ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΔΕΘ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Μητσοτάκης: Το 4ο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα και Καμμένου - Εκλογές τώρα (video)

«Η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΘΔριμεία επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το «Βελλίδειο» ο αρχηγός ης αξιμωατικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου που παρχώρησε το μεσημέρι της Κυριακής στο περιθώριο της 82ης ΔΕΘ.
Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε έμφαση στον τομέα των ιδιωτικών επενδύσεων, κατηγόρησε την κυβέρνηση για βούληση για επενδύσεις μόνο στα λόγια, καταλόγισε ευθύνες στους Ευρωπαίους δανειστές για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης αντί της μείωσης των κρατικών δαπανών. Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει για την Παιδεία τον νόμο Γαβρόγλου, ενώ τόνισε ότι το τέταρτο μνημόνιο έχει την υπογραφή Τσίπρα-Καμμένου και πως ο  βασικός μισθός των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του Αλέξη Τσίπρα.
Έκανε λόγο για αποδέσμευση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ενώ επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές και εμφανίστηκε κατηγορηματικά αρνητικός για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη:
  • Εμείς δεν ανακαλύψαμε τώρα τις επενδύσεις. Εγώ δεν φοράω τη μια μέρα το κοστούμι του επενδυτή και την επόμενη το αμπέχωνο του διαδηλωτή.
  • Η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρό πλαίσιο και σε υψηλότατα πλεονάσματα μέχρι το 2022. Εγώ θα μειώσω αυτά τα πλεονάσματα, αντιπροτείνοντας στους εταίρους μας δέσμη μεταρρυθμίσεων, πείθοντάς τους ότι πρόκειται για μια σωστή στρατηγική για τη χώρα μας.
  • Θέλουμε λύση στο θέμα των κόκκινων δανείων. Έχουμε καταθέσει πρόταση για τη «δεύτερη ευκαιρία».
  • Θέλω να ενθαρρύνουμε τη δικαιοσύνη να δίνει προτεραιότητα σε αποφάσεις που αφορούν στις επενδύσεις.
  • Η κυβέρνηση ΝΔ θα είναι απολύτως αφοσιωμένη στην προσπάθεια προσέλκυσης επενδύσεων. Δεν θα ανεχθώ οποιαδήποτε απόκλιση. Θα δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι χώρα φιλική προς τις επενδύσεις, είτε είναι ξένες ή όχι. Έχω δεσμευθεί για μείωση της φορολογίας. Θα επιδιώξω τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για να εξασφαλίσουμε σταθερότητα στο φορολογικό μήνυμα.
  • Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα - Η ΝΔ δεν έχει ταξικό πρόσημο.
  • Μια πολιτική αλληλεγγύης ξεκινάει από τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, δεν είναι να διαχειρίζεται κανείς ευρωπαϊκούς πόρους για να παρέχει επιδόματα, τα οποία κάποια στιγμή θα τελειώσουν. To ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ήταν δημιούργημα της ΝΔ και το υποστηρίζουμε.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που ψήφισε μείωση του αφορολόγητου και περικοπές στις συντάξεις. Ανέχεται τις συμβάσεις μερικής απασχόλησης.Η γενιά των 360 ευρώ έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα.
  • Η κυβέρνηση κατηγορεί εμένα ότι δήθεν δεσμεύτηκα σε τέταρτο μνημόνιο. Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί σε μέτρα, μείωση συντάξεων. Εχει δεσμεύσει τη χώρα σε αυστηρότατο πλαίσιο μέχρι το2022. Εγώ θα πετύχω μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων γιατί θα προτείνω πλαίσιο μεταρρυθμίσεων. Εμείς θα πείσουμε τους εταίρους ότι αυτή είναι η σωστή στρατηγική για τη χώρα. Το τέταρτο μνημόνιο είναι ήδη εδώ, με υπογραφή Τσίπρα Καμμένου.
