ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ήρθατε εδώ να μιλήσετε ως παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ήρθατε εδώ να μιλήσετε ως παρακράτος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί (ΒΙΝΤΕΟ)


 
 
Επίθεση στην κυβέρνηση για την "γενικευμένη κατάσταση ανομίας που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία", εξαπέλυσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στην Βουλή, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης για θέματα ασφάλειας, στο πλαίσιο της «Ωρας του Πρωθυπουργού», στη Βουλή.

«Έχετε κάνει κωλοτούμπα στα πάντα, ένα πράγμα μένει σταθερό: η έφεσή σας στα ψέματα και τις συκοφαντίες» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργού, και πρόσθεσε: «Τώρα θυμηθήκατε την Ελληνική Αστυνομία; Οι δικοί σας σύντροφοι ήταν που αποκαλούσαν τους αστυνομικούς "γουρούνια και δολοφόνους".

Εσείς λέγατε ότι η Αστυνομία πρέπει να αφοπλιστεί και τα ΜΑΤ να καταργηθούν. Εσείς αρνιόσασταν ότι στη βία δεν υπάρχει ιδεολογία... Αυτή δεν είναι μία ατζέντα που αφορά την αριστερά, τη δεξιά ή το κέντρο. Δεν θυμόσαστε τι συνέβαινε στην χώρα το 2012, το 2013 και το 2014; Εσείς υπονομεύατε τότε τη νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση, εσείς συμμετείχατε στην επανάσταση των αγανακτισμένων. Τι συμβαίνει στις φυλακές; Γιατί καταργήσατε τις φυλακές τύπου Γ; Μιλήσατε και είναι ντροπή σας που μιλήσατε για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου.

Δεν αφήσαμε κανένα υπονοούμενο και είναι ντροπή σας για τη μνήμη ενός ανθρώπου που έχασε την ζωή του. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε μέσα στις φυλακές. Δεν βρήκατε μία λέξη για τη βία στα Πανεπιστήμια, για το ότι διάφορες ομάδες αντιεξουσιαστών διαπράττουν εγκλήματα και βρίσκουν άσυλο. Το Πανεπιστήμιο είναι δημόσιος χώρος και ο ποινικός κώδικας θα ισχύει και εκεί, με εξαίρεση την ελευθερία της έκφρασης. Ομάδες πολιτικών σας φίλων έχουν μετατρέψει τα Πανεπιστήμια σε κέντρα ανομίας».
«Μέχρι τώρα, ξέραμε ότι έντυπα και ιστοσελίδες ήταν φερέφωνα της πολιτικής σας γραμμής. Πρώτη φορά βλέπω να γίνεστε φερέφωνο μίας εφημερίδας. Μιλήσατε σαν επίσημος εκπρόσωπος του παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που,όταν δεν εκβιάζει, συκοφαντεί με τη στήριξη Μέσων Ενημέρωσης που εσείς δημιουργήσατε» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens»

«Δεν πήρα κανένα δώρο από καμία Siemens» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, παίρνοντας τον λόγο επί προσωπικού και συνέχισε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό: «Το ξέρετε, αλλά επαναλαμβάνετε την ίδια συκοφαντία. Θα σας ζητήσω να μην το ξανακάνετε, γιατί ψεύδεστε».

Επανήλθε στις αναφορές του περί παρακράτους ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ λέγοντας ότι «διαρρέουν στην ίδια εφημερίδα επιλεκτικά αποσπάσματα που αφορούν συνομιλίες στελεχών της ΝΔ. Η πραγματικότητα είναι ότι μονίμως υπάρχει απειλή ότι κάποιος ακούει κάποιον και ότι μπορεί να διαρρεύσει σε κάποια εφημερίδα για να δημιουργήσει πρόβλημα στη ΝΔ».

Είπε ακόμη: «Ο κ. Σκλαβούνης ουδέποτε ήταν σύμβουλός μου. Για τον κ. Μαυρίκο, ούτε τα γνωρίζω, ούτε με αφορούν, αλλά πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Παππά για τα τιμολόγια που εξοφλούσε στον κ. Μαυρίκο».

