ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 27 παιδιά σκοτώθηκαν στο Χαν Σεϊχούν

ΟΗΕ: Τουλάχιστον 27 παιδιά σκοτώθηκαν στο Χαν Σεϊχούν


Τα Ηνωμένα Έθνη επιβεβαίωσαν σήμερα τον θάνατο τουλάχιστον 27 παιδιών στην επίθεση με χημικά που σημειώθηκε στο Χαν Σεϊχούν της Συρίας από την οποία τραυματίστηκαν άλλοι 546 άνθρωποι.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και "μεγάλος αριθμός παιδιών", σύμφωνα με τη Unicef.

"Οι αριθμοί αυτοί πιθανότητα θα αυξηθούν", διευκρίνισε στην ανακοίνωσή της η Unicef η οποία έχει στείλει εννέα ασθενοφόρα και παρέχει υποστήριξη σε επτά κινητές κλινικές στην περιοχή του Χαν Σεϊχούν.

Αυτός ο προσωρινός απολογισμός του ΟΗΕ ανεβάζει κατά πολύ τον αριθμό των τραυματιών. Ο προηγούμενος απολογισμός, του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκανε λόγο για 86 νεκρούς (εκ των οποίων 30 παιδιά) και 160 τραυματίες από την επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Τρίτης στην πόλη που ελέγχεται από τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές.

"Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίσουν να σκοτώνονται παιδιά στη Συρία. Όλες οι εμπόλεμες πλευρές και όλοι εκείνοι που έχουν επιρροή σε αυτές τις πλευρές θα πρέπει αμέσως να βάλουν τέλος σε αυτήν τη φρίκη", τόνισε ο διευθυντής της Unicef για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής Χέερτ Καπελάρε.


ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: 
ΚΑΙ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΚΟΜΗ ΚΟΙΤΑ ΑΠΛΑΝΩΣ. ΕΠΡΕΠΕ ΑΠΟ ΤΟ 2011 ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΠΕΜΒΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΑΝΤ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων


Πιστοποίηση πτυχιούχων και από δεύτερο τμήμα με παρακολούθηση του 25% των μαθημάτων

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΛΑΚΑΣΑΣ

Μαθήματα και από δεύτερο τμήμα θα μπορούν να παρακολουθούν οι φοιτητές που έχουν πάρει το πρώτο τους πτυχίο. Την ίδια στιγμή σε τέλη φοίτησης μετονομάζονται επισήμως τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις διατάξεις νομοσχεδίου που θα τεθεί σε δημόσιο διάλογο από το υπουργείο Παιδείας οι πτυχιούχοι θα μπορούν να παρακολουθούν το 25% των μαθημάτων από ένα συγγενικό στο πρώτο τους πτυχίο τμήμα.
Για παράδειγμα, αυτό θα μπορούσε να συμβεί ανάμεσα στα τμήματα Φυσικής και Μαθηματικών.
Προϋπόθεση είναι να υπάρχει πρωτόκολλο συνεργασίας ανάμεσα στα δύο τμήματα, ενώ όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία τα επιπλέον μαθήματα θα παίρνουν πιστοποιητικό αλλά όχι επαγγελματικά δικαιώματα.
Ως προς τις μεταπτυχιακές σπουδές το υπουργείο θέτει τις εξής ρυθμίσεις:
- Θα υπάρχουν τέλη φοίτησης, τα οποία θα πρέπει να καθορίζονται από το ίδρυμα αιτιολογημένα.
- Το 40% των φοιτητών κάθε μεταπτυχιακού προγράμματος θα είναι δωρεάν μέσω υποτροφιών, οι όροι για τις οποίες ωστόσο θα καθορίζονται με οικονομικά κριτήρια.
- Δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν δωρεάν φοίτηση κάνοντας ολιγόωρη εργασία στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα.
- Προϋπόθεση για να πληρώνονται οι καθηγητές από τα μεταπτυχιακά είναι να διδάσκουν σε ένα μεταπτυχιακό δωρεάν. Η αμοιβή τους από το δεύτερο μεταπτυχιακό δεν μπορεί να ξεπερνά το 20% του μισθού τους.
- Για τη διοίκηση των ΑΕΙ το νομοσχέδιο προβλέπει:
α) επανασύσταση του πρυτανικού συμβουλίου που είχε καταργηθεί με το νόμο 4009/2011.
β) εκλογή πρυτάνεων και αντιπρυτάνεων σε ξεχωριστά ψηφοδελτία με μονοσταυρία. Δικαίωμα ψήφου στα μονοπρόσωπα όργανα θα έχουν όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, αλλά όχι οι φοιτητές.
γ) επανέρχεται η φοιτητική συμμετοχή στη Σύγκλητο η οποία διευρύνεται με όλους τους προέδρους των τμημάτων. (Σήμερα μετέχουν οι πρόεδροι των τμημάτων κυκλικά).