  • Όσο πιο γρήγορα έρθει η πολιτική αλλαγή, τόσο καλύτερα για τη χώρα. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές -θα μας συνοδεύει έως ότου γίνουν εκλογές. Θα κάνουμε σκληρή αντιπολίτευση, αλλά θα πείσουμε τους Ελληνες ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Οι εκλογές είναι προϋπόθεση για να αφήσουμε πίσω το παρελθόν.
  • Για ποια καθαρή έξοδο από τα μνημόνια μιλάμε όταν η χώρα έχει δεσμευθεί για σκληρά δημοσιονομικά μέτρα το 2019 και το 2020; Η σχετική συζήτηση είναι σε μεγάλο βαθμό παραπλανητική. Αυτή η έξοδος θα είχε συμβεί το 2015 εάν δεν είχε μεσολαβήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, θα μπορούσαμε να είχαμε γλιτώσει και το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο. Αυτή η περιπέτεια μας στοίχισε 100 δισ. ευρώ και δύο μνημόνια. Το αίτημα για πολιτική αλλαγή είναι διαρκές αίτημα που θα μας συνοδεύει μέχρι να γίνουν εκλογές. Δεν περιοριζόμαστε όμως εκεί. Οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το αποτύπωμα της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου.
  • Ο κόσμος της ιδιωτικής οικονομίας ούτε μάς είναι ξένος, ούτε τώρα τον ανακαλύπτουμε. Έχουμε παρουσιάσει αναλυτικό σχέδιο για τις επί μέρους κλαδικές πολιτικές μας. Οποιαδήποτε εξορυκτική δραστηριότητα έχει κάποιο περιβαλλοντικό κόστος, ωστόσο η ευρωπαϊκή νομοθεσία μας επιτρέπει να το ελαχιστοποιούμε.
  • Για Eldorado Gold: Η νομοθεσία μας επιτρέπει να περιορίσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το ισοζύγιο είναι θετικό για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης, την τόνωση των τοπικών κοινωνιών και τα έσοδα στον προϋπολογισμό. Καμία σοβαρή χώρα δεν θα άφηνε ανεκμετάλλευτο τον ορυκτό της πλούτο της στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος.
  • Πρέπει να αλλάξει το καθεστώς για τις φοιτητικές παρατάξεις, δεν πρέπει να συμμετέχουν στη διοίκηση των Πανεπιστημίων. Η ΔΑΠ δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε εκλογές που αφορούν τους λίγους, αλλά σε ένα εθνικό συμβούλιο φοιτητών. Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ σε κανένα Πανεπιστήμιο. Είναι άλλη η εικόνα που θέλουμε για το δημόσιο Πανεπιστήμιο.
  • Ναι, θέλουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια. Η σημερινή πραγματικότητα δεν μπορεί να αγνοηθεί, ότι πολλοί φοιτητές φεύγουν στο εξωτερικό. Θα μπορούσε η Ελλάδα να είναι επίκεντρο ακαδημαϊκής αριστείας. Αλλά προτεραιότητά μας είναι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι νόμοι Φίλη, Μπαλτά, Γαβρόγλου θα καταργηθούν. Θα είναι από τις πρώτες μας κινήσεις. 
  • Δεν διαμορφώνω τις απόψεις μου με βάση τι είναι αρεστό στην κοινωνία, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Είναι οι απόψεις μου, γι'αυτές εκλέχτηκα και αυτές υπηρετώ. Αυτό είναι το χρέος κάθε ηγέτη που θελει να γίνει πρωθυπουργός αυτής της χώρας. Να πείθει την κοινή γνώμη ότι οι απόψεις του είναι σωστές.
  • Δεν έχω εμπιστοσύνη στη σημερινή κυβέρνηση πως δεν θα επιτρέψει στις παλιές πελατειακές σχέσεις. Αυτό κάνει αυτή η κυβέρνηση, όπου μπορεί και όπως μπορεί, έρχεται και επαναλαμβάνει τις χειρότερες πρακτικές της μεταπολίτευσης, την οποία κατηγορεί. Γι΄αυτό δεν μπόρεσε να πετύχει μείωση των πλεονασμάτων. Εμείς δεν θα διορίσουμε κολλητούς και φίλους στο δημόσιο.
