ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τρίτη 25 Απριλίου 2017

"Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν" σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας



Αιχμές Κυριακού Μητσοτάκη κατά Τσίπρα και Φίλη

"Η ΝΔ δεν θα συναινέσει στο χωρισμό Πολιτείας - Εκκλησίας" -
 Konstantinos Tsakalidis/  SOOC "Υποκρισία και Εκκλησία δεν συμβαδίζουν" σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας




Η ανεξιθρησκεία και ο σεβασμός όλων των θρησκειών, εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ, έχουν απόλυτη κατοχύρωση. Ως εκ τούτου μια ουσιαστική κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος ή του Προοιμίου του Συντάγματος δεν θα πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό.
Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, ανέφερε: «Η Εκκλησία υπήρξε πάντα για μας ένας εθνικός εταίρος κι ένας κοινωνικός σύμμαχος. Ο πιο κοντινός, ο πιο αποτελεσματικός κοινωνικός σύμμαχος. Όχι ένας σύμμαχος στα δύσκολα και μαζί ένας ιδεολογικός εχθρός για να υπηρετούνται παρωχημένες ιδεοληψίες. Οι σχέσεις πρέπει να είναι σταθερές, ειλικρινείς, έντιμες, με αμοιβαίο σεβασμό στους διακριτούς ρόλους. Γι’ αυτό και θα πλατύνουμε όλες τις συνέργειες μεταξύ Πολιτείας και Εκκλησίας, που μπορούν να βοηθήσουν την πατρίδα μας. Παράδειγμα, η αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, η οποία μπορεί και πρέπει να είναι πολλαπλά επωφελής. Καθώς και η παροχή γενναίων φορολογικών κινήτρων για όσους επιλέγουν να διαβούν τον αγαθό δρόμο της φιλανθρωπίας».

«Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης, στα πέτρινα χρόνια του Μνημονίου, η Ελλάδα βρήκε στήριγμα στην Εκκλησία. Η Εκκλησία δεν εκπλήρωσε μόνο τον πνευματικό της ρόλο, αλλά επαναβεβαίωσε και την κύρια κοινωνική αποστολή της» τόνισε ακόμη ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεκάδες χιλιάδες μερίδες φαγητού», επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ «διανέμονται κάθε μέρα από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και από όλες τις Μητροπόλεις της Εκκλησίας μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Χιλιάδες δέματα αγάπης με όλα τα απαραίτητα φθάνουν κάθε μήνα στα σπίτια χιλιάδων οικογενειών. Εκατοντάδες ιδρύματα και αναρίθμητες φιλανθρωπικές και κοινωνικές οργανώσεις της Εκκλησίας απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο, χωρίς διακρίσεις. Συχνά χωρίς κρατική βοήθεια, αλλά και με εξειδικευμένο και αφοσιωμένο προσωπικό σε όλη τη χώρα».

Αναφερόμενος στο ρόλο που διαδραματίζει διαχρονικά η Εκκλησία, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Κιβωτός αρχών, αναπόσπαστο τμήμα της εθνικής μας ταυτότητας, θεμέλιο ανθρωπιστικών αξιών στην πράξη, η Εκκλησία ήταν και παραμένει πάντα στην πρώτη γραμμή. Διαφύλαξε και σμίλεψε τις παραδόσεις μας, σημάδεψε τις ατομικές και συλλογικές μνήμες μας, συνδιαμόρφωσε την ταυτότητα του νεότερου Ελληνισμού. Και κρατάει ακόμα και σήμερα δεμένους μεταξύ τους, αλλά και με το εθνικό κέντρο τους απανταχού Έλληνες». 

Ξαφνικός θάνατος για τις συντάξεις χηρείας

Λιγότερα έτη και αποδοχές

Ξαφνικός θάνατος για τις συντάξεις χηρείας

Ξαφνικός θάνατος για τις συντάξεις χηρείας
  (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )

Αντιδράσεις προκαλεί η ρύθμιση που μειώνει τις συντάξεις χηρείας. Όπως αναφέρει σε σχετική ερευνά του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων, μειώσεις ισχύουν για τις νέες συντάξεις χηρείας που εκδίδονται μετά τις 12 Μαΐου 2016 οδηγώντας στο περιθώριο της φτώχειας μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού.

