ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Τσίπρα: Στις 11,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Τσίπρα: Στις 11,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση - κόλαφος για τον Τσίπρα: Στις 11,9 μονάδες η διαφορά ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Δημοσκόπηση MRB | Ειδήσεις: Διψήφιο ποσοστό διαφοράς ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και περίσσευμα οργής των πολιτών αναφορικά με την έως τώρα πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου καταγράφει η δημοσκόπηση «Τάσεις» που δημοσιεύει την Πέμπτη (06/07/2017) η εταιρεία MRB.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που καταγράφουν οι «Τάσεις», η ΝΔ προηγείται με διαφορά 11,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, καταγράφει ποσοστό 29,7% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 17,8%. Ακολουθούν: Χρυσή Αυγή 7,4%, Δημοκρατική Συμπαράταξη/ΠΑΣΟΚ/ΔΗΜΑΡ 7,4%, ΚΚΕ 6,9%, Ένωση Κεντρώων 2,9%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,5%, Πλεύση Ελευθερίας 2,3%, «Το Ποτάμι» με 2,0%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,0%.
«Άλλο Κόμμα» επέλεξε το 2,3% των ερωτηθέντων, ενώ το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αγγίζει το 17,8%.
Το ποσοστό της «Αδιευκρίνιστης Ψήφου» αναλύεται ως εξής: 7,3% Δεν Αποφάσισα-Δεν Απαντώ και 10,5% Λευκό-Ακυρο-Αποχή και 2,3% Άλλο Κόμμα.
dim1
Εξάλλου, στην παράσταση νίκης, η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 58,4% έναντι μόλις 14,8% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
dim2
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ποσοστό που συγκεντρώνουν οι Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης στο ερώτημα: «Ποιος από τους δύο θεωρείτε ότι θα ήταν καταλληλότερος για Πρωθυπουργός της χώρας;».
dim3
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει το 20,6% των ερωτηθέντων και ο επικεφαλής της ΝΔ και πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 31,6%. «Κανένας από τους δύο» απαντά το 42,0%.
Στις εκτιμήσεις σε σχέση με την εργασία στους επόμενους 12 μήνες και στο ερώτημα ποια από τις παρακάτω φράσεις σας εκφράζει περισσότερο όσον αφορά τη σχέση σας με τη δουλειά σας, το 52,6% των πολιτών απαντά ότι «θα διατηρήσω τη δουλειά μου, αλλά με μικρότερες απολαβές».
Στο ερώτημα αν οι θυσίες των πολιτών και θα ανακάμψει η ελληνική οικονομία γενικά, το 76,1% απαντά «Μάλλον Όχι-Σίγουρα Όχι», ενώ αν θα υπάρξει βελτίωση και ανακούφιση προσωπικά και για την οικογένειά τους, οι πολίτες απαντούν 76,6% «Μάλλον Όχι και Σίγουρα Όχι» και 18,3% «Σίγουρα Ναι-Μάλλον Ναι».
Η συγκεκριμένη μέτρηση αποτελείται από την πανελλαδική έρευνα σε 2.000 πολίτες με δικαίωμα ψήφου με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων (face to face) και καταγράφει τη σημερινή πολιτική κατάσταση της χώρας (χρόνος διεξαγωγής 20 έως 29 Ιουνίου 2017).
ΠΗΓΗ:  http://www.newsbomb.gr/

Ο Ελληνας δουλεύει 203 ημέρες τον χρόνο για να πληρώνει εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

ΜΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΚΕΦΙΜ

Ο Ελληνας δουλεύει 203 ημέρες τον χρόνο για να πληρώνει εφορία και ασφαλιστικά ταμεία

