ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

«Εδεσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου

«Εδεσαν» τον Γιάννο Παπαντωνίου


Της Άννας Κανδύλη

Νέα τροπή παίρνει η έρευνα της Δικαιοσύνης για τον Γιάννο Παπαντωνίου. Για πρώτη φορά σε δικαστικό έγγραφο αναφέρεται -και μάλιστα κατ’ επανάληψη- πως υπάρχουν «βάσιμες υπόνοιες» ότι έλαβε παράνομες πληρωμές από τις προμηθεύτριες εταιρείες έξι εξοπλιστικών προγραμμάτων που φέρουν την υπογραφή του.

Μέσα από το αίτημα δικαστικής συνδρομής που απέστειλε στις ελβετικές Αρχές η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και αποκαλύπτει σήμερα η Realnews, προκύπτει ότι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από τις εν λόγω συμβάσεις ξεπερνά τα 300 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι στο ποσό της ζημιάς δεν περιλαμβάνεται αυτό από τη «λεόντεια» σύμβαση ύψους 1,7 δισ. ευρώ για την προμήθεια των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2HEL, καθώς δεν έχει υπολογιστεί.

Οπως επισημαίνεται όμως, από τη στιγμή που «κατά την έρευνα της υπόθεσης προέκυψε ότι αξιωματικοί του Ελληνικού Στρατού έλαβαν από την εταιρεία Rheinmetall Defence Electronics (σ.σ.: υποκατασκευάστρια εταιρεία που είχε αναλάβει την κατασκευή των πυροβόλων του άρματος) χρηματικό ποσό συνολικά μεγαλύτερο των 3.000.000 ευρώ (...), πιθανολογείται βάσιμα ότι η Krauss Maffei Wegmann (σ.σ.: κύρια ανάδοχος του έργου) είχε ακόμη ισχυρότερο κίνητρο για την καταβολή παράνομων πληρωμών».

Επίσης, σημειώνεται πως «από την έως τώρα έρευνα προκύπτουν βάσιμες υπόνοιες ότι διενεργήθηκαν παράνομες πληρωμές από την εταιρεία Krauss Maffei Wegmann προς τον Ιωάννη Παπαντωνίου, καθώς ήταν εκείνος που εισηγήθηκε της επιλογής των αρμάτων μάχης Leopard 2HEL προς το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Αμυνας».

Επιπλέον, ο επίκουρος εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, που υπογράφει το αίτημα, επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται εις βάρος του πρώην υπουργού για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος ελέγχεται η κινητή και ακίνητη περιουσία του, με πιο «ύποπτα» ακίνητα τη βίλα της Σύρου και τα δύο διαμερίσματα στο Κολωνάκι.

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, τα οποία επιβεβαιώνονται από την έρευνά μας, το έτος 2002 η Κουράκου Σταυρούλα, σύζυγος του Ιωάννη Παπαντωνίου, αγόρασε στην Ποσειδωνία της νήσου Σύρου ακίνητο 5.326 τ.μ., εντός του οποίου ανοικοδομήθηκε πολυτελής κατοικία με εμβαδό 383,37 τ.μ., με πισίνα και πρόσβαση στη θάλασσα. Η εμπορική αξία του συνολικού ακινήτου υπολογίζεται ότι ανέρχεται στο ποσό των 2.000.000 ευρώ, το οποίο υπερβαίνει κατά πολύ το άθροισμα των εισοδημάτων του Ιωάννη Παπαντωνίου κατά το χρονικό διάστημα της θητείας του ως υπουργού Εθνικής Αμυνας. Επιπλέον, το έτος 2003 ο Ιωάννης Παπαντωνίου αγόρασε δύο γραφεία σε κτίριο που βρίσκεται στο Κολωνάκι, την ακριβότερη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας».

Πατήστε πάνω στις φωτογραφίες για να διαβάσετε όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Realnews



ΠΗΓΗ: REAL.GR

NYT: Ψήφισαν Μακρόν οι μεγάλες πόλεις και Λεπέν οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι!

NYT: Ψήφισαν Μακρόν οι μεγάλες πόλεις και Λεπέν οι χαμηλόμισθοι και οι άνεργοι!


Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λε Πεν κέρδισαν στον α’ γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας και ετοιμάζονται για τον β’ γύρο, ο οποίος ίσως καθορίσει το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, γράφουν σήμερα οι New York Times.




Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Λε Πεν κέρδισε σε περιοχές με χαμηλούς μισθούς και υψηλή ανεργία, όπου και επικέντρωσε την προεκλογική της εκστρατεία, προκειμένου να βάλει ένα τέλος στη μετανάστευση αλλά και να επαναδιαπραγματευτεί τις σχέσεις της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την άλλη πλευρά ο Μακρόν κυριάρχησε σε οικονομικά δυναμικές περιοχές και μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι και η Μπορντό, όπου η επαγγελματική και κοινωνικά προοδευτική καμπάνια του έπεισε τους εκπαιδευμένους ψηφοφόρους.



Ένας λεπτομερέστερος χάρτης που δείχνει ποιος υποψήφιος κέρδισε τις περισσότερες ψήφους σε ολόκληρη τη Γαλλία δείχνει ότι η κ. Λε Πεν κερδίζει μεγάλες περιοχές της χώρας, ειδικά στα βόρεια και νοτιοανατολικά.



Το αποτέλεσμα ήταν η αποτυχία των παραδοσιακών γαλλικών κομμάτων, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Κανένα από αυτά τα κόμματα δεν θα διεκδικήσει την προεδρία για πρώτη φορά από το 1981.

Ο Φρανσουά Φιγιόν, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικάνων, κατηγορήθηκε για υπεξαίρεση τον περασμένο μήνα, ενώ πολλοί ψηφοφόροι θεώρησαν ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα δεν κατάφερε να αντιμετωπίσει τα επιδεινωμένα προβλήματα της Γαλλίας, όπως η υψηλή ανεργία.

Νικολακόπουλος στον realfm: Αντισυστημικός ο Μακρόν; Ο πιο συστημικός

Δήμαρχος στη Γαλλία απειλεί να παραιτηθεί επειδή η πόλη του ψήφισε Λεπέν!

Ο ευρωπαϊκός Τύπος για την εκλογή Μακρόν στον δεύτερο γύρο

Η συμβουλή του Ομπάμα στον Μακρόν
 
ΠΗΓΗ: REAL

Γαλλία: «Αποδείξεις» κατά τις Δαμασκού για τα χημικά όπλα στη Συρία

Γαλλία: «Αποδείξεις» κατά τις Δαμασκού για τα χημικά όπλα στη Συρία

Γαλλία: «Αποδείξεις» κατά τις Δαμασκού για τα χημικά όπλα στη ΣυρίαΑποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την εμπλοκή συριακού καθεστώτος στην επίθεση με χημικά όπλα στις 4 Απριλίου, θα προσκομίσουν τις «ερχόμενες μέρες» οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες.
Σύμφωνα με αυτά τα αποδεικτικά στοιχεία θα φανεί ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επίθεση στην πόλη Χαν Σεϊχούν, που είχε αποτέλεσμα 87 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό.
«Διαθέτουμε στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να δείξουμε ότι το συριακό καθεστώς σκοπίμως έκανε χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο Ερό.
«Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού... Είναι ζήτημα ημερών και θα προσκομίσουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι το καθεστώς εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στον τηλεοπτικό σταθμό της γαλλικής βουλής (LCP)
Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση, την οποία η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «έγκλημα πολέμου». Ο Σύρος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η επίθεση «ήταν κατασκευασμένη 100%» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες.
Τρεις ημέρες μετά την επίθεση οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους πλεύσης μια αεροπορική βάση στη Συρία, προχωρώντας σε μια μονομερή ενέργεια που καταγγέλθηκε από τη Ρωσία.

