ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Η διάλυση των Σκοπίων και τα ελληνικά συμφέροντα

Η διάλυση των Σκοπίων και τα ελληνικά συμφέροντα

ΣΚΟΠΙΑ SKOPJE
Οι φονικές συγκρούσεις μεταξύ Αλβανών ενόπλων και σκοπιανών αστυνομικών στο Κουμάνοβο  έρχονται να προστεθούν στη μακρά σειρά ενόπλων παρεμβάσεων των Αλβανών εις βάρος της εδαφικής ακεραιότητος της ΠΓΔΜ. Από το 2001 όταν η αλβανική κοινότητα, που αριθμεί το 30% του συνολικού πληθυσμού, εξεγέρθηκε και αυτονομήθηκε, οι δυτικές επαρχίες του γειτονικού μας κράτους δεν ελέγχονται από τη κυβέρνηση των ψευδομακεδόνων. Η αλβανική σημαία κυματίζει στο Τέτοβο, στην Στρούγκα, στο Ντέμπαρ, τα αλβανόφωνα σωματεία αρνούνται να παίξουν ποδόσφαιρο με τις ομάδες των Σλάβων, η Ιλλυρίδα έχει ανακηρυχθεί ήδη ως υποψήφια προς απόσχιση αλβανική περιοχή και η συμφωνία της Αχρίδος του 2001 απλώς συγκαλύπτει την προφανή κατάσταση διαλύσεως του κράτους.
Ο αλβανικός άνεμος είναι ισχυρός και έχει τη σιωπηρή στήριξη των ΗΠΑ. Από τη στιγμή που αποσχίσθηκε το Κόσσοβο από τη Σερβία με τις ευλογίες της Δύσης το επόμενο βήμα αργά ή γρήγορα θα υλοποιηθεί. Θα αποσχισθούν οι αλβανικές περιοχές από την ΠΓΔΜ και το υπόλοιπο κομμάτι θα αναζητήσει την τύχη του. Να επιβιώσει μόνο του δεν μπορεί. Το πιθανότερο θα είναι να μοιρασθεί μεταξύ Βουλγαρίας και Σερβίας. Προσωπικά δεν θα εκπλαγώ, διότι εδώ και είκοσι χρόνια έχω υποστηρίξει τη θέση: Να μην παραχωρήσουμε το όνομα και την  ιστορία της Μακεδονίας σε ένα μόρφωμα, το οποίο σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει.
Το ερώτημα που θέτουν ορισμένοι συμπατριώτες μας, δηλαδή αν μας συμφέρει η διάλυση του ψευδομακεδονικού κράτους, μού φαίνεται αφελές. Ουδείς θα μας ρωτήσει, ούτε μπορούμε να κάνουμε κάτι για να σταματήσουμε τη δρομολογημένη πορεία του αλβανικού αλυτρωτισμού. Οι εθνικιστές του Γκρούεφσκι όπως έστρωσαν θα κοιμηθούν.  Από την άποψη των ελληνικών εθνικών συμφερόντων αν δούμε το ζήτημα πιστεύω ότι μας συμφέρει η διάλυση του μορφώματος, το οποίο κατασκεύασε ο κομμουνιστής δικτάτωρ Τίτο για να διεκδικεί ελληνικά και βουλγαρικά εδάφη.
Τα τεχνητά κράτη πέφτουν θύματα της πολυεθνικής και πολυπολιτισμικής συνθέσεώς τους. Είναι αδύνατον να παραμείνουν ενωμένοι σε ένα κράτος Αλβανοί που ονειρεύονται τη Μεγάλη Αλβανία, Ψευδομακεδόνες Σλάβοι που διαστρεβλώνουν ή κλέβουν την Ιστορία των γειτονικών λαών, Βούλγαροι που νοσταλγούν το ΒΜΡΟ του 1893-1908, Σέρβοι, Βόσνιοι, Τούρκοι, Αθίγγανοι και απροσδιόριστος αριθμός Ελλήνων, κυρίως Βλαχοφώνων. Η ανέγερση αγαλμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε κεντρικές πλατείες μπορεί για λίγα χρόνια να λειτούργησε ως συγκολλητική ουσία. Όχι όμως για πολύ. Οι βαλκανικοί άνεμοι φυσούν πιο δυνατά απ’ ό,τι υπελόγιζαν ο Γκλιγκόρωφ και ο Γκρούεφσκι.
Αν προσωρινά η ΠΓΔΜ επιβιώσει θα αναγκασθεί αν αλλάξει μορφή και ιδεολογία. Θα είναι μία χαλαρή ομοσπονδία Αλβανών, Σλάβων και άλλων μειονοτήτων, άρα δεν θα μπορεί να προβάλλεται ως το κράτος των «Μακεδόνων». Οι Αλβανοί που θα είναι συγκυρίαρχοι έχουν ήδη προτείνει ως όνομα του κράτους τη «Δαρδανία», χωρίς τον ενοχλητικό όρο Μακεδονία. Αν, τελικά, το κράτος διασπασθεί και παύσει να υπάρχει τότε πάλι θα είναι καλό για την Ελλάδα. Ένας εθνικισμός λιγότερος στα Βαλκάνια. Ούτως ή άλλος τον αλβανικό και τον βουλγαρικό εθνικισμό τον είχαμε και θα τον έχουμε. Ας γλυτώσουμε από την ιδεολογία του «Μακεδονισμού» που απειλεί την εθνική ταυτότητα των Ελλήνων και θέτει ζητήματα ανυπάρκτων μειονοτήτων.
Η Ελλάς οφείλει να αντιμετωπίσει με ρεαλισμό την κατάσταση και να θυμηθεί ότι όταν το 2001 βοηθήσαμε την κυβέρνηση των Σκοπίων να αποκρούσει την αλβανική εξέγερση λάβαμε ως ανταπόδοση μία πιο εχθρική προπαγάνδα. Είναι καιρός να σταματήσουμε τις υποχωρήσεις και να φροντίσουμε για το εθνικό μας συμφέρον εν όψει των διαλυτικών φαινομένων στην ΠΓΔΜ.
Να ξεχάσουμε κάθε σκέψη για σύνθετη ονομασία του σκοπιανού κράτους και να μεριμνήσουμε για την τύχη της ελληνικής μειονότητος.
Κ.Χ. 11.5.2015

