ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητά υπογραφή Ν.Δ. στα μέτρα

Διαψεύδει το ΔΝΤ ότι ζητά υπογραφή Ν.Δ. στα μέτρα

ΕΛΕΝΗ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Διαψεύδει το ΔΝΤ τη δήλωση του Γάλλου υπουργού Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν ότι το Ταμείο ζητά τη στήριξη και της αντιπολίτευσης για τα δημοσιονομικά μέτρα μετά το 2019. Οπως ανέφερε αξιωματούχος του ΔΝΤ, κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση Σαπέν «το ΔΝΤ δεν ζητά καμία διαβεβαίωση από την αντιπολίτευση στην Ελλάδα».
Νωρίτερα ωστόσο, ο Μισέλ Σαπέν είχε δηλώσει το ακριβώς αντίθετο ότι δηλαδή «Το ΔΝΤ ζητάει να δεσμευθεί και η αντιπολίτευση στην Ελλάδα ως προς το περιεχόμενο της συμφωνίας για την περίοδο μετά το 2019, δηλαδή την εφαρμογή των δημοσιονομικών μέτρων για τη διασφάλιση πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του ΑΕΠ ετησίως».
Ο Μισέλ Σαπέν προχώρησε στη συγκεκριμένη δήλωση σε συνέντευξη τύπου μετά την λήξη του Ecofin. Ο ίδιος πάντως έδειξε να παίρνει αποστάσεις σχολιάζοντας «φανταστείτε να ζητούσαν από εμάς του Γάλλους για ένα θέμα να ζητήσουμε τη δέσμευση της αντιπολίτευσης». Ασκησε μάλιστα και κριτική κατά του ΔΝΤ αναφέροντας πως «δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση στην Ελλάδα να επιδιώξει τις εγγυήσεις της αντιπολίτευσης, την οποία φυσικά και δεν θέλει να την δει να γίνεται κυβέρνηση».
Ο κ. Σαπέν μίλησε επίσης για εμμονές του ΔΝΤ σε σχέση με τα εργασιακά, υπογραμμίζοντας ότι αυτό κάνουν παντού όπου πάνε οι τεχνοκράτες του διεθνούς οργανισμού, καθώς και εμμονές και στο συνταξιοδοτικό τομέα.

ΠΗΓΗ:  www.kathimerini.gr

Το σχολιο μου: ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.

Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι: Εστω και αργά το φως νικάει το σκοτάδι

Κώστας Καραμανλής για το Βατοπέδι: Εστω και αργά το φως νικάει το σκοτάδι


«Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με αφορμή την ετυμηγορία για την υπόθεση Βατοπεδίου.

Αναλυτικά όλη η δήλωσή του:

«Η σημερινή απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης αποκαλύπτει το μέγεθος της αθλιότητας στην υπόθεση Βατοπεδίου. Αποκαλύπτει τις μεθοδεύσεις που μετήλθαν ύποπτα και ταπεινά συμφέροντα, ιδιωτικά και μικροπολιτικά, για να σκηνοθετήσουν τη σκευωρία.

Ο στόχος προφανής: Να πληγεί με κάθε τρόπο η τότε κυβέρνηση.
Συκοφαντώντας, σπιλώνοντας, ταλαιπωρώντας για χρόνια αθώους ανθρώπους και τις οικογένειές τους. Ζημιώνοντας τη χώρα σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο.

Η σημερινή ετυμηγορία κλείνει μια μεγάλη πληγή. Αποκαθιστά την αλήθεια και την τιμή των προσώπων που τόσο άδικα κατηγορήθηκαν. Αφήνει βαρύτατα εκτεθειμένους όσους εμπνεύστηκαν και εκτέλεσαν το ανέντιμο εγχείρημα. Έστω και αργά, το φως στο τέλος πάντα νικάει το σκοτάδι».

ΝΔ για Βατοπέδι: Δικαίωση της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή και της παράταξης

Βουλγαράκης για το Βατοπέδι: Δεν υπήρξε ποτέ κανένα σκάνδαλο-Αιχμές για τη στάση της ΝΔ

Ρουσόπουλος για το Βατοπέδι: Κατέπεσαν συκοφαντίες και άθλιες μεθοδεύσεις

ΠΗΓΗ: REAL.GR

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ! Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟ-ΒΑΞΕΒΑΝΗΔΕΣ ΚΑΙ  ΒΕΡΥΚΙΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΑΝ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ALPHA ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ ΚΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ. ME ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΩΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΥΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΣΤΙΓΜΗ.

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βατοπεδίου

Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βατοπεδίου

 Αθωώθηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση του Βατοπεδίου


Της Άννας Κανδύλη
Αυλαία με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων που κάθονταν στο εδώλιο εδώ και δυο χρόνια για την υπόθεση των ανταλλαγών του ελληνικού δημοσίου με την Μονή Βατοπεδίου, έριξε σήμερα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Το δικαστήριο με την απόφαση του αναγνωρίζει ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες έκτασης αυτής ανήκουν στο δημόσιο.
Οι δικαστές, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως Βασιλικής Κρίνα, έκριναν πως δεν στοιχειοθετήθηκαν τα αδικήματα της φυσικής ή ηθικής αυτουργίας σε κακουργηματική απιστία και ψευδείς βεβαιώσεις που κατά περίπτωση αποδόθηκαν στους 14 εμπλεκομένους για την ανταλλαγή της λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της με ακίνητα του Δημοσίου.
Μεταξύ αυτών που κάθισαν στο εδώλιο αυτά τα δυο χρόνια ήταν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος, η συμβολαιογράφος Κατερίνα Πελέκη, ο πατέρας και ο αδελφός της Διονύσης και Δημήτρης Πελέκης (δικηγόροι και οι δύο), ο πρώην πρόεδρος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου Πέτρος Παπαγεωργίου και Κωνσταντίνος Γκράτσιος, ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Γεωργίας Κωνσταντίνος Σκιαδάς, ο πρώην διευθυντής της υπηρεσίας διαχείρισης ακινήτων της ΚΕΔ Γεώργιος Μητρόπουλος και ο πρώην αντιπρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους Γρηγόρης Κρόμπας.

ΠΗΓΗ:  http://www.enikos.gr/

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΤΟ 2008 ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΞΥΠΜΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Το «ναυάγιο» του Γιώργου Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Βασίλης Κασκαρέλης: Το «ναυάγιο» του Γιώργου Παπανδρέου όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών

Μία άγνωστη, κωμικοτραγική ιστορία με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Παπανδρέου και την Μαντλίν Ολμπράιτ, όταν αμφότεροι ήταν υπουργοί Εξωτερικών, αποκαλύπτει ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης.
Πρόκειται για μία μεταξύ τους συνάντηση, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΝΑΤΟ-ΕΕ, στις 14 Δεκεμβρίου 2000, στην οποία κυρίαρχο θέμα ήταν η Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασφάλειας και Αμυνας (ESDP)
Ο πρέσβης Βασίλης Κασκαρέλης, μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ την περίοδο 2000-2004 περιγράφει στο βιβλίο «Η τέλεια καταιγίδα» (Εκδόσεις Μεταίχμιο) το παρασκήνιο εκείνης της Συνόδου και το «Βήμα» δημοσίευσε τα επίμαχα αποσπάσματα.
Οπως λέει ο ίδιος:
«Μέχρι τη Σύνοδο όλοι είχαν στραφεί κατά της Τουρκίας, καθώς στην πρώτη αυτή φάση δεν είχαν εκδηλωθεί οι ελληνικές θέσεις για τον απλό λόγο ότι δεν υπήρχαν. Παρά τις συνεχείς οχλήσεις μου, κανείς στην Αθήνα δεν είχε ασχοληθεί με το θέμα που φάνταζε ακόμη απόμακρο, δυσνόητο και ως εκ τούτου »κράτα το μακριά»».
Ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου έφτασε με τους συνεργάτες του στην έδρα του ΝΑΤΟ και ο Κασκαρέλης ξεκίνησε ως είθισται την ενημέρωση. «Κράτησε 10 λεπτά περίπου. Αντιλήφθηκα ότι τόσο ο υπουργός όσο και οι εξ Αθηνών συνοδοί του είχαν εικόνα διάφορων θεμάτων εκτός από το κρίσιμο του ESDP», αφηγείται.
Στη συνέχεια οι υπουργοί Εξωτερικών, συνοδευόμενοι από τον μόνιμο αντιπρόσωπο και πέντε μέλη των αντιπροσωπειών τους πήγαν στην αίθουσα 1 που σύντομα θα μετατρεπόταν σε «αρένα ρωμαϊκού σταδίου».
Ξεκίνησαν οι προσυνεννοήσεις σε «ένα πανδαιμόνιο παρόμοιο με τις αίθουσες των χρηματιστηρίων πριν από την έναρξη της συνεδρίασης. Η ελληνική αντιπροσωπεία κρατούσε πολύ χαμηλούς τόνους λόγω έλλειψης γραμμής και παρά τις προσπάθειές μου για τη δημιουργία του αναγκαίου κλίματος συναγερμού, ο Γιώργος Παπανδρέου παραμένει ήρεμος».
Από την αρχή της συνεδρίασης γίνεται φανερό ότι η Τουρκία επιθυμεί την πλήρη συμμετοχή της στο ESDP με στόχο να αποκτήσει καθοριστικό ρόλο στα της ΕΕ αποκλείοντας την Κύπρο από τα νατοϊκά δρώμενα, θέση που αντιστρατεύεται τα ζωτικά συμφέροντα του συνόλου των ευρωπαϊκών δυνάμεων και των ΗΠΑ.
Η συνεδρίαση διακόπηκε αρκετές φορές για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις. Το απόγευμα, ο Αμερικανός ομόλογος του Κασκαρέλη, Σάντι Βέρσμποου ζήτησε διμερή συνάντηση της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ και του κ. Παπανδρέου.
«Καθίσαμε απέναντί τους και μετά τα πρώτα τυπικά ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε να κάνει μια ενημέρωση για το πρόσφατο ταξίδι του στη Μέση Ανατολή, αναλύοντας το Παλαιστινιακό. Δεδομένου ότι καθόμουν δίπλα του, του ψιθυρίζω στα ελληνικά να αλλάξει αμέσως θέμα και να μπει στην ουσία του ESDP. Ηλπιζα, ακόμα, ότι κάτι διπλωματικές γενικότητες θα έβρισκε να πει για να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση παρακολουθεί το θέμα και περιμένει τους Αμερικανούς να ανοίξουν περαιτέρω τα χαρτιά τους σε σημεία άμεσου ενδιαφέροντός μας. Ο υπουργός όμως, με την παροιμιώδη ψυχραιμία και την τάση του για αποστασιοποίηση από την ενοχλητική πραγματικότητα, συνέχισε ακάθεκτος στην ανάλυσή του της παλαιστινιακής κατάστασης».