«Η χώρα πληρώνει τις θύελλες που εσείς και η παρέα σας σπέρνατε όλα αυτά τα χρόνια»

"Τα στατιστικά στοιχεία όσο και η αίσθηση της κοινωνίας είναι ότι η ανομία αυξάνεται. Πράγματι υπάρχει μία σημαντική μείωση στις ανθρωποκτονίες που ξεκίνησε το 2010. Όμως τα τελευταία δύο χρόνια οι ληστείες, οι διαρρήξεις και απόπειρες όπως και τα φαινόμενα λαθρεμπορίας έχουν αυξηθεί", ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει αποδυναμώσει την Ελληνική Αστυνομία, φέρνοντας το παράδειγμα της κατάργησης της δύναμης Δέλτα και τη μείωση των περιπολιών, καθώς επίσης ότι σε περιπτώσεις πολιτικής βίας "δεν αφήνει την Αστυνομία να κάνει τη δουλειά της". Θύμισε ότι πριν από μερικά χρόνια ο κ. Τσίπρας έλεγε "να αφοπλιστεί η Αστυνομία και να καταργηθούν τα ΜΑΤ". Πρόσθεσε ότι ως πολιτικός αρχηγός είχε χαρακτηρίσει τα ΜΑΤ "παρακρατική συμμορία".



Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε αναφορά στην κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, και πρόσθεσε ότι εγκληματικές ενέργειες όπως η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε από τις φυλακές, καθώς έχουν μετατραπεί σε κέντρα παρανομίας.

Έκανε αναφορά στις σχέσεις του στελέχους του κόμματος Πάνου Λάμπρου με κρατούμενους και απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ρώτησε:

"Σας κρατάνε κ. Τσίπρα;". Είπε χαρακτηριστικά: "Ποιος άνοιξε τις πόρτες των φυλακών, κ. Τσίπρα; Θα σας το πω εγώ. Η κυβέρνησή σας τις άνοιξε. Καταργήσατε τις φυλακές υψίστης ασφάλειας μετατρέποντας τις απλές φυλακές σε κέντρα διοίκησης εγκληματικών ομάδων.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε στον Κορυδαλλό. Εκεί είναι η βάση του οργανωμένου εγκλήματος. Δεν το γνωρίζετε κ. Τσίπρα; Δεν είναι κατόρθωμα της κυβέρνησης η σύλληψη του παρ' ολίγον δολοφόνου του Λουκά Παπαδήμου. Είναι επιτυχία της αστυνομίας. Η σύλληψη του 29χρονου έγινε μέσω DNA. Ένα νόμο που ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησε, καταψήφισε ακόμα και σήμερα ζητάει να καταργηθεί. Αν καταδικαστεί ο 29χρονος δεν θα πάει σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, και θα μπορεί να δικτυώνεται με άλλους εγκληματίες".

Πηγές ΝΔ για τη συζήτηση στη Βουλή: Ο Τσίπρας επιμένει στα λάθη που μας οδήγησαν εδώ

Ακολούθως ο κ. Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το νόμο Παρασκευόπουλου για την αποσυμφόρηση των φυλακών με τον οποίο αποφυλακίστηκαν κρατούμενοι που μετά επέστρεψαν στο έγκλημα.

Ο ίδιος παρέθεσε συγκεκριμένα περιστατικά και ρώτησε τον κ. Τσίπρα: "Επί των ημερών σας αποφυλακίστηκαν 2.000 κρατούμενοι που είχαν καταδικαστεί για κακουργήματα. Τι έχετε να πείτε στη μητέρα του 27χρονου κοσμηματοπώλη που δολοφονήθηκε από έμπορο ναρκωτικών και απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα από την Ύδρα που δολοφόνησαν ληστές που απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στα παιδιά του 70χρονου συνταξιούχου που δολοφονήθηκε από κακοποιό που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στους γονείς της 19χρονης φοιτήτριας που σκότωσε και βίασε στη Γερμανία, ο Αφγανός που απελευθερώθηκε με το νόμο Παρασκευόπουλου;

Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη γυναίκα που την έκαψαν με σίδερο εγκληματίες που είχαν απελευθερωθεί με το νόμο Παρασκευόπουλου; Είναι ντροπή να μην έχετε πει μια λέξη αυτοκριτικής. Οφείλετε έστω μια συγνώμη, καταργώντας αμέσως το νόμο Παρασκευόπουλου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο "άβατο των Εξαρχείων και στην γενικευμένη ανομία στα Πανεπιστήμια". Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το προαύλιο έχει μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη, ενώ για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπάρχουν καταγγελίες για εμπόριο ναρκωτικών, ανέφερε ενδεικτικά και πρόσθεσε: "Ξέρετε τι είπε γι’ αυτά ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου; Να συγκροτηθεί ένα ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα". Συνεχίζοντας είπε: "Προχθές έγινε μάχη με μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Πεύκης. Τα Εξάρχεια εξάγουν τρομοκρατία. Πώς γίνεται ότι ούτε εσείς, ούτε οι υπουργοί σας δεν μπορούν να περάσουν από την περιοχή; Γνωρίζετε ή όχι ότι στα Εξάρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα; Ότι υπάρχει όσμωση των τρομοκρατών με τους ποινικούς; Τι λένε οι αστυνομικοί; Ότι δεν μας αφήνουν να επέμβουμε".

Ειδική αναφορά έκανε στην αναρχική ομάδα “Ρουβίκωνας” λέγοντας: "Μήπως έχετε πρόβλημα να διαβείτε τον Ρουβίκωνα. Ο Ρουβίκωνας απειλεί, τραμπουκίζει, είναι μία οργάνωση που έχει ως στόχο του την κατάλυση του κράτους. Κάποιοι νομίζουν ότι τα παιδιά κάνουν επαναστατική γυμναστική".

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: "Αναγνωρίστε τα λάθη σας και αλλάξτε πολιτική γιατί το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη είναι σημαντικότερο από τις εσωκομματικές σας ισορροπίες. Η Ελλάδα χρειάζεται μία σοβαρή πολιτική ασφάλειας του πολίτη, εσείς όμως ούτε θέλετε ούτε μπορείτε να την εφαρμόσετε".

Αναφερόμενος στην πολιτική της ΝΔ είπε, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι "η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποκαταστήσει την αίσθηση ασφάλειας των πολιτών. Η αστυνομία θα επιστρέψει στις γειτονιές, ο νόμος Παρασκευόπουλου θα καταργηθεί, οι φυλακές τύπου Γ θα λειτουργήσουν, τα πανεπιστήμια δεν θα είναι άσυλα παρανομίας". Είπε ακόμη ότι θα προχωρήσει σε χαρτογράφηση της εγκληματικότητας, σε ενδυνάμωση της ομάδας ΔΙΑΣ και επαναφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, σε καλύτερο εξοπλισμό της Αστυνομίας".

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στις πρόσφατες δηλώσεις των κ.κ. Χουλιαράκη και Τσακαλώτου και κάλεσε τον πρωθυπουργό "να απολογηθείτε για τη δήλωση του οικονομικού επιτελείου ότι τσακίσατε τη μεσαία τάξη στους φόρους. Ελπίζω να μη μιλήσετε κι εσείς για σαρανταποδαρούσες και άλλες σαχλαμάρες".


ΠΗΓΗ: in.gr


Το σχολιο μου: Πες τα προεδρε!

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Σπέισι και στο House of Cards

«Τοξικό περιβάλλον»

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Σπέισι και στο House of Cards

Σεξουαλικές παρενοχλήσεις από Σπέισι και στο House of Cards
Νέες κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, έρχονται να επιβαρύνουν το «πλούσιο» ιστορικό του δημοφιλούς ηθοποιού. Οκτώ παλιοί και νέοι συνεργάτες του Σπέισι από τη σειρά House of Cards, τον κατηγορούν για σεξουαλική παρενόχληση και τονίζουν ότι έκανε το περιβάλλον της σειράς «τοξικό».