  • Εμείς είμαστε ξεκάθαροι: Όποιο δημοσιονομικό περίθωριο έχουμε δεν θα το αξιοποιήσουμε για δικές μας προσλήψεις. Στοχευμένες προσλήψεις προσωπικού και με τήρηση για ένα διάστημα 5 προς 1 (προσλήψεις απολύσεις) ώστε να συμπιέσουμε το κράτος. 
  • Δικός μου στόχος είναι να ξεφύγω από τις δεσμεύσεις των υψηλών πλεονασμάτων.
  • Η κυβέρνηση δεν φρόντισε να διαβάσει την ομιλία του ή αρέσκεται στα fake news. Ο δικός μου στόχος είναι να ξεφύγω από τις δεσμεύσεις των πρωτογενών πλεονασμάτων. Αλλά δεν θα γίνει με περήφανες διαπραγματεύσεις όπως το πρώτο εξάμηνο του ’15.
  • Για την οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό: Υπάρχουν ευθύνες και ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί: Πώς είχε άδεια; Πώς βουλιάζει ένα πλοίο σε συνθήκες νηνεμίας στο λιμάνι; Πώς αντέδρασε μετά το Υπουργείο; Ανεπαρκέστατη η αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας Π.Κουρουμπλή.  Γιατί χρειάστηκαν 6 μέρες για να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό κέντρο; Δεν υπήρχε συντονισμός. 
  • Ο κ. Κουρουμπλής δεν ενημέρωσε τον EMSA για να στείλει το ειδικό πλοίο να βοηθήσει στην απορρύπναση, παρά μόνο 4 μέρες μετά. Και μόνο γιαυτό θα έπρεπε να παραιτηθεί ο κ. Κουρουμπλής. Γιατί χρειάστηκαν 6 μέρες για να δημιουργηθεί ένα συντονιστικό για την κατάσταση; Οι δήμαρχοι αυτενεργούσαν, για παράδειγμα. Δεν υπήρχε προετοιμασία για παρόμοια κρίση. Επρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη για μεγάλη οικολογική καταστροφή που έχει και οικονομικές επιπτώσεις. 
  • Δεν είναι σοβαρά τα μπρος πίσω του Κουρουμπλή, παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι.
  • Το ελλ.κράτος πάσχει γιατί δεν υπάρχουν διαδικασίες ή αν υπάρχουν δεν εφαρμόζονται.
  • Για Σκουριές: Η πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας θέλει την επένδυση, πιστεύω. Αλλά τη συμβατότητα μιας επένδυσης με τους περιβαλλοντικούς όρους την κρίνει η δικαιοσύνη και η δικαιοσύνη έχει κρίνει.
  • Κάποιοι επιμένουν στις δικές τους ιδεολογικές αγκυλώσεις. Ο κ. Σταθάκης έσπευσε να υπογράψει τις άδειες για την Ολυμπιάδα, που ήταν έτοιμες και εκκρεμούσαν, μετά τη φασαρία που έγινε. Επρεπε να γίνει πρώτα όλο αυτό για να δοθούν οι άδειες. Η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις στα λόγια. Η κυβέρνηση βάζει συνέχεια προσκόμματα στις επενδύσεις και γιαυτό δεν πείθει για την μετάλλαξή της.
  • Εμείς τέτοια πράγματα δεν θα κάνουμε. Αν διαφωνούμε με μια επένδυση, θα το πουμε ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται ποτέ να παίξουμε με τις δουλειές απλών ανθρώπων, μεροκαματιάρηδων και να τους βάλουμε στο ζύγι της πολιτικής αντιπαράθεσης.
  • Εμείς προτείνουμε έναν ξεκάθαρο δρόμο για έξοδο από την κρίση, ενώ η πολιτική του κ. Τσίπρα μας βάζουν πιο βαθιά μέσα στην κρίση. Αυτή είναι η διαφορά μας.
  • Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν λάθος αποδεχόμενοι το μίγμα πολιτικής της κυβέρνησης να υπερφορολογήσει την μεσαία τάξη και όχι τη μείωση των δημοσίων δαπανών. Τη νύφη την πλήρωσε ο ελληνικός λαός.
  • Από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκα πρόεδρος της ΝΔ υλοποιώ πολιτική ανανέωσης. Έχουμε κάνει από 1.300 συνεντεύξεις ανθρώπων που στο παρελθόν ούτε που είχαν σκεφτεί να κάνουν κάτι τέτοιο. Δεν είναι εύκολη διαδικασία και θα ήθελα να είχα προχωρήσει σε μεγαλύτερη ανανέωση. Υπάρχει όμως καχυποψία από ανθρώπους που διστάζουν να κάνουν το βήμα. Αυτούς που διστάζουν, αυτούς πρέπει να προσεγγίσουμε. Ένα μεγάλο κομμάτι του χρόνου μου αναλώνεται σε αυτή την προσπάθεια. Να καλείτε και εσείς οι δημοσιογράφοι νέα πρόσωπα. Θα κυβερνήσω με τους καλύτερους, αποτελεσματικούς, έντιμους και αποφασισμένους. Στην κυβέρνησή μου, θα δείτε εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και ίσως πρόσωπα που θα σας εκπλήξουν, αλλά θα τα μάθετε όταν σχηματιστεί αυτή η κυβέρνηση.
  • Μείωση πλεονασμάτων είναι προς όφελος τόσο της ελληνικής οικονομίας, όσο και προς όφελος των δανειστών μας. Δεν μπορώ να ανεχθώ σε καμία περίπτωση τη φορολογική εξόντωση των Ελλήνων. Η υπερφορολόγηση έχει αυξήσει σημαντικά τη φοροδιαφυγή. Μια πολιτική μείωσης φόρων σε συνδυασμό με μια αυστηρότητα στους φορολογικούς ελέγχους, εκτιμώ ότι δεν πρόκειται να μας στερήσει έσοδα.
  • Για Συνταγματική Αναθεώρηση και απλή αναλογική: Άποψή μου η αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από την πρόωρη διάλυση της Βουλής. Πιστεύω ότι θα υπάρχει προεδρική πλειοψηφία το 2020 κι εγώ θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για κάτι τέτοιο. Ο εκλογικός νόμος θα ξαναλλάξει από τη ΝΔ, δεν θα παραμείνει η απλή αναλογική. Δεν ξέρω αν θα καταφέρουμε να ψηφιστεί από 200 βουλευτές για να ισχύσει από την αμέσως επόμενη εκλογική αναμέτρηση, αλλά σίγουρα θα επιδιώξουμε συναίνεση για ένα καινοτόμο και αντιπροσωπευτικό εκλογικό σύστημα.
  • Δεν κάνουμε καταστροφική αντιπολίτευση. Εγώ λέω στους επενδυτές «ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα». Ο κ. Τσίπρας το 2014 ενθάρρυνε τους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους τους, καθώς και το κίνημα «Δεν Πληρώνω». Τι σχέση έχουν αυτά με την αντιπολιτευτική τακτική της Ν.Δ.; Δεν είμαστε ποτέ απέναντι στη λογική του διαλόγου και σε ανεύρεση πεδίων συναίνεσης. Δεν με ενδιαφέρει τι ψήφισαν οι συμπολίτες μας σε προηγούμενες εκλογές. Το κάλεσμά μου σπάει τα τείχη της κεντροδεξιάς παράταξης. Είμαι πεπεισμένος ότι στις επόμενες εκλογές πολλοί πολίτες θα ψηφίσουν για πρώτη φορά Ν.Δ.
  • Η κουβέντα που είπε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από σχεδόν 30 χρόνια (σ.σ. το δίλημμα δεν είναι αριστερά ή δεξιά αλλά μπροστά ή πίσω), ισχύει και σήμερα. Δεν με νοιάζει τι ψήφισε ο καθένας. Μπορεί να υπάρξουν και κάποιοι που θα ψηφίσουν ΝΔ για πρώτη φορά. Η μεγάλη εικόνα είναι απλή: Ποιος μπορεί να πάει τη χώρα μπροστά.