Στην αρχή, η Ολμπράιτ δεν αντέδρασε, για λόγους ευγενείας και διπλωματικού τακτ, αλλά σύντομα άρχισε να δείχνει τη δυσφορία της.

«Υστερα από άλλα πέντε λεπτά ανάλυσης της ψυχολογίας των καταπιεσμένων Παλαιστινίων και ενώ στην Αίθουσα 1 γινόταν πανδαιμόνιο, η Αμερικανίδα υπουργός τον έκοψε απότομα λέγοντας »όλα αυτά είναι καλά αλλά ας μπούμε στο θέμα» και τον ρώτησε για τις εντυπώσεις του από την εξέλιξη της συζήτησης στην Αίθουσα 1 και για τις ελληνικές θέσεις στο φλέγον θέμα της Συνόδου. Η αντίδρασή του μας άφησε όλους άφωνους. Την ευχαρίστησε για την ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων (που δεν υπήρξε), σηκώθηκε, πήγε στην απέναντι πλευρά του τραπεζιού, τη χαιρέτησε ευγενέστατα και της είπε ότι ο μόνιμος αντιπρόσωπος, δηλαδή εγώ, θα συζητήσει το θέμα με τους συμβούλους της γιατί ο ίδιος είχε μία επείγουσα συνάντηση (που δεν είχε). Εμειναν εμβρόντητοι», αφηγείται ο κ. Κασκαρέλης, που έμεινε πίσω για να μπαλώσει την κατάσταση.
Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την επόμενη ημέρα. Η Ολμπράιτ, έπειτα από 36 ώρες συνεδριάσεων και βλέποντας ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί συμφωνία μέσα στην αίθουσα, πρότεινε να συνεχιστεί η συζήτηση στο δείπνο εργασίας των ΥΠΕΞ.
Ο κ. Παπανδρέου είπε στον κ. Κασκαρέλη ότι μετά τη συνεδρίαση του Μόνιμου Κοινού Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας θα φύγει για την Αθήνα, γιατί την επόμενη ημέρα πετούσε για την Ινδια και δεν μπορούσε να μετάσχει στο νατο-ευρωπαϊκό δείπνο.
«Με κάθε ευγένεια, αλλά σε έντονο ύφος, του εξήγησα ότι το δείπνο είναι μόνο για υπουργούς, είναι από τις ελάχιστες περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η αντικατάστασή τους από τον μόνιμο αντιπρόσωπο και ότι δεν μπορεί να αναχωρήσει γιατί η θέση της Ελλάδας θα μείνει κενή με ένα εξαιρετικής σημασίας ανοικτό θέμα πάνω στο τραπέζι. Προβληματίστηκε για λίγο και τελικά μου ανακοινώνει ότι θα αποχωρήσει.
Επιμένω, επιμένει και η λύση που μου προτείνει με αφήνει άναυδο, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο. »Θα τηλεφωνήσω στην Αθήνα να έρθει αμέσως ο υφυπουργός για τον Απόδημο Ελληνισμό Γρηγόρης Νιώτης, ώστε να μη μείνει η καρέκλα άδεια και εσείς θα παραμείνετε έξω από την αίθουσα για να του πείτε τι πρέπει να πει αν παραστεί ανάγκη». Ο Νιώτης έφθασε λίγο πριν από την έναρξη του δείπνου «αγχωμένος, χωρίς να καταλαβαίνει περί τίνος πρόκειται», «κάθισε στην καρέκλα με εμένα έξω από την πόρτα για να προσφέρω πρώτες βοήθειες, κάτι που δεν χρειάστηκε γιατί ο εκπρόσωπός μας δεν πήρε τον λόγο, ούτε αντέδρασε στα λεγόμενα των άλλων».