ΠΗΓΗ:https://www.thepressroom.gr 
Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες θα προσκομίσουν «τις ερχόμενες μέρες» αποδεικτικά στοιχεία ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επίθεση της 4ης Απριλίου στην πόλη Χαν Σεϊχούν, που είχε αποτέλεσμα 87 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. «Διαθέτουμε στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να δείξουμε ότι το συριακό καθεστώς σκοπίμως έκανε χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο Ερό. «Η πεποίθησή μου είναι, και αυτή είναι και η πεποίθηση των υπηρεσιών μας, ότι το καθεστώς είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση», σημείωσε. «Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού. . . . Είναι ζήτημα ημερών και θα προσκομίσουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι το καθεστώς εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στον τηλεοπτικό σταθμό της γαλλικής βουλής (LCP) «Δεν είμαστε οι μόνοι. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) θα συνεχίσει την έρευνα του», πρόσθεσε. Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων Αχμέτ Ουζουμτζού δήλωσε πως τα αποτελέσματα των αναλύσεων από την επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ «δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε σαρίν ή μια ουσία όπως το σαρίν». Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση, την οποία η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «έγκλημα πολέμου». Ο Σύρος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η επίθεση «ήταν κατασκευασμένη 100%» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγκ δήλωσε πως οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα θύματα της επίθεσης επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε το νευροτοξικό αέριο σαρίν. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους πλεύσης μια αεροπορική βάση στη Συρία, προχωρώντας σε μια μονομερή ενέργεια που καταγγέλθηκε από τη Ρωσία. 19/04/2017 18:27 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Παρίσι Share this:

Πηγή: Το Παρίσι έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά, λέει ο Ερό http://mignatiou.com/2017/04/to-parisi-echi-apodixis-oti-o-asant-ine-ipefthinos-gia-tin-epithesi-me-chimika-lei-o-ero/
Το Παρίσι έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά, λέει ο Ερό TOPICS:ΑσαντΕρόΣυρίαχημικά French Foreign Minister Jean Marc Ayrault. EPA/PHILIPP GUELLANDFrench Foreign Minister Jean Marc Ayrault. EPA/PHILIPP GUELLAND April 19, 2017 43 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες θα προσκομίσουν «τις ερχόμενες μέρες» αποδεικτικά στοιχεία ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επίθεση της 4ης Απριλίου στην πόλη Χαν Σεϊχούν, που είχε αποτέλεσμα 87 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. «Διαθέτουμε στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να δείξουμε ότι το συριακό καθεστώς σκοπίμως έκανε χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο Ερό. «Η πεποίθησή μου είναι, και αυτή είναι και η πεποίθηση των υπηρεσιών μας, ότι το καθεστώς είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση», σημείωσε. «Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού. . . . Είναι ζήτημα ημερών και θα προσκομίσουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι το καθεστώς εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στον τηλεοπτικό σταθμό της γαλλικής βουλής (LCP) «Δεν είμαστε οι μόνοι. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) θα συνεχίσει την έρευνα του», πρόσθεσε. Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων Αχμέτ Ουζουμτζού δήλωσε πως τα αποτελέσματα των αναλύσεων από την επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ «δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε σαρίν ή μια ουσία όπως το σαρίν». Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση, την οποία η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «έγκλημα πολέμου». Ο Σύρος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η επίθεση «ήταν κατασκευασμένη 100%» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγκ δήλωσε πως οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα θύματα της επίθεσης επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε το νευροτοξικό αέριο σαρίν. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους πλεύσης μια αεροπορική βάση στη Συρία, προχωρώντας σε μια μονομερή ενέργεια που καταγγέλθηκε από τη Ρωσία. 19/04/2017 18:27 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Παρίσι