  • Για μονοπώλιο ΟΠΑΠ ως το 2020: Θέλουμε ανταγωνισμό, αλλά στο ζήτημα των τυχερών παιγνίων θέλουμε ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο το οποίο να προστατεύει τον παίκτη. Θέλουμε να ανοίξει η αγορά, να περιορίσουμε τον παράνομο τζόγο, τα παράνομα «φρουτάκια», θέλουμε έναν κανονισμό λειτουργίας που να προστατεύει τους παίκτες από τον εθισμό. Είμαι φιλελεύθερος, πιστεύω στο δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να ορίζει κανόνες για την προστασία ανθρώπων από τον εθισμό.
  • Για ΠΑΟΚ - Σαββίδη: Έκανα λάθος, γιατί νόμιζα ότι ο ΠΑΟΚ συνέχιζε να παίζει στην Ευρώπη. Είμαι φίλαθλος και είναι καλό να έχουμε ένα καθαρό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Δεν έχω πρόβλημα με κανένα επιχειρηματία, όταν αυτός περιορίζεται στην επιχειρηματική του δράση. Το πρόβλημα αρχίζει όταν επιχειρηματίες αγοράζουν ΜΜΕ για να υπερασπίζονται τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα. Δεν ήμουν εγώ αυτός που πολιτικοποίησε αυτή τη συζήτηση. Δεν έχω πρόβλημα με καμία ομάδα, ούτε με τον ΠΑΟΚ. Πάνω από όλα είμαι φίλαθλος. 
  • Η ευχή μου για ελληνικό πρωτάθλημα είναι να είναι υγιές ώστε να είναι ανταγωνιστικό και να εξάγουμε παίκτες.
  • Για το γεγονός ότι κατά την ομιλία του το βράδυ του Σαββάτου δεν μίλησε καθόλουν για τον Αλέξη Τσίπρα: Μίλησα 63 λεπτά και θα μπορούσα να μιλήσω άλλα τόσα γιατί έχω πολλά να πω για το σχέδιο μου για τη χώρα. Έχω σχέδιο, έχω ομάδα κι έχω τη βούληση για να οδηγήσουμε τη χώρα μπροστά. Θέλουμε να κοιτάμε μπροστά, γι' αυτό προσπαθώ να μην αναφέρομαι και τόσο στον Τσίπρα, ουτε χθες, ούτε σήμερα.
  • Για Πάνο Καμμένο:  Η ΝΔ είναι η μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεργαστεί με τους ΑΝΕΛ που βρίσκονται στα δεξιά της ΝΔ και το μόνο που τους ενώνει είναι ο αχαλίνωτος εθνολαϊκισμός και αγάπη για την καρέκλα, την οποία δεν θέλουν με τίποτα να αφήσουν. Το να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ακροδεξιά παράταξη, ενώ εγώ ως φιλελεύθερος πολιτικός είμαι στην ηγεσία είναι το λιγότερο αστείο.  Ειδικά όταν το λένε εκείνοι που συνέπραξαν με τη Χρυσή Αυγή για να μην βγει Πρόεδρος της Δημοκρατίας και αξιοποίησαν ψήφους της για να πάμε σε απλή αναλογική.
  • Το να παρουσιάζεται η ΝΔ ως ένα ακροδεξιό κόμμα, είναι τουλάχιστον αστείο.
  • Μίλησα για επιχειρησιακές συμβάσεις που πρέπει να υπερισχύουν των κλαδικών, όχι για ατομικές συμβάσεις. Και ο κατώτατος μισθός πρέπει τελικά να ορίζεται από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Έχω συναντήσει πάρα πολλούς νέους εργαζόμενους που πληρώνονται για τετράωρο, ενώ εργάζονται για οκτάωρο. Η βελτίωση των μισθών μπορεί να προκύψει μόνο από τη γρήγορη αποκλιμάκωση της ανεργίας, που θα έλθει μέσα από δημιουργία θέσεων εργασίας μέσω ιδιωτικών επενδύσεων.