Κανείς από τους οκτώ συνεργάτες δεν αποκαλύπτει προσωπικά στοιχεία, καθώς φοβούνται για ενδεχόμενα αντίποινα. Ωστόσο, ένας πρώην βοηθός παραγωγής εκμυστηρεύεται το χρονικό της παρενόχλησης, που συνέβη σε αρχική σεζόν της σειράς. Οι δύο άντρες βρίσκονταν στο ίδιο αυτοκίνητο και όδευαν προς γύρισμα στη Βαλτιμόρη. Ο Σπέισι οδηγούσε όταν «ξαφνικά και χωρίς καμία άδεια, έβαλε το χέρι του στο παντελόνι μου. Σοκαρίστηκα» δηλώνει ο βοηθός παραγωγής.

«Ήταν ένας άντρας σε ισχυρή θέση, ενώ εγώ κάτι σαν τον τελευταίο τροχό της αμάξης». Ο ίδιος δεν ανέφερε το περιστατικό σε επικεφαλής της σειράς ή στην αστυνομία, παρά μόνο σε συνεργάτη του.

Όταν έφτασαν στο γύρισμα, ο βοηθός παραγωγής τον βοήθησε να μεταφέρει τα πράγματά του από το αυτοκίνητο στο προσωπικό του χώρο. Όταν οι δύο άντρες βρέθηκαν εκεί, συνεχίζει ο ίδιος, «με στρίμωξε, μπλόκαρε την έξοδο και με προσέγγισε ακατάλληλα. Του είπα ότι δεν είμαι εντάξει με αυτό και δεν αισθάνομαι άνετα».

Έπειτα, ο Σπέισι έφυγε από το χώρο οργισμένος και αναστατωμένος, μπήκε στο αμάξι του και αποχώρησε για το υπόλοιπο της ημέρας.

Μήνες αργότερα, ο βοηθός είπε σε ανώτερό του ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλεί σεξουαλικά και η λύση που εκείνος πρότεινε εκείνος ήταν να μην τον αφήνει ποτέ μόνο μαζί του κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Έτσι, η παρενόχληση σταμάτησε για αρκετό καιρό.

«Δεν έχω αμφιβολία ότι αυτού του τύπου η συμπεριφορά ήταν ρουτίνα για τον Κέβιν Σπέισι και εκμεταλλευόταν τη θέση του για τέτοιες καταστάσεις. Ήταν ένα πολύ τοξικό περιβάλλον για τους νέους άνδρες που συναναστρέφονταν μαζί του».

Άλλοι εργαζόμενοι της σειράς House of Cards, συμφώνησαν με τα όσα ανέφερε ο βοηθός παραγωγής.

Μέλος του συνεργείου είπε ότι εργάστηκε για τη σειρά και για τους έξι κύκλους και παραδέχτηκε ότι ο ηθοποιός τον παρενοχλούσε και τον άγγιζε. «Έβαζε τα χέρια του πάνω μου με περίεργους τρόπους. Μου έκανε μασάζ ή άγγιζε το στομάχι μου με μη φυσιολογικό τρόπο». Ο ίδιος εξήγησε ότι αισθάνονταν ιδιαίτερα άβολα με όλο αυτό και πως θα ήθελε πολύ να μπορέσει να μιλήσει ανοιχτά για όλα αυτά και χωρίς φόβο».

Πρώην βοηθός κάμερας υπογράμμισε ότι είδε αρκετές φορές τον ηθοποιό να παρενοχλεί συναδέλφους, αφού τα αγγίγματα συνέβαιναν σε ανοιχτούς χώρους και όλοι μπορούσαν να το δουν.

Επιμέλεια: Μαρία Πετροπούλου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  Ο ΒΟΘΡΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΧΟΛΥΓΟΥΝΤ ΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ FAMOUS ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΚΤΙΒΙΣΜΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΑΝΤΑ Π.Χ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΗΠΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΣΤΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ; ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΠΕΙΣΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΑ; ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ....ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΝ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΞΥΛΟ ΤΟΝ ΑΝΩΜΑΛΟ.