ΠΗΓΗ:  http://www.eleftherostypos.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΟΠΩΣ ΟΠΩΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ. ΛΑΕ ΕΧΕΙΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ.....

Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των μέτρων

Μπακογιάννη: Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο των μέτρων


"Η ΝΔ θα καταψηφίσει το σύνολο του πακέτου των μέτρων" τονίζει η Ντόρα Μπακογιάννη, εξηγώντας ότι "τα αντίμετρα θα ισχύσουν μόνο εάν ξεπεράσουμε το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, το οποίο ο πρωθυπουργός έχει πει ότι είναι αδύνατο να επιτευχθεί μετά το 2018".

"Ο κ. Τσίπρας για άλλη μια φορά προσπαθεί να εξαπατήσει τους Έλληνες και εμείς σε καμία περίπτωση δεν θα συναινέσουμε σε αυτή την προσπάθειά του" υπογραμμίζει η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας

Για την κριτική που δέχεται η ΝΔ από την κυβέρνηση ότι στηρίζει τις απαιτήσεις των δανειστών απαντά ότι "μετά τις κυβιστήσεις της κυβέρνησης, μετά τις «ηρωικές διαπραγματεύσεις» που κατέληξαν σε υπερφορολόγηση των πάντων και περικοπές συντάξεων, αυτή η ρητορική πέφτει στο κενό, για να μην πω ότι ακούγεται γελοία".

Η πρώην υπουργός.στη συνέντευξή της στα Παραπολιτικά, υποστηρίζει ότι "το χέρι της συναίνεσης η ΝΔ το έδωσε στον κ. Τσίπρα το καλοκαίρι του 2015 και ο κ. Τσίπρας επέλεξε από το σύνολο του πολιτικού φάσματος τον όμοιο του σε λαϊκισμό κ. Καμμένο για να κάνει κυβέρνηση" και προσθέτει ότι "η ευθύνη βρίσκεται 100% στον κ. Τσίπρα, ο οποίος ελλείψει πολιτικής πρότασης επενδύει στο διχασμός της ελληνικής κοινωνίας".

ΝΔ: Και άσχετος και ψεύτης ο κ. Τσίπρας

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αναφέρει ότι "ήταν ο πρώτος που μίλησε για χαμηλότερα πλεονάσματα. Αυτό επανέλαβε και στο κ. Σοϊμπλε και σας διαβεβαιώνω ότι βρήκε ευήκοα ώτα".

Σε ερώτηση για τον αν η ρητορική και οι διαρροές του υπουργού ΄Αμυνας, η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέτουν σε κίνδυνο τα εθνικά μας συμφέροντα τονίζει ότι "παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα τον υπουργό Άμυνας να ασκεί εξωτερική πολιτική και αυτό από μόνο του είναι απαγορευτικό. Στην περίπτωση δε που έχουμε να κάνουμε με ασόβαρους και ανεύθυνους ανθρώπους αυτό γίνεται επικίνδυνο για τη χώρα".