Πηγή: Το Παρίσι έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά, λέει ο Ερό http://mignatiou.com/2017/04/to-parisi-echi-apodixis-oti-o-asant-ine-ipefthinos-gia-tin-epithesi-me-chimika-lei-o-ero/
Το Παρίσι έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά, λέει ο Ερό TOPICS:ΑσαντΕρόΣυρίαχημικά French Foreign Minister Jean Marc Ayrault. EPA/PHILIPP GUELLANDFrench Foreign Minister Jean Marc Ayrault. EPA/PHILIPP GUELLAND April 19, 2017 43 SHARES Share to Facebook FacebookShare to Twitter TwitterShare to Google+ Google+Share to LinkedIn LinkedIn Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες θα προσκομίσουν «τις ερχόμενες μέρες» αποδεικτικά στοιχεία ότι οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος χρησιμοποίησαν χημικά όπλα στην επίθεση της 4ης Απριλίου στην πόλη Χαν Σεϊχούν, που είχε αποτέλεσμα 87 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό. «Διαθέτουμε στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να δείξουμε ότι το συριακό καθεστώς σκοπίμως έκανε χρήση χημικών όπλων», πρόσθεσε ο Ερό. «Η πεποίθησή μου είναι, και αυτή είναι και η πεποίθηση των υπηρεσιών μας, ότι το καθεστώς είναι υπεύθυνο για αυτή την επίθεση», σημείωσε. «Μια έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις γαλλικές μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες πληροφοριών του στρατού. . . . Είναι ζήτημα ημερών και θα προσκομίσουμε αποδεικτικά στοιχεία ότι το καθεστώς εξαπέλυσε αυτές τις επιθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στον τηλεοπτικό σταθμό της γαλλικής βουλής (LCP) «Δεν είμαστε οι μόνοι. Ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ) θα συνεχίσει την έρευνα του», πρόσθεσε. Νωρίτερα σήμερα ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων Αχμέτ Ουζουμτζού δήλωσε πως τα αποτελέσματα των αναλύσεων από την επίθεση στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ «δείχνουν πως χρησιμοποιήθηκε σαρίν ή μια ουσία όπως το σαρίν». Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ αρνείται τις κατηγορίες ότι οι συριακές δυνάμεις ευθύνονται για την επίθεση, την οποία η Ουάσιγκτον έχει χαρακτηρίσει «έγκλημα πολέμου». Ο Σύρος πρόεδρος υποστηρίζει ότι η επίθεση «ήταν κατασκευασμένη 100%» από τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες. Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγκ δήλωσε πως οι εξετάσεις που διενεργήθηκαν στα θύματα της επίθεσης επιβεβαίωσαν ότι χρησιμοποιήθηκε το νευροτοξικό αέριο σαρίν. Τρεις ημέρες μετά την επίθεση οι ΗΠΑ βομβάρδισαν με 59 πυραύλους πλεύσης μια αεροπορική βάση στη Συρία, προχωρώντας σε μια μονομερή ενέργεια που καταγγέλθηκε από τη Ρωσία. 19/04/2017 18:27 ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP Παρίσι

Πηγή: Το Παρίσι έχει αποδείξεις ότι ο Άσαντ είναι υπεύθυνος για την επίθεση με χημικά, λέει ο Ερό http://mignatiou.com/2017/04/to-parisi-echi-apodixis-oti-o-asant-ine-ipefthinos-gia-tin-epithesi-me-chimika-lei-o-ero/

Το σχέδιο της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το σχέδιο της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για έλλειψη ενεργειακής πολιτικής, άσκησε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ και ανέπτυξε την πρότασή του για ιδιωτικοποίηση και συμμαχία της ΔΕΗ με στρατηγικό επενδυτή.

Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι είναι επείγον και αναγκαίο να γίνει συζήτηση για την ενεργειακή πολιτική, «καθώς η χώρα δεν έχει κατεύθυνση για τα θέματα ενέργειας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον μηδενισμό ως αντιπολίτευση και έχει μηδενική πολιτική ως κυβέρνηση. Απειλεί να κάνει τεράστια ζημιά. Η ΔΕΗ είναι σε αδιέξοδο», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της πρότασης της ΝΔ για την ενέργεια, εκφράζοντας την πεποίθησή του πως η πρόταση αυτή, «απαντά και αντιμετωπίζει τα κρίσιμα ζητήματα του κλάδου και τις ανάγκες της χώρας και δεν σπρώχνει τα προβλήματα κάτω από το χαλί».

Δυστυχώς έχουν γίνει μεγάλα λάθη και έχουν χαθεί σημαντικές ευκαιρίες, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ δεν εκσυγχρονίστηκε όταν και όπως έπρεπε, η αγορά ενέργειας δεν απελευθερώθηκε με τον σωστό τρόπο, ενώ το κόστος της ενέργειας έγινε εξαιρετικά βαρύ, ειδικά για τις επιχειρήσεις».
Ακολούθως ανέπτυξε τους τέσσερις άξονες της πρότασής του:

- Διασφάλιση της ενεργειακής επάρκειας της χώρας.
- Μείωση του κόστους της ενέργειας.
- Προστασία του περιβάλλοντος.
- Προσέλκυση επενδύσεων από τον ιδιωτικό τομέα.