  • Δεν βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ να διατηρεί τις δυνάμεις του. Έχει χάσει τη μισή του εκλογική δύναμη, με βάση τις δημοσκοπήσεις. Δεν γνωρίζω το εκλογικό τοπίο στις επόμενες εκλογές, θα επηρεαστεί και από τις εξελίξεις στην Κεντροαριστερά. Η Ν.Δ. θα επιδιώξει κυβέρνηση ΕΥΡΕΙΑΣ κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Θα προτείνω ατζέντα ευρύτερης συνεννόησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στα κόμματα με τα οποία επιθυμώ να συνεννοηθώ την επόμενη ημέρα.
  • Για Βόρεια Ελλάδα και γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη: Με ενδιαφέρει η ουσία και όχι η επικοινωνία. Δεν έχω σκεφθεί εάν θα διατηρήσω το γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω ότι όταν έρχομαι στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν και άλλοι χώροι που θα μπορούν να στεγάσουν τη δραστηριότητά μου, χωρίς να είναι απαραίτητο ένα ειδικό γραφείο. Θέλω τη Θεσσαλονίκη κέντρο καινοτομίας και εκπαίδευσης. Θέλω η βόρεια Ελλάδα να γίνει κέντρο υψηλής τεχνολογίας και εκβιομηχάνησης, κέντρο αγροτικής παραγωγής. Θέλουμε να ασφαλίσουμε τα σύνορά μας, δεν μπορεί ο καθένας να περνάει λαθραία τα προϊόντα του. Το αν θα έχω γραφείο εδώ ή όχι, μικρή αξία έχει.
  • Για το παράδειγμα της Κύπρου: Η Κύπρος δεν αύξησε ούτε ένα φόρο, αντίθετα έκοψε δαπάνες. Αυτό είναι ένα βασικό μάθημα που μπορούμε να πάρουμε από την Κύπρο. Χρησιμοποιεί το φορολογικό ως αναπτυξιακό εργαλείο. Η Κύπρος κατάφερε τις στιγμές της μεγάλης κρίσης να διαμορφώσει μια ελάχιστη δυνατή συναίνεση για να προωθήσει αυτά που έπρεπε. Εδώ έλεγαν για σκίσιμο μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ και αύξηση κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, κάποιοι καβάλησαν το κύμα της οργής, αντί να συμβάλουν σε συναίνεση.
  • Για Άδωνι Γεωργιάδη: Είναι επιλογή μου, δεν θεωρώ ότι εκφράζει ακραίες θέσεις. Μπορεί να έχει πει και καμιά κουβέντα πάρα πάνω -σε όλους συμβαίνει αυτό-, αλλά δεν θεωρώ ότι ο λόγος του είναι ακραίος και δεν εντάσσεται στη ΝΔ. Είμαστε μεγάλο κόμμα και πρέπει να μπορεί να ανέχεται αντίθετες απόψεις. Επί προεδρίας μου συνεδριάζουν τα όργανα πιο τακτικά από ποτέ και από κοινού αποφασίζουμε την κοινή γραμμή.  Ας μην περιοριζόμαστε σε υφολογικές αξιολογήσεις των στελεχών μας, ας βλέπουμε το περιεχόμενο των όσων λένε.