Το "γαλάζιο" στέλεχος διευκρινίζει ότι "ο τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο κ. Καμμένος δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της ΝΔ και τις επιλογές του Κώστα Καραμανλή. Είναι ακριβώς στον αντίποδα, καθώς βάζει πάνω από όλα την καρέκλα και όχι τη χώρα".

Αναφορικά με την κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου, η ίδια δηλώνει πως "δεν μπορεί κανείς να αρνηθεί ότι η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε τη χώρα με πραγματική ανάπτυξη η οποία δεν διαψεύσθηκε από την ΕΛΣΤΑΤ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το σχολιο μου: ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ!

Τα Σκόπια «παρακαλάνε» να τα προστατέψει ο Κοτζιάς

Τα Σκόπια «παρακαλάνε» να τα προστατέψει ο Κοτζιάς – «Η Ελλάδα ηγέτης των Βαλκανίων»

Τα Σκόπια «παρακαλάνε» να τα προστατέψει ο Κοτζιάς – «Η Ελλάδα ηγέτης των Βαλκανίων»
Οι εφημερίδες των Σκοπίων την Τετάρτη επικεντρώθηκαν στην επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Ουάσιγκτον με «ανησυχία» αλλά και… παράπονο, αφού καθώς το σκοπιανό κρατίδιο ταλανίζεται από την πολιτική του κρίση και τους αλβανικούς αλυτρωτισμούς φαίνεται ότι θα ήθελαν να είχαν αυτή τη δύσκολη περίοδο την Ελλάδα προστάτιδά τους, παρά την καπήλευση του ονόματος της «Μακεδονίας» και τη συστηματική διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας.
Υπό τον τίτλο «Ο Κοτζιάς ξέρει ποιος είναι ο υπεύθυνος για την κρίση στη “Μακεδονία”, αλλά δεν το λέει δημόσια», η σκοπιανή εφημερίδα DNEVNIK αναφέρει ότι κατά τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, ο Νίκος Κοτζιάς τόνισε πως η Ελλάδα είναι η αρχαιότερη δημοκρατία και στενή φίλη και σύμμαχος των ΗΠΑ, με τις οποίες βρέθηκαν πλάι-πλάι στους απελευθερωτικούς πολέμους.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι στη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή και παρουσίασε την Ελλάδα ως την πιο σταθερή χώρα-εταίρο των ΗΠΑ σε μία ασταθή περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο αναφέρθηκε και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κάνοντας λόγο για τουρκική νευρικότητα.
«Οι πηγές σημειώνουν ότι στη συνάντηση δεν έγινε σοβαρή συζήτηση για τη “Μακεδονία” και για την Κύπρο, κάτι που είναι πολύ παράξενο, αν ληφθεί υπόψη ότι πρόκειται για επίκαιρα ζητήματα της ελληνικής διπλωματίας. Ωστόσο, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, έγινε λόγος για “την κατάσταση στα βόρεια”, δηλαδή για την κρίση στη “Μακεδονία”. Επ’ αυτού, η Ελλάδα παρουσιάστηκε ως περιφερειακός ηγέτης, υπογραμμίζοντας την πρωτοβουλία τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, “Μακεδονίας” και Αλβανίας», σημειώνει το δημοσίευμα και προσθέτει:
«Πηγές της DNEVNIK λένε ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα αποφεύγει να σχολιάσει την πολιτική κρίση σε μας. Αυτό που σίγουρα θα πουν [οι Έλληνες], σημειώνει η διπλωματική πηγή, είναι ότι “εμείς σας τα λέγαμε ότι το πρόβλημα δεν είναι το όνομα, αλλά ότι αυτοί [τα Σκόπια] δεν είναι σε θέση να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ”».
Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει ότι «ο Κοτζιάς, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις, είπε ότι γνωρίζει ποιοι ευθύνονται για την κρίση στη “Μακεδονία”, ενώ σε συμπληρωματική ερώτηση που του ζητούσε να τους κατονομάσει, ανέφερε ότι “ας είναι αυτό το δημοσιογραφικό καθήκον σας να το ερευνήσετε”».
Η εφημερίδα UTRINSKI VESNIK, με τίτλο «Ο Κοτζιάς ενημέρωσε τον Τίλερσον για την “Μακεδονία”», αναφέρει ότι στη συνάντηση ο Έλληνας ΥΠΕΞ μίλησε στον Αμερικανό ομόλογό του για την προβληματική κατάσταση στα Σκόπια και τις ελληνικές προσπάθειες για την σταθεροποίηση της χώρας, παραθέτοντας σχετικές δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση.
