ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Αιχμές Δ. Καμμένου κατά Τόσκα για Εξάρχεια: Υπάρχει πολιτική ευθύνη

Αιχμές Δ. Καμμένου κατά Τόσκα για Εξάρχεια: Υπάρχει πολιτική ευθύνη – Φαίνεται το κράτος να δείχνει μια ανοχή


«Στα Εξάρχεια υπάρχει μια ανομία. Φαίνεται το κράτος να δείχνει μια ανοχή διότι δεν μπορεί να συλλαμβάνουμε τους πιο στυγνούς εγκληματίες και δεν μπορείς να βλέπεις τον άλλο να σου καίει το τρόλεϊ, να σπάει το συμβολαιογραφείο ή να δέρνει μια ακτιβίστρια. Όπως λένε και οι ίδιοι οι αστυνομικοί και αυτό που φαίνεται, δια της ατόπου απαγωγής από αυτά που είπα πριν, όπως λέμε και στα μαθηματικά, φαίνεται ότι δεν έχει δοθεί η κατάλληλη εντολή: “ Πηγαίνετε και μαντρώστε τους” », ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρης Καμμένος, μιλώντας στον Σκάι.

Στο ερώτημα αν έχει ευθύνη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε όλα αυτά που περιέγραψε, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κυβερνητικός εταίρος απάντησε:

«Υπάρχει μια ευθύνη πολιτική, που τη έχω πει πολλές φορές και θα πρέπει να αναληφθεί και θα πρέπει να είμαστε πιο αυστηροί».

ΠΗΓΗ: REAL.GR


ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: ΣΩΣΤΑ. ΕΣΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΓΕΔΔ: Πλήθος υποθέσεων κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο το 2016

Στην ετήσια έκθεση

ΓΕΔΔ: Πλήθος υποθέσεων κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο το 2016

ΓΕΔΔ: Πλήθος υποθέσεων κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο το 2016
Η ΓΕΔΔ διερεύνησε το περασμένο έτος συνολικά 1.688 υποθέσεις  

Πλήθος υποθέσεων κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης στο Δημόσιο διερεύνησε το 2016 η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου, όπως αποτυπώνεται στην ετήσια έκθεση που παρέδωσε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση.

Η ΓΕΔΔ διερεύνησε το περασμένο έτος συνολικά 1.688 υποθέσεις, οι οποίες στην πλειονότητά τους σχετίζονται με θέματα οικονομικής διαχείρισης, παραβίασης διοικητικών διαδικασιών, πολεοδομίας, δημοσίων έργων, προμηθειών, αδειών λειτουργίας καταστημάτων καθώς και με θέματα μεταφορών και επικοινωνιών

Παράλληλα, οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, που εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν στην ΓΕΔΔ, ανήλθαν στις 1.821, εκ των οποίων για τις 51 εξ αυτών άσκησε ένσταση, κυρίως επειδή κρίθηκαν επιεικείς οι ποινές.

Κοινοποιήθηκαν, επίσης, 1.267 υποθέσεις ποινικού χαρακτήρα, εκ των οποίων για τις 1.214 ασκήθηκε ποινική δίωξη, για τις 14 εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα και για τις 39 εκδόθηκε δικαστική απόφαση.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν σε 466 δημοτικούς υπαλλήλους, 378 αιρετούς, 159 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και των άλλων Σωμάτων, 34 σε υπαλλήλους του ευρύτερου δημοσίου τομέα, 56 σε όργανα επί θητεία και μετακλητούς υπαλλήλους, 46 σε γιατρούς και 75 σε εκπαιδευτικούς.

Από τα παραπεμπτικά βουλεύματα, τα έξι αφορούν αιρετούς, τρία δημόσιους / δημοτικούς υπαλλήλους, τα δύο γιατρούς και από ένα αφορά στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ., υπάλληλο ευρύτερου δημόσιου τομέα και εκπαιδευτικό.

Στις 39 καταδικαστικές αποφάσεις, οι 29 αφορούν δημοσίους / δημοτικούς υπαλλήλους, 4 υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα, 2 αιρετούς, 2 στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και δύο εκπαιδευτικούς.

Στην ετήσια έκθεση αναφέρονται ενδεικτικά ορισμένες από τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, στις οποίες διαπιστώθηκε τεράστια οικονομική ζημιά για το Δημόσιο:

  • Η υπόθεση της ΣΤΑ.ΣΥ Α.Ε., που αφορά στην υπεξαίρεση 1.156.000 ευρώ από υπαλλήλους της εταιρείας στις Γραμμές 2 και 3 του Μετρό με τη διάθεση εισιτηρίων και καρτών απεριορίστων διαδρομών της εταιρείας για το έτος 2015 χωρίς την έκδοση των αντίστοιχων παραστατικών στοιχείων διακινήσεων.
  • Η υπόθεση του Ε.Κ.Π.Α., στην οποία κλιμάκιο του ΓΕΔΔ διαπίστωσε μη νόμιμη δαπάνη συνολικού ποσού 241.000 ευρώ από τα αποθεματικά του Ε.Λ.Κ.Ε. για κατηγορίες πρόσθετων αμοιβών, που αχρεωστήτως καταβλήθηκαν σε υπάλληλους του Ε.Λ.Κ.Ε. τα έτη 2013-2014.
  • Η υπόθεση του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., για την οποία ανατέθηκε η διενέργεια οικονομικού - διαχειριστικού ελέγχου κατά τα έτη 2011-2015 στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης.
«Ο εντοπισμός και η πάταξη φαινομένων διαφθοράς και κακοδιοίκησης, η διασφάλιση της εύρυθμης και αποτελεσματικής λειτουργίας του δημόσιου τομέα και η παρακολούθηση, ο συντονισμός και η αξιολόγηση των μηχανισμών επιθεώρησης και ελέγχου συνιστούν απαραίτητες προϋποθέσεις προκειμένου να εξέλθει η χώρα μας από την κρίση, να καλλιεργηθεί αίσθημα εμπιστοσύνης στη διοικητική λειτουργία και να ανακτήσει το κράτος την αξιοπιστία του προς τους πολίτες του αλλά και προς το εξωτερικό», τονίζει, μεταξύ άλλων, στην έκθεση η ΓΕΔΔ, Μαρία Παπασπύρου.
ΠΗΓΗ: in.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ: Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"