  • Για αγροτική ανάπτυξη: Δεν πρόκειται ποτέ να είμαστε ανταγωνιστικοί στον πρωτογενή τομέα εάν δεν μεγαλώσουμε, με εφαρμογή οικονομιών κλίμακας. Όχι με τη μορφή των παλιών συνεταιρισμών, αλλά με νέα σχήματα συνεργασίας που θα λειτουργούν με αμιγώς επιχειρηματικούς όρους κόστους - οφέλους. Έχουμε εκ των πραγμάτων έναν μικρό κλήρο, άρα είναι επιτακτικό να βρούμε τρόπους να συνεργαζόμαστε καλύτερα. Δεν γίνεται να έχουμε, για παράδειγμα, στην Κρήτη τριψήφιο αριθμό ελαιοτριβείων. Δεν πρόκειται ποτέ έτσι να είμαστε ανταγωνιστικοί. Οι αγρότες μας δεν είναι καλά εκπαιδευμένοι, υπάρχουν πόροι για να εκπαιδευθούν και να έχουμε άλμα παραγωγικότητας.
  • Μπορούμε να έχουμε έναν μερικώς ακατάσχετο λογαριασμό, για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και την καταβολή μισθοδοσίας, με μια παράλληλη επιθετική προώθηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.
  • Δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Ακατάσχετος λογαριασμός για υποχρεώσεις και μισθούς, νομίζω ότι αυτό θα το δεχθεί η τρόικα, σε συνδυασμό με ενίσχυση ηλεκτρονικών συναλλαγών. Εχω μιλήσει για τη μείωση της φορολογίας. Δεν είμαστε οπαδοί κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας. Κακή επιχειρηματικότητα είναι αυτή που δεν σέβεται το περιβάλλον, τους εργαζόμενους, που είναι κρατικοδίαιτη και εκείνοι που επιχειρούν κουρέματα δανείων, ενώ έχουν «παρκάρει» τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Θα υπάρχει δεύτερη ευκαιρία για τους επιχειρηματίες, αλλά όχι για εκείνους που απομύζησαν τις επιχειρήσεις τους εις βάρος των εργαζομένων τους.
  • Για Noor 1: Για την υπόθεση συνομιλιών Πάνου Καμμένου με ισοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών, ο υπουργός πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Δεν υπάρχουν πολλές ευνομούμενες χώρες όπου θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Υπάρχει ένας λιμενικός υπάλληλος ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση και δεν έχουν κινηθεί καν πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον του.
  • Για τις εξαγγελίες του: Εγώ δεν υποσχέθηκα ποτέ σκισιμο των Μνημονίων, ούτε μια επιθετκή διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Όσο για τα πρώτα μέτρα που έχω εξαγγείλει είναι πλήρως κοστολογημένα.
  • Πράγματι το ελατήριο είναι συμπιεσμένο, όπως λέει και ο κ. Τσίπρας. Μπορούμε να εκπλήξουμε ευχάριστα - αναπτυξιακά, πέρα και από τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες. Δεν έχω πρόσθεση να κατακρεουργήσω κανένα Δημόσιο. Απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν πρόκειται να γίνουν. Θέλω όμως να συμπιέσω το κόστος του Δημοσίου. Θέλω ένα κράτος που θα κάνει λιγότερα πράγματα, αλλά θα τα κάνει καλύτερα.
  • Για υπόθεση Τραγάκη: Όποιος ισχυρίζεται εκτός των εν ενεργεία βουλευτών ότι έχει πάρει χρίσμα, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των οργάνων θα έχει την ίδια τύχη με τον γιο Τραγάκη. Μπορεί να θέλουν και να το διεκδικήσουν, αλλά δεν υπάρχουν αποφάσεις ακόμα. Θα υπάρχει σημαντικότατη ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
  • Οι επιπτώσεις της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τα 100 δισ. τα οποία κόστισε το πρώτο εξάμηνο του 2015, τα μέτρα μετά το 2019, είναι εδώ, μαζί μας. Με τι κυνισμό έρχεται ο κ. Τσίπρας και λέει «είμαι ένας άλλος, δεν έχει σημασία με ποια ατζέντα εκλέχθηκα»; Είναι πλέον και ζήτημα αξιοπιστίας. Δεν ξέρω πού είναι το κόμμα του οποίου ηγείται ο κ. Τσίπρας, οι συνέπειες της πολιτικής του πάντως θα είναι μαζί μας για χρόνια. 