Αναφέρθηκε επίσης και στις παρεμβάσεις που θα κάνει η ΝΔ, δίνοντας έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις και στη μείωση του ενεργειακού κόστους.

«Θα ιδιωτικοποιήσουμε τον ΑΔΜΗΕ σε ποσοστό 66% για να βρεθεί ένα τμήμα των πόρων που χρειάζεται η ΔΕΗ. Ο ιδιωτικοποιημένος ΑΔΜΗΕ θα δρομολογήσει δεκαετές πρόγραμμα ανάπτυξης», ανέφερε.

Στον τομέα της διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ο ΔΕΔΗΕ θα αποκτήσει την ιδιοκτησία όλων των υποδομών, διευκρίνισε και τόνισε πως στο σκέλος της παραγωγής θα γίνει η ανασχεδίαση του διοικητικού μοντέλου της ΔΕΗ. Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση της ΔΕΗ, σημειώνοντας ότι «οι οφειλές ανεβαίνουν η μετοχή κατρακυλά». «Οι χειρισμοί της κυβέρνησης βλάπτουν τα συμφέροντα της χώρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ εγκατέλειψε το μοντέλο της μικρής ΔΕΗ, αλλά συμφώνησε να μειωθεί το μερίδιό της στην αγορά στο 50% χωρίς αντάλλαγμα. Συμφώνησε να χαρίσει το πελατολόγιο της μικρής ΔΕΗ. Τώρα ψάχνει τι θα πουλήσει γιατί αλλιώς η ΔΕΗ θα καταρρεύσει» ανέφερε. Συνεχίζοντας, είπε ότι χρειάζονται άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος ρευστότητας: Ένα είναι η επανεξέταση της εκπτωτικής πολιτικής και της είσπραξης των οφειλομένων. Πέραν αυτού, είναι η συμβάσεις παραχώρησης, ή η πώληση λιγνιτικών και υδροηλεκτρικών μονάδων.

«Η ΔΕΗ και οι άνθρωποί της δεν αξιοποιούνται - και αυτό θα αλλάξει με ένα νέο διοικητικό μοντέλο», ανέφερε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «η ΔΕΗ πρέπει να συμμαχήσει με στρατηγικό επενδυτή που θα την βοηθήσει να ενδυναμώσει. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ένα νέο περιβάλλον με καλύτερες τιμές για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις».

Ιδιαίτερο βάρος είπε ότι δίνει στην ανάπτυξη των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, με την αξιοποίηση μονάδων βιομάζας και βιοαερίου. Προς τούτο, ανέφερε, είναι αναγκαία η σύμπραξη της ΔΕΗ με εξειδικευμένες εταιρείες.

Αναφέρθηκε ακόμη στην απελευθέρωση της αγοράς φυσικού αερίου, με ιδιωτικοποίηση του ΔΕΣΦΑ και την αναδιοργάνωση του ΔΕΠΑ. «Η Ελλάδα χρειάζεται συνολικό σχέδιο, πρέπει να φέρουμε νέες επενδύσεις. Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει μείωση της εξάρτησης από το πετρέλαιο και αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Κλείνοντας, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε: «Με το πρόγραμμά της, η ΝΔ εξασφαλίζει την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, κινητοποιούμε τον ιδιωτικό τομέα, αναδεικνύουμε το γεωστρατηγικό πρόσημο της ενέργειας. Αντίθετα, η κυβέρνηση διαλύει τη ΔΕΗ και καθηλώνει τη χώρα. Εμείς απελευθερώνουμε τη δυναμική της ενέργειας που μπορεί να γίνει καταλύτης για την ανάπτυξη».

