ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Β. Κικίλιας: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ


Β. Κικίλιας: Θα αναζητηθούν ευθύνες για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017 12:08

INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν», σημείωσε.
Την πρόθεση της Ν.Δ. να αναζητήσει τις ευθύνες όσων εμπλέκονται στο «ξεπούλημα» της ΔΕΗ γνωστοποίησε ο εκπρόσωπός της Βασίλης Κικίλιας.
«Υπάρχουν τεράστιες ευθύνες και σε επιχειρησιακό, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Ας μην αμφιβάλλουν οι εμπλεκόμενοι πως οι ευθύνες αυτές θα αναζητηθούν», σημείωσε.
Όπως είπε, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, με τις πολιτικές της των τελευταίων δυο ετών, διέλυσε την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού και την οδήγησε σε κατάρρευση προς όφελος των ανταγωνιστών της».
Ο κ. Κικίλιας την κατηγόρησε ότι «αφού συμφώνησε με την τρόικα στον περιορισμό του μεριδίου της ΔΕΗ στο 50% της αγοράς, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, δεν έκανε τίποτα για να υλοποιήσει ένα σχέδιο ανταγωνιστικότητας της επιχείρησης». «Έτσι», συνέχισε, «την άφησε να χάσει ένα τεράστιο μέρος της αξίας της».
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ξεπούλημα από αυτό», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. και τόνισε ότι η κυβέρνηση «είναι υπόλογη απέναντι στους χιλιάδες εργαζομένους της επιχείρησης και στις οικογένειές τους, στους εκατοντάδες προμηθευτές, αλλά κυρίως στον ελληνικό λαό, που θα κληθεί να πληρώσει το “φέσι” της κυβέρνησης στη ΔΕΗ, που αποτιμάται σε πολλά δισ. ευρώ.

ΠΗΓΗ: http://www.naftemporiki.gr

Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα και καταγγέλλει την κυβέρνηση

«Και με συμφωνία, δεν επανέρχεται η κανονικότητα»

Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα και καταγγέλλει την κυβέρνηση

Η ΝΔ δεν ψηφίζει τα μέτρα και καταγγέλλει την κυβέρνηση
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγόρησε πως ακόμα και αν κλείσει τη διαπραγμάτευση δεν θα καταφέρει να επαναφέρει τη χώρα στην κανονικότητα εξαπέλυσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Από τη Μάλτα όπου βρίσκεται για το Συνέδριο του ΕΛΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ μιλώντας στο ραδιόφωνο του  ΣΚΑΙ τόνισε πως οι Τσίπρας και Καμμένος μαζί με τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες έχουν «καταπιεί όλα τα μέτρα που είναι υπαιτιότητα της αποτυχημένης διαπραγμάτευσής τους».

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο και για εκχώρηση κομματιών του ενεργειακού μας πλούτου, χωρίς αντάλλαγμα για τη ΔΕΗ.

«Τα έχουν αποδεχτεί όλα και ψάχνουν τρόπο να τα περάσουν από τις ΚΟ, προσπαθώντας να πείσουν τους Έλληνες ότι διαπραγματεύονται περήφανα» είπε προσθέτοντας πως η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τις προϋποθέσεις και κυρίως τις μεταρρυθμίσεις.

«Έχει καθυστερήσει τόσο πολύ το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, έχει πάει τόσο πίσω το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, έχουν χαθεί 3 μήνες από το 2017 και βλέπουμε που το όριο του 2,7% ανάπτυξη είναι όνειρο απατηλό για την Ελλάδα και τους Έλληνες» τόνισε επαναλαμβάνοντας πως για τη ΝΔ πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο δυνατό, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθώς, όπως είπε, θα είναι καταστροφή αν συνεχίσουμε να σερνόμαστε έτσι.

Ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση για ανικανότητα υποστηρίζοντας πως «και να κλείσει η αξιολόγηση, με αυτούς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φέρουν τη χώρα σε μια κανονικότητα, Δεν το θέλουν, δεν το ξέρουν και δεν το μπορούν. Είναι εκ της φύσης τους αντίθετοι σε αυτό. Θέλουν να διορίζουν από τις πόρτες και από τα παράθυρα κομματικούς εγκάθετους αδιαφορώντας για την Ελλάδα που παλεύει, που δουλεύει».

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ υπενθύμισε τη θέση της ΝΔ, πως δεν θα στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή επαναλαμβάνοντας το αίτημα για εκλογές.

«Ήρθαν στην εξουσία υφαρπάζοντας την ψήφο των Ελλήνων ποντάροντας πάνω στο συναίσθημα τους. Τους ενημερώνουμε ότι πάλι συναισθηματική θα είναι η ψήφος των Ελλήνων από τη θετική πλευρά της αυτή τη φορά. Έχει πλήρη επίγνωση πλέον ο ελληνικός λαός αυτών που έχουν γίνει με τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» τόνισε εκφράζοντας την εκτίμηση πως «τα κυβερνητικά στελέχη δεν θέλουν να πάνε σε εκλογές, γιατί τους ενδιαφέρει η καρεκλά τους».


ΠΗΓΗ Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"