Και δεύτερη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Δύο υπερπτήσεις

Και δεύτερη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Και δεύτερη πτήση τουρκικού ελικοπτέρου πάνω από τα Ίμια

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στο Αιγαίο, καθώς αυτή τη φορά ένα τουρκικό πολεμικό ελικόπτερο AB-412 πραγματοποίησε, στις 07:59, υπέρπτηση στα 30 μέτρα (100 πόδια) πάνω από τα Ιμια.

Στη συνέχεια βγήκε από το FIR Αθηνών, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ.

Λίγο αργότερα σημειώθηκε και δεύτερη υπερπτήση σε ύψος 300 ποδιών.

Δεν αποκλείεται η υπέρπτηση να σημειώθηκε ακριβώς επειδή στην ευρύτερη περιοχή, και συγκεκριμένα στην Καλόλιμνο, διεξαγόταν επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης (SAR) για τη διάσωση μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο πλοιάριο που βυθίστηκε στην Καλόλιμνο. Η επιχείρηση συντονιζόταν από την ελληνική πλευρά.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδιδαν από το πρωί την ύπαρξη τριών περιστατικών με 113 πρόσφυγες στην ευρύτερη περιοχή των Διδύμων, Μούγλας, Αλικαρνασσού, Τουργκούτρεΐς , Φετχιγέ και Ιμίων, όπου «επιχειρούν και διεξάγουν ελέγχους» μονάδες της Νότιας Διοίκησης της Τουρκικής Ακτοφυλακής. Στη συνέχεια υπήρξε ενημέρωση των τουρκικών αρχών για το ναυάγιο στην Καλόλιμνο, όπου έστειλε διασωστικά μέσα και η τουρκική πλευρά.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:
ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ. Ο ΚΑΤΕΥΝΑΣΜΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ

Γιατί θα γίνουν νωρίτερα τα stess test των τραπεζών

Ο ρόλος του ΔΝΤ

Γιατί θα γίνουν νωρίτερα τα stess test των τραπεζών

Γιατί θα γίνουν νωρίτερα τα stess test των τραπεζών
Οι επόμενοι μήνες θα είναι διάστημα μεγάλης αβεβαιότητας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα   (Φωτογραφία:  Eurokinissi )

Στα μέσα Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν τα stress test για τις ελληνικές τράπεζες χωρίς βέβαια να αλλάζει ο στόχος ολοκλήρωσής τους εντός του Μαΐου.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι διοικήσεις των συστημικών τραπεζών από τον SSM τον Φεβρουάριο του 2018 θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα στοιχεία στα λεπτομερή υποδείγματα που θα λάβουν προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία. Η μικρή επιτάχυνση αποφασίστηκε προκειμένου να διασφαλισθεί ότι η άσκηση θα ολοκληρωθεί εντός Μαΐου.

Για τις εγχώριες τράπεζες τα stress test θα ολοκληρωθούν πριν από την αντίστοιχη πανευρωπαϊκή λόγω της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος τον Αύγουστο, προκειμένου να ικανοποιηθεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που θέλει να υπάρχει χρόνος για πιθανή ανακεφαλαιοποίηση πριν λήξει το πρόγραμμα της Ελλάδας και χαθούν τα 10 δισ. ευρώ, που έχουν μείνει στην άκρη για αυτό το σκοπό.

Οι επόμενοι μήνες, έως ότου αρχίσει το stress test και αποσαφηνιστούν οι όροι, θα είναι διάστημα μεγάλης αβεβαιότητας για τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί κύκλοι στο in.gr είναι το γεγονός ότι από τα μέσα Ιουλίου που έχει αρχίζει η κόντρα ΔΝΤ και ΕΚΤ για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών ο τραπεζικός κλάδος έχει υποχωρήσει σε ποσοστό άνω του 30% (σ.σ. μέσα Ιουλίου βρισκόταν στις 1.132 μονάδες και σήμερα στις 802,4 μονάδες.)

Από την άλλη πλευρά, η Goldman Sachs σε έκθεση εκτιμάει ότι η επιτάχυνση των stress test αυξάνει τις πιέσεις προς τις τράπεζες να δείξουν την ικανότητά τους να χειριστούν τα «κόκκινα» δάνεια.