Στη δική του παρέμβαση, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι το θέμα της ενέργειας έχει τέσσερις σημαντικές διαστάσεις:

- καταρχήν η γεωστρατηγική διάσταση της ενέργειας
- ακολούθως η οικονομία, καθώς η ενέργεια κατατάσσεται στους εννέα τομείς της οικονομίας με συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας
- η τρίτη διάσταση συνδέεται με τις δεσμεύσεις που σχετίζονται με το κοινοτικό δίκαιο
-η τέταρτη διάσταση αφορά τον τρόπο με τον οποίο η ενέργεια πρέπει να στηρίξει την οικονομία, κάτι που συνδέεται με το ενεργειακό κόστος. Το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα παραμένει υψηλότερο σε σχέση με τον μέσο κοινοτικό όρο.

«Υπάρχει μία ακόμη διάσταση που έχει να κάνει με την ενεργειακή ασφάλεια, και εδώ πρέπει να έχουμε την αίσθηση του επείγοντος. Δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι, γιατί κατάρρευση της ΔΕΗ συνεπάγεται την κατάρρευση της χώρας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ ΚΑΙ REAL.GR


To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς

Ζυμώσεις στους «Ρεπουμπλικάνους»

To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς

To λυπηρό φιάσκο και η ηθική ήττα της γαλλικής δεξιάς
 
Λυπηρό φιάσκο», «ηθική ήττα»: οι μεγάλες προσωπικότητες των συντηρητικών του Φρανσουά Φιγιόν θρηνούν τον αποκλεισμό της δεξιάς από τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, κάτι που έχει να συμβεί στη Γαλλία από το 1958.

Ο πρώην πρωθυπουργός (2007-2012) ήρθε τρίτος στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών χθες και υπέστη μια ταπεινωτική ήττα, παρά τις προσπάθειές του να ξεπεράσει το σκάνδαλο με την αργομισθία της συζύγου του και των παιδιών τους.

«Παρά τις προσπάθειές μου, παρά την αποφασιστικότητά μου, δεν κατάφερα να σας πείσω» παραδέχθηκε ο Φιγιόν μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, που προκάλεσαν σεισμό στην πολιτική του οικογένεια.

«Αυτή η ήττα είναι δική μου», πρόσθεσε, ενώ ζήτησε από τους ψηφοφόρους του «να ψηφίσετε τον Εμανουέλ Μακρόν», διότι «η αποχή δεν συμφωνεί με τη νοοτροπία μου».

Με ποσοστό περίπου 20%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο 63χρονος συντηρητικός βρέθηκε στην τρίτη θέση, πίσω από τον κεντρώο Μακρόν και την Λεπέν. Ξεπέρασε κατά λίγο τον Ζαν-Λικ Μελανσόν.

Ο πρώην πρόεδρος του UMP Φρανσουά Κοπέ εκτίμησε χθες ότι η δεξιά «ζει την 21η Απριλίου της».

Στις 21 Απριλίου 2002 ο σοσιαλιστής υποψήφιος Λιονέλ Ζοσπέν αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών από τον πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο οποίος κατάφερε να περάσει στον β’ γύρο και να αντιμετωπίσει τον απερχόμενο πρόεδρο Ζακ Σιράκ, ο οποίος επανεξελέγη.

«Το νοκ-άουτ της δεξιάς», είναι το πρωτοσέλιδο της συντηρητικής le Figaro.

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, ο Φιγιόν είχε αποδώσει τα δικαστικά του προβλήματα σε «συνωμοσία».

«Είναι μια ακόμη πιο σκληρή ήττα γιατί θα έπρεπε να έχουμε κερδίσει. Πληρώνουμε ακριβά αυτές τις υποθέσεις. Δεν έχασαν οι ιδέες μας», επεσήμανε χθες ο Λοράν Βοκιέ αντιπρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων.

Τη Δευτέρα θα συνεδριάσει η πολιτική επιτροπή του κόμματος και προβλέπεται ότι θα σημάνει το τέλος της πολιτικής ζωής του Φιγιόν.

ΠΗΓΗ: Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ. ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΜΕ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΟΥ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΕΓΚΑΙΡΑ; Η ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ ΤΟΥ Η ΕΞΟΥΣΙΟΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΖΗΜΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΗΤΤΑ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"