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΠΙΣΩ. ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ. ΕΤΣΙ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΚΕΡΚΟΠΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΖΗΤΟΥΝ ΙΣΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΤΥΣΑΜΕ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΗΡΑΜΕ 2 ΠΤΥΧΙΑ. ΟΧΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ.ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ.

Ντ. Μπακογιάννη: Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν θα βγάλει τον Κουφοντίνα από τη φυλακή

Ντ. Μπακογιάννη: Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν θα βγάλει τον Κουφοντίνα από τη φυλακή


Ντ. Μπακογιάννη: Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν θα βγάλει τον Κουφοντίνα από τη φυλακή
Ομάδα αντιεξουσιαστών πήγε, πριν από λίγη ώρα, έξω από την οικία της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρας Μπακογιάννη, στη Γλυφάδα και φώναξε συνθήματα υπέρ κρατουμένων, ενώ στη συνέχεια ανάρτησε ένα πανό που έγραφε «Άδειες τώρα σε Κουφοντίνα και Γουρνά». Στη συνέχεια, τα άτομα αυτά πέταξαν φέιγ βολάν, τα οποία ανέγραφαν συνθήματα υπέρ των αδειών σε κρατούμενους.
Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές.
Αμεση ήταν η αντίδραση της κας Μπακογιάννη, η οποία χαρακτήρισε την ενέργεια επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Ο Κουφοντίνας είναι δολοφόνος, καταδικάστηκε ισόβια διότι αφαίρεσε ζωές αθώων ανθρώπων, τις περισσότερες δε από αυτές πισώπλατα. Είναι λοιπόν τουλάχιστον πρόκληση να στέλνεις ανθρώπους οι οποίοι να ρίχνουν τέτοιου είδους χαρτιά στο σπίτι μου. Στην Ελλάδα υπάρχουν νόμοι και οι νόμοι αυτοί πρέπει να τηρούνται. Κανένας νόμος Παρασκευόπουλου δεν μπορεί να βγάλει τον κ. Κουφοντίνα από την φυλακή”
Φωτογραφία: Sooc