Επίσης, επικαλούμενη την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, η UTRINSKI VESNIK σημειώνει ότι στη συνάντηση ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρουσίασε χάρτη της περιοχής της Μεσογείου και των Βαλκανίων, προκειμένου να δείξει ότι η Ελλάδα αποτελεί βασικό πυλώνα σταθερότητας σε μία ασταθή περιοχή.
Σε αυτό το πλαίσιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Νίκος Κοτζιάς παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του τις ελληνικές πρωτοβουλίες για εντατικοποίηση της επικοινωνίας και βελτίωση των σχέσεων με άλλες χώρες, όπως η πρωτοβουλία τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σκοπίων και Αλβανίας.
Από την πλευρά της, η εφημερίδα NOVA MAKEDONIJA, σε ανταπόκρισή της από την Αθήνα και επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ, αναφέρει ότι ο Έλληνας ΥΠΕΞ παρουσίασε στον Αμερικανό ομόλογό του χάρτη της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής και υπογραμμίζει πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ έχει συχνά χαρακτηρίσει αυτήν την περιοχή ως «τρίγωνο αστάθειας», στο οποίο η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας.
Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον χάρτη και ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για τις σχέσεις της Ελλάδας με τις γειτονικές χώρες.
«Το “τρίγωνο” του Κοτζιά είναι ευρέως γνωστό στην Ελλάδα, καθώς ο Έλληνας ΥΠΕΞ το μνημονεύει σχεδόν πάντα για να προσδώσει στη χώρα του τον σημαντικό ρόλο του σταθεροποιητικού παράγοντα», αναφέρει το δημοσίευμα και προσθέτει ότι τα Σκόπια δεν αποτέλεσαν θέμα συζήτησης στη συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας και ΗΠΑ, «αλλά μνημονεύθηκαν από τον Κοτζιά στο πλαίσιο της σταθερότητας/αποσταθεροποίησης της περιοχής».
Οι Σκοπιανοί σαφώς και θερίζουν τις θύελλες που έσπειρε στον τόπο τους ο ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρος» πρώην πρωθυπουργός τους Νίκολα Γκρουέφσκι (Νικόλας Γρούιος).
Η συστηματική παραχάραξη και καπηλεία της ελληνικής ιστορίας για να αποκτήσουν μια χούφτα βουλγαρικής και σλαβικής καταγωγής άνθρωποι «εθνική συνείδηση», λες και δεν είχαν, αποτέλεσε και αποτελεί τεράστια προσβολή στην Ελλάδα και ασύμμετρη απειλή.
Τα Σκόπια θα μπορούσαν να διασωθούν για πάντα μόνο εάν αποκήρυσσαν τις παλαβομάρες ότι αποτελούν απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδου μη Έλληνες ή εάν αναγνώριζαν ότι είναι Έλληνες σλαβόφωνοι. Η ανιστόρητη και εξωφρενική επιμονή στην ύπαρξη κάποιου αρχαίου μακεδονικού έθνους διαφορετικού από το ελληνικό του οποίου είναι απόγονοι τους οδηγεί στον αφανισμό τους.
Σε κάθε περίπτωση, η Ελλάδα είναι η μοναδική γείτονας των Σκοπίων που δεν «παίζει» μαζί τους. Είναι βέβαιο ότι όσοι έχουν μυαλό στα Σκόπια βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο για το πώς τα κατάφεραν με την Ελλάδα.

ΠΗΓΗ: http://www.tribune.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Πολυ αργα για δακρυα

Ο ΜΥΘΟΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Νομιζω ειναι πλεον σαφες και στους πιο αφελεις οτι αντιμετρα θετικα θα υπαρξουν μονο αν επιτευχθει πρωτογενες πλεονασμα πανω απο το 3.5% του ΑΕΠ το 2018 και μονο για το υπερβαλλον. Αν δεν πιασουμε τον στοχο πραγμα που ειναι σχεδον βεβαιο με την σημερινη συνταγη τοτε θα εχουμε μονο τα σκληρα μετρα οπως η μειωση του αφορολογητου και η περικοπη συνταξεων. Αρα θα εχουμε νεο πακετο μετρων πανω στα ηδη υπαρχοντα και οι θεωριες περι δημοσιονομικα ουδετερης συμφωνια ειναι μονο για αφασικους Συριζοπληκτους.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"