«Η σχετική ρύθμιση, που εντάχθηκε στο νόμο Κατρούγκαλου, δείχνει την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης» τονίζει ο πρόεδρος του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων, Νίκος Χατζόπουλος.

Οι δύο βασικές αλλαγές που επιφέρει ο νόμος Κατρούγκαλου στις συντάξεις χηρείας, είναι η θέσπιση ορίου ηλικίας στα 55 και η μείωση του ποσοστού της σύνταξης που δικαιούται η χήρα στο 50% από 70%.

Έτσι θεσπίζεται το 55ο έτος ως όριο ηλικίας του επιζώντος συζύγου για τη θεμελίωση δικαιώματος συνταξιοδότησης λόγω θανάτου.

Εάν ο επιζών σύζυγος έχει συμπληρώσει το όριο κατά το έτος που επήλθε ο θάνατος, χορηγείται σύνταξη εφ’ όρου ζωής.

Εάν δεν έχει συμπληρώσει τα 55, η σύνταξη χορηγείται για μία τριετία. Εφόσον στο μεταξύ συμπληρώσει το 55ο έτος, η σύνταξη διακόπτεται και επαναχορηγείται στα 67 διά βίου.

Εάν το 55ο έτος δεν συμπληρώνεται εντός της 3ετίας, η σύνταξη διακόπτεται στη λήξη της και δεν επαναχορηγείται.

* Διαβάστε αναλυτικά στα Νέα της Τρίτης
Newsroom ΔΟΛ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:ΕΙΔΕΣ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ; 

Σοκ - Πάνω από 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα από την εφορία

Σοκ - Πάνω από 1.000 κατασχέσεις λογαριασμών την ημέρα από την εφορία

Πάνω από 1.000 κατασχέσεις την ημέρα σε καταθέσεις, εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία οφειλετών του Δημοσίου επέβαλαν οι ΔΟΥ, τα Ελεγκτικά Κέντρα και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης τον Φεβρουάριο στην προσπάθειά τους να εισπράξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές από φόρους και λοιπές επιβαρύνσεις υπέρ του Δημοσίου.
Σύμφωνα με στοιχεία-σοκ, τα οποία ανακοινώθηκαν από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τον Φεβρουάριο οι υπηρεσίες που είναι αρμόδιες για την είσπραξη των εσόδων του Δημοσίου επέβαλαν συνολικά 21.231 αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, δηλαδή κατασχέσεις καταθέσεων, μισθών, συντάξεων, λοιπών εισοδημάτων και περιουσιακών στοιχείων (ακινήτων κ.λπ.) εις βάρος ισαρίθμων φυσικών και νομικών προσώπων που δεν είχαν καταβάλει εμπρόθεσμα οφειλές τους προς το Δημόσιο. Δηλαδή σε κάθε εργάσιμη ημέρα του φετινού Φεβρουαρίου επιβάλλονταν κατά μέσο όρο 1.011 κατασχέσεις!
Συνολικά, οι φορολογούμενοι (φυσικά και νομικά πρόσωπα) εις βάρος των οποίων έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχονταν σε 873.049 στο τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, έναντι 839.056 στο τέλος του 2016 και 851.818 στο τέλος Ιανουαρίου 2017. Δηλαδή από την 1η-1-2017 μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους είχαν επιβληθεί συνολικά 33.993 κατασχέσεις εις βάρος ισαρίθμων οφειλετών, ενώ μόνο τον Φεβρουάριο οι κατασχέσεις ανήλθαν σε 21.231, όπως προαναφέραμε.

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

ΠΗΓΗ: REAL.GR 

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΧΙ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΧΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"