ΠΗΓΗ:  http://www.antibaro.gr

«Όποιος δεν δέρνει δεν είναι αρκετά άνδρας», λέει γυναίκα και προκαλεί αντιδράσεις


«Όποιος δεν δέρνει δεν είναι αρκετά άνδρας», λέει γυναίκα και προκαλεί αντιδράσεις

 Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΝΤΙΛΑ

 

Μπορεί να ζούμε στο 2017 και οι άνθρωποι να μην είναι υπόδουλοι, ωστόσο υπάρχουν γυναίκες που επιζητούν το ξύλο, θίγοντας μάλιστα τον ανδρισμό όσων δεν χαστουκίζουν!
«Αν μια Αλγερινή δεν τρώει συχνά ξύλο, ίσως να αισθανθεί ότι ο άντρας της δεν είναι αρκετά άντρας. Εμένα αυτό μου δίνει χαρά, είναι κάτι που με κάνει ευτυχισμένη».
Αυτά ήταν τα λόγια μιας γυναίκας από την Αλγερία που φαίνεται πως είναι διαστροφική αφού με περίσσια υπερηφάνεια και τεράστιο χαμόγελο τα είπε μπροστά στην κάμερα, σε εκπομπή για την ενδοοικογενειακή βία. To βίντεο με την δήλωση της έχει πάνω από δύο εκατομμύρια views.
Στην ίδια εκπομπή εμφανίζονται και άντρες που, όχι απλώς παραδέχονται ότι χτυπούν -σε λογικά πλαίσια- τις γυναίκες τους για να… διορθωθούν, αλλά θεωρούν και ότι η βία είναι το μονοπάτι για την ολοκλήρωση και την επιτυχία μιας γυναίκας. Εννοείται ότι η προβολή του αποσπάσματος προκάλεσε αντιδράσεις στα social media, πόσω μάλλον όταν τα στοιχεία που προβλήθηκαν στο ρεπορτάζ προέρχονται από αστυνομικές πηγές. Βάσει αυτών το 60% των γυναικών στην Αλγερία θεωρούν ότι ο σύζυγός τους έχει το δικαίωμα να τις χτυπά, ενώ μόνο κατά τη διάρκεια του 2016 κακοποιήθηκαν περισσότερες από 8.000 γυναίκες…
Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που στην συγκεκριμένη εκπομπή στην Αλγερία προβάλλονται προκλητικά θέματα. Τον Νοέμβριο του 2016 είχε παρουσιαστεί μάθημα μακιγιάζ για τις κακοποιημένες γυναίκες που θέλουν να κρύψουν τις μελανιές στο πρόσωπο τους!

