ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΝΔ

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Μητσοτακης: Δεσμευομαι για μειωση φορων

Προτεραιότητα οι αδύναμοι και η μεσαία τάξη»

Μητσοτάκης: Δεσμεύομαι προσωπικά για τη μείωση των φόρων

14/12/2017 |
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης

Τη πρόθεσή του να μειώσει τους φόρους επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως αυτό αποτελεί «αδιαπραγμάτευτη προσωπική δέσμευση».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» λίγες ημέρες πριν από το Συνέδριο του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνει πως το σχέδιο της ΝΔ έχει στο επίκεντρο τον πολίτη και ειδικά τους αδύναμους Έλληνες και την μεσαία τάξη.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες μιας αυριανής κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης διαμηνύει πως «οι φόροι θα μειωθούν και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου ανεξαρτήτως της αποδοχής του αιτήματός της επόμενης κυβέρνησης να μειωθούν τα πλεονάσματα που έχει συμφωνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό θα γίνει γιατί είναι στρατηγική επιλογή της Νέας Δημοκρατίας και βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας»

«Η σημερινή υπερφορολόγηση, που αποτελεί συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης, όπως οι ίδιοι ομολογούν, έχει μειώσει - πολλές φορές δραματικά - το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων και έχει πλήξει καθοριστικά τις προοπτικές ανάπτυξης της χώρας. Αυτό εξάλλου επισημαίνουν και όλες οι εκθέσεις που αναφέρονται στην πορεία της ελληνικής Οικονομίας. Αλλά το αντιλαμβάνονται και οι πολίτες στην καθημερινότητα τους», τονίζει.

«Θα πρέπει, όμως», προσθέτει «να επισημάνουμε ότι μικρότεροι φόροι δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη μικρότερα έσοδα για το κράτος. Υπάρχουν περιπτώσεις που η μείωση των φόρων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων. Αυτό συνέβη άλλωστε και με τον Φ.Π.Α. στην εστίαση τον οποίο μείωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ παράλληλα αυξήθηκαν τα έσοδα του κράτους».

«Θεωρώ, λοιπόν, ότι αν εμείς παρουσιάσουμε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με μείωση φόρων, μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην οικονομία, ταχύτερες και περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις, θα καταλάβουν όλοι ότι η χώρα έχει μια αξιόπιστη και αποφασισμένη κυβέρνηση. Και εκτιμώ ότι έτσι θα πείσουμε τους δανειστές μας να δεχτούν έναν χαμηλότερο στόχο πρωτογενών πλεονασμάτων και πριν από το 2023. Αλλά επαναλαμβάνω: οι μειώσεις φόρων για τις οποίες έχουμε δεσμευθεί θα ισχύσουν ανεξαρτήτως της διαπραγμάτευσης για τα πρωτογενή πλεονάσματα», αναφέρει ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις στις οποίες θα προβεί η Νέα Δημοκρατία, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως «οι τρεις πρώτες νομοθετικές μας πρωτοβουλίες αποτελούν παράλληλα σημαντικές μεταρρυθμίσεις».

  • «Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας.
  • Χαμηλότεροι Φόροι: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.
  • Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων. Οι προθεσμίες έκδοσης αδειών από την πλευρά του κράτους θα τηρούνται απαρέγκλιτα. Το βάρος της συμμόρφωσης θα αντιστραφεί από τον ιδιώτη στο κράτος. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί: θεωρούμε ότι οι επενδύσεις μεγάλου ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Επίσης οι έλεγχοι πιστοποίησης θα μπορούν να γίνονται και από ιδιώτες, όπως συμβαίνει ήδη με τα ΚΤΕΟ ή στη Ναυτιλία».
«Αυτά θα γίνουν άμεσα» ξεκαθαρίζει ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος τονίζει πως θα επιδιώξει «εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία».

«Ο συνδυασμός αυτών των δράσεων θα διαμορφώσει το περιβάλλον εκείνο που απαιτείται για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Επενδύσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», αναφέρει.

Τέλος, απαντώντας στα ερωτήματα περί ανανέωσης προσώπων στο κόμμα, διαμηνύει πως «δεν υπάρχει διαχωρισμός στελεχών ανάμεσα σε παλαιά και νέα. Τα στελέχη που έχουν προσφέρει για πολλά χρόνια στη Νέα Δημοκρατία μπορούν και πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν. Ανανέωση σημαίνει πρωτίστως να δίνεις ευκαιρίες σε νέα πρόσωπα. Και αυτό κάνω συστηματικά. Θέλω να δώσω την ευκαιρία σε ανθρώπους με ικανότητες που θέλουν να προσφέρουν και δεν έχουν κάποιον «γνωστό» στο κόμμα, να μπουν στην πολιτική».

«Αυτό γίνεται ήδη με το μητρώο στελεχών που είναι συνιστά μία σημαντική καινοτομία. Και μπορώ να σας πω από τώρα ότι και η ανανέωση στα ψηφοδέλτια του κόμματος στις ερχόμενες εκλογές θα ξεπερνά το 50%. Η ανανέωση είναι μια διαρκής διαδικασία, ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίζουμε μέρα με τη μέρα. Και νομίζω ότι βρισκόμαστε στον σωστό δρόμο. Λίγη υπομονή χρειάζεται και θα δείτε τα νέα αυτά πρόσωπα στα επόμενα ψηφοδέλτιά μας», καταλήγει ο κ. Μητσοτάκης.in.gr

ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΓΑΠΗ ΕΥΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!  ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΠΑΡ'ΕΦΕΤΑΙΣ ΔΥΤΙ...

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Πηγή: Λογισμικό "Σήμερα"