Φωτογραφία: EUROKINISSI
Φωτογραφία: EUROKINISSI
Επτά μήνες -και πιο συγκεκριμένα 203 ημέρες- εργάζεται ο μέσος Ελληνας κάθε χρόνο, μόνο και μόνο για να πληρώνει την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ειδικότερα, από την αρχή του χρόνου μέχρι και τις 22 Ιουλίου πληρώνει τις υποχρεώσεις του προς το κράτος και από την επομένη, στις 23 Ιουλίου, δουλεύει για τον ίδιο και την οικογένεια του.
Αυτό αναφέρει η ετήσια μελέτη του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) για την Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας, σε εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνα. Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας (Tax Freedom Day) είναι, με απλά λόγια, η πρώτη ημέρα του χρόνου κατά την οποία μπορούμε να πούμε ότι έχουμε εξοφλήσει τις φορολογικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος και εργαζόμαστε πλέον για τον εαυτό μας και τις ανάγκες μας. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα χρήσιμο σχηματικό τρόπο απεικόνισης της πραγματικής επιβάρυνσης που υφίσταται ο μέσος Έλληνας φορολογούμενος από την υπερφορολόγηση.
Η Ημέρα Φορολογικής Ελευθερίας για το 2016 ήταν η 6η Ιουλίου. Δηλαδή σε ένα χρόνο οι Έλληνες φορτώθηκαν μισό μήνα ακόμα στις πλάτες τους. Σε σχέση με το 2006 εργάζονται 2 μήνες παραπάνω!
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το 2017 υπολογίζεται ότι η εφορία και τα Ταμεία απομυζούν το εισόδημα 203 ημερών ενός μέσου εργαζόμενου, ενώ το 2016 απορροφούσε τις εισπράξεις 188 ημερών, έναντι περίπου 130 ημερών που ήταν το 2007, εξαιτίας της συνεχούς αύξησης φόρων και εισφορών στη χώρα μας.

Η Ελλάδα είναι από τις χώρες που δεν έχουν ακόμα γιορτάσει φέτος την ημέρα Ελευθερίας καθώς βρισκόμαστε ακόμη στα τέλη Ιουνίου...
Στην Κύπρο «γιορτάσανε» την ημέρα Φορολογικής ελευθερίας ήδη από τις 29 Μαρτίου, στην Μάλτα στις 18 Απριλίου, στην Ιρλανδία στις 30 Απριλίου, στη Βουλγαρία στις 18 Μαΐου ενώ στην Φιλανδία από τις 22 Ιουνίου.
Μιλώντας στη σχετική παρουσίαση η Επιστημονική Συνεργάτης του ΚΕΦΙΜ κ. Μιράντα Ξαφά ανέφερε πως από κάθε 100 ευρώ είσπραξης που κάνει, ένας ελεύθερος επαγγελματίας αποδίδει έως και τα 82 ευρώ στο κράτος, με τη μορφή φόρων και εισφορών.

«Χάσαμε σχεδόν έναν ακόμη μήνα από την ζωή μας φέτος εξαιτίας της υπερφορολόγησης» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, που παρευρέθη στην παρουσίαση της μελέτης, συμπληρώνοντας ότι «στόχος μας όταν θα γίνουμε κυβέρνηση θα είναι η αντιστροφή αυτού του δείκτη».
«Για κάθε 100 ευρώ απόδειξη παροχής υπηρεσιών το κράτος έχει φτάσει να εισπράττει από 60 έως 82 ευρώ. Επιστρέφουμε στα δεδομένα της δεκαετίας του 1970 όταν η υπέρογκη φορολογία αποτελούσε τον κανόνα σε όλη την Δύση, πριν αντιστρέψουν τα δεδομένα η Θάτσερ και ο Ρήγκαν. Ας μην μας κάνει εντύπωση ότι οι φορολογούμενοι φεύγουν για άλλες φορολογικές κατοικίες» σχολίασε από την πλευρά της η επιστημονικός σύμβουλος του ΚΕΦίΜ, Μιράντα Ξαφά.
Τυχαίο δεν είναι ότι η ελληνική οικονομία θεωρείται διεθνώς «ανελεύθερη», και καταλαμβάνει την 138η θέση ανάμεσα σε 180 χώρες, σύμφωνα με τον «Index of Economic Freedom» του Heritage Foundation.
 
  http://www.iefimerida.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΔΗΘΕΝ ΑΛΛΟ ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"