  • Τελικός στόχος η αυτονομία των σχολικών μονάδων, μέχρι και στην επιλογή προσωπικού. Είμαστε βέβαια πολύ μακριά από εκεί. Μεγαλύτερη ευελιξία στη χρήση συγγραμμάτων και στο πρόγραμμα, όχι σε ένα σχολείο υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου Παιδείας.
  • Για ενδεχόμενη μετεκλογική συνεργασία με ΑΝΕΛ: Όχι
  • Για υπερβάσεις στη ΝΔ: Επιδιώκουμε γενναία αυτοκριτική για λάθη του παρελθόντος, αλλά όχι αυτομαστίγωμα. Να δούμε παθογένειες πολιτικού συστήματος και πώς το ανοίγουμε στους νέους ανθρώπους. Θεωρώ ότι έχουμε κάνει υπερβάσεις στη ΝΔ. 
  • Για διανομή μέρους του πλεονάσματος που ενδεχομένως προκύψει από υπεραπόδοση της οικονομίας: Να δούμε τι υπεραπόδοση στόχων θα έχουμε. Η δική μου έμφαση είναι στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών πάντως.
  • Για την ασφάλεια: Οι πολίτες αισθάνονται λιγότερο ασφαλείς από ό,τι ήταν. Ειδικά σε υποβαθμισμένες περιοχές. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο τα Εξάρχεια. Για παράδειγμα, στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν περιοχές που έχουν μετατραπεί σε γκέτο και είναι απροσπέλαστες.
  • Έχουμε αρκετούς αστυνομικούς στην Ελλάδα. Δεν προκρίνω προσλήψεις αστυνομικών αλλά καλύτερη αξιοποίησή τους.
  • Για εμάς η ασφάλεια είναι μια προτεραιτότητα και όχι επειδή είναι δεξιά πολιτική. Αυτά είναι σαχλαμάρες. Δεν υπάρχει δεξιά και αριστερή πολιτική στο θέμα της ασφάλειας. Είναι βασική υποχρέωση από καταβολής κράτους.
  • Είμαστε αντίθετοι στον νόμο Παρασκευόπουλου.
  • Είμαστε υπέρ των φυλακών υψίστης ασφαλείας.
  • Δεν έχουμε διάθεση να εμπλακούμε σε εκλογές επαγγελματικών φορέων και οργανώσεων, αλλιώς δεν θα σεβόμαστε την ανεξαρτησία τους.  
  • Δεν υποκινούμε κινητοποιήσεις. Εάν οι πολίτες θέλουν να κινητοποιηθούν θα το κάνουν, αλλά δυστυχώς είναι πολύ κουρασμένοι. Οι πολίτες πρέπει να ξαναπιστέψουν ότι υπάρχει ένας φορέας που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση. Θέλουμε να δουν τους εαυτούς τους ως μέρος του σχεδίου μας.
  • Η μεγαλύτερη πρόκληση που έχω είναι να πείσω τους πολίτες ότι δεν είμαστε το ίδιο.
  • Δεν θα κάνω καμία πρόβλεψη για τον χρόνο των εκλογών. Θα είχαμε αποφύγει τα χειρότερα αν αυτή η κυβέρνηση είχε φύγει νωρίτερα. Όποτε και αν γίνουν οι εκλογές, θα πείσω τους πολίτες να μας εμπιστευτούν, γιατί οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα.
ΠΗΓΗ:  http://www.athensvoice.gr

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

O ΣΥΡΙΖΑ ΠΕΡΑΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΞΕΔΩΣΕ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΟΒΑΛΛΕΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΚΛΠ. ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ; ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ; ΠΟΙΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ. ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΟΤΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΣΑΙΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΛΑΙΚΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΜΙΚΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΜΕ ΤΑ 2 ΧΕΡΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΛΑ ΤΩΡΑ; ΒΕΒΑΙΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΦΑΝΑΣΜΑΤΑ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΑΝΕΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΘΗΡΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΑΠΟΡΩ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙ ΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΚΟΜΗ.

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"