και με τη μοιραία Porsche όπου αν αναλυθεί ο χρόνος που εισέρχεται στο "πλάνο" της κάμερας πάρκινγκ και αυτός της σύγκρουσης (δηλαδή διαφορά μερικών εκατοστών του δευτερολέπτου) με το ΙΧ πρέπει να ήταν της τάξης των 170-180 χλμ. Κι αν συνεκτιμηθεί ότι είχε προηγηθεί προσπάθεια φρεναρίσματος η αρχική ταχύτητα της ήταν ίσως άνω των 200 χιλιομέτρων.

»Από τα υπολείμματα ελαστικών της Πόρσε που φαίνεται ότι ήταν "χειμερινού" τύπου και φέρεται να είχαν κατασκευασθεί προ 12ετίας αλλά κι από ίχνη ελαστικών προ του πάρκινγκ μπορεί να συναχθεί ένα αρχικό συμπέρασμα ότι "κλατάρισε" κάποιο από τα φθαρμένα ελαστικά της Porsche  ενώ έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Ο οδηγός του επιχείρησε να φρενάρει για να το ακινητοποιήσει όμως έχασε -λόγω της διάλυσης τα ου ελαστικού- τον έλεγχο του οχήματος το οποίο αντί να πέσει, πιθανόν με λιγότερες συνέπειες, στην δεξιά πλευρά του δρόμου μπήκε ανεξέλεγκτο και περιστρεφόμενο στο πάρκινγκ, με τα γνωστά δραματικά αποτελέσματα.

»Ισως στο ατύχημα συνέβαλε ότι στο οδόστρωμα μπορεί να υπήρχε και μικρή ποσότητα νερού, όπως φαίνεται κι από άλλο διερχόμενο ΙΧ. Εκτιμώ ότι αν δεν υπήρχε η πιθανή καταστροφή του ελαστικού, μια άλλη απότομη κίνηση του οδηγού ή ένα φρενάρισμα για άλλο λόγο δεν θα προκαλούσε αυτή την ανεξέλεγκτη πορεία της Πόρσε και την πτώση της στο ΙΧ της άτυχης οικογένειας».




Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι δεν υπάρχει εμπλοκή άλλου οχήματος, αφού από την ανάλυση των βίντεο προκύπτει ότι το κοντινότερο όχημα στο μοιραίο ΙΧ βρισκόταν πίσω του σε απόσταση περίπου 800-1.000 μέτρων.

Ωστόσο εξετάζουν καταγραφές από τις κάμερες σε άλλο σημείο του εθνικού δικτύου για να προσδιορίσουν την ταχύτητα της Porsche. Ακόμη εξετάζουν το υλικό κάμερας που «βλέπει» στο ίδιο σημείο του ατυχήματος, αλλά από σχετικά μεγάλη απόσταση.

Παράλληλα διερευνούν κι άλλες πτυχές του ατυχήματος. Σημειώνεται ότι στο ίδιο περίπου σημείο έχουν σημειωθεί κι άλλα ατυχήματα με καραμπόλες ΙΧ, αλλά και τροχαίο συμβάν με τζιπ που εισήλθε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και προκάλεσε θανατηφόρο ατύχημα.

Δραματικά περιστατικά με εκτροπές ΙΧ σε πάρκινγκ -τα οποία στην συνέχεια κατακρημνίσθηκαν- έχουν σημειωθεί και στο 106ο χιλιόμετρο Κορίνθου Τρίπολης. Το συγκεκριμένο πάρκινγκ έχει πλέον «σφραγισθεί».

Βασίλης Λαμπρόπουλος
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ΜΕ ΦΘΑΡΜΕΝΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΛΕΙΑ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟΣ ΔΟΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΔΙΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΑΠΛΩΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ. ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΔΗΓΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ; ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ;

Μάζης στον realfm: Δεν αποκλείω απόβαση των Τούρκων στο Καστελόριζο

Μάζης στον realfm: Δεν αποκλείω απόβαση των Τούρκων στο Καστελόριζο


Στη στάση των Τούρκων το τελευταίο χρονικό διάστημα αναφέρθηκε ο Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών, μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Συγκεκριμένα ο κ. Μάζης απαντώντας στο ερώτημα αν αυτό που κάνει ο Ερντογάν το κάνει για εσωτερική κατανάλωση ή είναι ικανός να πάει και στο επόμενο βήμα προκαλώντας θερμό επεισόδιο είπε: «Η δική μου προσέγγιση η γενική, θα τη χωρίσω σε γενική και ειδική, είναι ότι η Τουρκία, είτε ως κεμαλική είτε ως νεοοθωμανική, έχει από το 1956 από τις ρήσεις του Νιχάτ Ερίμ, μέχρι τον Νταβούτογλου και μετά μία συγκεκριμένη πολιτική διεκδικήσεων τις οποίες επιθυμεί να υλοποιήσει όταν ο χρονισμός είναι ο κατάλληλος.

«Καυτή Σαρακοστή» στο Αιγαίο και μήνυμα με «στρατιωτικό υστερόγραφο» στην Άγκυρα

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις για το δημοψήφισμα του κ. Ερντογάν. Οσο βλέπουμε στις αξιόπιστες εξ αυτών τον κ. Ερντογάν να προηγείται με άνεση, να ξέρουμε ότι το θερμό επεισόδιο και η κλιμάκωση η θερμή θα γίνει με την όξυνση του κουρδικού ζητήματος. Αν βλέπουμε τις δημοσκοπήσεις να έχουν χαμηλές τάσεις για τον κ. Ερντογάν και να μην του δίνουν το δικαίωμα να γίνει σουλτάνος, μέχρι τις 16 Απριλίου, τότε να θεωρούμε ότι πρέπει να είμεθα, θα το πω ωμά, με το δάχτυλο στην σκανδάλη».

Στο ερώτημα αν έχει ικανό τον κ. Ερντογάν να προχωρήσει στο επόμενο βήμα ο καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών απάντησε: «Απολύτως» και εξήγησε: «υπάρχουν τρόποι. Πρώτα-πρώτα μπορεί να κοιτάξει στο ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος να προσδιορίσει τις δράσεις του. Το ασθενέστερο σημείο της Ελλάδος είναι το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Μεγίστη-Στρογγύλη και Ρω.

Πρέπει να το λάβουμε σοβαρά αυτό υπόψη διότι στον συγκεκριμένο χώρο μπορεί να δράσει με μεγαλύτερη άνεση και επιπλέον η Στρογγύλη έχει το χαρακτηριστικό ότι δια της παρουσίας της εξασφαλίζει τη σύνδεση της ελληνικής με την κυπριακή ΑΟΖ. Συνεπώς εάν από την κίνησή του θέλει να εξασφαλίσει πρώτον μία πολιτική ευχέρεια θα προτιμήσει τις περιοχές αυτές όπου δεν υπάρχει μεγάλη πληθυσμιακή μάζα, ούτως ώστε να δημιουργήσει μεγάλες εντάσεις και δεύτερον να αποκομίσει τα μεγαλύτερα δυνατά και καθοριστικά οφέλη».

Στο ερώτημα αν με όσα λέει εννοεί να επιχειρήσει ο τουρκικός στόλος αποβατική ενέργεια ο κ. Μάζης απάντησε: «αποβατική ενέργεια. Ναι».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ κ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΖΗΣ
 
ΠΗΓΗ: REAL
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΣΠΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΝΗΣΟΥ ΠΧ ΤΕΝΕΔΟΣ Η ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΑΜΕΡΙΜΝΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΘΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΑ ΠΟΣΑ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ;

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"