Υπενθυμίζεται πως για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές τράπεζες η διαδικασία θα είναι πιο αργή με τα αποτελέσματα να έχουν προγραμματιστεί να ανακοινωθούν το Νοέμβριο του 2018.

Οι εκτιμήσεις


Σε πρόσφατη έκθεση της η HSBC διατύπωσε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περάσουν με επιτυχία τα τεστ αντοχής και δεν θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, ενώ η αβεβαιότητα θα υποχωρήσει σταδιακά.

Οι συστημικές τράπεζες θα αναγκαστούν να λάβουν δραστικά μέτρα για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων προκειμένου να εκπληρώσουν τους στόχους του SSΜ, αλλά αυτό θα έχει μεγάλο κόστος για τις ίδιες, σημειώνει ο τραπεζικός κολοσσός.

Ανδρομάχη Παύλου

ΠΗΓΗ: in.gr

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

Στο στόχαστρο 680.000 καταναλωτές

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ

«Κινδυνεύει» το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ
H Κομισιόν θέτει θέμα κατάργησης των επιδοτήσεων ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας   (Φωτογραφία:  in.gr )

«Τέλος» στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θέλει να βάλει τόσο η Κομισιόν όσο και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), με αποτέλεσμα να πλήττονται περίπου 680.000 καταναλωτές.

Την ώρα που η κυβέρνηση προαναγγέλλει ένα «δικαιότερο και πιο διάφανο» Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο όπου ευπαθείς ομάδες θα δικαιούται μειωμένο ρεύμα η Κομισιόν θέτει θέμα κατάργησης των επιδοτήσεων ως μέτρου αντιμετώπισης της ενεργειακής φτώχειας.

Κατά την επίσημη παρουσίαση της έκθεσης στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, όπως αναφέρουν τα ΝΕΑ, διατυπώθηκαν σχετικές προτάσεις για την άρση των επιδοτήσεων και αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) με τον Διευθυντή του ΙΕΑ, Dr Fatih Birol, να σημειώνει ότι οι επιδοτήσεις των τιμών «δεν είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια».

Στο ζήτημα αναφέρθηκε και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ενέργειας Μιχάλης Βερροιόπουλος, ο οποίος έκανε γνωστό ότι η Κομισιόν ετοιμάζει Κοινοτική Οδηγία με την οποία θα ζητά να καταργηθούν όλες οι επιδοτήσεις τιμών για ευπαθείς ομάδες, δηλαδή μέτρα όπως το περίφημο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), στο οποίο υπάγονται σήμερα περίπου 680.000 καταναλωτές.

Το σχέδιο


Το επόμενο χρονικό διάστημα το αρμόδιο υπουργείο πρόκειται – με τον μέχρι τώρα σχεδιασμό – να φέρει αλλαγές στο λεγόμενο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος, το οποίο έχει θεσπιστεί για να μειώνει το ενεργειακό κόστος στους χαμηλών εισοδημάτων πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα καθιερωθούν τέσσερις κατηγορίες Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, με εκπτώσεις που ξεκινούν από 20% και κλιμακώνονται σε 40%, 60% και 80%. Το υπουργείο θα προσδιορίσει τις επόμενες ημέρες τα εισοδηματικά, περιουσιακά και κοινωνικά κριτήρια, που θα λαμβάνονται υπόψη για την ένταξη ή όχι στο ΚΟΤ, αλλά και για την ένταξη στις επιμέρους κατηγορίες.

Η έκπτωση 80% θα αφορά μόνο τους δικαιούχους του «εισοδήματος αλληλεγγύης», για συγκεκριμένο όμως αριθμό κιλοβατωρών που να καλύπτουν τις βασικές ανάγκες.

Ειδική μέριμνα υπάρχει για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, τους κατοίκους νησιωτικών περιοχών με πληθυσμό κάτω από 3.000 άτομα, τους έχοντες ανάγκη μηχανημάτων μηχανικής υποστήριξης κ.λπ.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ:  ΑΚΟΜΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ.....

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"