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΕΙΝΑΙ ΜΩΡΕ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΑΝΕΤΑ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΛΟΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΑΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ

ΜΕΙΓΜΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διάβαζε ο Κολοκοτρώνης «Ριζοσπάστη»;

Τάκης Θεοδωρόπουλος 

Διάβαζε ο Κολοκοτρώνης «Ριζοσπάστη»; ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ


​​«Αφησε ευρεία παρακαταθήκη, όχι μόνον για την Αριστερά, αλλά για την ευθεία και μαχητική υπεράσπιση των δημοκρατικών αξιών». Πόση σχέση έχει με τις δημοκρατικές αξίες ο Νίκος Μπελογιάννης στον οποίον αναφέρεται το ως άνω ρηθέν από τον πρωθυπουργό; Οση σχέση έχει και η ελληνική Επανάσταση του 1821 με τον καπιταλισμό. Οπως θα διαβάσατε ενδεχομένως, το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών με ανακοίνωσή του την περασμένη εβδομάδα παρότρυνε μέλη και συνοδοιπόρους να αποκαλύψουν στους μαθητές τους την αλήθεια που τους κρύβουν τα σχολικά βιβλία. Ο «λαός» δεν ξεσηκώθηκε μόνον εναντίον των Οθωμανών. Ξεσηκώθηκε και εναντίον των κοτζαμπάσηδων και της «φεουδαρχίας» για να διεκδικήσει ανακατανομή της γης και να φέρει τον καπιταλισμό. Δυστυχώς, το έργο του πρώην μέλους του Π.Γ. του ΚΚΕ Λεωνίδα Στρίγκου, όπως διεπίστωσα έπειτα από ενδελεχή έρευνα στο Διαδίκτυο, είναι εξαντλημένο και δεν μπορώ να σας παραπέμψω εκεί για περισσότερες πληροφορίες επί του θέματος. Υπάρχει βέβαια πάντα ο κλασικός του ελληνικού μαρξισμού Κορδάτος και για τους μερακλήδες ο ημιπαράφρων, πλην όμως γοητευτικός, Σκαρίμπας.
Ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για να επιβάλει τον κομμουνιστικό ολοκληρωτισμό στη χώρα. Καταδικάσθηκε δις εις θάνατον από στρατοδικείο της εποχής και εκτελέσθηκε ως κατάσκοπος ξένης δυνάμεως, της ΕΣΣΔ. Αν εκτελέσθηκε δικαίως ή αδίκως, είναι ένα ζήτημα. Η συσχέτισή του όμως με τις «δημοκρατικές αξίες» είναι ένα άλλο. Στην Ουγγαρία, όπου οι αγώνες των εκεί Μπελογιάννηδων για τη δημοκρατία εστέφθησαν από επιτυχία, όπως διάβασα, ζητούν από τη Χάινεκεν να βγάλει το κόκκινο αστέρι από τον λογότυπο επειδή τους θυμίζει τον παράδεισο που έχασαν όταν κατέρρευσε ο κομμουνισμός. Η συσχέτιση δεν θα παρουσίαζε κανένα απολύτως ενδιαφέρον αν δεν την υπερασπιζόταν ο πρωθυπουργός μιας χώρας που είναι δημοκρατική και είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Παραχάραξη της Ιστορίας; Κάτι χειρότερο. Αγνοια της Ιστορίας και άγνοια των εννοιών, όπως η δημοκρατία, που δεν ανήκουν μόνον στην Ιστορία, αλλά και στο παρόν. Ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μιλάει για δημοκρατία, ενώ δεν ξέρει τι είναι η δημοκρατία. Οπως νομίζει ότι μιλάει αγγλικά ενώ δεν ξέρει αγγλικά.
Το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ. Εκμεταλλεύονται τις αναπηρίες ενός εκπαιδευτικού συστήματος που στηρίζεται στην αποστήθιση στερεοτύπων για να επιβάλουν τα δικά τους στερεότυπα. Το χειρότερο είναι ότι μπαίνουν σε σχολικές τάξεις και απευθύνονται σε παιδιά που κανείς δεν τα έμαθε να κρίνουν. Ο Κολοκοτρώνης πάντως, αν και ρωσόφιλος, δεν διάβαζε ούτε «Ριζοσπάστη» ούτε «Αυγή».
Και όλα δένουν αρμονικά. Ο κ. Τσίπρας και η αντίληψη που έχει για τη δημοκρατία είναι παιδί αυτής της εκπαίδευσης που διαχειρίζονται εκπαιδευτικοί σαν αυτούς του ΠΑΜΕ. Και είναι λογικό να ταυτίζει το πνεύμα του εμφυλίου με τη δημοκρατία, όχι μόνον γιατί αυτό του έδωσε την εξουσία, ούτε γιατί είναι κακός άνθρωπος. Απλώς, δυστυχώς γι’ αυτόν και για μας, δεν ξέρει τίποτε άλλο.
ΠΗΓΗ: ΕΝΤΥΠΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"