ΠΗΓΗ:  http://www.liberal.gr

Αντιδράσεις για την ομιλία Τσίπρα στα Τέμπη


Αντιδράσεις για την ομιλία Τσίπρα στα Τέμπη

ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΑΛΙΟΣ

Για «ρεσιτάλ μικροψυχίας» κατηγορεί τον πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης. Ο κ. Χατζηδάκης που εκπροσώπησε –ακάλεστος, όπως ανέφερε- την αξιωματική αντιπολίτευση στην τελετή των εγκαινίων στα Τέμπη δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις αναφορές του Αλέξη Τσίπρα στην κατάσταση στην οποία βρήκε τα έργα η κυβέρνησή του όταν ανέλαβε.
«Στη Νέα Δημοκρατία χαιρόμαστε ιδιαίτερα που παραδόθηκε ένα μεγάλο έργο και ακολουθούν ακόμα τρία. Χαιρόμαστε περισσότερο που τα έργα αυτά ξεκίνησαν με πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Ενώ όταν σταμάτησαν το 2011 λόγω της κρίσης, επανεκιννήθηκαν από την κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά, με εμένα αρμόδιο για τη διαπραγμάτευση και υπουργούς Δημοσίων Έργων αρχικά τον Σταύρο Καλογιάννη και στη συνέχεια τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη», ανέφερε. «Ο πρωθυπουργός αμαύρωσε την τελετή, υποστηρίζοντας ότι αν έλειπε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε γίνει τίποτα στην Ελλάδα. Δεν μπορώ παρά να θυμίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εναντιώθηκε σε αυτά τα έργα, δεν θα ψήφισε στη Βουλή, ενώ στήριξε το κίνημα «Δεν πληρώνω». Όταν έγινε κυβέρνηση, τα έργα σταμάτησαν για εννέα μήνες λόγω της στάσης πληρωμών που επέβαλλαν και των capital controls. Και έτσι ήρθαν οι εργολάβοι και πήραν πανωπροίκι 500 εκατ. ευρώ και αυτό ο πρωθυπουργός το παρουσίασε ως επίτευγμα! Όλα έχουν κάποια όρια, αλλά ο πρωθυπουργός τα ξεπέρασε».
Την αποδοκιμασία του εξέφρασε με γραπτή δήλωσή του και ο πρώην υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς. «Το φαινόμενο ο κάθε υπεύθυνος να προσπαθεί να αποδομήσει το έργο του προηγούμενου με αβάσιμα επιχειρήματα – όπως έγινε με τα έργα αυτά από το 2008 μέχρι σήμερα – είναι αντίθετο προς την πολιτική που απαιτεί η Δημοκρατία», αναφέρει. «Τα έργα αυτά δεν σταμάτησαν ποτέ λόγω απαλλοτριώσεων Τα έργα πάγωσαν το 2010 λόγω της κρίσης  που σκληρά έπληξε τη χώρα μας. Οι κυβερνώντες τα πρώτα χρόνια επέδειξαν πρωτοφανή αδράνεια για τις αναγκαίες διαπραγματεύσεις όπως προβλεπόταν από την σύμβαση. Αποτέλεσμα, τα έργα να επανεκκινήσουν  το 2013. Τέσσερα χρόνια χαμένα και ένα εξάμηνο του 2015. Έστω και έτσι, το ένα μετά το άλλο τα σπουδαία αυτά έργα με τη βοήθεια της Ε.Ε που αύξησε τη συμμετοχή της ειδικά για τα έργα αυτά σε 90% περίπου, ολοκληρώνονται και αλλάζουν την εικόνα της πατρίδας μας. Σε όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την προσπάθεια, τους αξίζει η αναγνώριση της προσφοράς τους».
Αντιδράσεις μετά το πέρας της τελετής υπήρξαν και από τους περιφερειάρχες Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό και Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο κ. Αγοραστός υποστήριξε ότι η μεταφορά των διοδίων στην παλαιά εθνική οδό στα Τέμπη είναι «μεγάλη αδικία», ενώ παραβαίνει τη νομοθεσία, καθώς είναι υποχρεωτική η ύπαρξη παράπλευρου οδικού δικτύου δίχως διόδια. Στο ίδιο πνεύμα και ο κ. Τζιτζικώστας, που ζήτησε να ολοκληρωθεί άμεσα το παράπλευρο δίκτυο σε όλο το μήκος της ΠΑΘΕ.
Πάντως και οι εκπρόσωποι των εταιριών που ενεπλάκησαν στην κατασκευή των έργων δεν έδειχναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι. Χαρακτηριστικό είναι πως το όνομα «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» (η κοινοπραξία που κατασκεύασε και θα διαχειρίζεται το τμήμα Μαλιακού – Κλειδιού για τα επόμενα 30 χρόνια) δεν αναφέρθηκε ούτε μια φορά από τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Υποδομών κ. Σπίρτζη. Στο άνοιγμα, μάλιστα, της τελετής η εκπρόσωπος του υπουργείου καλωσόρισε την κοινοπραξία... στην τελετή εγκαινίων που η κοινοπραξία διοργάνωσε και πλήρωσε! Η μόνη αναφορά που έγινε ήταν οι ευχαριστίες του κ. Σπίρτζη, στο τέλος της ομιλίας του γενικά στους κατασκευαστές του έργου. ΠΗΓΗ : ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΧΑΡΑ ΘΕΟΥ- ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ - ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΦΑΡΟΣ -ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ


ΠΗΓΗ:

Χαρά Θεού–Χρήστος Γιανναράς και π.Φιλόθεος Φάρος ΠΕΡΙ ΕΡΩΤΟΣ ΕΡΤ WebTV

avgerinosx

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"